HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

13.
szeptember

Linkin Sivatag

freddyD  |  34 komment

Bár tisztában vagyok a Linkin Park diszkográfiával, túlzás volna azt mondani, hogy rajongójuk lennék. Van egy tucat jó daluk, amelyeket néha szívesen előveszek, de ennyi.

Az új "A Thousand Suns" című lemezükről az első klipet láttam és szerintem megdöbbentően rossz dal. Miután kijött az album, szinte mindenhonnan csak megsemmisítő visszhangot hallok, úgyhogy gondoltam ezt érdekes lenne meghallgatni.

Egy lemezről sosem illik első meghallgatás után véleményt írni, úgyhogy 3 szenvedés fogyasztás után jöjjön az én összefoglalóm.

Ha én Linkin Park rajongó volnék, ezt a terméket személyes sértésnek venném. Az hogy a borító egy homályos galambot vagy mi a szart ábrázol, még elviselném, de ez a zene egy vicc. Úgy egész konkrétan egy dal nincs rajta, amire azt mondanám, hogy slágergyanús. Vagy úgy egyáltalán élőben jól előadható lenne.

Helyette egy halom dal, ahol arra várok, hogy kezdődjön már valami. De azon kívül hogy törzsi ritmusok, torzított hangok, elektrodobok és szintiorgia hallható nem történik igazán semmi az égvilágon. Néhol úgy éreztem magam, mint amikor a sóbarlangban ülve meditációs zenét hallgatnék...

Az meg szintén a pofátlanság csúcsa, hogy átvezető átvezetőt követ. A 15 dalból 6(!) ún. interlude hallható, ahol roppantul fontos, visszhangos dolgokat babrál valaki, vagy hülye ritmusokat élvezhetünk. Interlude-okkal semmi baj nincs. A Limp Bizkit rendszeresen csinált ilyeneket, de náluk ezek önálló daloknak is felfoghatóak, csak mondjuk másfél percesek. És dallamosak. Csak egy példa: Az első 7 dalból NÉGY intro vagy interlude. Ezt mégis hogy képzelték?

 Ha egy banda fejlődik, az sosem baj. Ha rossz irányba, akkor annál inkább. Az az igazi kunszt, ha új tudsz albumról albumra megújulni, hogy ne veszítsd el az igazi hangzásod, azt a varázst, amiért a régi rajongók beléd szerettek. Ez természetesen marha nagy kihívás és még a legnagyobbaknál sem jön mindig össze, de megoldható.

 Nem tudom elhinni, hogy egy ennyi tagból álló bandában mindenkinek egyöntetűen az volt a véleménye, hogy térjenek át az elektrozenére? A gitárosok nem panaszkodtak, hogy "Figyu? Mi mikor csinálhatunk valamit?" vagy a dobos nem szólt, hogy "A szintidob tényleg ennyivel jobb nálam?".

Szóval nálam a lemez egy teljesen elfuserált, "wannabe spirituális-összkompozíció" projekt, amely szerintem csak a legelvetemültebb LP rajongóknak fog tetszeni. Én még szerencsésnek mondhatom magam, hogy leszarom, hogy milyen lett, de azért sajnálom azokat, akik tényleg szeretik a bandát és akkor egy ilyen lett odaokádva...

Fel van adva a lecke másoknak, hogy hogyan nem kell...

Végezetül az album talán egyetlen értékelhető dala: a "Waiting for the End"

Elég irónikus ez a cím...

Címkék: zene

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr52293380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.09.13. 21:07:54

én nagy LP fan vagyok...így óriási csalódás volt ez az album...egy ismerősöm leszedte nekem, kedveskedésből...hát...bár ne tette volna...a hosszú és unalmas átvezető cuccok és a lendület és potenciál nélküli számok hihetetlenül elszúrták a napomat...gyenge album...a Meteora meg a hyrid Theory...azok jó albumok voltak...ez nem

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.09.13. 21:18:39

Megmondom őszintén a TransFormers 2-es betétdalukat hallgatva eléggé tűkön ülve vártam az új albumot. Ehhez képest..paff! Nem is tudom, hogy egyáltalán rajta van-e a New Divide az albumon.

Nem volt "szerencsém" az egész új albumhoz egyelőre, de 1-2 tracket hallgattam már, és ha nem irják a cimbe, hogy ez Linkin Park, nem mondtam volna meg. Oké, hogy Chester-nek van egy jellegzetes hangja, de igazából most ez sem menti meg ezt az albumot.

Őszintén szólva nincs nagy bajom az elektronikus és a metálzene keverékével (Enter Shikari remixek például frenetikusak szerintem), de ez valahogy olyan se-se. Metálnak nem merem csúfolni, elektrozenének meg kicsit kaotikus.

Aki birja Chester hangját, annak érdemes megkeresni a sideproject-jét, a Dead By Sunrise együttest (?). Nem ismerem őket túlzottan, de ennél szerintem jobb.

A Linkin Parknak meg ajánlanék egy névcserét, mert ez NEM az az LP, amiért az otthoni szobám falán 2 LP poszter is van :)

krisz113 · http://tmis.blog.hu/ 2010.09.13. 21:24:56

Rossz irányba mennek... Azt hiszem már nem lesznek új kedvencek a régiek mellé :c

GOW&GOW 2010.09.13. 21:43:44

Marha jó, hogy aki nem csak hallgatja hanem nézi is azt gondolja:na ,ha most epilepsziás lennék...
A dallal nincs sok bajom nem is ismertem őket eddig úgyhogy bepótolok mindent.
És az a borítókép simán ott viríthatna egy iQ teszt advertisementen a következő felirattal:
Mit látsz a képen?
A:Gólyafos
B:Linking Sivatag borítókép
C:DMZ-North Korea kamionmaradvány

Csődör Johnny 2010.09.13. 22:16:58

azon én is csak röhögtem, hogy összesen 9 teljes értékű dalt tudtak összehozni. És szerintem is arcon csapása ez az igazi linkin park rajongóknak, egyszerűen mélyrehatóan megalázó az egész album.

algi 2010.09.14. 00:10:38

Azt elfelejtetted hozzátenni, hogy brutálisan közhelyes ez az első klip, amit belinkeltél.

gosford 2010.09.14. 09:47:43

@rollerpig: Az LP sosem csinált igazán hosszú albumokat. Amikor anno hozzájutottam a Meteorához, képtelen voltam magamhoz térni hogy hány perc nettó játékidőt hoztak össze. 35-40 perc egy lemezként édeskevés volt már akkor is, utoljára szerintem a punkalbumok ütötték meg ezt a mércét, hehe. :)
A különbség csak az, hogy a Meteora 35 perc zenei élmény, érezni lehet rajta az ívet amit végig akartak vezetni a számokon.

Az, hogy egy alapjában véve inkább hangszeres zenekar mért radírozza ki magából ezt a vonalat, nem értem. Ez az új album egy pop próbálkozásnak is gyenge, a számok egyformák, ötlettelenek, semmi zeneiséget nem tartalmaznak. Imádtam az elektro-vonulatot náluk, anno pont megtalálták azt az egyensúlyt, nem nyomta el magát a zenét, csak hozzátett.

Egyedül a The Catalystben érzek valamennyi koncepciót, bár én csinálnék egy igazán dögös remixet belőle, ahol eltűnik a szintis prüntyögés és a gépdob és odabasznak egy nagyot a húrokra meg a bőrökre. ;P

Az, hogy ezeket a számokat hogy fogják turnéztatni, megint egy rejtély számomra. Csendesülős koncert, l0l ;P

The Glue · http://the-glue.blog.hu/ 2010.09.14. 14:04:17

@-=RockerLaLee=-: Már a New Divide is egy fos volt anno (ráadásul egy What Ive Done 2.0-ás instrumentálal). De ez után a lemez után méga zt is visszasírom (sőt az Across The Line-t is)

Csődör Johnny 2010.09.14. 14:39:17

én se gondotlam volna, hogy visszasirom a what i've done-t

The Glue · http://the-glue.blog.hu/ 2010.09.14. 15:06:03

na eztett tessék olvasni, a főszereplők nyilatkoztak
Rick Rubin: Az előző album ráébresztette a rajongókat arra, hogy ez a banda nem fogja ugyanazt az albumot újra meg újra elkészíteni. … Amikor kijött az előző album nagyon megosztotta a hallgatóságot, ahogy arra számítottunk. Tudtuk, hogy nagyon-nagyon különböző albumot csináltak…Kísérletezni fognak. Olyan zenét fognak csinálni, ami izgatja őket.

Chester: 3 évvel ezelőtt rájöttem: nem akarok üvölteni többé. Azon a ponton mind úgy voltunk vele, hogy “ha tovább csinálom ezt, akkor egész hátralevő életemben ezt fogom csinálni”. Apa vagyok. Az inspirál, hogy úgy is énekeljek. 20 évesen azt mondtam volna neked, hogy “utálom a Beatlest. Nincs az az Isten, hogy azt hallgassam”. Most azt mondanám imádom a Beatlest és nem is jöttem rá, amíg 27 nem lettem. “Ó, ez az, amiről indenki beszél”. Különös volt.

Mike: Néhány nagyszerű banda és nagyszerű előadó vált azért, mert úgy érezték, hogy valami újra van szükségük. Talán van értelme annak, hogy számunkra ez a pillanat lehetne az, amikor belekezdünk a banda lehetséges jövőjébe, ami ez előtt az album előtt nem is létezett.

Gaben No.1 2010.09.14. 17:25:14

Én sose szerettem a Linkin Parkot, alapból szerintem csak 2 jó számuk volt(Session és az In the end) kicsit bizakodtam, hogy írtad, hogy elektronikus(rockot nem nagyon, de az elektronikus zenét már nagyon szeretem), de ez valami vicc, tényleg elég gyenge lett. Nem vagyok, nem voltam és szerintem nem is leszek Linkin Park fan

BoZsÓ 2010.09.14. 18:25:34

Ez az album elmondhatatlanul rossz lett, és a szívem beleszakad, h szétszarják a régi imidzsüket, és soha nem lesznek már azok, akik voltak. Ez már a Minutes to Midnight-nál látszott, de ott még sztem mindenki reménykedett, csakhát sajnos rossz felé billent a mérleghinta...Pedig a rajongók tényleg nem ezt érdemelnék, akik hajlandóak voltak szemet hunyni a banda elpoposítása fölött... nagyon elkeserítettek... máig ők voltak nekem a favorit.

hptr 2010.09.14. 19:39:59

A Minutes to Midnight-on még azért vannak jó számok, mint a Given up, vagy a No more sorrow. Na de ez az új lemez... Nem hiszem, hogy hallgattam már végig valaha is olyan albumot, amiről EGY SZÁM SEM tetszett.

juniorgyuri 2010.09.14. 20:49:20

hát eddig nekem is az LP volt a favorit banda de ez az album nagy csalódás sok szempontból.
van rajta 1-2 szám ami nem rossz( Wretches and Kings, The Catalyst) de tényleg rengeteg a 'semmitmondó' átvezető. meg sztem túlzásba vitték az elektronikus hangokat az összes számban. alig lehet hallani az egész albumon gitárt, meg dobot.
összességében azt kell mondanom hogy hallgatható az album de viszont óriási csalódás 'LP' szempontból.
egy javaslat így messziről a bandának: rúgjátok ki Rick Rubint és csináljatok egy a HT-hez hasonló albumot!!

BizKoRn 2010.09.15. 17:42:29

bevallom öszintén ez életem elsö olyan albuma amit vártam és 1 hallgatás után kitöröltem mintha sose érdekelt volna!
ez van!siralmasan szánalmas album lett!

nrataw 2010.09.15. 20:30:22

Eddig az összes komment ellenük szólt, megpróbálok egy kicsit a védelmükben is lenni - de csak egy kicsit. Tény, hogy a Linkin Parkot a rap-rock stílus tette azzá ami, no meg Chesternek a világon egyedülálló sikításai. Én is ezért szerettem meg és vált az egyik kedvenc bandámmá, talán túl későn is. Ez volt az első album amit igazán vártam, elő is rendeltem. Amikor elsőre meg is hallgattam, egyértelmű csalódás volt. Ahogy Freddy is említette, szemet szúrt a tény, hogy a "beígért" 15 számnak egy jelentős hányada nem éri el a másfél percet, és ezek az introk, átvezetők se nyerik el kategóriájukban a legjobb címet. Nem beszélve a túlzott elektronikáról és a gitár hiányáról (dob azért van rendesen - van már élő felvétel is, meg lehet nézni). A többi szám sem idézi a régi albumok hangulatát.. egyedül talán a Blackout, melyben azért szintén sok az elektronika sajnos. De szerintem értékelhetően jól sikerült a Waiting For The End, Iridescent, The Catalyst, Wretches and Kings és a The Messenger is, utóbbi talán az egyik legszebb albumzáró amit valaha is hallottam.
A gondok ott kezdődnek, hogy mindenki újra egy Hybrid Theory-t akar hallani.. én is azt akartam. De sok más bandához hasonlóan ők is elkövették azt a "pozitív hibát", hogy eme első albumukkal olyat alkottak, amit egyszerűen nem lehet felülmúlni. Említitek itt a fejlődést és átalakulást egy pozitív irányban, de a tényeket nem lehet elkerülni: ez irányban nem lehet már nagyon fejlődni.
Nem azt mondom hogy ez lett a legjobb amit kihozhattak volna belőle, de így sokadszorra meghallgatva nem olyan vészes, és hogy miért:
Ha lehet egy tanácsom, egybe hallgassátok az egészet. Ez az album külön külön számonként valóban gyenge. Nem véletlen küldtek a megrendeléshez egy "The Full Experience" számot, melyben együtt van az egész. Az átvezetések itt nyerik el értelmüket, mintha az egész össze lenne kötve, és ehhez a dalszövegeket hozzávéve tényleg egy kerek történetet kapsz.
Vonatkoztassatok el egy kicsit az első 2 albumtól, és máris nem olyan vészes.
Én 10-ből adnék rá egy 7-est, a régi stílus hiánya és túlzott elektronika miatt. Kicsit kevesebb változtatás és jobb is kisülhetett volna.

BoZsÓ 2010.09.16. 16:24:19

Sziasztok!

Igazából fura lesz most amit írok, én sem értem a dolgot, hiszen fentebb már kifejtettem véleményem az album kapcsán, és nem voltam túl lelkes. :)
Viszont mivel nagyon kedvelem a srácokat, adtam nekik még egy esélyt, újra leszedtem az albumot, és elkezdtem megint hallgatni...
Nem akarom az előttem szólókat ismételni a túl sok elektronikáról meg ilyenek, szóval csak annyit mondanék, h GrTaMaster-nek teljesen igaza van... Úgy ültem neki, h letojom eddig mit tettek le az asztalra, és bejött... nagyon megtetszett pár hallgatás után, eszméletlen jó fílinget ad sztem, most ezzel kelek, ezzel fekszem :)
Bármily érdekes is ez az új vonal, nekem végül bejött, de azért nagyon fognak hiányozni a régi jó zúzások, és az, h élőben soha nem láttam őket, max az arculatváltás után fogom, de ez már nem az amibe az ember beleszeretett...
szal ennyi, a 10-ből 7-et én is megszavazom neki. Sokkal jobb lett volna, ha ezt a projektet kifuttatják egy olyan mellékvágányra, mint a reanimation volt annak idején, más volt, kúl volt, szép volt, de közben a fő vonalat megtartották...

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.09.17. 18:07:24

@BoZsÓ:
Gondoltam eleinte, hogy vitába szállok Veled, de a komment végén kimondtad azt, amit én is kimondtam volna: ha külön projektként, EP-ként vagy esetleg egy Chester + Shinoda külön banda debütalbumaként csinálják (mivel a gitárosok nem izzadtak meg az albumon azért..) akkor jobb lett volna persze, plusz a negativ fogadtatás nem befolyásolná az eredeti banda image-ét. A Reanimation mondjuk szerintem csak javitott a Hybrid Theory-n.

Ha hasonló "arculatváltást" kéne mondanom, akkor emliteném az Elvenking együttest. Alapból folkmetált játszanak, de utóbbi albumuk egy lightosabb élet-halál koncepcióalbum, aminek ugyan nem sok köze van a korábbiakhoz, viszont baromi jól hangzik és nem tértek el a saját útjuktól túlságosan.

Remélem Chesterék észbe kapnak következő album idejére.. Hogy miért került kb. 3 évbe, hogy elkészitsék ezt az albumot...

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2010.09.18. 01:19:04

a szám, amihez klipet forgattak borzalom, az albumot még nem hallottam, sztem nem is fogom

Shyllard 2010.09.18. 13:32:50

Hát régen én is nagyon bírtam őket, vártam is az albumot aztán tényleg puff.... Bár nekem még nem volt erőm leszedni az egészet, annyira elvette a kedvemet az a néhány szám, amit hallottam belőle... Nem vágom miért nem maradtak meg a régi hangzásuknál... vagy minimum a zenei hangzásnál....

(qwerty) · http://lpsun.blog.hu/ 2010.09.18. 23:03:33

Szerintem full jó lett az új LP album.
10ből nekem 9 pontos mondjuk.
Nem kötekedni jöttem, csak néhány dolgot leírok:

Azért nem a régi stílusban készült az új lemez, mert úgy érzik hogy azt a stílust már kimerítették a HT-vel és a Meteora-val (muszájból meg nem akarnak zenét írni).
Az album egy koncepció(=téma) nélküli koncepciós album, direkt van az hogy néha kaotikusan jönnek be újabb zenei részek.
Nem a rádióknak írták a számokat, így fölösleges slágergyanús számokat keresni benne, bár ígyis lesz vagy 3 kislemez róla (A "The Catalyst" mint szám nekem mondjuk felemás, jó is meg nem is, a klip úgyszintén.)
Van benne gitár, de itt nem a riff-ekre és solo-kra kell gondolni.
Mondjuk pl. a zongora dallamok eléggé egyszerűek, de biztos ők így gondolták és szerintük így jó.
Az első hallgatásra nekem is dallamtalan és egyhangú volt az album, de a sokadik hallgatásra letisztul minden, főleg ha érted hogy a dalszövegek is miről szólnak.

Jó persze így is van akinek tetszik, van akinek nem, erőltetni nem is kell.

Másik hogy ha hallgatjátok, nézzetek hozzá dalszöveget. Ez az album olyan mint egy utazás, vagy egy könyv, ha csak úgy belehallgatsz vagy számonként értékeled nem biztos hogy lejön az album lényege.

GapingSoul · http://www.justanother.hu 2010.09.19. 00:17:09

Hát srácok, én se értek veletek egyet most. Soha nem voltam egy Linkin Park rajongó, egy-két régi szám tetszett, és kész. De ez a mostani lemez kibaszott jó lett.

El se tudtam képzelni, hogy lehetséges úgy egy elpuhult lemezt kiadni, hogy az jó legyen a végén. Ott vannak az új Lost Prophets albumok, vagy az előző Linkin Park lemez, úgy szarok, ahogy vannak.

Ez viszont kurvára meg van csinálva. A dalok, a szövegek, a hangulatok, a hangszerelés, minden. Hallgassátok meg egyben az egészet párszor. Egyszerűen minden szám kurva jó rajta. Mindegyikben van valami ötlet, tele van tököléssel, hallani, hogy rengeteg meló volt velük. Az más kérdés, hogy ez inkább Rick Rubin lemeze így a végén mint a Linkin Parké szerintem.

Baromira meglepődtem, nem gondoltam volna tényleg, hogy elpuhulásból lehet valami jót csinálni. De úgy látszik hogy a srácok nem elpuhultak, hanem csak megnőttek. Meg az is lehet, hogy én is, nem tudom.

Az előző lemez tényleg borzalmas volt, ez viszont kikúrt jó lett szerintem.

matheus666 2010.09.19. 11:49:58

üdv!
nekem elég volt meghallgatni a The Catalyst-et meg belehallgatni a Wretches and Kings-be. kész, ennyi. mi ez az elektro-pop szarság?:O
én anno az elő két albumuk nu-metal stílusába szerettem bele, és ezért vált az egyiki kedvenc bandámmá. még a Minutes To Mindnight-ot is meghallgatam, mert voltak rajta jó számok. de mi ez? még a Limp Bizkit Gold Cobra-jában bízok, hogy az milyen lesz. meg most jött ki jó pár jó album. az év egyik durranása szerintem a Disturbed Asylum című albuma. de volt még Stone Sour-tól az Audio Secrecy, meg Murderdolls-tól a Women And Children Last. ja és SlipKnoT (sic)nesses DVD is jön.:D na de vissza az LP-hez. valszeg letöltöm az albumot, és végighallgatom normálisan. megpróbálok pozitívan hozzáállni, de ha túl sok lesz az elektro és elveszik benne az IGAZI ZENE, akkor az LP-t kitörlöm a kedvenc bandáim közül...

GapingSoul · http://www.justanother.hu 2010.09.23. 00:28:01

Igazi zene ez, csak másképp van hangszerelve. Én se szeretem az elektros zenéket, szerintem kb csontra ugyanazokat hallgatom mint ti, viszont ezt a lemezt nagyon eltalálták. Ne arra figyeljetek hogy hogyan szól, hanem hogy mi az ami szól. Meg lehetne csinálni ezeket a dalokat rendes torzítottgitáros felállásban is, így viszont baromi érdekes, hogy nem üt, de mégis.

Ezt a lemezt meg szerintem nem szabad számonként pontozni, mert minek. Egyben viszont kurvajó, és meg merem kockáztatni, hogy azzal, hogy ilyen elektros stílusban ZENÉT csináltak, legalább akkora dolgot tettek le az asztalra mint a meteorával vagy a ht-vel.

hptr 2010.09.23. 21:28:22

Ez a lemez akkor is bukás, pedig milyen jó is kisülhetett volna belőle, ha nem nyomják tele ennyi elektronikus cuccal, hanem maradt volna a torzított gitár az előtérben. A vokál, meg a dob szerintem rendben van.

kocsolas 2010.10.12. 18:08:56

Catalyst, Imádom, ad egyfajta hangulatot a dal. Waiting for the end, hihetetlenül el van találva, nagy kedvenc lett. Robot boy, ennél nagyobb retro-álom érzésem sose legyen. Blackout, az egyetlen ÁÁÁÁÁÁ szám amit meghallgatok. When they come for me, Mike még mindig hatalmas. Messenger, 100szori hallgatás után is a szívemig tud hatolni. Burning in the skies, tökéletes egy-egy utazásra

Legó Bálint 2010.10.16. 22:32:04

Régóta hallgatom őket, és tetszik, hogy tinikorom óta ők is kiléptek a zúzdás ordítós korszakukból. Tetszik, hogy most már nem a hormonokról szól a zenéjük.
Meg jó hallani, hogy a Mike Oldfield és a Peter Gabriel-hatás is visszaköszön néhol az új albumban.

Ha meg is oszlanak a vélemények az albumot illetően, szerintem zenélni még mindig jól zenélnek. A különbség talán annyi, hogy most már van mélysége, mondanivalója.

Nekem ez határozottan bejön.

Legó Bálint 2010.10.16. 22:33:08

M.O. és P.G. hatás: legalábbis nekem ez jutott róla eszembe.

Witch King 2010.11.27. 22:20:55

Nekem az első kedvenc bandám volt az LP, egészen a minutes to midhnights-ig. Nem tehetek róla, nekem a régi stylusuk jött be, ahogy Legó Bálint említette a zúzdás-ordítós (hozzátenném) scratch-elős. Meghallgattam nagysoká ezt az új albumot és hát mit mondjak... Egyet értek Freddyvel, nem is érezni, hogy játszanának igazi hangszeren, tele van szintivel meg ilyenekkel. 1-2 szám tetszik, azok is akkor, ha úgy hallgatom, hogy ez nem LP. ufig-al is egyet értek, kicsit kevesebb elektronikus cucc kellett volna bele.
Ez voltam én, a Boszorkány mester.

Lapn'Look 2012.02.03. 15:04:41

Szerintem az a baj vele, hogy ti a klasszikus Linkin Parkot várjátok, miközben ahhoz semmi köze. Szerintem a When They Come for Me kivételével az összes szám marha jó, sőt a wretches and kings a kedvenc linkin park számom. Az átvezetők tényleg feleslegesek voltak, de inkább ezek mint az In Between.
Szal szerintem egyáltalán nem baj hogy a dalok dallamosabbak lettek.
süti beállítások módosítása