HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Még a bosszúfilmes Filmbarátok podcastben mutatták be ezt a filmet Sorterék és megígértem nekik, hogy valamikor majd sort kerítek rá. Ezt most pótoltam.

A film arról szól, hogy egy nőt egy idilli nyaralókörnyéken 4 kretén megerőszakol és ő bosszút áll rajtuk. Maga a bűncselekmény megrázó hosszúságú, ugyanakkor messze nem olyan sokkoló, mint lehetett volna. Mondjuk egy jobb filmben... Mert itt sok tényező tönkreteszi az alkotást, kezdve a szerintem bődületesen rossz színészi játékkal. A 4 "suhanc" még a 99 forintos filmekben nyújtott színészi teljesítményt sem érik el. Nagyon gáz ezt írni, de néhol már-már komikus volt a megerőszakolás, mert annyira túljátszották, grimaszoltak. Indiánkiáltásokkal üldözték a lányt, aktus közben az egyik csak jobbra-balra csapta a fejét, talán jobb lett volna felvilágosítani forgatás előtt. Színészként egyedül a főszereplőnő ért valamit is.

Hasonlóan rossz volt a maradék. A történetben voltak érthetetlen dolgok (ha már ilyen kanosak voltak, miért nem egymás után csinálták? Miért vártak mindig órákat, hogy újra lecsapjanak? Ezzel csak magukat buktathatják le) és üresjáratok. Emellett sokszor lassítva volt a felvétel, ami ritka amatőr. Biztos volt valami baj a képpel, emiatt a hang ment rendes sebességgel, míg az emberek lassítva mennek. Érdekes.

Az operatőri munka sem érdemel dicséretet, van hogy egy egyszerű tájkép felvétele is csak úgy jött össze, hogy közben ide-oda remek a kép. Sajnálták az állványt.

De hogy ne legyek túl szigorú, a bosszúhadjárattól a film azért kicsit felpörgött és érdekesebb lett. Tetszett, hogy a nő hideg elszántsággal saját kezébe veszi a dolgot és a fürdőkádas jelenet meg...Uhh... Nem semmi.

Ez a film egy jó példa arra, hogy mikor van értelme a remake-eknek. Bár az új verziót nem láttam, gyakorlatilag ha az általam említett hibákat kijavítják, egy lényegesen jobb film születhet. Ha ti láttátok mindkét verziót, szívesen elolvasnám a véleményeteket erről.

4/10

Egyébként a trailer szinte összefoglalja az egész filmet. Látni a tettet és a bosszút. A többi meg csak körítés

Címkék: film

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr313477915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2011.12.20. 12:45:35

@JeszKar: Nem a műfajjal volt bajom, hanem a végeredménnyel

JeszKar 2011.12.20. 12:58:36

Mondjuk ezt még pont nem láttam, de mondjuk az Az utolsó ház balra (a Wes Craven fajta) piszok beteg egy film. Bár nem tökéletes, a színészi játék sincs a topon, és a B jelege miatt nem is tud nagyon jó lenni, de kifejezetten sokkoló, kegyetlen, és akkoriban erősen aktuális is volt.

BenBuzzard 2011.12.20. 13:33:03

Az újat érdemes megnézni,egész jó film.A régit nem láttam,de a trailerből ítélve a remake sokkal jobb.

Hoymatesi 2011.12.20. 21:11:43

A trailer alapján inkább megnézem a Timon és Pumbát mind , hogy ezt a filmet (amúgy a timon meg pumba nem is rosssz :D )

BenBuzzard 2011.12.21. 14:30:16

@excorimo:

Háhh ez mekkora retard már:D Ekkora parasztot rég hallottam.

freddyD 2011.12.21. 18:44:43

@excorimo
Kezdem unni, hogy emberek ilyen olcsó hülyeségekkel könyörögnek pár kattintásért, reakcióért.

agyhalál 2011.12.22. 10:08:52

Mikor lesz kész a Thelomeris?

Rozmár Úr · http://rozmarkodjunk.blog.hu/ 2011.12.23. 23:45:42

Sajnos kevesen tudják, de a filmet eredetileg édesapám rendezte volna. Az ő változatában a 4 fiatal mindegyikét (erős vágásokkal megoldva) David Hasselhoff játszotta volna, sőt, a női főszerepre is őt kérték volna fel. Azonban a stúdió visszadobta a forgatókönyvet, mert szerintük túl életszerű lett volna 5 David Hasselhoff vízközelben. Szegény Édesapa..

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2011.12.26. 12:18:16

Nagyjából fél éve láttam az eredeti filmet. Sajnos előtte néztem meg az előzetesét, amiben elég sok a spoiler. Azért a sokkoló hatása úgyahogy megmardt, annak ellenére, hogy nem volt túl nagy a költségvetése. Tényleg kár a vontatott részekért.

Balint_bacsi · http://energiaitaloka-z.blog.hu/ 2012.08.29. 05:55:01

@JeszKar: Ez Rape&Revenge, nem exploitation:)
társműfaj ugyan, de nem azonos.
süti beállítások módosítása