HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Ismét Zoly és Dancsó Péter társaságában dumáltunk egy jót, méghozzá a következő filmekről

Prometheus
A Diktátor
John Carter
Ink
Sebhelyesarcú (1983)
Jákob Rabbi kalandjai
Üvegtigris 3
Ed Wood

A beszélgetést mp3 formátumban itt letölthetitek (90 perc, 83 MB)

Jegyzetek:

Jákob Rabbi Kalandjai - Teljes Film

Üvegtigris 3 teljes film

 

Fantasztikus Ed Wood karrierportré James Rolfe-tól (Nerd)

Címkék: filmbarátok

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr234582332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorre126 2012.06.12. 20:30:09

Filmbarátok dreamcast: freddyD, Sorter, BlackSheep, Zoly, Dancsó Péter, Szirmai Gergely

freddyD 2012.06.12. 20:32:16

@gorre126: Sajnos ez az ami nem fog összejönni, mert így skype-on 3, MAX 4 ember a max amit össze lehet hozni, mert többel túl kaotikus lenne a késleltetés miatt. Cserébe ha minden igaz utóbbi jelölted egy rész erejéig benne lesz legközelebb

killer0101 2012.06.12. 22:45:03

Remek beszélgetés, mint mindig, egy javaslatom lenne, hogy a kibeszélt filmek mellé leírhatnád, hogy hanyadik perctől van róla szó. Ez most is jól jött volna:D.
Kis off, a Thelomerisről nincs hír? Halott az oldaljuk is, pedig a podcast alapján lelkesnek tűntek...

szkristof92 2012.06.12. 22:52:09

Prometheus-al kapcsolatban azt jegyezném meg, hogy tényleg nem egy Alien film, sőt a legnagyobb hiba, vele szemben ha az ember egyenlőségjelet próbál a kettő közé, erőszakolni. Mert igaz, hogy egy univerzumban játszódnak, de teljesen más a koncepció, a megközelítés és a megvalósítás is. Különálló filmként kell kezelni, úgy működik igazán. És nekem nagyon tetszett.

freddyD 2012.06.12. 22:52:10

@killer0101: Meg lehetne, de őszintén szólva túl lusta vagyok rá még utólag kibogarászni ezeket. Na meg eleve az az érdekem, hogy az egészet meghallgassa az ember :P

Thelomerisről szó esik az adásban

killer0101 2012.06.13. 06:52:21

@freddyD: Jogos indoklás :P
Na, akkor én sem vagyok egy figyelmes figura. Kocsiban hallgattam, jól elkalandozhattam...megvan az ösztönzés az újrázásra:D

hptr 2012.06.13. 06:52:28

Szerencsére még vannak az Ollókezű Edwárdon kívül is olyan filmjei Johnny Depp-nek, amiben nem Jack Sparrow szerűen játszik.

A Rumnaplót meg ne is említsétek, borzalmas film. Főleg a könyvhöz képest.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.06.13. 06:52:36

Pontban éjfélkor kezdtem el nézni és pont fél2-kor lett vége. Tökéletes.

A Sebhelyesarcús részről beugrott, hogy nekem az megvan játékban, fél órán keresztül túrtam a szobát, hogy előkerítsem de sehol sincs. :/

deminem 2012.06.13. 12:12:49

Végre van olyan, aki nem isteníti ezt a "csodás" Üvegtigrist. Ismerőseim körében már kezdtem magam UFO-nak hinni....

hunGABE 2012.06.13. 12:12:56

A 15. adás a következő hónapban várható vagy még júniusban kijön?

freddyD 2012.06.13. 12:17:33

@hunGABE: Tervek szerint július eleje felé

Cs@tLós 2012.06.13. 15:09:06

Úristen gyerekek, a Prometheus még hagyján, de hogy a John Carter-t nem értette Zoly....hú bakker, ledobtam az ékszíjat. Érdekes, az összes ismerősömnek tetszett, többek között nekem is. A sztori tényleg lapos, de ez azért van mert az eredeti KÖNYVET vette alapul, és EZ a sztorija, ez nem a disney hibája volt. A disney hibája az volt, hogy a karakterek motivációja nem volt kidolgozva, mennek jobbra, mennek balra, de nem tudjuk, hogy miért. Azért szerintem illett van az eredeti sztorinak utánanézni, plö nem avatar-utánzat polgárháború, hanem ez is a könyvből van, de mindegy, az meg pláne gáz, hogy több ismerősöm is olvasta a könyvet, bár én magam nem. Ja, azt csak csendben jegyzem meg, hogy az 1900-as évek egyik első sci-fi könyve, az avatartól a star wars-on keresztül a star trek-ig mindenki vett belőle ötletet, de azért húzzuk le, hogy ez vmi alig ismert történetecske.

Egyébként hogy kerül a marsra? A fehér marsi "pap" kezéből kiüti a teleport medált, miközben az épp mormolja azt a "varázsigét" ami visszarepítené a marsra, de mivel carter kezébe kerül, így ő repül a marsra. De kb még 3x van benne ez a jelenet a filmben (mármint akár magyarázatként, hogy hogy működik a teleportálás, vagy maga a teleportálás is megtörténik), akinek nem sikerült megérteni, hogy mi történt ezek után, az übergáz, most nem azért. Ja és mivan, hogy ugrál az időben carter? Ez nettó baromság, haladunk a történetben, hogy carter odakerüljön a barlanghoz, ahol találkozik a mars-i "pappal". És pont az ilyen hobbi filmelemzők nem értik ezt a jelenetet, már a baaaad moviesosoknak sem esett le, hogy hogy került a marsra carter.

És elég szomorú, hogy egy faék egyszerűségű sztorit kell már megint magyarázni olyan embereknek akik filmelemzéssel foglalkoznak.
A Prometheusnál is csak oda kellett vna figyelni, SPOILER: az első jelenet a teremtésünk pillanata, ez hogy a francba nem esett le??? A fekete anyag működése inkább a rejtély, hol zombit csinál az emberből, hol szétesik tőle az ember, de a széteső ember azért megtermékenyíti a meddő csajt, aki kiműti magából a polipot, tehát ott meg az anyagból 1 lény lesz, ahelyett hogy elpusztítaná a sejteket ahogy eddig tette. De a filmben iszonyat mennyiségű logikai baki van, emiatt merül fel sok kérdés, nem csak azért, mert bonyolult a sztori.

Bocs gyerekek, nem szoktam így írni, de ez szerintem nagyon gáz. Nem kell, hogy tetsszen a John Carter, de ha egy ilyen egyszerű sztorit vki nem tud megérteni, akkor hiteltelen, hogy kijelenti hogy egy filmnek rossz a sztorija...

OW_Zoly 2012.06.13. 15:54:02

@Cs@tLós: Ha már így hozzám intézted a kérdést, akkor válaszolnék is rá :)
John Carter utazása. Sajnos tényleg nem egyértelmű. Nem tudom mennyire spoiler, de a pap kezdi el mormolni az imát (ami ugye az utazához kell) s már BŐVEN Carternél van, amikor befejezi az imát, sőt a Mars nevét többször is elismétli, SŐT többedszeri ismétlés után Carter mondja ki utoljára hangosan, úgyhogy kizárt, hogy Carter véletlenül teleportálna ... nézd meg újra a filmet :)
1) A dolog mormolása közben lehet ide-oda csereberélni az egyetlen tárgyat amivel az utazás lehetséges?
2) A pap miért küldte Cartert a Marsra, ha - és tételezzük fel, hogy nem volt teljesen hülye - tudta, hogy a földi képességei milyen veszélyeket hordoznak azon a planétán (gyk. sokkal erősebb).
Innentől nem csak a hogyan, de a miért sem egyértelmű Carter utazásában.

Azt hiszem a podcastben is kiemeltem, hogy nem érdemes nagyon a John Carter mögé gondolni, mert a sztori erősen átgondolatlan. Például a hercegnő dumája.
"Hajlandó lennék meghalni a népemért". Ja, de az egyetlen amit elvárnak tőle, hogy feleségül menjen a rosszfiúhoz, ja, az derogál, akkor inkább dögöljön meg mindenki Héliumban :)) Mondjuk ez már inkább a LOL kategória, mintsem sima átgondolatlanság.

Azzal meg ne legyen már érv, hogy az alapmű 1900-ban készült, mert a film logikai hibáira ez nem mentség.

freddyD 2012.06.13. 16:04:24

@Cs@tLós: Bár nem láttam a John Cartert, abban azért azzal vitatkoznék, hogy egy könyves megfilmesítésnél a mögé kelljen bújni, hogy a könyvben le van írva. Egy film egy önálló mű, amely a könyvet összefoglalja/adaptálja. Ott el kell tudni magyarázni azt olyannak is, aki nem olvasta az eredetit. Ha nem így volna, akkor a film egyes részeinél le kéne állnia a jelenetnek és ki kéne írni, hogy „Most további magyarázatért lapozz el a 48. Oldalra”.

A Prometheusos hozzászólásodhoz meg csak azt tudom írni, hogy lehet, hogy én vagyok ilyen hülye (sőt biztos), de egyáltalán nem tartottam banálisan egyszerűnek a film elején látható jelenetet megértés szempontjából, mint ahogyan ezt beállítod.

Egy (nálam sokkal okosabb) barátom sem volt igazán biztos, hogy hogyan kellene azt értelmeznie.

Cs@tLós 2012.06.13. 18:24:09

@OW_Zoly: Amit leírtál a hercegnőre, erre mondtam én, hogy a motiváció teljesen átgondolatlan a filmben, össze-vissza cselekszenek, pont a legjobb példát hoztad rá, ezen én is röhögtem. Ha csak alapjaiban vesszük, akkor is ezt látod: nem megyek hozzá! De hozzá kell mennem! Nem megyek hozzá! stb. Ráadásul tényleg teljesen logikátlanul. Ez tényleg röhejes. Carter ugyanez: Én nem fogok háborúzni! legyak mindenkit a vörös hajón. én nem fogok háborúzni! legyakja az összes tarkot az egyik törzsben. én nem fogok háborúzni! elmegy megmenteni a hercegnőt :D Szóval ilyen szempontból teljesen össze van kutyulva az egész, de ez sztem inkább a szereplők kidolgozatlansága miatt van.
Ha ez nincs így elszarva, akkor jobb lett vna sztem a sztori is, nem tűnne úgy, hogy nem tudjuk, hogy mi miért történik.

Már 2x láttam, de nekem úgy rémlik, hogy a pap mindig újrakezdi, és emiatt nem működik a teleportálás, majd amikor végre sikerül egyben kimondania ezt a varázsigét vagy mit, Carter akkor veszi el tőle (vagyis ha jól rémlik a földről kapja fel) az amulettet, és ő mondja ki, hogy barsum, de kérdő a hangsúly, tehát nem nagyon érti, hogy mi történik...
Ez jó kérdés, hogy a pap, főleg ha ilyen álcázó képességük meg minden van, akkor miért akar mindenáron teleportálni amikor ott van mellette egy földi ember?
Mindegy, nem azt mondom/mondtam hogy tökéletes, mert távolról sem, de azért azt tudjuk, hogy hogy került oda: véletlenül. (Főleg azért, mert Carter a barlangban csak azt mondja, hogy barsum, mégis a marsra kerül, a marsról a földre visszafelé amikor a csaj tanítja neki a varázsigét, akkor meg végig kell mondania az egészet, de ilyeneket bármelyik filmben találok neked)

Cs@tLós 2012.06.13. 18:24:17

@freddyD: A JC-nél mindent meg lehet érteni a filmből, én is értettem, pedig én nem olvastam. Csak azt mondtam, hogy az, hogy háború van a marson, a könyvben is bennevolt (kérdeztem olyanokat akik olvasták a könyvet és a filmet is látták, hogy mennyire egyezett a sztori), az amulettet is szintén a filmből tudom, nem a könyvből. Én mint aki nem olvasta a könyvet, asszem bátran kijelenthetem, hogy anélkül is érthető, a film teljesen jól elmagyarázza a teleportálást is (van 1 komplett 10 perces jelenet csak ennek szentelve, ahol a csaj magyarázza, hogy hogy működik a teleportálás az amulettel). Úgyhogy csak oda kellett vna figyelni.

SPOILEREK: Én úgy ültem be a Prometheusra, hogy hallottam, hogy ez inkább teremtéstörténet, az emberek eredetét boncolgató sci-fi, mint alien (nem tudom, hogy te tudtad-e), ebből teljesen egyértelmű volt, hogy ez a teremtésjelenet. Főleg a sejtosztódásos képsorok miatt volt egyértelmű. De ahogy halad a film, mivel boncolgatják, hogy a barlangrajzokon a magas idegenek láthatók, és ott van a csillagkép is, ahova majd mennek, így utólag is összerakható szerintem. Ami nekem inkább probléma volt a jelenettel az az, hogy döntsük már el, hogy ez a fekete anyag mit csinál akkor pontosan...a csávó az elején megissza, atomjaira hullik, de az animációban a dns-e is elpusztul, a folyóba érve mégis azonnal élet keletkezik belőle. WTF? akkor elég lett vna sztem, ha csak atomjaira hullik, a DNS-nek meg kellett vna maradnia sértetlennek. Nekem legalábbis így nem volt logikus. Erre írtam, hogy nincs a toppon következetességben a film. Az csak a következő mindfuck, hogy ha az akar lenni a film végén az első alien (hiszen mégiscsak prequel) akkor a barlangban hogy lehetett 1 olyan alien szobra, amit már mi is láttunk az alien filmekből? Ennek persze még lehet a kettesben vmi magyarázata, de vagy easter egg ott a szobor, vagy mégsem az első alien megszületését láttuk. Picit az az érzésem, hogy annyira túlbonyolították a sztorit (illetve folytatásra gyúrtak), hogy már maguk se értették.

freddyD 2012.06.13. 18:30:28

@Cs@tLós: Az az igazság, hogy én a Prometheusra nem nagyon készültem. Kerültem minden promóját, mert nem akartam semmiféle olyat látni, ami előre lelőne valamit. Egyszer láttam a trailerét moziban (ott sem igyekeztem különösebben figyleni), szóval én csak úgy ültem be rá, hogy Alien előzményfilmnek volt reklámozva. És mint olyan teljesen befuccsolt.

Cs@tLós 2012.06.13. 19:19:34

@freddyD: Én is csak ennyit tudtam, próbáltam én is kerülni, de a nem spoileres kritikák is ennyit azért tartalmaztak. Illetve a trailerben is bennevolt, hogy az ember eredetét mennek kutatni, ebből a kettőből gyanús volt, hogy mit látok.

SPOILEREK: Az tuti, hogy alien előzményfilmként bukta. Külön működik, de nem tudod kikapcsolni belőle az alien szálat sem teljesen sajnos. Plö a kedvencem, hogy mitől álltak ott halomban a hullák a barlangban? Semmi nem derül ki. Az látszik a "felvételeken" hogy ők menekülnek vmi elől, de az üldözők nem látszanak. Illetve tegyük fel, hogy az alien vagy vmi lemészárolta őket, mert a fekete trutyi ott is útjára indult véletlen. Azok hova lettek? Mondjuk éhenhaltak, de akkor az ő hulláik hol voltak? Sajnos túl sokminden nem működik a filmben, pedig az első 1/3-a, ahogy épül fel a sztori (az űrhajó, ahogy ébrednek fel, addig amíg megérkezünk) nekem 11 volt a 10ből esküszöm, még ha kissé lassú is.
Én a néger kapitányt sem értettem. Azt hittem, hogy ő is tégla, mert amikor felveszi a kapcsolatot a 2 barlangban rekedt idiótával, mondják neki, hogy marhára nem lenne ilyen kedélyes, ha látná, amit ők látnak (ekkor állnak a hullahegy előtt), majd a kapitány közli, hogy sajnos az elektromos vihar miatt nem látja a képet ami a barlangból jön. De könyörgöm, ott áll a monitor előtt, rámered, és mi is és a kapitány is látjuk a képet...ebből azt deriváltam, hogy a kapitány tégla, és tudja, hogy a tudósok feláldozhatók, ezért nem töri magát különösebben, hogy segítsen nekik. De utána a kapitány is pánikol összevissza, amikor kezdenek elszabadulni az események, akkor már úgy viselkedik, mint aki semmről nem tudott, hogy itt mi várja őket.
A másik ami magas volt, hogy David (az andorid) hogy tudta kinyitni az ajtókat? Honnan tudta, hogy mit hogy kell nyomni? Honnan tudta hogy azok a vázák mik? (hiszen azonnal elpakolt egyet). Honnan tudta, hogy a fekete anyag úgy kb mire képes, hiszen a csajnál rögtön azt nézte, hogy terhes-e? Illetve mivel az öregtől kapta az utasításokat, az öregnek tudnia kellett, hogy egyáltalán létezik ez a fekete anyag, és neki vmilyen formában ez kell, hiszen erre mondom, hogy David azonnal ráment a barlangban a vázákra. Ja, és sztem az öreg lánya is android volt, mert bár voltak érzelmei, tök ugyanúgy mozgott mint David. A kapitány utalt is erre, nem is tudtuk meg, hogy a "randiból" lett-e vmi..Na mindegy, nem rizsálok.

Lennox 2012.06.13. 22:46:58

Jó kis podcast lett ez is, sőt. :) Reggel feltettem a telefonomra, hogy a buszon tudjam hallgatni, de olyan hangosan beszéltek a nénik, hogy alig hallottam valamit. :D

Egyébként, a Gingerclown jó úton halad. F Facebookon láttam, hogy a Lionsgate "felvásárolta" vagy hogy szokás ezt mondani. Szóval ez több, mint jó. :)

freddyD 2012.06.13. 22:54:58

@Lennox: És tényleg. Na, végre valami... www.facebook.com/pages/Gingerclown-3D-movie/111276612299575

Ha jól értelmezem ugyanakkor csak az USA forgalmazási jogot vette meg. De így elsőre már ez is jó.

Thelomerisről sajnos azóta sem találtam infót. De már más blognak is feltűnt az állapot

sztimpank.freeblog.hu/archives/2012/05/18/Mi_lett_a_Thelomerisszel/

Lennox 2012.06.14. 07:08:02

@freddyD: Jó munkához idő kell, még, ha tömérdek idő is. :) Egy biztos: a Gingerclown-t előbb fogjuk látni. Reméljük minél hamarabb.

Robb20 2012.06.14. 14:04:11

@freddyD: Kb. honnan kezdjem el, ha nem akarok Prometheus-os spoilereket hallani?

freddyD 2012.06.14. 18:02:07

@Robb20: Nem beszélünk spoileresen a filmről. Egyébként az első kitárgyalt alkotás

Robb20 2012.06.15. 15:50:40

@freddyD: Azt én is tudom, hogy az az első, csak az időre gondoltam :D De így akkor mindegy :)

Lapn'Look 2012.06.16. 10:19:46

OFF: freddy, lesz majd bejegyzés az új Linkin Park albumról?

freddyD 2012.06.16. 10:21:07

@Lapn'Look: Van új albumuk?

Igazából a múltkori lemez után már nem kívánok többet foglalkozni velük.

Lapn'Look 2012.06.16. 11:55:39

www.youtube.com/watch?v=V1fXobNRL-4
www.youtube.com/watch?v=h05RVo1B7qc

Olyasmi mint a Hybrid Theory meg a Meteora, csak más hangszerelésben.

Prodge 2012.06.16. 17:25:02

Köszi a podvastat Freddy! MÁr vártam:) Linkin Park legutóbbi albumuk vmi botrányosan lágy szar...meg pop-rock? volt...vagy én nem istudom...hatalmas csalódás

Lapn'Look 2012.06.16. 19:43:33

@Prodge: Mármint az ATS, vagy az új Living Things?

freddy: az új 99 forintossal hogy állsz? Már túlélted?

Prodge 2012.06.18. 06:09:14

gőzöm nincs...nevét se jegyeztem meg:D nem az ami mostanság jött/vagy jön ki hanem a legutóbbi

CsakNorrisz 2012.06.18. 13:49:01

Egy rövid kérdés: hova folytatnád a Pandorumot? Gyakorlatilag mindenki meghalt a végére, az ezer túlélőt leszámítva.

CsakNorrisz 2012.06.18. 14:57:50

Ha érdekel, van sebhelyesarcú GTA klón

RádiOnline 2012.10.08. 19:30:00

Énin fel akrtam tőlteni a saját podcastomat de nem tudtam hogy csináltad?
süti beállítások módosítása