HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Címkék: személyes freddy ajánlásával

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr355009437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2013.01.10. 21:51:45

Freddy szerinted melyik volt a legjobb filmje , és neked melyik a kedvenc filmed tőle ?

Sanosuke 2013.01.10. 21:51:50

a kultikus Batman és Robinról én sem beszélnék a helyében :D

egyébiránt amikor kezdte a filmes karrierjét, volt 1-2 elég pocsék filmje :D

Alerstorm Pirate 2013.01.10. 21:52:05

Nagyon is felkeltette az érdeklődésemet. Ez előtt is jelentek meg Arnoldról szóló könyvek, de ott inkább a gyerekkora és a bodybuilding részek voltak kiemelve (hozzá tenném, hogy az egyik ilyen könyvet több mint 10 éve olvastam).
Az őfelsége résznél nagyon is meglepődtem, hogy Arnold megemlíti Viktor vitézet, ha másért nem ezért biztosan elfogom olvasni.

Ezen kívül ajánlom William Claxton: Steve McQueen című könyvét.

Capowne 2013.01.10. 21:52:38

Nagyon jó videó lett, köszi szépen az ismertetést. én is terveztem hogy be kéne valahogy szerezni, de féltem tőle hogy túlságosan száraz stílusban lett írva, de így már bátran belekezdek majd.
Egyébként csak pár szó ezzel a szeroidos dologgal kapcsolatban: Amennyire én ismerem Arnold testépítő munkásságát, én is úgy látom hogy az ő esetében a szteroidok nem olyan mértékben játszottak szerepet, mint mondjuk egy átlag pankrátor esetében, ahol szinte 80%-ban csak a szer hatására növesztette meg magát. ez részben igazolható azzal is, hogy amikor abba hagyta a testépítést, és elkezdett filmezni, még jó 10-15 évig ugyan úgy szinten tartotta magát. Azért az tényleg kicsit túlzás, hogy csak annyi szerepe van a szteroidoknak mint a napbarnítónak, de bizonyos kereteken belül valóban csak némi állóképesség növelést eredményez, és nem az izmok felfújását.

bfrenk 2013.01.11. 18:07:22

Ha lesz rá pénzem tuti megrendelem, mert érdekel az élete. Így meg főleg, hogy te is ajánlod, freddy. Én magam is lejárok a kondiba, bár szteroidot, kokszot vagy bármi mást sosem fogok szedni. Mondjuk nem is akarok világhírű testépítő lenni. Továbbá az a rész is nagyon érdekel, amikor kiment Amerikába. Tényleg egy idol, nekem nagy kedvencem volt és lesz mindörökké.

Sanosuke 2013.01.11. 19:57:33

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AjWzRCCgiiY#!

ez neked való, igazi csemege a filmrajongóknak :D

thefloorfilla (törölt) 2013.01.13. 13:13:23

Gondolom a Sylvester Stallone-val való csatározásáról semmit nem ír. Vagy igen?
Illetve hogy mennyire nem akarták felkarolni a filmstúdiók. Stallone kész viccnek tekintette Schwarzi filmes munkásságát. Ez az Expendables-ben is az visszatükröződik a mély iróniájú scriptekben. Én személy szerint azért kedvelem, igen sokat letett az asztalra popcorn mozi terén és díjazandó az ambíciózussága ami kevés b-filmes színészről mondható el.

freddyD 2013.01.13. 13:17:01

@thefloorfilla: De írkált róla viszonylag sokat is. Hogy eleinte kicsit ellenséges volt vele, mert igazából irigykedett rá egy kicsit (mindig jobban keresett nála). Aztán később leállt vele, mert Sly barátkozóan közeledett hozzá és barátok lettek. Planet Hollywood-os munkák kapcsán is írt róla meg később szívműtéténél Stallone adott neki bokszketyűket, hogy "küzdjön".

Sőt, azt is megemlítette, hogy a Pusztítóban azzal viccelődtek, hogy ő elnök lett :P

thefloorfilla (törölt) 2013.01.14. 18:10:53

@freddyD: Ez is bizonyítja hogy próbált mindkettjük egyeduralkodó akcióhős imázst kovácsolni magának a 80-as, 90-es években, kicsit sem felrúgva azt a sztereotípiát, mennyire önzőek általában a hollywood-i sztárok.
Sokszor jó ha az ember innen-onnan kap "rugdalást" amiből Schwarzinak és Sly-nak is kijutott, mert ez ösztönzőleg hat a munkásságukra. De ennek ellenére is sajnos nagyon vegyes lett a filmográfiájuk minőségben, csupán akcióhősnek váltak be és ezt maguk is belátták évtizedek után. Ha a jövő nem is a jó színészi játékukra fog emlékezni, arra biztos hogy nagy volumenű figurák voltak.

freddyD 2013.01.14. 18:15:08

@thefloorfilla: Azért ez Arnoldnál nem teljesen helytálló. Az Ovizsaru és az Ikek is elég nagy siker volt, ahogyan a Pumping Iron is

Capowne 2013.01.14. 21:03:35

@freddyD: Ezzel én is csak egyetérteni tudok: Azért Arnold filmes pályafutása során nem csak akció filmekben nyújtott maradandót, és az elöbb megemlített két filmhez azért még hozzátenném a Conan a barbárt (illetve az elődhöz képest gyengébb, de még mindig elég jó Conan a pusztítót) mert azért azt a filmet se tudnám sehogyse akció filmnek nevezni, viszont szerintem filmtörténeti mérföldkő, és mai napig a kedvenc fantasy filmem... mondjuk ha már itt tartunk akkor a Rocky filmekről is nehezen lehetne úgy beszélni mint "akció film", de Stallonéról inkább tudnám mondani hogy csak akció filmekben nyújtott maradandót.

Robb20 2013.01.15. 20:17:52

@Capowne: Na és az Oscar? Az például vígjáték, Stallone van benne és remek film :)

thefloorfilla (törölt) 2013.01.15. 21:20:43

@freddyD: azért be kell látni, egy wc-pucoló öreg is tudott volna olyan alakítást hozni kisujjból mint az említett két ikon. Egyedül az ambíció és nézők honorálását elnyerő fizimiska ami meghozta a hírnevüket és nem utolsó sorban a filmjeik szórakoztató jellege. De hogy színészi játékuk? Az anyagi siker egyáltalán nem az alaktásuk közvetlen okaként mérhető, hanem a produceri tehetségük okaként, hisz mindkét színész rendelkezett másfajta tehetséggel mint a színészet. Még forgatókönv írásban is részt vett ugyanúgy Scwarzi és ugyanúgy Stallone. De a közönség filmes visszhangjaiból ítélve tényleg csak akcióhősként tudtak sikerre szert tenni, az anyagi és más jellegű sikert pedig az Ovizsarúnál vitatom amit írtál.

freddyD 2013.01.15. 21:26:14

@thefloorfilla: Azért ezt így elég meredek állítás. Arnold egy karakterszínész, aki a kemény fickókat tudja jól alakítani (Predator,Terminátor,End of Days,Conan stb). Ha másfajta szerepet játszott, akkor az meg amiatt működött, mert annyira komikusan nem illett a szerepbe, hogy már attól volt király (pl Ovizsaru,Ikrek).
Ez még nem jelenti azt, hogy ne volna alkalmatlan színészetre.

Amúgy totál okosan képben volt, hogy fura nevét, megjelenését hogyan tudná tök jövedelmezően befektetni ilyen-olyan húzással.

Nem lesz sosem egy színészóriás, de egy szar filmje nem tőle lett rossz (pl Junior,Batman#Robin).

Stallone sem egy szar színész, csak van jó pár szar filmje. Pár Rockyban szerintem kifejezetten jó volt (leginkább legelső és legutolsóban).De mondhatnám a Cop Land filmet is, ahol fantasztikus volt

thefloorfilla (törölt) 2013.01.16. 07:03:01

@freddyD a Rocky nekem is tetszett, de fogalmazzunk úgy, önmagát alakította ott Stallone, ahogy sok más filmben is. Egy színész attól lesz jó színész hogy saját személyiségétől független karaktert is meg tud formálni. Az más kérdés, jól áll neki vagy sem, de épp ezért állítom, hogy nem a színészet az erőssége. De elismerem én is hogy jól állnak neki kemény fiús szerepek, Schwarzenegger-nek pedig a tökös, szűkszavú aprítógép szerepek (is). És igazat adok, valóban vicces az önirónia ami árad a vígjátékaiból, és lehet sikeres bármelyik filmje (ami elég vegyes nézőpontok szerint dől el közönség részről), de be kell látni hogy rossz színész, ebben a filmkritikusok között is nagy az egyetértés. Stallone valamivel jobb, és akármennyire szeretem a legtöbb filmjét "A bosszú börtönében", "Oscar", The Expendables", stb. nem tudok elvonatkoztatni attól a gondolattól hogy csak egy akcióhős-t látok a képernyőn, semmi többet.
Én mint mindkét színész rajongója vagyok ilyen véleményen. Más téren viszont nem becsmérlem a tehetségüket.

Capowne 2013.01.16. 17:48:39

@thefloorfilla:

Nemis tudtam hogy Stallone egy világbajnok bokszoló legenda, aki a gettóból nőtte ki magát :D
Najó, nem kukacoskodásból írtam, csak nem hagyhattam ki :).
Egyébként ez erősen szubjektív, hogy kinek ki számít jó színésznek. Arnold, ahogy Freddy is írta, egy karakter színész, de attól még az életben nem egy elit kommandós vagy éppen terminátor. Valójában a filmeiben nagyon is eltérő szerepeket formál meg, és mind eltér a valódi személyiségétől is. Az én szememben ettől ő egy nagyon is jó színész. Nyilván, a testalkatából fakadóan sose játszott például Italo-amerikai keresztapát, mint ahogy Al Pacino se fog soha ókori barbár harcost.

thefloorfilla (törölt) 2013.01.16. 22:05:18

@Capowne első mondatodra reagálva: féligazság. Az egyik legszegényebb negyedben nevelkedett fel és ha nem is volt világbajnok boxoló, de nagyon jó boxoló volt a 70-es években, nem csak a filmben hanem a valóságban is. A Rocky sokak szerint Stallone életműve. Én nem állítom, de kétségtelen hogy ott tényleg önmagát alakíotta.

Remélem senkinek nem volt kellemetlenül affektáló a stílusom a sokk offban, elnézést ha valakit untattam, de jól esett leírni a véleményem :)

Sanosuke 2013.01.21. 20:49:37

@thefloorfilla: pedig Stallone sem akkora nagy színész, neki is vannak olyan hülye filmjei.

Stallone nem tervez hasonló könyvet az életéről ?

algi 2013.01.23. 03:46:08

@Sanosuke: A Rocky az jó alakítás volt Stallonétól attól függetlenül, hogy nem kellett hozzá színészóriásnak lennie. Schwartzeneggernek még csak nem is volt jó alakítása (de javíts ki, ha volt!), csak kapott olyan filmeket (is), amelyekben megfelelt a figurája. A Predatort, a Terminatort, a Conant imádom, de ezek mind speciális esetek. A Predatort gyakorlatilag hozzá hasonló bohócokkal töltötték meg, a Terminatorban az volt a feladata, hogy minél kevesebb érzelmet mutasson (az se könnyű, ezért talán ez volt a legnagyobb teljesítménye), a Conanban pedig ő volt a film gyenge pontja a borzasztó akcentusával.

youtu.be/OBGOQ7SsJrw

Sanosuke 2013.02.01. 18:56:31

@algi: szerintem Stallone csak arra veri magát hogy vagy 30 éve kapott egy oszkárt a Rockyért.

de utánna soha semmi :)

Stallone meg a lebénult szája miatt dünnyög :)

Svarci régi akcentusa vicces :)
süti beállítások módosítása