HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Címkék: hülye emberek

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr675622064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir David Bówli 2013.11.09. 20:07:52

Tényleg agyfasz.
Kitalálták, hogy a G+ majd jól lenyomja a Facebookot, ami nem is volna baj, éljen a verseny, virágozzék minden virág. Tévedtek, a jónép le sem szarta, maradt a FB az egyeduralkodó.
Mit csinál ilyenkor egy normális cég? Belátja, hogy nem jött össze a puccs, vállat von és feladja, netán elfogadja, hogy pici szegmens jut neki a piacról és megpróbálja jobbá tenni a termékét, amivel apránként mégis idővel lenyomhatja a nagyot.
Mit csinál ehelyett a köcsög Google-birodalom? Erőszakkal, a tarkódhoz pisztolyt nyomva oda akar kényszeríteni a szarjához. Pont azért, amiért te, én is kénytelen voltam csinálni fiókot, de le se szarom, ott rohadjon meg, ahol van, hozzá nem nyúlok, lógok tovább a FB-on.
Ez most kurva nagy győzelem, erőszakos gecik? Azt sikerült elérni, hogy ugyanúgy nem kerül a pofám elé egy szarbavert reklámjuk sem, viszont sikerült megutáltatni magukat, de nagyon dulván. Gratula nekik, szép munka volt!
Tényleg itt a remek alkalom, hogy jöjjön egy konkurens és lenyomja őket, mint szart a retyón. Különösképpen nem aggódom, mert hosszú távon amire van kereslet, arra garantáltan megjelenik a kínálat is, erről szól a piacgazdaság. Csak addig szopunk tovább ezzel a szemét bandával.

DrNO 2013.11.09. 20:08:00

Indavideoval mi a helyzet? Youtubenél az tetszett, amikor a videó végén egyből a megosztás fülre lépett át. Mindig visszakattintani a leírás fülre...

szemétpasi 2013.11.09. 23:17:06

Én kipróbáltam a Google+ amikor kijött, így különösebben nem érdekel, hogy most a YouTube vagy G+ profilommal tudok commentelni. Ugyan akkor sokan nincsenek így.
Népszerűtlen a G+ mert senki nincs fent rajta és olyan... Hát nem tudom. Nem ergonómikus a felülete. Elég átláthatatlan és egy csomó funkciónak elég logikátlan neve van. Semmit nem nyújt ami miatt átállnának az emberek facebookról. Kár erőltetni. Főleg így.
Summa summarum egyet értek Freddyvel. Ezt nem így kellett volna csinálni, főleg úgy, hogy valójában félkész.

Sakktanár 2013.11.09. 23:17:41

Szertinem a Tube csak akkor fog végre méltó konkurenciát kapni, ha mondjuk a szerver egy hónapig szünetel, és a tohonya internetezők kénytelenek lesznek kicsit körülnézni, más videómegosztókat is látogatni. Esetleg még abban reménykedem, hogy a nagy szigorítások miatt (amik alól NAGYoN remélem a csillivilli agyonszponzorált csatornák sem lesznek kivételek), sok embernek végleg betelik majd a pohár, és valóban megszületik egy új, egy jobb, egy erős konkurencia.

Indavideóval nekem nem sok bajom van, csak van egy olyan rossz sejtésem, hogy az inda csal a megtekintések számával. Mintha több nézettséget mutatna, mint ami az igazság. Mintha magától generálná a nézettséget, csak azért hogy az ember lássa "de jó, itt néznek engem", és oda töltse fel a dolgait. Azért mondom, mert én is csináltam néha 1-1 videót kevés sikerrel, de míg youtube-on megnézték azokat 20-an, addig indán 1000-en. Érdekes... Visszajelzést meg szite alig kapni onnan.

VortexofSouls 2013.11.10. 08:21:22

És ez még mind semmi! A komment rendszert árszerkesztik, használhatatlan, oké, de most újabban előjön az a hiba videóknál, hogy fél percet betölt az adott videoból, aztán HIBA TÖRTÉNT LEJÁTSZÁS KÖZBEN... Ráklikkelek, hogy ilyenkor mi a teendő, erre mit kapok?! Próbáld újra 30 perc múlva, vagy nyisd meg másik gépről, más böngészővel.. AZ ÚGY KÖSZI. Ha vesznek nekem a drága Google-ös srácok egy új gépet, na majd akkor. Ez az szégyen, és tudjátok miért? Azért mert mindent tudnak rajta módosítgatni, updatelni, CSAK ÉPP ARRA NEM HASZNÁLHATÓ EZ A MOCSKOS OLDAL, AMIRE VALÓ, HOGY VIDEÓKAT NÉZZEN RAJTA AZ EMBER. Ez azért több a soknál. És sajnálom, hogy kiabáltam, de máshogy ezt nem bírom elmondani..... Ez merénylet az emberiség ellen.. és akkor még a Google +-ról nem is beszéltem.. Undorító, hogy ezzel próbálják "átvenni a hatalmat" a Facebook felett. Bilibe lóg a kezetek gyerekek! NEM FOGTOK ti semmit átvenni! Szánalmasak vagytok.

Capowne 2013.11.10. 09:51:34

most örülök hogy én soha nem kommenteltem sehová se youtube-n. ettől függetlenül én is folyamatos minőségi romlásokat tapasztalok. a legutóbbi hogy ha magamtól akarnék videóminőséget állítani, akkor fogja magát és nem hajlandó tovább lejátszani a videót. jó esetben kapok egy "hiba történt" képet, de többnyire csak fekete kép. de cserébe random néha átállítja nagyobb felbontásra HA nagyképernyősen nézek valamit... ez persze lehet egyéni probléma is, mert annyira már nem vagyok hajlandó komolyan venni ezt a vacakot, hogy utána olvassak. mainstream mocsok, amit a legjobban a top feliratkozóval rendelkező csatornák minősége/milyensége minősít a legjobban.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2013.11.10. 23:04:25

Basszus, még rosszpcjátékos időszakodban se borultál ki ennyire semmin! Ilyenkor örülök, hogy még időben leléptem a youtube-ról. Ezek után nincs az a pénz hogy visszatérjek ehhez az elk*rvult oldalhoz.

Weeez 2013.11.10. 23:09:13

Én teljes mértékben megértem, amiről Freddy beszélt, de azért lássuk be, hogy az egyszeri nézőt (mint például engem) ezek csak kevésbé érintik. Engem is szokott idegesíteni, amikor át akar paterolni google plusos accountra, de ezen kívül nem sok problémát tapasztaltam. Nem szoktam kommenteni, nem készítek videót, így engem személy szerint hidegen hagy az egész. Félre értés ne essék, nem azért mondom ezt el, mert ne értenék egyet a fenti videóval, hanem azért, hogy lássátok, azért a felhasználók nagy része is -szerintem- hasonló mentalitással nézhet videókat, mint én.

hungromit · http://napigarfield.blog.hu 2013.11.11. 06:34:16

totálisan egyetértek veled freddy. amikor először elkezdte a google agresszívan nyomni a pluszt, akkor valahogy véletlen sikerült is feliratkoznom rá meg összekapcsolni a youtube fiókommal, aminek az lett a vége, hogy amikor ki akartam írtani ezt a rámkényszerített, semmire sem jó szolgáltatást, akkor sikeresen legyilkoltama youtube profilomat videókkal, mindennel. akkor írtam egy gyönyörű levelet nekik, hogy hova dughatnák fel a pluszt. azóta nem is volt kedvem nagyon aktívan használni a youtubeot, egyszerűen hihetetlen, hogy egy olyan cég, ami valahol mégiscsak a nyitottságra, meg a felhasználói igényekre épült ilyen iszonyatos sebességel halad az apple/ms féle autokrata szemlélet felé. egyébként nem csak a tube, hanem a gmail újragondolásokkal is vannak problémák bőven.

bioLarzen 2013.11.11. 18:25:06

Amúgy, a G+ fiók beállítáaskor lehetőség van visszajelzést küldeni nekik - úgyhogy éljetek vele bátran, én megtettem ;)

Kíváncsi vagyok továbbá, hogy lesz-e baja gugliéknak az új, "Forced to join Google+" feliratú profilképemmel :)

bio

bioLarzen 2013.11.11. 18:25:15

@Weeez: Itt nem is annyira a valódi kényelmetlenségről van szó szerintem, amit ez az egész okoz (például, hogy MINDEN EGYES hozzászólás előtt ki kell szednem a pipát a G+ megosztásról), hanem a szemléletmódról, hogy "bacchus, leszarjuk, hogy nem akarsz G+-fiókot, akkor is nyittatunk veled egyet, nem érdekel, hogy ettől utálni fogsz minket, és a fiiókodat sem használod majd". Képzeld el, ha a főnököd azt mondaná, hogy akkor kapsz fizetést, ha átváltoztatod a neved Zénóra - vagyis egy dolog előfeltételéül egy teljesen másik, oda nem tartozó dolgot szab meg, amit amúgy magadtól szinte biztosan nem tennél meg, és szinte biztosan nem látod hasznát. Ha belegondol az ember, Zénóként is teljesen normál életet élhetnék... de akkor is elmegy az anyjába.

bio

Mangekyo22 2013.11.22. 21:34:02

@BlackSheep89: Ne is mond! Nem rég - megint - kaptam egy figyelmeztetést egy 2 éves (!!!) videómért, annak ellenére, hogy két évig semmi baja nem volt vele!

Mangekyo22 2013.11.22. 21:34:15

100%-san egyetértek veled, Freddy. Annak meg igazán örülök, hogy te is megveted azt a gusztustalan "kapitalista" fucktube sz*rtnerséget! ;)

Amúgy mi a véleményed a jelenlegi Indavideóról? Szerintem sokat fejlődött minden téren, kevésbé buggos mint régen, valamint 1000-szer kezelhetőbb is, minta youtube most.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.24. 17:08:15

Tényleg szánalmas, amit ezek művelnek! És az a szomorú, hogy tudják, hogy a nagyobb videósok nem fognak áttérni másik videómegosztóra, mert minden rossz dolog ellenére, azért csak a YouTube-on van a nézettség.

algi 2013.12.01. 05:37:10

Senki se kérdezte, de elmondom, hogy kellett volna a Google+-t megcsinálni. Észrevétlenül. Észrevétlenül rácsatlakoztatni a Buzz feedre, rácsatlakoztatni a Readerre, rácsatlakoztatni a Youtube-ra anélkül, hogy ezeket megszüntették vagy módosították volna. Egyszerűen minden tartalom, amit ezeken a szolgáltatásokon megoszt a user, megjelent volna a G+-on, és kész. Mindenki G+ felhasználóvá vált volna anélkül, hogy úgy éreznék, hogy legyömöszölik a torkukon. Így csak megölték azokat az eszközöket, amiket használtak, aztán elkezdték erőszakkal terelni a nyájat ahelyett, hogy köréjük építették volna a karámot. Lehetett volna ezt nagyon jól csinálni, úgy, hogy még örülnek is neki a felhasználók.

Megjegyzem, a Facebook valami hasonlót csinál: sunyin beférkőzik mindenhova, néha felröppennek mindenféle privacy miatt kapálózó cikkek, ilyenkor mindenki nagyon felháborodik, de használják tovább a Facebookot.

A Google túl egyenesen, becsületesen csinálta. Inkább szétverik a Youtube-ot őszintén, minthogy becsapják a felhasználót, mint a Facebook. De lehet ostobaságnak is mondani.

bioLarzen 2013.12.02. 18:18:28

@algi:

"A Google túl egyenesen, becsületesen csinálta. Inkább szétverik a Youtube-ot őszintén, minthogy becsapják a felhasználót, mint a Facebook. De lehet ostobaságnak is mondani."

Hát, ez kb. olyan, mintha én odamennék hozzád, a szemedbe mondanám, hogy utállak, majd egy kalapáccsal arcon nyomnálak - te eg azt mondanád, hogy az volt a baj, hogy túl őszintén csináltam...

... arról nem is beszélve, hogy ez nem őszinteség volt, hanem egyrészt egy kvázi monopóluiummal történő visszaélés (mert nem a YouTube az egyetlen vieomegosztó, de azért eléggé egyeduralkodó...), másrészt pedig iszonytatóan töketlen izmozás. az, hogy esetleg "őszinték" lettek volna, még akkor se lenne érv, ha igaz lenne.

bio

algi 2013.12.02. 20:44:12

@bioLarzen: Jaj, imádom az ilyen hasonlatokat. Ennél jobban már csak azt szeretem, amikor valaki a Youtube-ot egy országhoz, a Google-t meg a kormányához hasonlítja. A Google egy cég, a Youtube pedig egy vállalkozása.

Az pedig szerintem totál hiteltelen, hogy tartalomszolgáltatók egyszerre panaszkodnak arra, hogy nem tudják a törzsközönségükkel tartani a kapcsolatot, olyan szar lett a Youtube, meg amiatt is, hogy nem válthatnak, mert a Youtube egyeduralmának köszönhetik a nézettségüket.

Az igencsak árulkodó, ha egy tartalomszolgáltató a Youtube egyeduralmának köszönheti a nézettségét. Onnantól kezdve szerintem hallgasson, és alkalmazkodjon, mert semmi hitele panaszkodni. Akinek meg van törzsközönsége, mint FreddieD vagy a RedLetterMedia, azokat a rajongók már eddig is követtek, mert előbbi az Indavideón kezdte, utóbbi pedig a Blip.TV-n van. Azt magyarázza el nekem valaki, hogy mitől lesz rosszabb, ha a honlapon, amin keresztül meglátogatja a rajongó a tartalomszolgáltatását a videó keretére nem Youtube van ráírva, hanem más márkanév.

Az meg azért elég árulkodó, hogy a legnagyobb károkat a YT használhatóságában nem a működésének a változása okozta, hanem az, hogy elkezdték szabotálni direkt vagy véletlenül. A videófeedem megtelt olyan tartalomszolgáltatókkal, akik nekem rinyálnak, hogy milyen szar nekik a Youtube, miközben NEM ÉN VAGYOK a Youtube, de engem büntettek azzal, hogy folyton ugyanazt elmondták, és elmondták, mennyire szar, miközben valójában nekem, nézőnek, nem sokkal lett szarabb. És megjelentek azok a baromarcok, akik minden videó alá bespammolták a Google-ellenes kommentjüket, ezzel ellehetetlenítve a diskurzust, amire a videók szolgáltak volna. Mindkét tevékenységhez csak gratulálni tudok szarkazmusom mélyéről.

De az egyébként sem menő duma, hogy jaj, de szar a mainstream, de nem ehetek mást, csak a mainstreamet, mert mainstream. Ez a hülyeség megy a politikában az elvesző szavazatoktól kezdve a médián keresztül, ahol mindenki amiatt pampog, hogy milyen szar a tévé, miközben senkinek nem kötelező bekapcsolnia a tévét, egészen az IKEA-bútorokig, amit mindenki fikáz, de azért mindenki megvesz, mert olcsók és elférnek a lépcsőfordulóban, és persze a kóla, meg a gyorsétterem az méreg, és különben is mindenki összeesküdött ellenünk, hogy rosszabb legyen az életünk.

bioLarzen 2013.12.03. 06:19:24

@algi:
"Az meg azért elég árulkodó, hogy a legnagyobb károkat a YT használhatóságában nem a működésének a változása okozta, hanem az, hogy elkezdték szabotálni direkt vagy véletlenül. "

Aha. Szóval az, hogy a keresések, illetve a kéretlenül ajánlott videók nem kis része egy ideje hirtelen a keresés szempontjából irreleváns, viszotn állandóan az arcomba vágott tartalom, hogy regisztrálnom kell egy olyan szolgáltatásra, amire nem akarok, amit nem fogok használni, és aminek a YouTube-hoz semmi köze csak azért, hogy kommentálhassak a Youtube-on vagy tartalmat rakhassak fel oda, hogy minden egyes hozzászólás előtt ki kell szednem a pipát a G+-os megosztás elkerülésére stb. stb, az mind semmi - viszont, akiknek ez nem tetszik, azoknak abcúg? Érdekes nézőpont, de tiszteletben tartom.

Természetesen nem kötelező a YouTube-ot használni, persze. De ettől még semmivel sem lesz etikusabb, amit a Google csinált. egy cseppet sem.

Ami meg az életvitelszerű nyavajgást illeti: nem emlékszem, hogy bármikor ilyennek részese lettem volna. tüntetni sem jártam soha, protest-projektekben sem vettem részt, és van olyan szolgáltatás, amirről pont azért mondtam le, mert számomra hátrányára változott, de nem nyavalyogtam, hanem inkább nem használtam tovább. De amit a google itt most csinált, az nálam is kiverte a biztosítékot.

bio

Sir David Bówli 2014.02.09. 17:34:05

Ezen a tipikus cinikus-gunyoros hanghordozásodon mindig elröhögöm magam, marha jól tolod. :-D
süti beállítások módosítása