HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

-FIGYELEM: NEM FIZETETT TÖMÉNY POLITIKAI TARTALOM. HA NEM ÉRDEKEL,NE OLVASD EL-

 

 

Nem tudom okos dolog-e politizálni az interneten, de ugyanakkor a magyar politika megítélése annyira a béka segge alatt van, hogy olyat nem igazán tudnék mondani olyan sokkolót, amit ne mondott volna el már x ezer ember korábban.

Itt ez a választásnak nevezett bohózat, ami egy hónap múlva lezajlik,de mégis annyira jellegtelen, hogy a 4 évvel korábbi ásítozás kész thrillernek tűnhet. Ha nem vigyorogna rám 5 percenként egy villamos oldaláról Rógán Antal, akkor lehet észre se venném, hogy kampány van.

Amit sajnálok, mert (most nagy bejelentés következik) én szeretem a magyar politikát! Igen! Na nem annak minősége miatt, hanem annak szórakoztató tartalma miatt. A kultikus mára sajnos visszavonult Indexes Ríszpekt Ház gyönyörűen összefoglalta azt a mennyiségű kretén abszurditást, ami ott zajlik, hogy képtelen voltam nem figyelemmel követni. Egy tömény bullshit színjáték, ami bármely brazil szappanoperával versenyezhet.

Szóval mielőtt nekiállnék egyesével végigmenni az okokon, hogy miért tűnik a nem választás lassan a legszimpatikusabb húzásnak, elmondanám, hogy nem vagyok pártkatona. Szinte minden létező pártra adtam már le voksot amióta jogosult vagyok erre. Természetesen rám is teljesen igaz az a mondás, hogy én nem egy pártra szavazok, hanem valaki ellen. Na és kb ez igaz a legtöbb honfitársamra is.

Nézzük is szépen sorjában a jelölteket:

Fidesz-KDNP: Először is legyünk túl gyorsan az idézőkötőjel utáni fantomszervezettel, amire nem találok magyarázatot, hogy tulajdonképpen micsoda. Senki sem szavazott rá, önállóan az 1 százalékot sem érne el, senki sem kíváncsi rájuk, csak úgy vannak. Hogy miért éri meg a Fidesznek, hogy osztozkodnak olyanokkal, akik önálló értéket nem képviselnek, azt felfogni nem tudom. Ha erre rájönnek egyszer, ez a párt szarban van és versenyezhet a Kommunista Párttal az 1%-ért.

Nos és akkor ott vannak Viktorék. Az hogy az előző enyhén "alulteljesítő" kormányt lecserélik, az nem volt meglepetés. A 2/3 egy veszélyes dolog volt, de még az elején talán kicsit bizakodtam is, hogy talán ezzel nem visszaélve akár kezdhetnek is valami olyat, ami jó irányba terelik a dolgokat. Sőt, emlékszem még egész kedvesek is voltak az ellenzékkel, pl a köztársasági elnök jelöléseknél az MSZP-s jelöltet is (legalább látszatra) megfontolták. Nem kellett sokat várni és pillanatok alatt döbbenetes dolgok történtek. Ezek mind megérnének egy külön oldalnyi bejegyzést, de akkor csak címszavakban:

  • Bólogatós kutya Schmitt Pál(gium)
  • Alkotmánybíróság szétverése
  • Új alkotmány, amit havonta módosítanak, mert annyira sürgős volt valamiért
  • Kritizálható médiatörvény
  • Magánnyugdíj lenyúlása
  • Tandíj
  • Föld/Trafikmutyik
  • Közgép
  • Kb érzésre 1500 új adó
  • A magukra szabott új választási rendszer
  • Manipulatív média
  • NAV botrány, amit igyekeznek eltussolni
  • Kövár a házelnök szelektív szigora
  • Hajnalra időzített parlamenti tárgyalások, nehogy valaki észrevegye
  • Szavazás előtt módosított indítványok, amiket elolvasni sem lehetett
  • Paks 2
  • Banki illetékek, amiről tudták, hogy úgyis mi fizetjük

De tudjátok mit? Ez itt mind épp elég horrorisztikus, de ami miatt ki nem állhatom őket, az nem azon a listán található. Egész egyszerűen az a mérhetetlen arrogancia amit tanúsítanak, egyszerűen mint ember kizökkent. Mikor a tagadhatatlanul zsarolásnak nevezhető magánnyugdíjpénzt elszívták (én is érintve voltam), mondhatták volna, hogy "Emberek, szar van. Ezt meg kell lépni, mi sem vagyunk büszkék rá". De miután ezt "Páratlan összefogásnak" merték nevezni, azt hittem felrobban a fejem.

És ebből minden mennyiségben volt. Ebből a tekintetből ez a kormány a 2/3 miatt azt csinált amit akart, a parancsba adott szavazatok miatt még csak belső viták sem lehettek nagyon. Egyéni gondolkodás nincs, rengeteg videón látni, ahogy nyilatkozzák a folyosón, hogy igennel fog szavazni, mert a frakció azt mondta. Miféle politikusi magatartás ez? És ez pártoktól függetlenül mondom. Végig azt érzem, hogy minden mondat végére elsüthetnék, hogy "Mert megtehetjük"

Ott van mondjuk a Pokorni, akit én mindig is bírtam. Egy tök értelmes ember, aki kimondja azt is, ha valami nem tetszik és magától is vannak jó gondolatai, amikre építeni kellene. Nem értem, hogy miért nem lépett függetlennek már évek óta, teljesen elnyomják.

Itt van ez a rezsidémon is, ami biztosan tuti jó dolog lenne, ha nem fizetnék 10 másik platformon sokkal többet mint korábban, mint hogy ennek örülni tudnánk. De nem baj, a tudatlan embert biztosan nagyon boldoggá tudja tenni ez a hír, hogy megéri nekik jó másfél éve ezen lovagolni. Arról nem is beszélve, hogy kapcsolatból tudom, hogy a szolgáltatóknál emiatt pl a dolgozókon verik le a kiesést, ami aztán szintén nem lehet a kormány érdeke. Meg a 27%-os áfa is furcsa mód érvényes a rezsire

 A teljesen nyilvánvaló korrupció is alaposan elvette a kedvemet tőlük, kezdve a CÖF nevű álszervezettel, aminek nagyon furcsa anyagi háttere van és nincs jobb dolga, mint azt egy Fidesz kampányra fordítania. Csak hogy ne jelenjen meg a kampányköltségeknél. De a mutyik és társai is mondhatni teljes átláthatósággal művelte ezt az elítélendő dolgot, de megtehették, mert ők diktálnak. Ki fog ez ellen tenni valamit? Az a pár még nem szájkosaras média portál vagy az impotens ellenzék? Ugyan már

Egy valamit el kell ismerni, már már döbbenetes egység van a pártban, amiről példát vehetne bárki más. Ez egészen addig jó, amíg Viktor király ott van, mert ha ő nem lesz, akkor könnyen összeomolhat az egész a belső hatalomharcok miatt és az eleső masszív +50-es szavazó tábortból

 

ÖSSZEFOGÁS: Szóval ez volna a nagy csodafegyver a 2/3 ellen. Egyfelől logikus a csoportos tömörülés, mert egyenként elmorzsolódna sok résztvevő. Másfelől ugyanakkor ez a halálos ítélete, mert speciel sok embernek marhára nincs ínyére jó pár alkotóeleme. Kezdjük a legnagyobbal, az MSZP-vel. Ott volt 4 éve,hogy újra feltalálja magát, de aktivitásuk kimerült abban, hogy vagdalkoztak, nem álltak a sarkukra mikor kellett volna (pl NAV botrány) és rendre hagyták magukat felpofozni a parlamentben egy sima "elmúltnyolcéves" flegma válasszal.

Élén ott van az a Mesterházy, akiről elképzelni nem tudom, hogy a francba tudott már többször is a párt elnöke lenni. Nincs kiállása, határozatképtelen, aki lehet egy megyei irodát egész jól el tudna vezetni, de hogy őt miniszterelnökként lássam, az egy vicc kategória. Aztán ott van kis millió korrupciós botrány, amely talán összegileg közel sincs egy súlycsoportban a narancsosékkal, de látványosabban egyénekhez köthetők. Simon ügye is nevetségesen béna, aztán ez a Zuschlag bohóc is pont jókor ír parancsba adott könyvet. Szóval teljesen szét vannak esve. Szomorú belegondolni, hogy ez az ország második legnagyobb pártja, te jó ég.

Talán mint döntéshozó politikus, Bajnait tudnám még a legjobban elképzelni. Abból a szarból amit Ferigyerek hátrahagyott, még viszonylag egész korrektül menedzselte amit lehetett. Szar szónok, de legalább nincs nagy pofája, ami máris egy plusz pont. Nem szerepelt sokat, inkább csöndben tette a dolgát. Szerintem ez most sem lenne másképp, de hát nem ő lenne miniszterelnök, úgyhogy akkor meg mit pofázok én róla. Mögötte meg nincs szinte senki. Kit ismerni még az Együtt-PM-ből? 2-3 embert még tudnék mondani, de ennyi. Erre nem lehet építeni.

Ugyanez igaz DK Gyurcsányra is. Ott van még a Vadai Ágica, aki hisztis mivolta miatt van egyáltalán köztudatban, de utána megállt a tudomány. Feri leszerepelt és szerintem a szintén 50+ kategórián kívül kevesen akarnak vele foglalkozni. Benne max 1 dolgot becsülök: Nem hord szájkosarat és szerintem Orbán tart tőle (nem a pártjától) és ez a párharc legalább szórakoztatóbbá teszi ezt a cirkuszt.

Aztán itt van az Összefogás KDNP-je is ez a Fodor Gábor féle Liberálisok. Te jó ég, ne már. Ennyi erővel a sörivók pártját is még behívhatták volna.

Ami miatt szar ezekre szavazni, hogy 100% garantálva van, hogy ha ezt az összefogást csak a választások tartják együtt. Amint élesben megy a helyzet, a belső harcok szétrepesztik az egészet és egy halom független politikus lesz hirtelen. Rájuk szavazni legfeljebb azért lehetne, hogy ne legyen újra 2/3 a Fidesznek, de itt aztán meg is állt a tudomány. Elég elszomorító

Jobbik: Vannak itt értelmes elképzelések és pár értelmes ember is, de úgy érzem így 4 évnyi parlament után kipukkad a lufi és látni hogy az etnikumos és anti multis frázisoknál többre nem futja. Földtörvénynél odatették magukat, de minek mert 2/3 ellen szart sem ér az egész. Most mintha kicsit újragondolnák stratégiájukat, de többre így sem fogja futni. Szerintem 4 év múlva már be sem jutnak majd és ki fogja heverni ezt a veszteséget a magyar politika. Ahogy jó pá pártnál kiheverte már.

 LMP: Legkésőbb mikor egy "Lehet más a politika" pártnál láthatjuk, hogy még ők is képesek összeveszni, akkor jövünk rá, hogy nem. Nem lehet más. Izgalmas projektnek tűnt négy éve, de kiábrándító volt látni, ahogy szétmorzsolódtak és mostanra már csak flashmobokra futja. Pedig szimpatikus volt a nők aránya, hogy kreatívan meghekkeltek Fidesz stratégiákat (pl a korábban említett éjszakába elrejtett vitákat addig nyújtották, míg el nem kezdődött a reggeli tv-s "műszak") és Schiffer András, aki szerintem a becsületes és őszinte politikusok rangsorában a dobogó élén volna. Ő beszélt a legtöbbet a parlamentben, nem hagyta magát lerázni, szellemi vitákban rendre felül kerekedett kihívóján. Ezekre a molinós,megafonos flashmobokra a reménytelen helyzet és egyébként nehéz érvényesülés miatt néhol biztosan szükség lehetett, de így a sokadik után már kicsit kínos kezdett lenni. Ő azért jobb ennél. Kár, hogy ő is el fog tűnni a parlamentből, mert bejutni úgysem fognak már és egy rájuk leadott szavazat elég valószínű, hogy egy kidobott szavazat lesz. Ami megint csak egy új 2/3 felé irányítaná az országot (ki tudja, még lehet egy 3/4 is lesz ebből...).

 

Szóval én így állok most, hogy választhatok a szar-kaka-fekália és a trágya között. Megéri? Tudom, hogy ilyenkor mondani kell, hogy ha nem szavazol,ne is panaszkodj, de ez a kínálat elkeserítő. A végén gyanítom úgy is elmegyek megint a szavazóhelyiségbe, de valahol nagyon meg tudom érteni Russel Brand-et, aki gyönyörűen összefoglalta azt, amit akár a magyarok is mondhatnának

 

Esküszöm, már sok éve mondom, hogy ezt az elcseszett magyar politikát csak egy nagy koalíció tudná megmenteni, ahol kénytelenek volnának egyszer összedolgozni és nem csak vagdalkozni. De előbb lesz Magyaroszág foci világbajnok, mint hogy ezek hajlandóak volnának erre...

Címkék: elmélkedés

102 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr915853009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habbobitas 2014.03.10. 21:57:03

Orbán ki kéne verni a fenébe és Bajnait a helyére ültetni!

Newcomer77 2014.03.10. 21:57:23

Én ezt gondolom már 2008 óta erről a témáról :
www.youtube.com/watch?v=msJB1I_IBQw

Sakktanár 2014.03.11. 16:47:45

Minden párt lop, csal, és hazudik. De én a Fideszt azért utálom mindennél jobban, mert elképesztő pofátlanul próbálják megvezetni az embert. Amikor valami egyértelmű, de mégis hazúdnak róla, mert tudják, hogy a Magyarországnak van egy elég népes, totálisan hülye rétege, akik vakon beveszik a hazúgságokat, ezek alkotják a masszív táboruk magját. Van egy fidesz-mag, akik még akkor is Orbánra szavaznának, ha az egész ország atombombasúlytotta állapotban lenne, és a romok tetején táncolva szidalmaznák a korábbi kormányokat, mert csakis ők tehetnek mindenről.
Tehát, minden párt egy rakás szar, de a Fidesz a legbőzösebb kupaca, akik képtelenek beismerni saját hibájukat, és mindig mindent másra kennek. Ha lenne egy olyan párt, hogy "Nem Fidesz", én arra szavaznék. De így, hogy nincs, lehet hogy inkább emigrálok, és hagyom Magyarországot főni a saját mocskába.
FreddyD, kihagytad a címszavakból a felcsúti stadiont, és repülőteret. Már csak idő kérdése az Orbánszobor, aztán felcsútot átnevezik majd Orbángrád-ra :D

bioLarzen 2014.03.11. 16:47:50

A standup egyik ős-alappillére, a felejthetetlen George Carlin véleménye a szavazásról:

www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk

bioLarzen 2014.03.11. 16:48:07

"Ott van mondjuk a Pokorni, akit én mindig is bírtam. Egy tök értelmes ember, aki kimondja azt is, ha valami nem tetszik és magától is vannak jó gondolatai, amikre építeni kellene. Nem értem, hogy miért nem lépett függetlennek már évek óta, teljesen elnyomják."

Hát, igen... Pokorni valóban okos volt, mert felmérte, hogy jobb lesz pár lépést hátralépni, és kivonulni az állandó reflektorfényből... Akik tisztában vannak a kerületének viselt dolgaival, azok tudnának olyanokat mondani róla, amitől egyből megváltozna a véleményed róla, hidd el... Nekem vannak ilyen ismerőseim, meséltek is ezt-azt. Semmi bombasztikus persze, de azért érdekes dolgokat...

bioLarzen 2014.03.11. 16:48:34

"De miután ezt "Páratlan összefogásnak" merték nevezni, azt hittem felrobban a fejem."

Valaki írta a Rákosi-korszakkal kapcsolatban, hogy rengeteg embernek nem azzal volt a baja, hogy egypártrendszer van, hogy nem mehetnek nyugatra - sőt, hogy diktatúra van, hanem hogy nekik ezt ünnepelni kell, nekik ezért látványosan lelkesedni kell.

Erre pontosan rímel egy komment pár évvel ezelőttről, amiben azt írta a szerző, hogy érti ő azt, hogy az MSZP- korméány és a fideszes kormány ugyanakkora maffia és a szocik semmivel sem voltak jobb irányítói az országnak - de legalább nem próbálták meg a szarról naponta elhitetni, hogy az tulajdonképpen arany, és aki ezt nem így látja és nem örül neki, nem hálás érte, az hazaáruló.

bioLarzen 2014.03.11. 16:48:54

"Fidesz-KDNP: Először is legyünk túl gyorsan az idézőjel utáni fantomszervezettel"

Mármint kötőjel ;)

"miért tűnik a nem választás lassan a legszimpatikusabb húzásnak"

"lassan"??? Emlékeim szerint az elmúlt 2-3 választás ilyen volt már: egyszerűen nem volt olyan alakulat, amelyikre szívesen lehetett volna szavazni, és nem azért, mert 1.) az a legkevésbé unszimpatikus ; 2.) akkor nem a másik kapja a voksomat.

Illetve, elképzelhető persze, hogy vannak olyan, mikropártok, amelyekre a legjobb szívvel tudnék szavazni - de brutálisan őszintén szólva, az meg nem éri meg az erőfeszítést, hog csak azért felöltözzek, lebaktassak a (gyalog kb. 5 percre lévő) szavazóhelységbe és szavazzak, mert nem tök mindegy, hody 120 vagy 121 szavazatot kapnak? Úgysem említi majd őket senki, és fél év múlva úgysem fognak már létezni...

Tom.666 2014.03.11. 16:49:50

Apróságokban tudnék veled vitatkozni, azonban összességében teljesen úgy látom a dolgot, ahogy te. A legszomorúbb, hogy a választópolgárok nagy része nem veszi észre a helyzet abszurditását. A szavazók többsége vallási fanatizmussal tekint 1-1 csoportosulásra, képtelenség észérvekkel meggyőzni őket. Épp a múlt hónapban vezettem le nagyapámnak (kicsit hasonló módon, ahogy te tetted ebben a postban), hogy a jelenlegi politikai pártok közül miért nem lenne senki sem alkalmas kormányzásra, az öreg konklúziója meg minden összekötés nélkül és minden észérv ellenére az volt, hogy "de csak azért is a Gyurcsányra kell szavazni". Persze, a nyugdíjasok külön világ, azonban az elvileg érett, felnőtt és többé kevésbé tisztán gondolkodó 30-50 korosztályban is vannak ilyen elfogultak szép számmal (ld. békemenetek résztvevői), sőt nekem van olyan 23 éves ismerősöm, aki megingathatatlanul Jobbikos.

Véleményem: azért van ez a beteg állapot, mert a jelenlegi szavazók vagy diktatúrában nevelkedtek, vagy diktatúrában szocializálódott szülők nevelték. Magyarországon az emberek nagy részének a demokrácia azt jelenti , hogy megválaszthatom, hogy ki legyen a diktátorom, ki legyen az én saját kis Kádárom. Ha ez a választás megtörtént, utána a célszemély sérthetetlen szentté válik. Persze tudom én, hogy valamiben hinni kell, mert egy állandósába vetett hit nélkül nehéz elviselni a világ bizonytalanságát. De akkor higgyünk a szeretet erejében, a barátságban, az emberi jóakarásban, a világ jobbá tételének lehetőségében, vagy akármelyik világvallásban... de semmi esetre se ilyen pénzéhes hatalomittas magamutogató minidiktátorokban.

Egyébként álláspontom szerint a nagykoalíció, amit említettél csak még nagyobb káoszhoz vezetne. Ott fúrnák meg egymást, ahol tudnák, nem lenne hatóképes kormány. Szerintem azt kéne elérni, hogy a régi elit eltűnjön a politikából (Mesitől Viktorig mindenki), és a fiatal, friss csoportosulások vegyék át a helyüket. Persze, idővel az így létrev jövő új elit is korrumpálódna.

Kolonel 2014.03.11. 16:50:36

Nagyrészt (szinte teljesen) egyetértek.

Amit a Fidesz csinál politikai fronton, azt amúgy tanítani lehetne.
Ahogy szisztematikusan szétverték a jobboldal többi pártját, ahogy a baloldal ellen hangolták a népet, vagy a legújabb húzásuk, hogy a választási szabályok megszigorításával egy csapatba kényszerítették a Bajnaiékat, Mesterházyékat és Gyurcsányékat (akiknek láthatóan semmi kedvük együttműködni).

A KDNP-t szerintem azért tartják, hogyha valami nagyon nagy baklövést csinál a kormány, akkor legyen ki elvigye a balhét helyettük. Afféle tartalék bűnbak.

KoMI 2014.03.11. 16:50:45

Kicsit elszomorító , hogy a jobbik politikáját ennyire felszínesnek találod. Én úgy vagyok vele, hogy megadtam annó a FIDESZ-nek az esélyt , de kiderült , hogy borzalmas választás volt. JOBBIK-nak meg kell adni az esélyt. Egyik párt se úgy kezdte , hogy minden tökéletes volt.

algi80 2014.03.11. 19:49:37

Jó, nekem van annyi empátiám, hogy nem vagyok hajlandó végignézni, hogy mi történne a cigányokkal és a zsidókkal, ha a Jobbik kerülne hatalomra.

Egyébként megjegyzem, hogy a Jobbikot már most aktívan próbáljuk kifele: kezdve az általuk elfoglalt HÖK-öktől (ld. "Pistának jó lesz"), keresztül a kizárólag megfélemlítés céljából létrehozott Magyar Gárdán, bezárólag az antiszemita megszólalásaikig.

Persze, a Fideszben is jelen van a hasonló rasszizmus, de a Jobbik lényegében a Fidesznél még szélsőségesebb, a KDNP-nél még ideologikusabb pár.

Ráadásul ők a legképmutatóbb párt: szerintem még a Fideszben sincs arányaiban annyi ember, aki a saját maga által hangoztatott eszmékkel teljesen szembemegy. Pornósok, melegek, zsidók, van ott minden. Persze, ilyen ez a szélsőjobb: ők is liberalizmust és toleranciát akarnak, de kizárólag saját maguknak.

Lamerdog 2014.03.12. 05:32:35

@algi80: Én még mindig nem hiszem el, hogy vannak akik konkrétan elhiszik, hogy a Jobbik cigányokat és zsidókat üldözne!

Én már évek óta tagja vagyok a pártnak és jó kapcsolatban állok több vezető politikusával is.
Ezek az emberek nem tennének semmi kirekesztőt ha hatalomra jutnának.

Egyébként a közvéleménykutatások szerint erősödik a Jobbik.

Alerstorm Pirate 2014.03.12. 05:33:24

Mielőtt leírnám a véleményemet azzal kezdeném, hogy: Ha magamat feltétlenül be kellene sorolni hogy jobb vagy baloldali vagyok, akkor szemrebbenés nélkül mondanám, hogy baloldali érzelmű vagyok. De attól, hogy azt szeretném hogy minden ember egyenlő legyen és minden embernek jobb legyen nem leszek vérkomcsi és nem is szavazok az MSZP-re (vagy hogy a tökömbe hívják magukat). Az ok nagyon egyszerű: Magyarországon nincs olyan párt aki ne kapitalista lenne és ne zsákmányolná ki a kis és középosztálybelieket. Természetesen ezt nem úgy értem, hogy a kapitalizmus minden formája a legrosszabb, hiszen egy olyan gazdasági modellről beszélünk, ami már több ezer éve megállja a helyét, és szerintem is biztosítani kell a szabad piacot és a szabad tőkeáramlást. De, mindezt úgy, hogy közben ne zsákmányolják ki a kisembereket!
És akkor a véleményem:
A FIDESZ felépítése már önmagában egy vicc, olyan figurák vannak benne (pl Hoffman Rózsa) akiknek fogalmuk sincs miről beszélnek.
Az oktatási rendszer: na ez az ami Magyarországon soha nem is volt (Klebelsberg Kuno reformjait leszámítva). Tehát ez nem a FIDESZ egyedüli sara. Azelőtt is selejt tanított selejtet és akivel otthon a szülei vagy magántanárok nem foglalkoztak azoknak a tudásán meg is látszik, hiszen a magyar iskolák 90% szerintem dísznek van. Az viszont igen is az ő saruk, hogy a felsőoktatást is szét b*szák. Most 260 az alap ponthatár legközelebb 280-lesz. Ezzel csak egy nagy baj van, hogy orvos, jogász...stb megértem, hogy magas a ponthatár és azoknál is megértem akik ilyen semmitmondó szakot pl andragógiát választanak amire semmi szükség nincs. De matematikus, kémikus, biológus, fizikus...stb azoknak miért kell felemelni a pontokat?! Így is kevesen jelentkeznek, hát még ezután menyien fognak még belegondolni is rossz!
Paks 2: na ezzel például egyetértek, olcsó energiát szolgáltat és az oroszoktól viszonylag olcsó hitelt kaptunk. Amúgy ezt nem a FIDESZ találta ki, hanem az MSZP szavazta meg.
Magánnyugdíj lenyúlása: ezen nem csodálkozom, az MSZP találta ki ezt a kötelező baromságot az ,hogy a narancsosok lenyúlták a maguk részét amikor megszüntették lehet rámondani, hogy természetes.
Kritizálható médiatörvény: lehet kritizálni nem mondom, csak ugyan az a helyzet vele mint az oktatással, hogy Magyarországon nincs média, ami meg van az vicc.

LMP egy szóval jellemezve: vicc.

Jobbik: Baloldali érzelmű vagyok és muszlim, úgy hogy erről ennyit.

MSZP: na igen! Hát ez az a párt amivel szintén sok gondom akad. Pl: alkalmatlan vezetők, botrányok, minden más cukiság.
De a fő bajom nem ez, hanem az, hogy ők tartják magukat a baloldalnak. Az, hogy a Fidesz vérkapitalista az ok, de az MSZP is. Az meg, hogy azt szajkózzák, hogy itt most diktatúra van (amit valamilyen szinten talán el is fogadnék, ha nem tudnám mi az a diktatúra), de az ő idejükben mi volt?! Maga a Kánaán?! Tipikus bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű szituáció.

Freddy jól írta: "nem egy pártra szavazok, hanem valaki ellen". Rám is ugyan ez a jellemző.

Ha lehetne ( de nem lehet, mert nem politizálnak) akkor én a Tolvajkergetőkre szavaznék, mert ők az egyedüli olyan szervezet akiknek ténylegesen az a célja, hogy Magyarország jobb hely legyen.

mesterjani 2014.03.12. 05:33:52

Én is állandóan kétségek közt voltam, hogy kire szavazzak.
4 éve bármit megadtam volna azért, hogy eltűnjenek az MSZP-sek az élről. A csőd szélére kergették az országot. Amíg csak hatalmon voltak, lopkodtak és bohóckodtak, néhányan közülük meg hazaárulók jobb szó nincs az EU-s parlamentbeli szereplésükre. Öszöd után aztán jött egy másik kis majom.
Mikor a FIDESZ jutott be gondoltam talán most jobb lesz. Annyira nem volt rossz mint előtte de még így is komédia.
Most én azokra szavazok akik eddig nem vezettek minket szakadék felé. Jöhet a Jobbik és ha ők is kudarcot vallanak, én többet nem szavazok.

mesterjani 2014.03.12. 05:33:58

Amit kihagytam, Vona Gábor régebben sokkal esetlenebb volt és kicsit érdekesek voltak a megnyilvánulásai. Mára szerintem elég tisztességesen összekapta magát, van kiállása és már tud beszélni. Összeszedettebb, átgondoltabb és kiforrottabb a programjuk, mint a másik kettőnek. Elég undorító amit kampány néven csinál a FIDESZ meg az összefogás féle bagázs.

algi80 2014.03.12. 20:07:55

@Alerstorm Pirate: A Jobbik mondjuk speciel iszlamofil. No, nem mintha meg akarnálak győzni.

algi80 2014.03.12. 20:08:05

@Lamerdog: PS. Most visszaolvastam az első kommentemet, és már abban is írtam konkrétumokat. Arra miért nem válaszoltál? A "Pistának jó lesz" incidenssel mi a helyzet?

Gusztustalan társaság, akik most kutyusokkal akarják megtéveszteni a kóbor apácákat.

algi80 2014.03.12. 20:08:07

@Lamerdog: Nem tennének? Már tettek!

Ki kampányol folyton "cigánybűnözéssel"?
Ki vádolja a cigányok jogait védőket azzal, hogy "a gyilkosok oldalára állnak"?
Ki tartja fenn a Kurucinfót?
Ki támogatja a Magyar Gárdát?
Ki követelte, hogy a kormány tájékoztasson, van-e zsidó származású tagjuk?

De egyébként ugyanígy felhozhatnám azt, hogy a Jobbik alatt nem egy életbiztosítás melegnek lenni se.

A Jobbikkal nem az a baj, hogy mit fog csinálni vajon, hanem az, hogy miket csinált már eddig.

Terrordrone 2014.03.12. 20:16:58

@Alerstorm Pirate: Remélem nem bántalak meg, ha közlöm, hogy TomCat "szélsőjobbos":D

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2014.03.12. 20:17:01

Aszongya!

Fidesz-KDNP: A KDNP kb. arra van, hogy a mélyen vallásos keresztény öregasszony aki elmegy a választásra (mert nincs más dolga) lássa, hogy ezeknek még a nevében is benne van a "keresztény", akkor majd biztos azokat az érdekeket képviseli, amikben ő is hisz és ezzel a részéről le is van tudva a politizálás 4 évre.

A Fideszről írt véleményeddel teljesen egyetértek. A 2/3 miatt teljesen elszaladt velük a ló és már senki más véleményét nem fogadják el csak a sajátjukat. Ezért volt a nagy "alaptörvényezés" (mert ugye alkotmányozást már nem írhatunk), meg ezért hoztak új Btk.-t, új Ptk.-t meg még egy kazalra való új törvényt ám az esetek nagy részében csak a saját házi jogászaik véleményét kérték ki, az igazi hozzáértő professzorokét már valamivel ritkábban.

A magyar felsőoktatás négy éve sem volt a csúcson, de az hogy még az általános- és középiskolák működtetését ennyire szétbarmolták az igazi művészet. Hoffmann Rózsánál dilettánsabb államtitkárt meg még nem látott ebben az országban senki.
Visszatérve a felsőoktatásra: szisztematikusan elveszik annak az esélyét a mai fiatalságtól, hogy ugyan azt az életpályát bejárhassák mint ők. Beleültek a tutiba és már az Istenért se hajlandóak ezt mással megosztani. Ők még teljesen ingyen szerezhettek doktorit meg közgazdász diplomát és azért tarthatnak ott ahol, mert nem a minimálbérből élő szülőknek kellett állniuk az oktatásukat. Ezért bomlasztják a nem budapesti egyetemeket. Azért, hogy csak a kiválasztottak szervezhessenek egyszerűen olyan végzettséget, amivel majd beülhetnek apuci helyére valamelyik állami szerv élére.

A választási rendszert ugyan ilyen elvek szerint vágták tönkre azzal, hogy egy választópolgár már bármennyi pártnak aláírhat. Az volt a céljuk, hogy elaprózódjanak az ellenzékre leadott szavazatok a tucatnyi aprócska párt között.

Összefogás: Nincs mit róla beszélni. A magyar baloldal hónapról hónapra csak lejáratni tudja magát. Veszekedések, pártszakadások, sikkasztások.
Ahogy halnak a régi rendszerben nevelkedett és ott jól boldoguló idősek úgy csökken majd az MSZP és a többi baloldali párt támogatottsága.

Jobbik: Aki úgy gondolja, hogy a Jobbik hatalomkerülése esetén cigány- és zsidóüldözés kezdődne annak csak gratulálni tudok, az agymosás sikeres volt.

El tudom fogadni, hogy ha valaki Magyarország nyugati vagy középső részén él az nem találkozik olyan problémákkal, mint mondjuk én Miskolc környékén. De mindenféle médiából nyomatott baromságot nem kell elhinni. Utána kell járni a dolgoknak és rögtön nem tűnik majd a Jobbik egy roma vérre áhítozó szörnyetegnek.
Tessék szépen ellátogatni a borsodi falvakba és sétálni egyet éjszaka valamelyik számozott utcán, ahová még a rendőrök se mernek bemenni, mert annyira se érdekli az ott élőket a törvény, hogy a rendőrre is bármikor rátámadnak, mert az egy újabb "szemét rasszista". Szembesülni kell az itteni problémákkal is és aztán ha még akkor is úgy látja az ember, hogy nincs olyan szélsőséges probléma ami egy kicsivel szélsőségesebb megoldást igényel akkor azt már el tudom fogadni.

Igen, a Jobbik szokott cigányozni, de ezt csak tudjátok ki veszi magára? Akinek van félnivalója és oka. Érdekes módon egy cigány ismerősömet se hallottam még a Jobbik miatt izgulni. Lehet, hogy azért mert nincs rá okuk, ugyanis nem tízen vannak testvérek és nem lopásból, rablósból tartják fent magukat. Aki becsületes és tiszteletben tartja mások tulajdonát, ÉLETÉT(!) annak sose volt oka félni a Jobbiktól. Ezzel ellentétben aki fél, mert lop, csal, hazudik az féljen is függetlenül attól, hogy cigány, zsidó, magyar vagy bantunéger.

A Magyar Gárdával is csak a média riogatta az embereket. Mikor 2010-ben az ország keleti részén pusztított az árvíz akkor a gárdisták több településen is a cigányok lakta utcák körül dolgoztak a gátakon. Erről akkor nem számolt be se az RTL se a TV2.

Egyébként a Jobbik programját is érdemes átfutni. Olyan problémákra is felhívják a figyelmet és egyben megoldást kínálnak, amiket a többi párt még csak nem is észlelt vagy ha igen nem foglalkozott az üggyel. Jó példa erre a Duna medrének, ezzel együtt a talajvíz szintjének a csökkenése.

Az utóbbi hetekben az összes közvélemény kutató a Jobbik erősödéséről cikkez és ha még azt is figyelembe vesszük, hogy ezt a pártot folyamatosan alul mérik nem tartom kizártnak, hogy a választások után a második legnagyobb frakcióval vágjon neki az új parlamenti ciklusnak.

Terrordrone 2014.03.12. 20:17:54

Megértem az álláspontod, és sok ember álláspontját, de szerintem elég rosszul állsz hozzá. Először is, ha azt hiszed, hogy csak itthon gondolkoznak így az emberek, akkor elég rosszul látod. A politika tökéletesen ugyanígy zajlik mindenhol. Mint ahogy az is hibás elképzelés, ha az ember azt hiszi, hogy lesz majd egy olyan párt, ami csak olyat fog csinálni, ami az adott szavazónak(neked) tetszik. Ilyen nem volt, és soha nem is lesz.

Az összefogás egyrészt tényleg széthullás esélyes, másrészt meg ha a mostani Fidesz nem jó, akkor az azelőtti arcok meg még kevésbé. Akármilyen néven szerepelhetnek, akkor is tök ugyanaz a szánalmas posztkommunista(mert azok, jogilag is) bagázs.

Én bevallom fideszre szavaztam anno, és én is többet vártam azért tőlük. Azt is elismerem, hogy világgazdasági események is befolyásolóak, de ezt a baloldalnál is ugyanúgy elfogadom. Az arrogancia tényleg nagyon idegesítő és ellenszenves.

A jobbikról meg annyi a véleményem, hogy teljesen feleslegesen vannak elítélve rasszizmus miatt, meg megfélemlítés miatt. Attól még hogy valaki egy zsidóra azt mondja, hogy zsidó, vagy cigányra, hogy cigány, attól még nem lesz rasszista. Bár a jobbikot se kedvelem, lehet rájuk szavazok, mivel őket még nem ismerjük ilyen pozícióba, így még jól is elsülhet, ha meg nem, akkor legalább nem kell folyton azt hallgatni, hogy ők milyen rohadt jó kormánypárt lennének, és milyen rohadt jó lenne az országnak.

KoMI 2014.03.12. 20:18:02

@algi80:
Annyira nagy az empátiád akkor lakjál egy cigány lakótelep mellett , ahol édesanyádnak késsel mennek neki , mert éppen nincs nála 200 ft + bármikor fényes nappal inzultálnak az utcán , illetve olyan feltűnési viszketegségük van az utcán is , illetve a tömegközlekedő járatokon , hogy már-már undort keltenek. Itt az északi régióban ez cigánykérdés tarthatatlan. A zsidó kérdésben egyet értek veled viszont !
A JOBBIK-ra szükség van több célból is. Kell egy fék ami ezt szabályozza. El KELL számoltatni az előző rendszerből visszamaradt sáros szocialista politikusokat. Én a JOBBIK-ban látom a jövőt és ne haragudj , hogy ha nyers voltam az elején , de mindig kiakadok azokon aki azt mondja , hogy legyünk elnézőek a romákkal szemben. Vannak jó cigányok és rosszak. Vona is megmondta. A jó cigánynak jobb lesz , a rossznak pedig nagyon rossz. Ennyi.

Alerstorm Pirate 2014.03.12. 20:26:41

@algi80:
Oké én nem azt írtam, hogy a jobbik hadjáratot akar a muszlimok ellen. De két dolog van ami igen is szemet szokott szúrni nekik.
1. Az arab (és egyéb) bevándorlók,egyetemistákról alkotott véleményük.
2. Ha egy Magyarországon született magyar állampolgár nevezi magát muszlimnak, akkor máris más a csaj fekvése.

Amúgy sem a jobbik teljes egészére érvényes az, hogy iszlamofil. Hiszen Magyarországon a török hódoltság miatt az átlagemberben van egy kis tartózkodás a muszlimoktól. (De ez megint csak az én személyes véleményem)

Sir David Bówli 2014.03.13. 05:50:57

Alginál a pont, semmilyen közbiztonsági probléma nem mentség a náculásra. A közbiztonság baromi fontos és a rendőrség sajnos nem áll a hivatása magaslatán, de ez nem azt jelenti, hogy ocsmány módon cigányozó, zsidózó kriptonácikat kéne éltetni.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.13. 05:52:58

lehet neked indítani kellene egy politikai blogot mert jobban értesz hozzá mint a filmekhez és látod egyből jönnek a kommentek is :D

alapjában véve én is egyetértek veled, én Fideszre szavaztam 4 éve, nem is volt kérdés, mert már felrobbantam attól amit az MSZP csinált, és nem nem élek jobban mint négy éve

rossz látni, hogy azon kívül, hogy bebetonozták magukat szinte SEMMIT nem tettek azért hogy jobb legyen az ország - nem mondom hogy Paks annyira rossz lépés lett volna, mert így is úgyis le kell zárni a blokkokat mert kurva régóta üzemelnek és kell az új, és gondolom azok már modernebbek, DE fasznak kellett nagyvonalúan nemet mondani a szélturbinákra meg a napelemekre, 2014 van basszák már meg, így akarják környezettudatos életre nevelni az embereket a fiatalságot, hogy látványosan pofánszarják az egészet

tartok tőle, hogy ha nem is olyan okosan, mint 1920-ban de elkezdték építeni azt a Bethleni konszolidációt amiről anno is azt hitte mindenki átmeneti, utána meg több mint 20 évig tartott és egy világháború kellett, hogy elsöpörje

amiben főleg az játszik szerepet, hogy aki itthonról ment el külföldre melózni (nem Fidesz szavazó) de esetleg még hazajár félévente családhoz annak hatszor nehezebb szavazni, mint annak aki Trianon miatt külföldre szakadt magyar

miaafasz??? ezzel totálisan kiverték nálam a biztosítékot, én jobbos érzelmű vagyok, de ennyire azért nem, már majdnem 100 éve volt Trianon, elvesztettünk egy háborút, igen kurva igazságtalan ami történt, de ébredjenek már fel, ők nem ebben az országban élnek, miért szólnának bele abba, kire szavazunk abban az országban ahol MI élünk? (mer a Fideszre szavaznak majd)

baloldal - röhej, hogy négy év alatt EZT tudták elérni, én szeretném, ha az MSZP most már eltakarodna a picsába az MDF meg az SZDSZ után, semmi keresnivalójuk a parlamentben, ötvenszer eljátszották, hogy megújulnak, nem sikerült

Bajnait amúgy én is szimpatikusnak tartom, nem értem Mesterházyt miért kell ennyire erőltetni, se karizmája, se szónoki tudása, egy affektáló fasz, akit SENKI se akar igazán, mert aki akarja, az is inkább Gyurcsányt akarná

Jobbik - szerintem te ezt nagyon rosszul látod. Itt a jobbik úgy megerősödik hogy minimum 30%-ot jósolok nekik jelenleg. Ők tartották magukat az elveikhez, keményen harcolnak, és türelmesen várnak. Az idő nekik dolgozik. És még az is lehet én is rájuk dobom a voksot, nem azért mert annyira szimpatikusak, hanem mert, meg kéne adni nekik is az esélyt, hogy vajon mit kezdenek négy év alatt.

Egy olyan országban ami ilyen anarchia közeli állapot felé tart, totális tanácstalanság van, infláció, horror árak, lószar bérek, munkanélküliség az egekben - miközben a kisebbség meg ingyen dőzsöl az állam vérén - MINDIG a szélsőjobb kezére dolgozik.

Ugyan mit csinálna a Jobbik? Esetleg megmondaná a cigányságnak, hogy vége a dalnak, két gyerek után stop? Vagy legyen annyi gyerek amennyit akarsz, de nem segélyből neveled mint az apád akitől láttad? Vagy hogy 25 év alatt NEM szülsz gyereket, hanem elmész tanulni. És nem szívod azt a kurva zsályát! Egyáltalán miért kell ezeket nekik mondani?

Szegény zsidóság mi történne ugyan velük? Végre bekerülnének keresztények is a médiába? Gálvölgyi show nélkül maradnánk, nem bírnám elviselni, hiszen olyan vicces.

Szegény melegek. Egy riszával kevesebb az Adrássyn. Szegény Alföldi Róbert se tudna porba taposni még egy magyar színdarabot. Olyan tehetséges...

hetivalasz.hu/kronika/botrany-alfoldi-robert-rozsaszin-fallosszal-sokkol-27282/

Amúgy Kálmán Olga már most durvábban korlátozza a Jobbikot mint a Jobbik bárki mást, mert nem ad nekik teret még arra se, hogy vitaműsorba hívja őket. Lehet van akitől még az a nő is tart...

Az egyetlen amitől tartok velük kapcsolatban, hogy lefekszenek a Fidesznek, mert akkor adtam a szarnak egy pofont ha rájuk dobom az x-et.

LMP - szerencsétlenek, még azt a kurva 300.000 aláírást se tudták összeszedni (én is aláírtam) és el is hiszem, mert mindenféle adatot kértek 5 példányban, félóra volt míg végeztem, kinek van ideje ezt kivárni? De lehet még ők kapják az x-et mert egy haver szerint kis pártra érdemes, hogy ne a nagyok kapják.

Munkáspárt - neked elkerülte a figyelmed, hogy a hatodik legtöbb jelölést EZ a párt szedte össze? Igazából Thürmert kéne valahova deponálni és lehet egy egész frankó szélsőbalt lehetne belőlük csinálni. Ha tényleg a melósok érdekeit védenék szerintem még akár 1-2 ciklussal később már meghatározó szerepük lehetne.

Kisgazdák - vicc, haggyámá

a mostani jósolásom: Fidesz marad nyeregben de nem 2/3-al azt elvesztik, Jobbik megerősödik nagyon durván, Összefogás kap egy 10%-ot, LMP lehet ki is szopja. De még az is lehet kevés politikussal bekerül pár szórványpárt.

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2014.03.13. 05:53:20

A poszthoz annyit, hogy a Fideszről alkotott véleményeddel egyetértek, az Összefogást vagyis már Kormányváltók vagy mi a nevük, (gondoljunk bele hogy ha a nevüket sem tudják kitalálni akkor milyen jövőbeli terveik lehetnek?)

Azt viszont nagyon sajnálom hogy - ahogy az előttem szóló is mondta - csak ennyit gondolsz a Jobbikról. Ők sem tökéletesek, de a legesélyesebbek hogy itt valami változzon. A Fidesz folytatná amit elkezdett, az Összefosástól meg mentsen meg az ég.
Neked is javaslom hogy olvasd el a programjukat, mert a többi párttal ellentétben van.

Khon 2014.03.13. 05:53:37

Ejj, már többen is megelőztek az öreg George-val! Pedig de linkeltem volna!

Szerintem sem érdemli meg egyik párt sem a szavazatot. A Jobbikba még szorult valamennyi erkölcs, de ha hatalomra jutnának valószinüleg ők is elkurvulnának, vagy valahogy ellehetetlenitenék őket. A védelmükben azért annyit elmondanék, hogy eszük ágában sem lenne vagonokra pakolni a zsidókat meg a cigókat. Amúgy is 66 ezerszer elugatták, hogy nem a zsidókkal van a gond, hanem a cionistákkal. Az más dolog, hogy cionék az őket ért vádak alól kizárólag holokausztozással vagy antiszemitázással tudnak csak kibújni. Csak lassan a szög is kezd a zsákból kibújni.

A poén az volt mikor Vona kiment angliába, ahol az atifa tüntetők mellett anti-cionista zsidó szimpátia-tüntetők várták, amit a BBC úgy közölt le, mintha ők is Vona ellen tüntettek volna. A fényképről levágták a transzparenst amit tartottak és beirták a kép alá, hogy "..against Vona".
Szánalmas, de láthatóan eredményes taktika, hisz páran még mindig azt hiszik, hogy ők valami über-mensch cuccot csinálnának ha hatalomra kerülnének.

Állampolgári kötelesség ide vagy oda, én a büdös életben nem szavazok egyik élősködő pártra sem. Nem egyezem bele a játékszabályokba. Nem legitimálom, hogy semmihez sem értő eltartottak uralkodjonak felettem. Ennek a hatalmi berendezkedésnek az ideje lejárt. Aki még gyerek és döntésképtelen, az válasszon nyugodtan kiskirályt magának, aki majd megmondja mit kell tenni, hogy jó legyen.

Toto_652 2014.03.13. 05:53:56

Röviden megfogalmazható az én észrevételem:
Nincsenek pártok. Ez csak a látszat, ezt hiteti el velünk a média, pedig ez csak egy cirkusz, ami kell a népnek ugye. Minden előre meg van beszélve... most én ezt fogom mondani, erre meg te így fogsz reagálni, mikor szerepcsere lesz négy év múlva, akkor meg fordítva. Elég átlátszó... ha valóban a nép szavaz és nem ők kő-papír-ollózzák ki, akkor részemről egy megoldás van: Érvénytelenül szavazok, ezzel valóban egy pártra se ment voksom, mert nincs kire. Ha nem szavazok, akkor az meg azt jelenti, hogy elégedett vagyok ezzel a rendszerrel.
Csinálok egy plusz rubrikát ami mellé odaírom, hogy "igazság" vagy valami és arra szavazok :D

Andrews 2014.03.13. 05:54:01

Pécsett hatalmas ingatlanadó is van 3-4 éve a Fidesznek köszönhetően! (fizessék ki közösen azt a nagy adósságot amit együtt kreáltak 24 év allatt a szocikkal!) A vicc az hogy ma volt a helyi újságban egy cikk, hogy mivel mindent átvett az állam adósságot, miért van még mindig egy na gy adó garázsra, telekre, és házra? Amit saját kezűleg építettek szüleim annó!

Ezek után én is tudom már kire szavazok ennyi idő, botrány, rablás csalás, tehetségtelenség, folyamatos adóztatás és szar év után egyértelmű hogy az elmúlt 2 nagy párt hamarosan kis párt lesz! Legalábbis remélem.

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2014.03.13. 05:54:07

@algi80: Sajnálatos hogy ennyire bedőlsz a csúsztatásoknak, és az egyszerű hazugságoknak.

A cigánybűnözést csak ők merték kimondani, hogy létezik. Szerintem erről sokan tudnának mesélni, hogy a cigányok nagy része hogyan él, sok helyen nagyon sürgősen kell erre megoldást találni, aki ezt nem látja be, az nem tudom eddig hol élt.

Nem a cigányok jogait védőkkel van baj, hanem a magukat jogvédőknek nevezőkkel akik gyakran bűnözők jogait védik, ami amúgy is vérlázító, hogy egy bűnözőnek vannak jogai. És ha már a cigányok jogainál tartunk, nem ártana azt is elmondani, hogy kötelességeik is vannak. Persze nem fogom minden mondat után elmondani, hogy tisztelet a kivételnek.

Bizonyítékod van rá, hogy ők tartják fenn a Kuruc.info-t?

A Magyar Gárdával mi is baj? Kit bántottak eddig? Az gondolom nem volt sem a TV2, sem az RTL híradójában amikor a gárdisták homokzsákot raktak, ételt osztottak, rászorulóknak ruhát, bútorokat vittek, vagy amikor egy családot majdnem meglincseltek (éppen pont cigányok...) és ők költöztették el őket, mert a rendőrség baszott az egészre, vagy amikor az idős bácsit kellett azonnal elköltöztetni. Csak azt mondják éjjel-nappal hogy "jajj, szegény romák félnek". Igen félnek, mert a sok barom direkt előadja, hogy ezek mekkora nácik.

Kérlek idézd amikor azt mondták, hogy szeretnék tudni hogy van-e a kormánynak zsidó tagja. Itt a kettős állampolgárságú képviselőkről volt szó, és nem árt tudni hogy ki, melyik másik államhoz hű-e. Amúgy meg ha én pl. japán-magyar kettős állampolgárságú képviselő lennék, nyíltan vállalnám, hogy igen, van japán állampolgárságom, nem szégyellek rajta semmit. Amúgy meg pont Izrael az az ország ahol jegyzik a kettős állampolgárságú képviselőket, ha már a zsidóknál tartunk.

Nem életbiztosítás melegnek lenni? Idáig hány meleget áldoztak fel máglyán? Rájuk nincs rossz szavuk sem, csak annyi hogy senki sem kíváncsi a felvonulásukra, mert a kutyát sem érdekli hogy ők homokosok.

Végezetük megkérnélek, hogy meséld el, eddig mit tett a Jobbik? Hátha meg tudjuk beszélni, és belátnád hogy ez mind badarság, inkább olvasgasd a programjukat, hogy mi az amit valóban terveznek.

Alerstorm Pirate 2014.03.13. 05:54:13

@Terrordrone:
Polgár Tamás jobb oldali igen és vannak érdekes álláspontjai. De azért ne hasonlítsuk már a jobbikhoz. Attól hogy ő jobb oldali azoknak a dolgoknak amiket mond a kilencven százalékával egyetértek.

Terrordrone 2014.03.13. 18:37:49

@Alerstorm Pirate: Ne hasonlítsuk a jobbikhoz? Azt hiszem érdemes lenne elolvasnod egy-két régebbi blogbejegyzését, ha eddig nem tetted. Lehet, hogy mostanra változott, de régen annyira szélsőséges volt, hogy még a mostani szélsőségesek közül is volt, aki túlzónak találta.

Isty01-gyel meg egyetértek. A Jobbikra ráfognak minden baromságot, ahogy a Gárdára is. Ahogy korábban is írtam, őket se nagyon támogatom, de azért illene jobban megnéznie a dolgokat pár embernek, nem pedig kamu hírek alapján ítélni.

algi80 2014.03.13. 18:37:56

Az a jó, hogy akik a Jobbikot védik, rögtön elkezdtek cigányozni, meg zsidózni, úgyhogy már nincs is több dolgom az ügyben, hogy a Jobbik rasszista párt-e. A rasszizmusról meg gondolom, senki sem kíváncsi kiselőadásra: aki rasszista az azért, aki nem rasszista, az meg azért.

pdpd 2014.03.13. 18:38:20

Nos. Én nem értek a politikához, nem is követem túlzottan mindenki lépését, csak nagy vonalakban tudok néhány dologról.
Viszont meglátásaim vannak.
Kezdetnek ezt így nem lehet csinálni. 4 év alatt nem lehet csodát tenni.

Jelenleg nincs olyan párt akit megszavaznék hosszabb távon, de egyszer kéne csinálni egy olyat, amit az emberek nyugodt szívvel megválasztanak akár 8-12 évre. És nem olyat, mint az mszp, aki csak lopni megy oda. Egy olyat amelyiknek tényleg van egy hosszútávú elképzelése, és meg tudja valósítani.

Jelenleg ilyen nincs. Mert jöjjön akárki, de ha aztán 4 év után jön valaki olyan, aki pont az ellenkezőjét csinálja annak, ami az előző 4 évben volt, akkor megint 0-án vagyunk. Pedig most ez van. A fidesz belekezdett valamibe, most majd jön valaki aki sutba vágja az egészet (nem feltétlenül gond). A stadionoknak is lenne értelme, ha nem Magyarországról beszélnénk.

A változást csak drasztikus módszerekkel lehet elérni. Úgy nem lehet vezetni az országot, hogy mindenkinek meg akarnak felelni. A jobbiknál ez kimerülne abban hogy meghurcolják a cigányokat, mindenkit aki nem tetszik nekik. Ezzel csak az a probléma, hogy nem a cigányokat kéne meghurcolni, hanem a bűnözőket. Ha fehér akkor a fehéret, ha cigány akkor a cigányt, ha zsidó akkor a zsidót...
Így kéne egy kalap alá venni az embereket. Tisztességes, bűnöző. Aki dolgozik ne éljen szarabbul, mint aki nem dolgozik.
Ha úgymond fel akarják zárkóztatni az embereket, hogy egyenlőek legyenek az esélyek, akkor azt ne más kárára tegyék.

Aztán. Meglátásom szerint csak Magyarország olyan hülye hogy a külföldieket jobban megfizeti, mint a saját állampolgárait. Ez hogyan lehetséges? A másik pedig ha van itt is munkaerő, minek kell külföldi? Nincsen megfelelő szakember? Erről is csak az ország tehet.

Drasztikus megoldásként én pl.: egy sokak által emlegetett problémára ezt javaslom. Van egy család, 5 gyerek, apjuk, anyjuk lop, fenyít másokat, ingyenélők. Ebben a felállásban általában az apa megy a börtönbe, ahol boldogan él, és ezzel le van tudva. Itt én nem börtönbe küldeném, hanem megvonnám a segélyeket, azt éljen meg ahogy tud. Amint tisztességesen munkába áll, visszakaphatja. Ha pedig munkakeresés helyett inkább lopni megy, akkor mehet a börtönbe. Ha találnak egy adócsalót, vagy valami ilyen jellegű tolvajt én azt sem börtönnel jutalmaznám. Az állam részére elkobozni a vagyonát, és hagynék neki mondjuk 100000 ft-ot. Legyen akár politikus, akár cégvezető, akárki. Meglátjuk ezek után ki próbál meg pénzeket lenyúlni. Akinek meg nem tetszik a rendszer, az eltakarodhat.

Nekem ezek a meglátásaim.

WoodrowWilson 2014.03.13. 18:38:27

Jézus, mennyi Jobbik fan gyűlt itt össze. Remélem ez csak a hangos kisebbség, mert ha ezek a nácik valaha hatalomra kerülnek, akkor jó érzésű ember nem maradhat ebben az országban.

Lamerdog 2014.03.13. 18:38:29

@algi80: Elvakult vagy!
Miért ennyire érzékeny dolog számodra ez a piti ELTE-BTK hök téma? Ez az egész botrány csak arra kellett, hogy a liberálisok üljenek hatalomba a hökön belül.
Szávayval személyesen is beszélgettem az ügyről és azokat a listákat ellopták és módosítva tették közzé. Szimpla rágalomhadjárat volt az egész!

Miért a Jobbik a hibás azért mert vidéken a bűnöző emberek aránya magasan cigány származású? Elnézést, hogy ki mondjuk az igazságot!
Mikor vertek meg gárdisták valaha is bárkit? Arra jók voltak, hogy árvíz idején pakolják a zsákokat? Akkor jó fiúk voltak amikor tavaly márciusi hóviharban lapátolták ki a kocsikat?
Persze a Tv nem mútatja be, így akkor már meg sem történt...

Izrael államfője kijelentette, hogy fel kívánják vásárolni magyarországot!
Ennek érdekében indítványoztuk, hogy legyen kötelező nyilatkoznia az Országgyűlési képviselőknek és a kormány tagjainak, hogy milyen állampolgársággal rendelkeznek még a magyaron kívűl. Akár nemzetbiztonsági kockázat is felmerülhet bizonyos ügyekkel kapcsolatban.
Egyébként az USA-ban a képviselöknek nem csak állampolgárságukról, de még a vallásukról is nyilatkozniuk kell.
Sőt, Izraelben nem lehet képviselő az aki több ország polgára.
Szintén személyesen beszéltem Gyöngyösi Mártonnal a vele kapcsolatos esetről és azt mondta, hogy egy szomorú nyelvbotlás történt a részéről! Az eset után nyilvánosan is elnézést kért, de ettől nem hátráltunk meg a téma kapcsán.

A "meleg" témánál eggyértelmű az álláspontunk: Mindenki rendezze ezt a témát négy fal között!
Nem kell szétkürtölni a világban, hogy milyen büszke vagy a másságodra, mert szerintünk ez privát téma.

A Jobbik se tökéletes!
15.000 tagból könnyen lehetne találni bármilyen pártban hülyéket.
A vezetőség részéről soha nem volt még arra pálda, hogy bárkit is bármiféle erőszakos cselekményre buzdítottak volna!

Szerencsére egyre több ember látja be, hogy nem vagyunk se nyilasok se nácik és így erősödésnek indultunk.

Egyébként nekünk az alfahir.hu a híroldalunk és nem a kuruc.info!

KoMI 2014.03.13. 18:38:45

Amikor volt az árvíz nem is olyan régen én is kint voltam a gátakon pakolni, mint önkéntes pedig az én településemet nem is veszélyeztette az árvíz. Elmondanám neked ALGI, hogy a cigányok házait mentettük , de ők szartak bele a munkába magyarán szólva, mert a kapu előtt ültek és cigiztek, míg mi a Magyar Gárdával karöltve pakoltuk a zsákokat. Ők hoztak meleg ételt és italt a saját költségükön. Ez az igazi magyar összefogás :)

Sumo Cat 2014.03.13. 18:38:46

korrekt összefoglaló, egyben elszomorító is.
Kis retró, nem tudom emlékszel-e még erre :)
www.youtube.com/watch?v=V-KwlhOIGQY
(Uborka tv sorozat egyik FKGP paródiája)
:)

freddyD 2014.03.13. 18:45:09

A Jobbikhoz még annyit fűznék hozzá, hogy agyamra meg ez az ultramagyar, anti EU hozzáállásuk. Én sem mondom, hogy az EU minden dolgával egyetértek, de azért nézzük meg az országban az utóbbi 10 évben hány fejlesztés lett volna, ha nem az EU pénzeli a nagy részét. Nyilván sokra nem is lett volna szükség EU előírások nélkül, de én speciel nem bánom, hogy pl nem rozsdás betonjátszóterek vannak már a fővárosban. Csak hogy egy spontán ihletet elmondjak.

Meg az örökös antimultizás.Én eddig csak multinál dolgoztam és mindegyiknél teljesen emberségesen bántak velem és kulturált munkakörülményeim voltak. A fizetés is mindig elég volt, hogy a saját életemet élhessem. Tagadhatatlanul vannak hülyeségek ott is és a munka sem mindig a legjobb, de multik nélkül ez az ország borzasztó bajban volna. HVG-ben volt egy cikk nemrég multis szolgáltatóközpontokról. Hogy ha azok nem volnának, a munkanélküli fiatal diplomások aránya brutálisan megugrana

Alerstorm Pirate 2014.03.13. 19:14:20

@Terrordrone:
Mielőtt kioktatsz tudd, hogy azelőtt igen gyakran hallgattam a bombagyárt és olvastam blogbejegyzéseit. Nekem ezekből az jött le. hogy nemzeti érzelmű, radikális de nem rasszista (a kettő közt még szerintem is van különbség).
Ez a két felvétel többet ér minden bejegyzésnél.
www.youtube.com/watch?v=TRmihSzAQAc
www.youtube.com/watch?v=I3epVDyRDoc

Sakktanár 2014.03.14. 05:44:51

Nekem a jobbik azért nem szimpatikus, mert tele van volt bűnözővel. Persze, lehet mondani, hogy melyik párt nem, de azért börtönjárta embereket csak nem szeretnék látni az ország élén.
Amúgy van pár jó elképzelésük, pl a bűnözők elleni határozottabb fellépés, csendőrség visszaállítása, segélyek megvonása, önellátó börtönök stb. A sok szarházi, ingyenélő tolvaj lepedéket végre megfingatná valaki, és nagyobb lenne a rend.

bioLarzen 2014.03.14. 05:44:53

@Katamori: "Ha nem szavazol, azzal a narancsmaffiát támogatod. Ha nem szavazol, nélküled döntenek a téged is érintő ügyeket meghatározó kormány felől. Ezt akarod?"

Igen, ez a népszerű, ám teljesen téves jelszó. Soha, sehol nem sikerült egyetlen szavazat elmaradása és az országot irányító politikai vezetés összetétele között összefüggést kimutatni. Vagyis, ha freddy nem megy el szavazni, akkor pontosan ugyanaz lesz a parlament összetétele, mintha elmenne.

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2014.03.14. 05:44:56

@algi80: Már meg ne haragudj, de te hoztad fel a cigányokat, és a zsidókat. Tehát akkor te is rasszista vagy? Az pedig hogy ha valaki kimeri jelenteni hogy a cigányság jelentős részénél komoly gondok vannak akkor az rasszista, szerintem egyenesen siralmas.

Tudod hogy mi a rasszizmus szó jelentése? Egyébként szeretném ha nem ilyen félmondatokkal tudnád le a többiek reakcióját. Kérlek reagálj normálisan arra amit írtam/írtunk! Sajnos ez a tipikus hozzáállás hogy "jajj ez náci, fasiszta, szélsőséges úgyhogy nem kell velük foglalkozni".

@freddyD: Bár lehetetlen, de érdemes lenne összehasonlítani hogy mennyi pénzt veszített az ország azzal hogy mindent beengedett nyugatról, és hogy mennyit kaptunk onnan.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.14. 05:44:59

@algi80: bocs de éppen TE hoztad fel, hogy nem bírnád végignézni mi lesz velük, én speciel csak erre reflektáltam...

de neked is csak azt tudom ajánlani mint bármelyik másik ismerősömnek, akik nagyon szép frázisokat pufogtatnak a kényelmes karosszékükből, tessék lemenni az egyik sorra és megnézni milyen a való élet

@Alerstorm Pirate: akkor erre azt tudom mondani, hogy a Jobbik se rasszista párt, csak a Libsik részéről ezt könnyű rányomni, mert akkor a legtöbb tanulatlan, tájékozatlan állampolgár már könnyen be is tette őket egy zsebbe

a szélsőjobb mint írtam mindig valami hatására erősödik meg, hol volt a Jobbik 2002-ben? Az MSZP jött beleszart a lecsóba, és az embereknél betelt a pohár. Tetszik nem tetszik a liberálisok balfaszkodása hívta életre ezt a pártot. Csinálták volna ők jól a dolgot, ma is ők uralkodnának. Elvégre eddig egyedül nekik volt 8 évük egybefűzve, amikor már lehetett volna valamit csinálni.

amúgy meg én se hiszem, hogy itt vagonozásra kerülne sor, olyan jó ezzel rémisztgetni, remélem majd megemlítik a mostani évfordulón, hogy azért van nálunk ilyen későn, mert Mo kezdte meg utoljára a deportálásokat, és az a Horty akit ma mumusnak kiáltanak ki, egészen az utolsó pillanatokig kitartott, és amennyire tudott tartotta magát Németországgal szemben. Sokáig be se léptünk a háborúba, szal No. nélkül Mo-n sosem kezdtek volna tisztogatásokba, deportálásokba, csak mert most az a divat.

Amúgy meg hol érdekel ez engem. Az én nagyapámról senki nem emlékezik meg, nem öltöztettek ünneplőbe, hogy márpedig most meg kell ünnepeljek valamit, amihez kurvára semmi közöm.

Lamerdog 2014.03.14. 05:45:22

@freddyD: Nem tudom, hogy emlékszel e a "Bécsben nyithatsz majd cukrászdát" szövegre.
Sajnos én nem ismerek senkit aki hasonlót tudott volna véghezvinni.
Az EU alapíto tagállamainak létkérdése, hogy a kevésbé fejlett gazdasággal rendelkező országokra legyen ráhatása, ugyani mi stabilizáljuk az ő gazdaságukat a német és francia cégeken keresztűl.

Az EU-s "támogatásokat" persze nem adják ingyen és arról már ne is beszéljünk, hogy sokszor milyen aránytalan azok felhasználása is. Jászárokszálláson is omladozik az ovoda fala, de a buszmegálló fel van újítva és giga nagy táblával hírdetve, hogy "EU-s pénzből fejlődik a Jászság"...

algi80 2014.03.14. 15:32:11

Látom, megy a terelés Jobbik ügyben. Tényleg menjünk le dedóba? Oké. Ezt most dedós hanghordozással olvassátok:

Ha az az érv, hogy költözzek el egy rossz környékre, és akkor majd meglátom, milyen genyók a cigányok, az nem azt bizonyítja, hogy a Jobbik nem rasszista, hanem az, hogy helyes rasszistának lenni. Tényleg nehéz felfogni?

Ami meg az EU-t illeti: Én Budapesten élek, úgyhogy lehet, hogy ez csak Budapestre igaz, de amíg nem léptünk be az EU-ba, addig kizárólag útfelújításokat, meg tatarozásokat láttam. Amióta EU-tagok vagyunk, azóta folyamatosan épül szépül a város, és minden építkezés EU-s pénzből történik. Ha nem csatlakoztunk volna az EU-hoz, akkor még mindig úgy nézne ki a város, mint húsz éve.

Nem tudom, hogy a többi város esetében mi a helyzet, de azért láttam vidéki polgármestereket büszkélkedni, hogy mennyire megszépült a főtér.

Szóval lehet elvi, meg ideológiai alapon ellene lenni mondjuk az EU bürokráciájának, de az nem elegendő érv amellett, hogy kilépjünk az EU-ból. Ez is olyan, mint amikor a demokráciával szemben szkeptikusok az USA-t Iránhoz hasonlítják. Persze, lehet, hogy a Nyugat nem az tökéletes vágyálom, amit ígértek, de a Kelet még Magyarországhoz képest is pokoli. Azok, akik annyira fikázzák az EU-t, belepusztulnának abba a keleti kényelembe, amit el kellene viselniük, ha mondjuk ruszki pénzekből kellene fenntartani az országot, és a saría törvényekhez hasonlóan "erkölcsös" keresztény uralom lenne Magyarországon.

Akik ennyire EU-szkeptikusok, meg autoritáspártiak, valójában mind csak MÁSOKNAK szeretnék ezeket a dolgokat. Önmaguknak rendben van a szabadság, meg a pénz. De mindenki más, na ők viselkedjenek úgy, ahogy illik, különben nem kapnak semmit.

algi80 2014.03.14. 15:32:22

Látom, megy a terelés Jobbik ügyben. Tényleg menjünk le dedóba? Oké. Ezt most dedós hanghordozással olvassátok:

Ha az az érv, hogy költözzek el egy rossz környékre, és akkor majd meglátom, milyen genyók a cigányok, az nem azt bizonyítja, hogy a Jobbik nem rasszista, hanem az, hogy helyes rasszistának lenni. Tényleg nehéz felfogni?

Ami meg az EU-t illeti: Én Budapesten élek, úgyhogy lehet, hogy ez csak Budapestre igaz, de amíg nem léptünk be az EU-ba, addig kizárólag útfelújításokat, meg tatarozásokat láttam. Amióta EU-tagok vagyunk, azóta folyamatosan épül szépül a város, és minden építkezés EU-s pénzből történik. Ha nem csatlakoztunk volna az EU-hoz, akkor még mindig úgy nézne ki a város, mint húsz éve.

Nem tudom, hogy a többi város esetében mi a helyzet, de azért láttam vidéki polgármestereket büszkélkedni, hogy mennyire megszépült a főtér.

Szóval lehet elvi, meg ideológiai alapon ellene lenni mondjuk az EU bürokráciájának, de az nem elegendő érv amellett, hogy kilépjünk az EU-ból. Ez is olyan, mint amikor a demokráciával szemben szkeptikusok az USA-t Iránhoz hasonlítják. Persze, lehet, hogy a Nyugat nem az tökéletes vágyálom, amit ígértek, de a Kelet még Magyarországhoz képest is pokoli. Azok, akik annyira fikázzák az EU-t, belepusztulnának abba a keleti kényelembe, amit el kellene viselniük, ha mondjuk ruszki pénzekből kellene fenntartani az országot, és a saría törvényekhez hasonlóan "erkölcsös" keresztény uralom lenne Magyarországon.

Akik ennyire EU-szkeptikusok, meg autoritáspártiak, valójában mind csak MÁSOKNAK szeretnék ezeket a dolgokat. Önmaguknak rendben van a szabadság, meg a pénz. De mindenki más, na ők viselkedjenek úgy, ahogy illik, különben nem kapnak semmit.

P. dictus Magister 2014.03.14. 15:32:26

@algi80:

Ne érts félre nem vagyok egy jobbik fanatikus, szerintem tökre alkalmatlanok a kormányzásra, ők a tipikus örök ellenzékiek akiknek csak a hőbörgés megy üzembiztosan, annak ellenére, hogy nagyon sokan szimpatizálnak bizonyos elveikkel.

A "cigányüldözés" mantrát el kell felejteni. Kis hazánkban nincsen cigányüldözés, a cigányokat nem súlytják progromok, nem ütik őket az utcán nem kell félniük. Fölösleges azt vizionálni, hogy vannak olyan részei az országnak ahol a cigány nem mehet a város bizonyos részeibe. A szikár tények ezzel szemben azt bizonyítják, hogy ma magyaroszgáon vannak olyan helyek, ahol fehérként nem vagy biztonságban.

A liberális kisebbségpolitika teljes kudarca hívta életre a magyar gárdát is, mert sokaknak elege lett az élethivatásszerűen bűnözésből élő cigányok tömegéből.Ha a cigányok nagyobb gondot fordítanának a társadalmi együttélés szabályainak betartására nem lenne szükség a gárdára, magától halna el az egész.

A jogvédők szerintem a józan ész és a társadalmi együttélés ellehetetlenítésén dolgoznak sok esetben. Nem mondom, hogy tudatosan szét akarnak rombolni minden értéket, csak annyit tudok, hogy az általuk képviselt értékekből én köszönöm nem kérek, vagy ha kérek nem ebben a formában.

A kuruc.infot nem a jobbik pénzeli, magánemberek állnak mögötte, akik tudomásom szerint nem is kis hazánkban élnek. Mellesleg ha a mérsékelt média is felvállalna bizonyos témákat és őszintén foglalkozna mondjuk a bűnözés és a cigányság összefüggéseivel akkor a kuruc.info is egy lenne a sok szélsőséges, "szittyakűrt" színvonalú szélsőséges internetes portálok közül.

A zsidók kapcsán meg ha jól emlékszem a listázás nem a zsidó vallásúakra, hanem az izraeli kettős állampolgárokra vonatkozott, ami szerintem azért árnyal a képen.

Ja és nem akarom senki halálát, meg nem akarom senki emberi méltóságát elvenni, de szeretném ha a számomra fontos értékek érvényesülnének.

bioLarzen 2014.03.14. 15:32:36

@Lamerdog:
" Nem tudom, hogy emlékszel e a "Bécsben nyithatsz majd cukrászdát" szövegre.
Sajnos én nem ismerek senkit aki hasonlót tudott volna véghezvinni."

De hiszen - a szlogen az volt hogy nyitHATSZ, nem az, hogy nyitni fogsz...

A világútlevél megjelenésével megteremtődött az elvi lehetősége, hogy bármikor és bármennyi időre elutazzam mondjuk Új-Zélandra. Az, hogy ezt nem tettem meg, mert nincs rá pénzem (meg okom se), nem azt jelenti, hogy a világútlevél átverés volt. Ugyanígy, az, hogy ELVILEG Bécsben is nyithatok vállalkozást, igaz - függetlenül attól, hogy nem sokak lépték ezt meg.

bioLarzen 2014.03.14. 15:32:44

@KoMI: Egy volt kollégám két lovát pedig egy cigány mentette ki egy égő pajtából, miközben a szomszéd videózta a nagy eseményt (mármint a tüzet) - ahelyett, hogy segített volna.

Akkor most alapítsak erre egy mozgalmat Cigány Gárda néven?

algi80 2014.03.14. 16:17:37

@WoodrowWilson: Ma olyan a magyarországi közhangulat, hogy azt büszkén viselheti bárki a mellkasán, hogy rasszista és homofób, de ha valaki úgy gondolja, hogy mindenkinek biztosítani kell az alapvető jogokat, és nem feltétlen muszáj vallásosnak lenni ahhoz, hogy jó ember légy, azt szégyellni kell. Így lett a liberális szitokszó, és az "erkölcsös" egyenértékű azzal, hogy tekintélyelvű.

P. dictus Magister 2014.03.14. 16:17:43

@freddyD: Korrekt volt az összefoglalód freddy, bár azt hittem, hogy egy True Detective különkiadásra lelek a bolgon ha feljövök, nem egy ilyen politikai esszére.

Szerintem is fontos, a politizálás, ugyanakkor a netes vitákról nagyon rossz véleményem van, elsősorban azért mert nagyon sok rossz tapasztalatom volt már. Ennek ellenére, most minden kommentet végignéztem és korrekt hangvételű vita zajlik a megítélésem szerint, bár gondolom ez az előzetes moderációnak is köszönhető. Szóval örülök, hogy felhoztad a témát, annak meg külön örülök, hogy sok mindenben hasonlóan látod a dolgokat mint én.

A jobbik kapcsán, én is az eu ellenességet nem szívlelem, aki szeretne kilépni az unióból az nyilván sci-fi világban él, nyilván megvannak a hibák, lehetne egy kicsit önállóbb a gazdaság, újra kéne indítani a termelést. Viszont én annak sem vagyok a híve, hogy feltétel nélkül feküdjünk hanyatt és dobjuk szét a lábunk a külföld előtt.

Egyébként nekem meggyőződésem, hogy a politikusok 80 százaléka nem akar rosszat és horribile dictu de tartja magát az esküjéhez, a gebasz annyi, hogy ezek a sok esetben naiv, idealista emberek a büdös életben nem kerülnek olyan pozicíóba ahol jobbíthatnának, vagy ha oda is kerülnek bedarálja őket a rendszer. Azzal is kibékülnék, ha a politikusok szeméyesen is gyarapodnak az országlásuk allatt, de ezzel az ország is gyarapodik, szóval ezért nem bánnám, ha lenne egy magyar érdekeket figyelembe vevő nagyvállalkozói kör. (hangsúlyozom nem oligarchákat akarok, hanem mgayar tulajdonban lévő, magyar vállalatokat)

Szóval én gratulálok ahhoz, hogy felvállalod a véleményed, még úgy is, hogy nem mindenben értek egyet. Remélem továbbra is kulturált eszmecsere folytatódik majd a kommentelők közt.

freddyD 2014.03.14. 16:18:26

@P. dictus Magister: True Detective-nek egy külön podcastet szentelünk majd ;)

algi80 2014.03.14. 21:46:42

@P. dictus Magister: Nincs cigányüldözés Magyarországon? Tényleg? Nyáron, a kánikula kellős közepén zárták el Ózdon a vizet a cigánysoron (ahol az otthonokban nincs folyóvíz).

A kisebbségek védelmében létrehozott törvényt eddig kizárólag cigányok ellen alkalmazták.

A Magyar Gárda rendszeresen vegzálja cigányokat.

Szegregált oktatás? Árulja már el nekem valaki, hogy mi a büdös francról tehet egy 6 éves gyerek, amiért el kell különíteni, és alacsonyabb szintű oktatásban részesíteni?

És ezek csak azok, amik most hirtelen eszembe jutottak.

Megjegyzem, Magyarországon még nem működött tisztán liberális kormány. A legliberálisabb talán a Magyar Bálint féle oktatási minisztérium volt, amitől mindenki hőzöngött, most bezzeg visszasírják. Ezzel szemben Orbán alatt kétszer is volt már autoriter kormány.

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2014.03.14. 21:46:48

@algi80: Szóval szerinted ha valaki leköltözik a cigánysorra az helyes ha rasszista? Akkor most miről is van szó? Nem értelek.

A Jobbik soha sem tett olyan kijelentéseket, hogy "jajj a cigányoknak, ki lesznek irtva". Azért rasszistázzák őket mert olyan kérdéseket feszegetnek, amit mások úgy kezelnek mint valami szent tehenet. Sokan képtelenek megérteni hogy a cigányság nagy részével komoly gondok vannak, és ha ez nem lesz megoldva akkor csak egyre rosszabb lesz, és ennek az elmondása nem tesz senkit sem rasszistává.

P. dictus Magister 2014.03.15. 07:10:04

@algi80: Történetesen van némi közöm Ózdhoz, testközelből láttam több ózdi gettót. A vízelzárás kapcsán annyit jegyeznék meg, hogy az egy decemberi önkormányzati határozat alapján ment végbe. Nem volt elegáns megoldás a legnagyobb kánikula idején végrehajtani, de szó sem volt elzárásról, csak szűkítő gyűrűket tettek fel, de mint mondtam én se ilyen időben játszottam volna el ezt.

Mellesleg mondanám, hogy Ózd korábban kimondottan kellemes lakótelepei mentek tönkre az után, hogy cigányok költöztek be. Ilyen volt Hétes, Velence-telep, Somsály, Bánszállás. Ide ma már a rendőr sem megy ki egyedül. Hétesben építtettek fürdőházat, nyilvános wc-t. Mikor a helyiek tönkretették követelték, hogy vigyenek nekik mobil wc-ket, ezt az önkormányzat meg is tette. Rövid úton a toitoi budikat el is adták jó pénzért a helyiek.

A kisebbségek védelmében hozott törvények azért sültek el visszafelé, mert a jogalkalmazók tisztában vannak a valós életviszonyokkal és látják a mindennapi praxisukban, hogy általában nem a gárdisták támadnak meg hordában embereket.

A szegregáció kapcsán mondanám, hogy Ózdon jártam általános iskolába, egy olyan suliba ahol már ez előtt húsz évvel is sok cigánygyerek volt. Ahogy teltek az évek úgy vált egyre egyértelműbbé számomra, hogy közülük sokan más játékszabályok és más értékrend szerint működnek. Azok akik konszolidált normális családi háttérrel rendelkeztek simán felvételt nyertek jó osztályokba. Viszont akik a szüleiktől egy erőszakos összeférhetetlen mintát hoztak már akkor állandóan bajt kevertek. Nem egyszerű gyerekcsínyekről beszélünk, hanem rendőrségi ügyekről, testi sértésekről, lopásokról, rablásokról. Az én időmben még jóval kevesebb ilyen eset fordult elő, de ma már sokkal súlyosabb a helyzet. Egy évfolyamtársamat úgy összeverték túlkoros cigányok, hogy az arca hetekig televolt véraláfutással, nem monoklit kapott, hanem kékre zöldre volt rugdosva a feje. Egy másik ismerősöm karjáról az óráját akarta letépni egy 17 éves 7.(!) osztályos. Egy jó barátom már középiskolás korában lett támadás áldozata, mikor pusztán poénból husángokkal támadt rá néhány túlkoros elemista (nem nem skinheadek voltak). Az egészhez a hozzáfűzni valóm az, hogy hiába bizonyítják, hogy mindezt ezek a fiatalok a frusztráció a nyomor meg minden egyéb negatív tényező miatt csinálják, én aki normális körülmények közt élek, normális körülmények közt kívánom majd nevelni a gyerekeim, nem kívánom kitenni olyan atrocitásoknak őket amilyeneket a barátaim, vagy én szenvedtünk el. Mindezt figyelembe véve szerintem nem egy ördögtől elrugaszkodott gondolat az, hogy a problémás gyerekekkel megfelelően képzett, motivált szakemberek foglalkozzanak. A végén még kiderülne, hogy egy csomó cigánygyerekből normális felnőttet lehet nevelni ha időben kimentik a lehúzó környezetéből. Erre a deszegregált iskola nem alkalmas, mert a jobb képességű és kedvezőbb anyagi helyzetben lévő gyerekek lépnek le az erőszakos közegből, nem a rendbontók simulnak be a közösségbe. Ennek pedig biztos, hogy nem az az oka, hogy a 6 évesek rasszisták. (pont ahogy a 6 éves cigánygyerek sem elvetemült bűnöző)

A liberális oktatáspolitikát nem kommentálom, mert nem vagyok szakember a magyar bálinti oktatáspolitikának pedig elszemvedője voltam, szóval nem tudom tárgyilagosan megítélni. Sokan a hittan és erkölcstan oktatáson vannak kiakadva mostanában. Egy jó cimborám mondott egy találót "a vallás olyan mint a fasz, nagyon jó ha van az embernek, de a gyerekem torkán ne akarja lenyomni." én ezt el tudom fogadni, de ugyan így vagyok a liberális értékrenddel is. Én speciel a gyerekem jobban félteném a gendernáci, nemzettagadó neveléstől, mint egy hit vagy erkölcstan órától, mellesleg ezen értékeket úgy is a szülők adják tovább elsődlegesen.

Egy kicsit hosszúra nyúltam, remélem azért majd megjelenik a poszt. Végezetül annyit fűznék ide, hogy nem tartom magam "jobbikosnak", de ez a rasszista kártya már nagyon elcsépelt és a visszájára fog elsülni. Nyilván vannak elvetemült véresszájú rasszisták, de a magyar társadalom nem ilyen, csak a töke tele van már a szar közbiztonsággal, meg az összeférhetetlen emberekkel. Erről egy komplett esettanulmányt tudnék írni egyébként, de ezt nem teszem, mert már így is elkapott a gépszíj. Másrészt szerintem ennél bővebben nem is érdemes érvelni, mert aki nem akarja tudomásul venni az általam felvázolt tényeket, az egy 7 kötetes tanulmány után sem változtat a véleményén, aki meg egyetért, az már fele ennyiből is tudja mire akarok kilyukadni

sakkos 2014.03.15. 13:39:48

@algi80:
A cigányság európa összes országának problémája, ahol jelen vannak. Akkor minden ország egy rasszista szemét?

Kanada menedékjogot adott a magyar cigányoknak, hogy kimehessenek a jobb élet reményében. Sok cigány ki is ment, és mit csináltak? Ugyan azt, mint itthon, most nem kezdem sorolni. Kanada tökös volt, visszatoloncolta őket Magyarországra, mert meglátta, milyenek is valójában. Senki nem kezdte el náci fasisztának hívni Kanadát ezért.

Nyugati országok, pl Franciaország rengeteg cigányt kitelepített, talán mert a franciák vér rasszisták, nácik?

Azon a településen, ahol én lakom, a bűncselekmények 90%-át cigányok követik el, pedig a lakosságnak mindössze 10%-át teszik ki. Ez akárhogy számolom, 100-szoros szorzó.

És ez csak néhány dolog, ami eszembe jutott. Mi a véleményed ezekről, azon kívül hogy én egy utolsó rasszista náci vagyok (mert leírtam a tényeket)?

Sanosuke 2014.03.15. 13:39:57

@bioLarzenakkor van 1 jó cigányunk a többi 10 meg 100 ezer ellenében.
és ?

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:06

@WoodrowWilson: bezzeg ha kommunisták vannak hatalmon, az mennyire jó.
dübörög a gazdaság.

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:09

@Sir David Bówli: egy kérdés.
kit vagy mit nevezünk nácinak ?

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:12

@algi80: a gyilkos cigányok esetében mindig voltak jogvédők.
azért ne védjük már a gyilkosokat.

magyar gyilkos esetében hirtelen eltűnnek .
miért ? mert csak magyarok ?

de az is érdekes dolog ha segélyért megy akkor szegény cigány.
ha elkövet valamit akkor meg már magyarnak vallja magát, és követeli a jogait.

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:15

@algi80: ezt a baromságot honnan vetted ?

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:25

az is érdekes hogy efotton, szigeten meg hasonló rendezvényeken a jobbik képviselői, Vona, Dúró, nyugodtan sétálgatnak, közvetlenek.

gyurcsánnyal, orbánnal, lázárral nem látsz.
ha ki is mennek, testőrök gyűrűjében teszik.
mitől félnek ? és miért ?

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:28

@algi80: és honnan veszed hogy itt üldözik, és megfélemlítik a zsidókat ?
pl engem valahol állandóan fenyegetnének és üldöznének, akkor tovább állnék, nem maradnék ott.
mégis rengeteg zsidó van itt.
hogy is van ez akkor ?

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:30

@algi80: mi történne a cigányokkal ?
nekik is el kéne kezdeni dolgozni.
micsoda borzalom lenne, úristen.

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:33

@algi80 a segélyért cserébe semmit nem tesz a cigányok nagyrésze.
adót nem fizetnek, tb-t sem.
semmilyen munkát nem akar végezni, rögtön a jogaikkal jönnek.
a tolvajkergetőkben volt hogy a cigányok félelmükben megtámadják a rendőrkocsit.
és csak úgy elnézik nekik.
bezzeg ha egy magyar támadna egy rendőrre, úgy összevernék, és 5-10 évre menne a börtönbe.

bezzeg a hülye magyarnak egész hónapot végig kell gürcölnie azért a kis pénzért.

a vidéki öregeknek sincs pénzük de a kis házikójuk mindig szépen ki van takarítva, szép virágokkal. lakható.

míg a cigányoknál, kapnak egy szép házat néhány hónap alatt lelakják, és utána tiszta szemét domb az egész.

és azt is érdemes megnézni hogy a cigány vajdák meg mint a királyok úgy élnek, luxus ház, luxus autó, kilós aranyláncok. kérdem én, honnan van ekkora vagyon ?
miért nem segítenek a cigány testvéreiken? mert a cigányok nagyon összetartóak állítólag.
a putri cigányok menjenek csak el a vajdához és kérdezzék meg tőle, vagy csak rabolják ki.

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:45

és miért baj ha valaki zsidózik ?
miért kell ezen kiakadni ?
ha arabozok, töröközök, kínaizok az nem baj.
de a zsidózás az rögtön bűncselekmény mi ?
ha egy zsidóra mondják hogy te zsidó, miért kell megsértődni ? ha egyszer zsidó .

az a baj a zsidósággal hogy tudnak csiki csukizni.
ha úgy jó neki akkor igaz magyar, ha úgy jó neki akkor meg igazi zsidó.

én pl nem sértődök vérig és fenyegetőzök ha lemagyaroznak.

Sanosuke 2014.03.15. 13:40:49

és ha megnézzük a börtönöket, elég magas a cigányok aránya.
vajon miért ?
és őket nem a jobbik börtönözte be.

Sanosuke 2014.03.15. 13:41:01

zsidesz 8 év alatt csak lopott, rombolt.

maszopnek is volt 8 éve, mit csináltak ? semmit, csak össze lopkodták magukat.

lmp és együtt baromságot hagyjuk.

adjuk meg a jobbiknak az esélyt, lehet ők megcsinálnák, ha nem akkor tudjuk ők is szarok.

Sanosuke 2014.03.15. 13:41:03

@algi80 akkor szavazz a zsideszre, és élj mint marci hevesen.
az kell neked.

Sanosuke 2014.03.15. 13:41:05

@algi80: ha fizetés nélkül hazsnálnák a vizedet, akkor te is elzárnád nem ?
és nem csak pár ezer forintról van szó, hanem 100 ezrekről, milliókról.

Khon 2014.03.16. 07:58:10

@algi80: Ha jól tudom (persze nem a Tevekettőről) azért vették le a nyomást, mert megelegelték, hogy páran gumicsövet szerkesztenek a közkutakra és azzal mossák a kocsijukat. lol
Persze egyből ment a sirás a kertévéken, hogy rásszistá á polgármster stb..
Amúgy meg lemérték, hogy ha jól emlékszem egy perc alatt megtelik a vizes üveg, úgyhogy nem halt szomjan senki.

Sanosuke 2014.03.16. 12:55:33

@algi80 biztos hallottál róla hogy eu-s országokból, kanadából simán visszaküldik a putri cigányokat, Magyarországra, Bulgáriába, Romániába.
ilyenkor hol vannak a jogvédők ?
bezzeg ha mi csinálnák ilyet, tele lenne vele a világ sajtója, hogy a rohadt rásszíista mágyárok.

és a külföldi sajtónak hála őket is magyaroknak írják le. ezzel is reklámozva az országot.

Sanosuke 2014.03.16. 12:55:35

@algi80: de ezeket az eu-s euro milliárdokat majd vissza is kell fizetni.
nem azért kaptuk hogy nekünk jobb legyen.
egyszerű kölcsön, jó magas kamattal.
plusz beleszólhatnak az ország életébe.

AbsolutDaav 2014.03.16. 13:35:05

KDNP feltüntetése jelzésértékű a keresztény pártszimpatizánsok számára: ha kivennék a Fidesz mellől, ez olyan volna mintha a Fidesz "megszűnne" keresztény párt lenni, ami súlyos népszerűségvesztést okozna számukra.

Snipers 2014.03.17. 17:37:01

Fidesz nem párt, hanem szekta.

Vezér egy fehér lapra azt kijelentést teszi, hogy fekete a hívek (szekta tagok) életük végéig (amíg a vezér vélemény nem változik) kiállnak a fekete szín mellett. Másnap a vezér felébred és a fehér lapot fehérnek látja a hívek véleménye előző napi kiállásukat sutba dobva a fehéret ők is fehérnek látják. Harmadik nap a vezér a újra feketének látja a fehér lapot...........

Jobbikra szavazó rasszista, antiszemita.

algi80 2014.03.17. 18:48:01

@Sanosuke: Jól van, értjük náci vagy. Akkor talán elmagyarázhatnád a többieknek, hogy a Jobbik is hozzád hasonló elveket vall.

De arra kíváncsi vagyok: azt tényleg beszopja valaki, hogy az EU-pályázatokat vissza kell fizetni?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.18. 06:06:10

@algi80: miért kellene? cserébe beengedjük a kínaiakat, ahogy azt a nagyok levajazták :D

P. dictus Magister 2014.03.18. 06:06:17

@Snipers: Ez szerintem az ellen oldal sok szavazójáról is elmondható, különösen arról a kemény magról akik még kiállnak a levitézlett gyurcsány mellett.

Sanosuke 2014.03.18. 17:43:05

@algi80: így van náci vagyok, antiszemita, homofób, rasszista, fasiszta, fundamentalista, autista, erős pista.

de ha azt hiszed te nem vagy rasszista, se semmi hasonló nagyon tévedsz.
csak nem mered beismerni.

Sanosuke 2014.03.19. 06:11:39

@algi80: gondolom te nagy liberális vagy.
csak nézd meg mit tett a nagy liberáció angliában, francia országban és német országban.
tele vannak néger, arab, török menekültekkel.

Sanosuke 2014.03.19. 06:11:41

@algi80: te kit vagy mit nevezel nácinak ?
szerinted mi az ?

boci29 2014.03.19. 21:35:53

Nagyrészt egyetértek veled.
Annyit tennék hozzá, hogy a Fideszt nagyrészt a félelem tartja egyben, félnek Orbántól, mert ha nem vele szavaznak, nem kerülnek a húsos fazék közelébe soha. De az arroganciával kapcsolatban teljesen igazad van.
Az Összefogásos véleményeddel maximálisan egyetértek.
A Jobbikot inkább hagyjuk, nácikra nem voksolok.
Az LMP-t én is sajnálom, hogy szétesett, nekem nagyon szimpatikusak voltak, de ennél azért én többet vártam volna az elmúlt 4 évben tőlük. Schiffer pedig becsületes szerintem is, de nem feltétlen a legjobb szónok. Akit ebből az egészből nagyon hiányolok, az Vágó Gábor, nekem nagyon szimpatikus volt (na meg ugye a bajsza sem volt semmi :) ).
Szóval, én is gondban vagyok az X-el, hogy hova tegyem. És egyre inkább arra hajlok, hogy áthúzzam az egészet és ráírjam, hogy menjetek a francba!

freddyD 2014.03.22. 12:08:16

Ez az interjú is jól mutatja, miért tartom Schiffert a legtiszteletreméltóbb politikusnak (meg Ángyánt)

index.hu/belfold/2014/03/21/ezek_2018-ban_sem_fogjak_levaltani_orbant/

Kár, hogy el fog tűnni a parlamentből

algi80 2014.03.29. 07:00:08

@Sanosuke: Miért van az, hogy az összes neonáci hazudik, majd tetteti a hülyét, de a legordasabb nácik sem annyira bátrak, hogy kimondják, szerintük mit kellene tenni a tőlük eltérő bőrszínűekkel?

Egyébként aki őszintén úgy gondolja, hogy a Jobbik nem náci párt, annak egyrészt felhívom a figyelmét, hogy a bíróság szerint lehet őket náci pártnak nevezni (elvesztették ez ügyben a pert), másrészt nézzétek meg ezt a jobbikos gennyládát:

youtu.be/l3CrUkOoovk

Csak utalgat úgy, hogy mindenki megértse, miről van szó, de ahhoz gyáva, hogy nyíltan kimondja. (És az a vicc, hogy ezeket a felvételeket eredetileg a kur**infó tette közzé, mintha valami szuper dolog lenne.)

algi80 2014.03.29. 07:00:13

@boci29: Szerinted Vágó Gábor arcszőrzete direkt hasonlított az ikonikus Guy Fawkes maszkra? És vajon Kálmán Olga új frizurája direkt hasonlít Rachel Maddow-éra? Ezek itt a nagy kérdések.

algi80 2014.03.29. 07:00:54

@freddyD: Schiffer egy cinikus alak, akit csak az érdekel, hogy a parlamentben maradjon. Bent is fog maradni. Az LMP tele van (illetve volt) lelkes, őszinte politikusokkal, akik kiállnak ügyekért, míg Schiffert az érdekli a legjobban, hogy mindenkivel megértessen két dolgot:

- Hogy ő nem hajlandó szóba állni Bajnaival, meg Gyurcsánnyal, mert nem ért egyet a gazdaságpolitikájukkal.

- Viszont a szerinte is antidemokratikus Fidesszel, meg Jobbikkal vitatkozni kell, mert nem szabad elhanyagolni a szavazóikat.

(Vö. az Összefogás kezdeti tárgyalásaira el se ment. Már pusztán azt is megszavaztatta, hogy egyáltalán szóba álljon velük. Viszont azt nemrég hangsúlyozta a TGM-nek írt válaszcikkében, hogy a rasszista megnyilvánulásokra türelmesen kell válaszolni. WTF?)

Schiffer kitalálta, hogy ő lesz a Fidesz ellenzéke, számára nagyon kényelmes pozíció az, ha a Fidesz győz. Ennek a fényében egyébként nézd meg az LMP legutóbbi látványos parlamenti demonstrációról készült képeit: mindenki komolyan veszi, egyedül Schiffer vigyorog, mint a vadalma, hogy mekkora jó hecc ez már, megint mindenki rájuk figyel.

SZVSZ ő az egyetlen ilyen cinikus képviselője az LMP-nek, de amíg a tagság folyton megszavazza őt elnöknek, addig ennek a pártnak nincs jövője. (Ne feledjük, hogy emiatt szakadt ketté az LMP!) (És most abba ne menjünk bele, hogy két elnöke van a pártnak, mert nem igaz. A társelnök csak dísznek van, én legalábbis nem hallottam felőle, amióta megválasztották Schiffer mellé. Annyit tudok, hogy nő, az arca dereng, a neve totál feledésbe merült.)

Sanosuke 2014.03.29. 12:30:18

@algi80: de mitől náci egy náci párt ? ezt mondja már el valaki .
tömegével írtják a zsidókat ?
azért mert a bíróság azt mondja lehet őket náci pártnak hívni, attól már rögtön nácik ?
a bíróság dönti el ?

Sanosuke 2014.03.29. 12:30:21

@algi80: érdekes mennyire rettegtek a náci, fasiszta, jobbik pártól.

de a kis tetű kisz titkár orbán teszi tönkre az országot.
érdekes tőle nem retteg senki .
jah mert ő egy derék komcsi ?

KoMI 2014.03.30. 15:52:45

Viszont én kinevetem azt aki azt mondja az LMP-re , hogy normális párt. Ott olyan liberalizmus megy emberek , hogy ha ők kormányoznának a mai Magyarországból nem lenne semmi. Nevetséges az összes ember.. Emlékszem mikor élő láncot alkottak a parlamentnél :D És ezek után vegyem komolyan az LMP-s politikusokat akiknek nincs egy észrévük , hanem mindig kontráznak az ellenzékre. Ennyit tudnak és nem többet.
MSZP megmarad örökre a nyugdíjasok pártjának.

Számomra undorító amiket Gyurcsány elkövetett ennyire a feledésbe merült. Az emberek elsiklanak fölötte.. Szánalmas.

FIDESZ-el nem lenne gond, mert tudnak ők alkotni csak az a baj , hogy sok mindenre rátudják mondani , hogy megoldották pl: Önkormányzatok adósságait átvállalta az állam. Elfelejtik az emberek , hogy az pénz is megy az államadósságba , tehát az egyetemi tanárom szavaival éljek. Egy szarból csináltak még nagyobb szart. Képmutatók és undorítók , pedig lehetőség megvolt nekik adva, hogy alkossanak és újítsanak , de ebből a töredékét valósították csak meg.

A JOBBIK igyekszik elhatárolódni attól , hogy nácinak bélyegezzék. Ami szerintem helyes dolog , mert elítélem amit a zsidókkal műveltek a nácik annó , mert az tényleg brutális kegyetlenség volt és aki ezt tagadja az egy idióta , DE az , hogy kimerik mondani , hogy a cigányok igen is a magyar nép kártevői az bátor és egyben őszinte dolog. Lehet azok akik az ország nyugati felében élnek kevésbé tapasztalják , de mi akik északabbra élnek azok érzik , hogy a cigánykérdés minden napos probléma. Ennek gátat kell szabni.
Továbbá a külpolitikájuk eléggé vicces.. biztos , hogy ezen még dolgozniuk kell.
Nem tudom kire szavazok még, mert bizonytalan vagyok ,de érzem azt , hogy a JOBBIk-nak van töke meglépni azt amit a legtöbb politikusnak nem. Nem tökéletes párt , mert még kezdők, de régen Orbánék se voltak annyira tökéletesek. Ők is jónak indultak, voltak szép elképzeléseik és végre is hajtották őket, de a mai rendszerük foghíjas maradjunk annyiban.

Sajnálom , ha hosszúra nyúltam , de ezt el kellett mondanom.

algi80 2014.03.31. 05:50:48

@KoMI: Szerintem ahhoz nem kell bátorság, hogy az ország legszegényebb rétegét kiáltsák ki bűnbaknak. Szerintem legalább gyanúsnak kellene lennie, hogy pont azok tehetnek mindenről, akik a legrosszabbul élnek. Pl. a fideszes haverok több pénzt tettek zsebre, mint amennyit az összes cigány valaha el tud lopni a két kezével.

KoMI 2014.03.31. 19:13:16

ALgi ebben teljesen igazad van. De mindenhol ok és okozati összefüggés van. Egy jól működő demokráciában nincs szükség pl: Magyar Gárdára, hogy a tisztességes magyar emberek jogait megvédjék. Érdekes módon szükség van , tehát ez is azt bizonyítja , hogy nem egy normális államban élünk. Már bocsánat , de kétharmados törvény szabályozza például a cenzűrát, vagy a képviselők jogállását és díjazását. Érdekes módon pont ők is 2/3-ban vannak. Undorító.
Cigányság pedig ennek a rendszernek az elfajzása. Ne mondja nekem senki , hogy megélhetési bűnözők. Utálom mikor ezt a szót használják , mert ők nem amiatt lopnak sok esetben , mert rá vannak kényszerülve , hanem nyereség iránti vágyból. Az a baj , hogy hagytuk elburjánzani ezt. Régen is megvolt a cigány probléma , de akkor még tisztességesek voltak..Nem akarok általánosítani , mert vannak tisztességes romák ,de az a generáció ami a rendszerváltás után nőtt fel , annak a nagy része lassan már kártevőnek mondható. Az a baj a fideszes haverokkal továbbá Algi , hogy más az a politikus aki anyagilag nyomorít meg , meg más az , ha az utcán szúrják ki a szemed, törik el a karod, vagy vágják el védtelen öregemberek torkát. Inkább legyek szegény , de ne veszítsem el egy rokonomat,barátomat, ismerősömet amiatt , mert nem tudunk gátat szabni az erőszaknak. Tehát legyek inkább szegény , mint áldozat.

Pampalini13 2014.04.04. 06:09:55

@algi80: Az előző folytatása:
"Az lenne a program, hogy ne Orbán? Hogy mindent vissza? Ötpárti koalíció Magyarországon, ahol a kétpárti is rendre megbukott, ha a másik résztvevő nem csak egy papíron létező szatelitpárt volt? Ahol egyik nap még arról van szó, hogy összefoghatunk, de amazokat már nem vesszük be a buliba, aztán másnap már ők is bent vannak, hiába épült arra ezen egyének nem túl vaskos politikai tőkéje, hogy velük soha? És ehhez saját bevallásuk szerint is elég egy Unicum. Ezek lennének a baloldali győzelem letéteményesei? Mennyi ideig tudna egy olyan, csupán egyszerű többséggel rendelkező baloldali kormány működni a Fidesz által felállított rendszerben, amelyik ebből az öt csoportosulásból áll? A 'csak ne Orbán'-on kívül jóformán nincs olyan politikai kérdés, amiben egyetértenének, garantált lenne a folyamatos koalíciós marakodás és az állandósult kormányzati válság, aminek eredményeként ezután a választások évtizedekig tétnélkülivé válnának. Ezt mi baloldali szavazók csak úgy akadályozhajuk meg, ha mi magunk kényszerítjük rá a baloldali politikai elitet a megújulásra, ha mi magunk cseréljük le mind a szociáldemokrata, mind a liberális garnitúrát. Ehhez márpedig egyetlen út vezet, ha a kormányváltó összefogás helyett az LMP-re szavazunk, és a leszerepelt, kiégett, lejáratódott emberekből álló csoportosulás nem éri el a 15%-os küszöböt és nem jut be a parlamentbe. Csak ez az apokaliptikus vereség hozhatja el a baloldal tényleges újjászületését, csak ez az eredmény teremtheti meg az esélyét annak, hogy a következő választásokra reális alternatívát nyújtani képes, hiteles pártok tűnjenek fel a hazai politikai paletta baloldalán.
Aki vasárnap a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy tandemre szavaz, az a Fidesz és a Jobbik uralta jövőre, a kilátástalanságra szavaz. Az összefogás kiszorulása a parlamentből pedig pontosan azt a reményt adhatja meg a baloldali szavazóknak és a politikából kiábrándult embereknek, hogy igenis van értelme kiállni az elveink mellett, hogy a kitartás meghozza gyümölcsét az árulással, a megalkuvással és a rossz kompromisszumokkal szemben. Ez pedig hitet és erőt fog adni, hogy ma még nem létező baloldali szerveződések jöjjenek létre a jelenlegi garnitúra romjain. Csak így váltható le a Fidesz, csak így adható vissza a baloldal becsülete, csak így állítható helyre a demokrácia. Többszörösen leszerepelt, közutálatnak örvendő hiteltelen arcokkal, akiket csak az ellenoldal közös gyűlölete tart össze, ez nem lehetséges. "

Nem vagyok balos, de sokban egyetértek azzal amit az idézett felhasználó ír

Pampalini13 2014.04.04. 06:09:57

@algi80: " leftishgurl92 2014.04.04. 00:03:04
Az Orbán-kormány ebben a ciklusban még maradni fog, ha tetszik ez nekünk, ha nem. Mi baloldaliak akkor viselkedünk felelősen, ha azon gondolkodunk, hogy mit kell tennünk nekünk vasárnap és a következő ciklusban azért, hogy ez a következő választásra megváltozzon.
Anno 2006-ban a baloldal pártjai kormányon olyan görcsösen ragaszkodtak a hatalmukhoz, hogy évekig nem vették észre mi lenne a legjobb forgatókönyv, azaz hogyan lehetne elkerülni a fideszes kétharmadot és a baloldal totális szétesését. Ez pedig a kormányzásról való idő előtti lemondás és az előrehozott választás lett volna. Pontosan azok féltek megtenni ezt és elengedni a kormányrudat és Gyurcsány Ferenc kezét, akik a Fideszt - természetesen joggal - vádolták-vádolják egy emberes, autokratikus vezetéssel. Bagoly mondja verébnek ugyebár. Elvesztette volna a baloldal az előrehozott választásokat? Minden bizonnyal, de a Fidesznek esélye sem lett volna a 2010- ben megszerzett kétharmadra, és a baloldali pártok nem szenvedtek volna történelmi vereséget. Az ő felelősségük az, hogy mind a baloldal, mind a Fidesz olyanná vált, amilyenek ma, és ők a felelősek, hogy a szélsőségesek korábban elképzelhetetlen legitimációhoz jutottak. Ha akkor a baloldali pártok reálisan mérik fel az események súlyát, ha megfelelően képviselik a saját és az ország érdekeit, akkor lemondanak. Az előrehozott választásokat a Fidesz megnyerte volna ugyan egy szűk többséggel, de ebben az esetben olyan kompromisszumokra kényszerül, ami biztosította volna a fékek és ellensúlyok rendszerének érvényesülését. Ehelyett Gyurcsány Ferenc és a baloldali kormánypártok egymás túszaivá váltak, aminek az eredményét mindannyian ismerjük.
Ami viszont ennél a felelősségnél is súlyosabb, az az elmúlt 4 év alatti politikájuk: semmilyen konzekvencia nem lett levonva, vagy ha mégis, az az összebútorozással le lett nullázva. Itt vannak ugyanazok az emberek, akik idejuttatták az országot, akik megágyaztak a perverz fideszes 'demokráciának', a szélsőségesek térnyerésének, és mindeközben megújulásról beszélnek. Elképesztő, már-már fideszes arroganciára vall ez a képmutatás és nem sok jót sejtet a jövőre nézve. Ha a Fidesznek valamiben igaza van, akkor az az, amikor azzal vádolják az összebútorozókat, hogy csak és kizárólag a koncért, a biztos bejutásért, a képviselői tiszteletdíjért és a mentelmi jogért voltak képesek összefogni. Azt is csupán "befogott orral, halkan anyázva". Kormányozni ezek? Hogyan? Egymást is utálják."

Pampalini13 2014.04.04. 18:24:47

Bocs, de gondolom freddy fordítva élesítette a posztot, de remélem érthető, hangsúlyozom, hogy nem én írtam egyébként hanem idézet
süti beállítások módosítása