HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #70 (2015. Április) 182 perc

Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-Shaun, a bárány - A film (00:46:30)
-Mortdecai
-SpongyaBob: Ki a vízből          
-Liza, a rókatündér
-Fácángyilkosok
-Második esély
-The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst
-Megszólít az éjszaka




A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (166 MB) 182 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

Csatolmányok:


A helyválasztásos mozijegy

Címkék: filmbarátok podcast

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr237324946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capowne 2015.04.01. 15:37:47

remek adás volt, sok jó ajánlást begyűjtöttem a következő hetekre! :)
Az is külön tetszett, hogy nem volt túlzásba véve az április1-es bolondozás

agyhalál 2015.04.01. 19:33:26

tetszett a kvízetek, és nekem is akad mit megnézni

Sakktanár 2015.04.02. 00:26:55

Nekem is az az egyik kedvenc spongyabob epizódom amit freddyD említett :D Az a dobozos, még MEME is készült abból a részből:

cdn.meme.am/instances/500x/22118345.jpg

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.04.02. 22:42:55

LESZ BENNE LOST SPOILER!!!

Elnézést, ha félre értettem, de ugye ti nem azt gondoljátok, hogy a Lost megoldása az volt, hogy kiderült, hogy végig halottak voltak és az egész csak ilyen purgatoriumos dolog? Csak mert ebből a rövid beszélgetésből nekem ez jött le, de a sorozatnak nem így lett vége, hanem SPOILER SPOILER Csupán a hatodik évad az a purgatorium szerű hely, az odáig történő út rendesen megtörtént. A zuhanást, mindenki túl élte és élt addig amedig élt (pl.: Charlie megfulladt, Locke meghalt amikor felakasztotta magát stb), aki pedig nem halt meg a sorozatban az utána rendesen leélte az életét, és csak utána került a "purgatoriumba", ahol a 6. évad játszódott. Szóval nem az volt, hogy a zuhanásban meghalt mindenki és végig egy "másvilágot" láttunk.

SPOILER VÉGE

(Bocs, ha félreértettem, de úgy hangzott mint, ha szerintettek már az elejétől kezdve halottak lettek volna) Amúgy értem miért megosztó a sorozat vége és persze sok mindenre nem kaptunk választ. De ettől függetlenül nekem jó emlék marad, mert ez a sorozat volt, ami bevitt a sorozatok világába (ez, a Heroes és a Szökés voltak az első sorozatok, amiket hétről-hétre követtem és lehetett róluk beszélni, találgatni. Ezután kezdtem tudatosan nézni a sorozatokat). És, még ha a vége nem is olyan jó (bár én nekem nem volt vele bajom, mert nem vártam, hogy mindenre választ kapok) akkor is az odavezető út, de minimum az 1-3 évad nagyszerű. És, még ha a célban nem is azt kapja az ember amit elvár, az utazás élményei megmaradnak.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.04.03. 01:17:03

A Spongyabobbal kapcsolatban maximálisan egyetértek FreddyD-vel. Nem az a baj, hogy Zoly-nak nem tetszik, hanem amilyen formában előadta. A Spongyabob egy meglehetősen réteg cucc ezt el kell fogadni, Zoly nem tartozik ebbe a rétegbe, de ez nem jogosítja fel, hogy lehülyézze azt aki igen. A videóján nagyon érezhető volt, hogy előítélettel ült rá be, ami engem kicsit az olyan index kritikákra emlékeztetett, ahol elküldik a rockot/metált nem is hallgató kritikust, hogy írjon a Mettalica koncertről. Persze lehet ilyet, csak értelme nincs. Ezt a filmet szerintem a készítők sem arra szánták, hogy majd most bevonják azokat akik eddig hidegrázást kaptak a karaktertől.

Én önszántamból mentem moziba, 23 évesen, Spongyabobos pólóban ültem a kisgyerekes apukák közt a moziban és rohadt jól szórakoztam a filmen (a 2004-est túl régóta láttam ahhoz, hogy összehasonlítsam és sajnos a sorozatból sem láttam messze elég részt, de azért mostanában többé kevésbé összejön heti egy rész reggelente). A Delfines rész szerintem hatalmas volt, de a végső rap nagyon nem kellet volna. És való igaz, hogy bár a Lego Kalanddal ellentétben itt nem a "dupla csövű" poénokon van a hangsúly, a Spongyabob film is hemzseg az olyan utalásoktól, amit az idősek fognak értékelni. A korai évadokban rengeteg társadalomkritika jelegű rész is van benne (nyilván burkoltabban, mint a South Parkban). A Spongyabob sok részében vannak alapvető dolgokról mint a képzelet ereje, elfogadás, segítőkészség, barátság vannak tanulságok. Grafikailag meg abszolút semmi gond nincs vele, a South Park sem szebb vagy az említett Dexter (esetleg a most sláger Kalandra Fel!). Semmivel sem debilebb, mint a régi Cartoon Network (Johnny Bravo: Egy egoista, soviniszta barom a főhőse) vagy Hannah Barbara (Tom és Jerry: Egymást kínozni móka!) sorozatok. A Twilight vagy a Szürke ötven árnyalat, ami teljesen életképtelen női hősöket állít be követendő példának, az a káros. Antony Banderas amúgy régen nem volt ilyen jó, mint ebben a filmben. Ő kell az új Karib Tenger Kalózai-ba, nem a Depp!

A Shaunhoz Freddy meghozta a kedvem, mert bár a Wallace és Gromitot nagyon szerettem, a Shaun sosem fogott meg annyira és a film előzetese sem (nekem is túl sablonosnak tűnt a sztori).

A Mortdecai-nak már az előzetesén látszott, hogy ez "Johnny Depp Ripacskodik" fesztivál. Sajnálom, hogy ennyire belefásult ebbe a Jack Sparrow alakításba.

A Liza a Rókatündér egy baromi jó film. Végre egy olyan magyar vígjáték, ami nem csak vicces (nagyon sokféle humor: morbid, kínos, látványgeg, tipikus magyar káromkodós), de végre mer kockáztatni. Nem a tipikus magyar magyar komédiák nyomvonalán megy, hanem felépít egy saját világot (alternatív Budapest, ahol a 70-es évek a kapitalizmus jegyében zajlott, a kaják csak az egyik karakter külön poén forása), ami trükkök szempontjából is remekül néz ki és baromi hangulatos is. Ráadásul, mind a karakterek, mind pedig a színészek remekek. Nincs az a ripacskodás mint az elmúlt 20 év sok-más hazai filmjében. A lehető legjobb értelemben mondom, hogy ez egy olyan magyar film, aminek a nézése közben, nem érzed, hogy magyar filmet nézel. És, ami külön tetszett a zene. Nemcsak fülbemászó (és teljesen autentikus, tényleg elhinném róla, hogy igazi 50-es évekbeli japán rock illetve ha lenne finn western zene az is pont olyan lenne, mint a filmben) de szervesen illeszkedik a történethez/karakterekhez és nem az van, mint a 2000-es évek itthoni vígjátékainál, hogy valami kommersz pop banda csinált a filmhez egy 12 egy tucat slágert, ami a rádióban reklámozza a filmet. Nekem sokkal jobban tetszett, mint a VAN pedig azzal sem voltak komoly gondjaim. Inkább vizuálisan Wes Andersonos.

Szerintem Zoltán tizedes -arcra- leginkább Robert Patrickra hasonlított.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.04.03. 12:09:29

A skandináv thrillerekhez (korábban is megakartam nézni ezeket, csak sajnos mindig kimaradnak) meg ehhez a Robert Drust sorozathoz most meghoztátok a kedvem.

A Mephisto teremben én anno a Leviatánt néztem, érdekes élmény volt, de olyan közel volt egymáshoz az a 3-4 ember aki nézte, hogy nem mertem enni a kukoricámból (éhesen mentem oda és nem gondoltam, hogy fél évvel a premier után lesz még ott valaki rajtam kívül), hogy ne zavarjam az embereket.

Ami nekem a saját mozi hangulatát adta, az a VAN volt. Ugyanis azt a Tabán kistermében (ahol a nagyterem sem olyan hatalmas nézetem). Ráadásul ebbe a terembe ugy lehet eljutni, hogy át kell menni a nagytermen, hátul ki kell menni a belső udvarra, majd onnan az épület másik részén van a terem. Ahol egy sima projektorról (ami a székek mögött van egy polcon) vetitik a filmet. Bementem, a jegykezelő elindított a filmet engem meg ott hagyott tök egyedül, teljesen úgy éreztem magam, mint valami filmproducer, akinek elöször mutatják meg a kész filmet.

vazzegabi 2015.04.03. 18:45:09

Bár nem láttam még a Mortdecait, de sajnálom ha tényleg olyan gyenge lett mint ahogy Blacksheep mondta. Pedig örültem, hogy Johnny Depp és Ewan McGregor végre közös filmben szerepel. Sebaj azért egy megnézést megér majd a színészek miatt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.04.22. 20:36:14

@vazzegabi: a Mortdecai szerintem egyén függő, én találkozni akartam egy barátommal, de volt fölös két órám még addig, mondom beülök addig egy moziba, ami épp kezdődik jó lesz, hát Mortdecai kezdődött öt perc múlva, mondom ááááá annyi szart olvastam róla... erre tele szájjal végigröhögtem az egészet, ha tetszett a Rózsaszín Párduc vagy Rejtő Jenő műveit szereted tuti tetszeni fog ez is a sok baromsággal

a podcasthoz

Gergő: Ewan McGregor sehol nem volt amikor megkapta Obi van Szerepét? Trainspotting????? Liam Neeson is ismert emberkének számított, szóval annyira no name emberkék nem szerepeltek benne, mint az első három filmben (aminek leginkább az volt az oka, hogy egy low budget marhaságnak készült, és nem volt nagy nevekre pííííz)

SpongyaBOB - Zoly egy hihetetlen paraszt vaddisznó volt itt

először is, engedtessék már meg nekem megjegyezni, hogy ez (akármennyire vannak benne felnőtteknek is érthető poénok) KURVÁRA gyerekeknek készült, ne egy felnőtt (?) férfi döntse már el min fognak azok a srácok lányok szórakozni

aztán amilyen baromságokat beszélt végig (egyetlen értelmes alátámasztott érv nélkül)

a SpongyaBOB grafikája STÍLUSOS, ahogy a Dexteré is az, nem is értem hogy lehet ezekre azt mondani, hogy ötéves óvódás rajzol ilyet, kíváncsi vagyok Zoly ugyan milyen szinten rajzol, mert dumálni a vakvilágba azt tud egyedül

ha nagyon szar rajzot keresünk, rögtön ott a South Park

a Dexter sorozatot felhozni, hogy az bezzeg nem debil??? hát mi a franc lenne, ha nem DEBIL? azért imádom mert egy nagy debilség az egész

SpongyaBOB néha inkább fárasztó, de ha valami 20 évadon át fut... ki vagyok én hogy megmondjam ez márpedig a gyerekeknek nem tetszhet, mert szar :D

amúgy igenis tanít sok mindenre, hogy legyél őszinte, jólelkű, segítőkész, szeresd a családod, barátidat, ahogy a Kacsamesékben is volt tanítás mégpedig hogy a pénz nem minden, és a legfontosabb a család

nem hasonlít egy tengeri szivacsra? Hát ennél kockább már nem is lehetne, megkockáztatom a szereplők jobban hasonlítanak az eredeti mintára, mint Mickey egér egy egérre

én amúgy nem nagyon rajongok Bobi fiúért, az első film szerintem egyáltalán nem volt jobb, de ezen sikítva röhögtem, és kurva jól szórakoztam (pedig csak hivatalból mentem el rá, sajtóvetítés lévén, és még majdnem inkább fel se keltem, mert mondom úgyis egy baromság lesz), de aztán minden poénon röhögtem, a Delfines is tetszett (ahogy kimegy a WC-re és az uszonyára ragad a papír :D)

a vége pedig nem 3D-s mert az egész 3D-s volt, hanem CGI-s és szerintem is egész ügyesen megoldották

Terrordrone 2015.04.23. 23:36:54

@scal: Azért a tengeri szivacs nem téglatest alakú:D Szóval ebből a szempontból nem hasonlít rá. Amúgy meg szerintem a Spongyabob eléggé a szól a felnőtteknek is, én nem vagyok nagy fanja, pár részt láttam, de abban azért volt nem egy felnőttes poén, vagy utalás.
süti beállítások módosítása