HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

 Filmbarátok Podcast #119 (2017 április) 111 perc

 

Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:


-Kincsem (00:32:35)
-A büntető / The Punisher (1989) (00:51:30)
-A séf (01:04:00)

-Dollár, kanna, szerelem (01:14:42)

-A bestia (01:26:10)

 

 

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (51 MB) 111 perc

 

DIREKT link (jobb klikk, letöltés)

 

 

Mediafire link

 

 

Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu

 

Facebook oldal

 

iTunes

SoundCloud

 

Címkék: filmbarátok podcast

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr4012393165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sakktanár 2017.04.01. 20:21:44

Ilyen hamar új epizód? Hát, ez nem várt jó hír :)

De hogy őszinte legyek, igazából nagyon várom már Április 17.-ét. Érzem, hogy valami történni fog akkor... :D

Freedy23 2017.04.05. 23:48:32

Szia freddyD!
nem tudom tudod-e, de felkerült Louis C.K2016-os stand up anyaga netflixre. Sajnos nem a Budapesti helyszín lett rögzítve, de ez nem is meglepő szerintem

Üdv.: Alfréd

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2017.04.14. 20:40:25

Amúgy kezdem azt érzeni, hogy egyedül vagyok ezzel, de engem a Kincsem semennyire sem érdekel. Rengeteg jó magyar film készül mostanában, és egyre szivesebben/nagyobb érdeklödéssel megyek moziba magyar filmre, idén kettő kiválló darabot is láttam (Állampolgár és Kojot), de a Kincsem egyáltalán nem mozgat meg, és a sznob énemet kissé zavarja is, hogy pont ez kap ilyen nagy filgyelmet, és erre mennek el ilyen sokan, nem a Kojotra. :(

A Punisherrel abszolút egyetértek. Nekem nagy gyerekkori kedvenc volt anno, azóta megvettem DVD-n is, de sajnos még nem újráztam, pedig tényleg egy roppant szórakoztató blődség. Igazi 80-as évekbeli akcíótrash, pont mint a Kobra (vagy másik Lundgren filmem a Vörös skorpió - a Kommandót azért nem hoznám ide, mert abban azért van egézséges önirónia, ezek meg full fapovával nyomják.)

Amúgy a Büntető ismeretlenségéhez azért az is hozzá járulhat, hogy Lundgren fénykorában sem volt olyan nayg név, mint Arnie vagy Stallone, illetve - és ezért sincs koponyás poló - mert valami jogivita miatt nem kapták meg a Marvel teljes áldását, ezért kvázi nem is hivatalos film.

Amúgy meg He-Man: Echte ugyanez a kategoria. Azt gyerekként láttam, és emlékszem, hogy baromira tetszett, másnap az általánosban SW-sat játszottunk, de én inkább az egyik He-Man karakter (A Vissza a jövőbe filmek igazgatója által játszott zsaru akartam lenni), aztán az évek során tökre elfelejtettem, hogy láttam, csak a zsaru egyik jelenete maradt meg. Mire tavaly beszereztem a VHSen (az autentikus élmény miatt :) ), hogy potóljam és akkor a fináléban szembesültem vele, hogy ezt már láttam.

Amúgy a Punisherhez hasonló hülyeség, egészen bájos és szórakoztató tudd lenni. Olyan, mint egy Star Wars-Conan-Vissza a jövőbe best of vállogatás album. Bővebben: trashneveles.blog.hu/2016/05/12/a_vilag_urai

Na, a Séf elsimertségét és népszerüségét tényleg nem értem, mert persze az egy dolog, hogy egy jópofa, feel-good film, de baszus csak engem zavart, hogy a filmben nincsen valós konfliktus? Konkrétan semmi ez a film: nem rossz, nem nézhetetlen: semmi. Semmi tétje nincs az egésznek, a végén minden szimnte varázsütésre megoldódik, nem kell a hősnek igazán nagy áldozatokat sem hoznia, gyakorlatilag mindenki segíti.

De rég láttam, és ennek megfelelően alig is emlékszek rá, de anno a kritikámban, szerintem jól leirtam, hogy mi a bajom vele: kulton.hu/blog/2014/10/01/chef/

Én a magamrészéről inkább nézném újra a Büntetőt. (Vagy, ha már gasztró filmről beszélünk, akkor a Nyers-t. :D Amivel nagyon nem értek egyet FreddyDvel, és szivesen is vitatkoznék róla/védeném meg vele szemben, de ez már a következő podcast témája.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2017.04.14. 22:15:03

A podcast bevezetőjéhez:

Nyilván még nagyon benne vagyunk, ezért nehéz meghatározni a tipikus 2010-es évek stilusjegyeit.

Ami a 2000-es éveket illeti. Szerintem ott inkább olyan van, hogy tipikusan 90-es évek második fele/2000-es évek első fele. A mátrixos börkabát fétis (Penge filmek még), a techno illetve rap/nu metál számokban tobzodó filmzenék, a gyenge és túlhasznált CGI. De pl.: a fakó szinekről is ez a korszak jut eszembe, vagy is leginkább a Star Wars The Phantom Menace és az első X-Men filmek. Utóbbi kék/metálos szinvilága is jellemző talán.

Ez az a Függetlenség napja utáni időszak, amit (annak ellenére, hogy ebben nöttem fel) szeretek Hollywood sötét koraként jellemzni, hiszen ekkor szabadult el az eseztlen látványpornó mánia, hála Emerich és Bay munkáságának. Talán leginkább az ő korai filmjeik, (Bad Boys), ami ezt a kés 90-es/kora 2000-es éveket meghatározzák.

De ennél késöbbre már én se nagyon láttok ilyen meghatározó dolgokat, a Bourne filmek stilusa az akcíó filmeknél tényleg sablon lett, meg az univerzum építés és brand alapú blockbusterek.

freddyD 2017.04.16. 14:19:57

@The Man Who Laughs: Miközben néztem a Nyers-et, az volt a fejemben, hogy ez ugyanaz a téves független film hype, mint amit anno a Valami Követ kapott, ami szerintem szintén egy elég felemás élmény volt. De aztán ahogy ment tovább a film rájöttem, hogy a Valami Követ egy mestemű a Nyershez képest. Nagyon nulla ez a film, alig vártam, hogy vége legyen.

A kincsem meg engem is 0%-osan érdekel. Amit mondtál, az nálam is közrejátszik, hogy felbosszant, hogy egy halom jó magyar film senkit sem érdekel, míg ez a túlpénzelt semmi meg igen
süti beállítások módosítása