HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #122 (2017 május) 192 perc

 

Beszélgetnek: Sorter, Gergő, freddyD

Téma:

-Vademberek hajszája (00:40:00)
-Arthur király - A kard legendája (00:55:18)
-A boszorkány (01:11:35)
-Dealer (01:29:04)
-A vörös kör (01:56:45)
-Alien: Covenant (02:15:45) [SPOILERES: 02:36:25]



A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (88 MB) 192 perc

 

DIREKT link (jobb klikk, letöltés)

 

 

Mediafire link

 

 

Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu

 

Facebook oldal

 

iTunes

SoundCloud

Címkék: filmbarátok podcast

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr9012542839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico69 2017.05.27. 16:15:41

Kösz a podcastet srácok.

Nem tudom volt-e azóta máshol (twitter, yt) szó róla, de az Alienben életben marad az űrben a xeno, csak Ripley megégeti még a mentőcsónak hajtóművével.

Nem, Bishopot se támadták az alienek, azért kúszik ő át a csövön, mikor le kell hozni a 2. leszállóegységet. A könyvben ki van emelve. Mármint hogy vele nem foglalkoznak. A Királynő meg szerintem nem olvasta a forgatókönyvet :)

dobi100 2017.06.02. 18:54:01

Freddy! Az Alien kibeszélőtök közben amikor dícsérted a Life-ot jutott eszembe ,hogy nem rég olvastam egy fan teóriát miszerint a Life valójában a szintén Sony kezei alatt készülő Venom (pókember ellensége) film előzménye. Ráadásul amikor rákérdeztek a készítőknél elég feltünően kikerűlték a választ és nem igazán tagadták. Na, milyen vicces lenne ha a Sony tényleg meglépné ezt és ezzel a kis trükkel tönkre is vágnák a képregényfilmes embargódat? :D

A Podcast pedig szuper volt mint mindig, szóval köszi és így tovább!

freddyD 2017.06.02. 20:15:18

@dobi100: Ezt már hallottam korábban. Elképzelni nem tudom, hogy ebben lenne igazság. Ha ebből később valóban csinálnának is egy crossovert, akkor sem úgy, hogy ez az Élet elkészítése alatt is már tervben lett volna.

dobi100 2017.06.02. 22:08:29

@freddyD: Igen én is így gondoltam ahogy írtad csak kíváncsi voltam arra ,hogy mit szolnál ha tényleg megtörténne. Én személy szerint őrült és ostoba ötletnek tartom, de annyira őrültnek és ostobának, hogy engem megvennének vele kilóra.

Ps.: Ja és csak a jegyzőkönyv kedvéért megjegyezném ,hogy nem vagyok oda a képregényfilmekért, de ez olyan fura lenne, hogy valószínüleg imádnám.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2017.06.04. 22:09:53

Amikor láttam Freddy Vademberek hajszája értékelését az IMDB-n kicsit megijedtem. Ám jó hallani, hogy azért neki sem voltak olyan nagy gondjai a filmmel (az elmondása alapján én fél-egy ponttal kevésnek is érzem a 6/10-et). Amúgy a filmre tényleg a legjobb szavak tényleg a szerethető, kedves, bájos. Óriási feel good élmény volt a tavalyi Cinefesten. Engem teljesen magával ragadott, olyannyira, hogy végül ez lett a kedvenc 2016-os filmem. Persze fura lehet, hogy egy ilyen - azért kissé limonádé - film olyan darabokat taszított le, mint a Handmaiden vagy a Hell or Highwater, de én egyszerűen imádtam Taika Waititi rendezését. Elképesztően jó humora van a filmnek, tele jobbnál jobb vizuális gegekkel. A főszereplő páros pedig egész egyszerűen szenzációs. Tényleg semmibe nem tudok belekötni, lehet el is megyek moziba újrázni még.

Az Arthur király szerintem valamivel jobb, mint a híre. Nem igazán jó, (pedig lelehetett volna az), inkább közepes, de alkalmanként egészen szórakoztató. Igazából Ritchie markáns stílusa menti meg az ezerszer látott és olvasott sztorit, illetve a papírmasé karaktereket (színészileg nem rossz) a teljes középszerűségtől. Gergőhőz hasonlóan azonban nekem is a látvány volt nagy csalódás (a zene azonban marha jó), - persze lehet, hogy ebben a 3D is ludas -, de a kardpárbajok túlságosan gyorsan voltak vágva, a finálé CGI-a pedig teljesen videójátékszerű volt. Azért ekkora buktát nem érdemelne, és azt sem értem, hogy ha lassan már minden harmadrangú szuperhős kaphat egy sorozatot, akkor az európai lovagkor leghíresebb mondájára miért ne lehetne felépíteni egy filmsorozatot? (Az más kérdés, hogy ez a film nem elég érdekes ahhoz, hogy az ember megnézzen belőle még 2-3 részt, de szerintem értő kezekben egy Arthur király filmuniverzum sem lenne értelmetlenebb, mint bármelyik másik.)

A boszorkány szintén hatalmas kedvencem volt (meg is kéne már venni, a magamrészéről BR-en fogom, mert van olyan szép a fényképezése, még ha többnyire kisebb, zártabb helyszíneken is játszódik). Én nem hiányoltam, hogy nem tudunk meg sokat a boszorkányokról, ugyanis ez a film elsősorban szerintem nem is róla/róluk szól, hanem arról, hogy az emberek hogy képesek a vélt vagy valós (bár mi tudjuk, hogy van boszorkány, ők nem lehetnek biztosak benne) fenyegetés hatására egymás ellen fordulni. Hőseinkre nem a boszorkány jelenti az igazi veszélyt, hanem saját maguk. Minden szempontból baromi érdekes film. Bár valóban lassú, de végig olyan folytatgató atmoszférája van, hogy egy percre sem éreztem unalmasnak. (Nyomasztó film, de nekem volt olyan jó, hogy újrázzam és még fogom látni).

Amúgy az elején a család nem önként hagyta el a falut, hanem kiűztek őket az apa bűnei (feltehető egoizmusa miatt), ezért sem volt nagyon lehetőség, hogy visszamenjenek.

A Vörös körhöz még gímiben volt szerencsém, de kb csak annyi maradt meg belőle, hogy tényleg lassú film. Amiket elmondtatok (álom jelent, disco, spiclik) meg szinte már semmire nem emlékszem belőle, pedig bírom a 70-es évek bűnfilmjeit. Azért lehet, hogy majd újra nézem, hátha idősebb, tapasztaltabb fejjel jobban tetszik, de mivel Freddynek sem volt az igazi (úgy vettem ki ő bírja az ilyen életszagú thriller/krimi filmeket), én sem sietek vele :).

sakkos 2017.06.30. 15:30:18

Jaj, már majdnem megkérdeztem, hogy miért nincs olyan régóta filmbarátok, (mindig itt keresek rá) erre véletlenül találtam rohadt sokat a youtube csatornán, még egy rohadt jó star wars-os audiókommentárt is hahahaha :D Miért nem frissül a blog? Most pótolhatok vagy 8 órát be, nem mintha annyira nagy hátrány lenne :)

freddyD 2017.06.30. 20:19:57

@sakkos: Gondoltam, hogy felesleges már ide is kiraknom. Van akkora név már, hogy megálljon a saját hivatalos lábain :P (Na nem, mintha ezt az oldalt olyan marha sokan figyelnék. Nincs is nagyon miért sokszor)
süti beállítások módosítása