HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

 • Pampalini13: @freddyD: Szerintem nem a jobbik a legnagyobb kerékkötője ennek az összefogásnak. konkrétan a balo... (2017.02.21. 19:18) Gondolataim a Nolimpiáról
 • gonzales77777: A mai napig nagyon szeretem ezt az albumot: www.youtube.com/watch?v=cL3yT6m6k0o&index=8&li... (2017.02.14. 20:02) #FF (FredFacts) 2: Zene
 • Pampalini13: Nekem a bujkálós, szökős sztorim nincs, csak egy hasonló. Második osztályos voltam mikor először m... (2017.02.13. 20:51) #FF (FredFacts) 1: Iskola
 • Snipers: 1. link javítva! www.imdb.com/title/tt0293715/?ref_=nv_sr_2 (2017.02.08. 20:50) Filmbarátok Podcast #115
 • dobi100: Amikor az Assassin's creednél beszéltétek ,hogy a spanyol ajkúak ,hogy szenvedhettek a spanyol bes... (2017.01.26. 11:24) Filmbarátok Podcast #114

Címkék

Meglehetősen izgalmas egy hónapon van túl az ország, amiből rendkívül sok tanulságot le lehet vonni. Gondoltam inkább írok hosszabban erről egy rövid tweet helyett és remélhetően sok más ember is majd hozzászól.

Kezdeném rögtön azzal, hogy életemben először aláírtam ilyen jellegű kezdeményezést. Nem szívesen csinálok ilyet, miután nyílt titok, hogy ezzel az ember automatikusan listázva lett adatbázisokban, de most úgy voltam vele, hogy ez egy olyan mindenkit érintő ügy, hogy igenis bántotta volna a lelkiismeretemet, ha megint legyintek rá.

Kezdve ott, hogy sok városhoz hasonlóan, kutyakötelessége lett volna megkérdeznie az embereket, hogy akarnak-e egyáltalán ilyen gigaprojektet. De ehhez Tarlós szerint "túl hülyék" vagyunk, úgyhogy emiatt ez fel sem merült részükről. Az embereknél igen, de ott furcsa mód a választási bizottság mindig megfúrta a dolgot. A politikai amnézia mindenesetre lecsapott, a főpolgármester ma már azt nyilatkozta, hogy miért nem korábban jelezték az emberek, hogy nem kérnek ebből, amikor még nem lett volna olyan ciki kifarolni.  Hát nem is értem...

Én több okból sem örültem az olimpiai pályázásnak. Egyrészt horribilis pénzbe kerülne, de erről még csak nyilatkozni sem akartak érdemben. A kommunikáció mellette kis túlzással kimerül abban, hogy "Csak". Itt egy remek cikk erről. Amíg a kórházban nekem kellett wc-papírt bevinnem és úgy meghálálnom a dolgozók munkáját, addig felháborítónak tartom, hogy nem fertőtlenítőszerre költenék a lóvét, hanem vadvízi pályák építésére.

Nyilván nem vagyok naiv, ha nem lenne semmi az egészből, akkor sem erre költenék a több ezer milliárdot, de legalább egy lehetőséggel kevesebb, hogy elszórják a lóvét. Valamikor a legutolsó falu is rendelkezik már stadionnal, szóval ennek is vége lesz.

Láthatóan egy négyes metró sem tud megépülni jogszerűen, akkor mi lenne itt egy olyan rendezvénnyel, ami annak a sokszorosába kerülne...

Emellett örök probléma, hogy az olimpia után az épületek szétrohadnak megfelelő felügyelet nélkül, már Riónál is ez van. Itthon az expora épített Tüskecsarnoknál is ez volt. Egy hokiklub kellett, hogy érdemben életet leheljen belé jó 10+ rothadás után és végre elkezdtek fantáziát látni benne mások is (az más dolog, hogy olyan üléseket raktak a nézőtérre, hogy úgy érzed, hogy 10 perc után széttört a segged).

Visszatérve a tanulságokra:

 • A mostani ellenzék totális csődjének a jelképe, hogy egy no-name hipsztertársulat kellett ahhoz, hogy mondhatni az utóbbi évek legnagyobb ellenzéki sikerét véghez vigyék. A történethez hozzátartozik, hogy ugyebár az LMP,Együtt stb is gyűjtögetett hozzá, de szerintem nem kockáztatok nagyot ha azt mondom, akárki is csinálta volna ezt ezek közül, nem lett volna olyan sikeres, mint egy ilyen tiszta lapokkal induló csapat. A Fidesz mindenesetre nagyot koppant azzal, hogy előre lesajnálta a Momentumot, hogy nem mennek semmire megfelelő létszám és adatbázis nélkül. Hát ráfáztak
 • Az aláírókat ért atrocitások után valahogy olyan furcsa, hogy úgy érzem a kormány agressziókampánya teljesen átterjedt a támogatóira, ami elkeserítő. Fordítva valahogy miért nem olvasni ilyenekről?
 • Félelmetes, hogy a Fidesz milyen brutális gyorsasággal tud kifarolni valamiből. Ezt már a vasárnapi zárvatartásnál is látni lehetett, de most abban pikánsabb a dolog, hogy az egészet úgy ahogy van rákenik Tarlósra, ami nem kis aljas húzás. Elvégre szövetségesek, még ha Tarlós nem egyszer elég konkrétan be is szólt nekik amikor a város kárára pókereztek. Ami azért jelezte nálam párszor, hogy a fickó nem teljesen menthetetlen. Mindenesetre elég hülye helyzetbe hozták, mivel meggyőződésem, hogy Tarlósnak is hiányzott ez az egész mint púp a hátára, de gondolom nem kis hátszelet kapott központilag a kezdeményezés, hogy nem is mondhatott már mást. Biztosan levonja magának a tanulságot az esetből.
 • Számomra meglepően durván soknak tűnik ez a 266.000 aláírás. Jól pókereztek mindenesetre a számok publikálásával, mert ha időben bejelentik, hogy már elérték a szükséges számot, az aláírási kedv csökkent volna.
 • A Momentum jövője érdekes lesz, de bevallom őszintén, hogy szerintem ugyanolyan szétrepedés áldozata lesz, mint az összes többi mikropárt. Az LMP is bizonyította, hogy sajnos itthon NEM lehet más a politika. Ne legyen igazam.
 • Az "Aki aláírja, hazaáruló" nyilatkozat egy új szint volt a hazai médiában.
 • Örvendetes nekem, hogy az emberek végre meg is mozgatták feneküket egy cél érdekében (én kételkedtem benne), de ha el is jutna a dolog népszavazásig, ott szerintem érvénytelen lenne. Tettek azért, hogy itthon a népszavazás már ne igazán lehessen jogilag eredményes. Persze politikailag igen, de csak ha épp nekik kedvez ;)

Izgalmas napok elé nézünk, mindenesetre az már most tiszta, hogy bármiféle konfrontációból a kormány igyekszik kitérni, amit aztán később az orruk alá lehetne dörgölni

Címkék: személyes

14 komment

Következzen egy újabb kis random infó rólam, amelyekről biztosan sokan még nem tudtak közületek. Téma most a zene, amely számomra fontos tényező, bár az idő haladtával sajnos egyre jobban elhanyagolok idő hiányában.

 1. Szüleim inkább a klasszikus zenét kedvelték, egyedüli kivétel talán a Beatles volt anyámnál, ami rám ragadt gyerekként. Konkrétan valóban a Beatles volt az első rendes zene amit aktívan és tudatosan hallgattam önállóan (5-6 éves koromtól). Mai napig néha előveszem őket, bár a kezdeti koszakukat mai szemmel már kicsit lityilötyibbnek tartom. Még voltam is anyámmal Mindhalálig Beatles előadáson annak idején. Akkoriban ennél közelebb nem lehetett jutni a bandához
 2. Beatlest váltotta aztán a Genesis, amely olyan 8-9 évesen elsősorban a szuper klipjeivel vívta ki a figyelmemet (pl a Jesus He knows meI can't dance) és rongyossá hallgattam azt az 1-2 albumot kazettán,amit anyám szerzett tőlük mindenféle munkatársán keresztül.
 3. A 90-es évek egy nagy fura egyveleg volt, ahol egyszerre hallgattam leggagyibb techno-t, pop-ot, rockot. Így lehet pl albumom a Spice Girls-től kezdve Bon Jovi-ig egészen a Snow-ig.
 4. A 12 inches of Snow volt a legelső album amit zsebpénzemből vettem kazettán, még a Szervita téren mai napig üzemelő Rózsavölgyi boltban. Bozasztóan felnőttnek éreztem magam akkor. A mai napig meg van az az album, néha berakom és ugyanúgy le tud kötni. A magnó valahogy mai napig megkímélte, hogy beszívja a szalagot, pedig sok társánál nem volt ilyen rendes.
 5. Mai napig fennálló zenei ízlésemben egy nagyon meghatározó dala volt a No Fronts a Dog Eat Dog nevű bandától. Elcsíptem MTV-n ezt a számot és alig vártam, hogy újra hallhassam. A rock és a rap (crossover) kombója teljesen újszerű volt nekem és egyből beleszerettem. Hónapokig spóroltam, hogy megvehessem a banda All Boro Kings albumát és túlzás nélkül megállás nélkül hallgattam. Az internetnek hála ahol 2 kattintással letöltünk bármit bármikor, szerintem ez a fajta értékbecsülés már teljesen kihalt, amit nagyon sajnálok. A Dog Eat Dog-ot a mai napig a kedvenceim közé sorolom, sok koncertjükön voltam már és ismer a banda is. Különösen a basszusgitárossal (a körülményekhez képest) jó kapcsolatot ápolok és kb a legkedvesebb arc a zeneiparból.
 6. Későbbi kedvenc zenekaromat a Limp Bizkitet a Break Stuff-al ismertem meg. Leszakította a fejemet az a dal, tudtam, hogy EZ AZ A ZENE, amire vágytam. Másnap megvettem a Significant Other albumot és...nem tetszett. Teljesen más, mint a Break Stuff. 3-4 hallgatás után miután belenyugodtam, hogy ne 12 Break Stuff-t várjak el tőle, igenis megtetszett és felnyitotta a kaput, hogy túlzás nélkül, talán a banda egyik legnagyobb hazai rajongója legyek, aki nagyon aktívan követte/követi a banda pályafutását. Ma már sajnos saját emléküket teszik tönkre az éveken át történő hazudozásaikkal, lustaságukkal. Beletörődtek, hogy haknizenekar lettek, holott kb 30 dal vár a befejezésükre, de már ezt is leszarják. A zenéjüket mai napig szeretem tiszta szívből, a hozzáállásukat sajnos már egyre kevésbé. A 2 évvel ezelőtti Sziget fellépésük volt a mélypont
 7. Kedvenc bandáim még a Papa Roach, Slipknot, Good Charlotte, cky, A, Rammstein, Superbutt. Rap-ből többnyire németet hallgatok, abból leginkább Sido-t és Prinz Pi-t.
 8. Első koncertem amire egyedül elmentem, az a Sub Bass Monster "Tovább is van mondjam még?" lemezbemutatója volt a Westend tetején.
 9. Kedvenc albumom a Keep the faith Bon Jovi-tól, kedvenc dalom meg a Between Angels and Insects a Papa Roach-tól
 10. Ritkán megyek el koncertekre, csak ha a bandát igazán szeretem, ismerem a dalait. Kényelmetlenül érzem magam akkor, ha más igazi rajongók között vagyok és én csak a helyet foglalom ott. Emiatt sem szeretem a fesztiválokat, mert ott rengeteg ilyen ember van és befolyásolják az én koncertélményemet.
 11. Legjobb koncertélményem a bécsi Limp Bizkit klubkoncert volt 2011-ben. Készítettem is belőle egy kis élményvideót.Jó paszban volt volt a zenekar, a közönség és simán megérte csak ezért kiutazni és az éjjelt a főpályaudvaron átcsövezni
 12. Kedvenc rapszámom a német Sido-tól a "Mama ist Stolz" amit minden túlzás nélkül perfektül el tudnám rappelni.
 13. Kedvenc filmzeném a "South Park mozifilm"-é
 14. Ma már kevés új zenét ismerek meg, a régi kedvenceim új anyagait hallgatom már csak a friss megjelenések közül. Sajnos már engem is rég elért a leszakadás állapota. Régebben az MTV időkben elém rakták a dolgokat, most Youtube-ot böngészve kéne nekem ezeket megismerni, amire viszont már se időm, se hajlandóságom nincs

Címkék: zene

9 komment

 Filmbarátok Podcast #116 (2017 február) 146 perc

 

 Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-Jackie (00:22:57)
-A kaptár : Utolsó fejezet (00:41:34)
-xXx: Újra akcióban (00:57:43)
-Az alapító (01:07:33)
-A szobalány (01:23:13)
-Lego Batman – A film (01:35:00)
-Nauszika – A szél harcosai (01:58:10)

 

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (67 MB) 146 perc

 

DIREKT link (jobb klikk, letöltés)

 

 

Mediafire link

 

 

Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu

 

Facebook oldal

 

iTunes

SoundCloud

 

Csatolmányok:

 

Simpson család baki, ahol Homer keze Bart vállán felejtődött (11x01 epizód)

 

 

Címkék: filmbarátok podcast

Szólj hozzá!

Ha már Twitteren olyan közkedvelt volt, jöjjön egy ilyesmi tőlem is, különféle területekre bontva úgy, hogy ne kelljen szétspammelni emberek idővonalát.

Iskola

Vannak kifejezetten emlékezetes, egyedi történetek is, de ezeket annyit elsztoriztam, hogy inkább kihagyom, mert nagyobb az esély, hogy valaki esetleg beazonosíthasson ezek alapján.

 

 1. Előszeretettel puskáztam végig iskolás éveimet. Olyan fejlett technikáim voltak, hogy elmondhatom, hogy SOSEM buktam le. Igazából tiszta a lelkiismeretem, az élet bizonyította, mennyi felesleges dolgot kell ott bemagolni
 2. Kifejezetten átlagos tanuló voltam. A tárgyakból, amelyek nem érdekeltek, csak a minimumot hoztam. A számolós tárgyaknál ugyanakkor mindig nagy bajban voltam. Igazi antitalentum vagyok ebben.
 3. Sokszor az osztálybohóc szerepét töltöttem be. Utólag belegondolva, többnyire olyan reflex vezérelhette ezt, hogy egyáltalán feltűnjek ott valakinek is
 4. Volt egy tanárnőm, amely baromi szigorú volt, de alapból jó embernek tartottam. Mindig próbáltam csipkelődve fogást találni rajta valami poénnal, de mindig falba ütköztem. Aztán egyszer egy irdatlan szar poénnal sikerült ott az órán röhögőgörcsöt okoznom neki. Történt, hogy valakinek csörgött az órán a telefonja, én meg az első sorban felkaptam a számológépem és mondtam "Most nem, órán vagyok"
 5. Az osztályban nekem lett utolsónak mobiltelefon (2002), de azt is kaptam szüleimtől, mert nekem akkor sem volt rá szükségem.Egy Siemens C35 volt.
 6. 3. osztályban még kitűnő tanuló voltam, 4 évre rá viszont osztályt ismételtem
 7. Egy matektanárnőm gyűlölt első pillanattól kezdve, ami különösen szerencsétlen volt, mert ahogy írtam, a tárgyból már eleve gyenge voltam. Olyan traumaként éltem meg az óráit, hogy a mai napig(!) álmodok az ominózus szerdai duplamatekokról... Évekkel később megüzentettem neki a még ott dolgozó rendes ex-tanárokon keresztül, hogy lediplomáztam
 8. Szakközépiskolás éveimben suliújságban tevékenykedtem 2 éven keresztül
 9. Fogadásból mindenféle marhaságot bevállaltam. Pl egyszer egy órán az első adódó alkalomnál amikor a tanár a táblára írt, bemásztam egy barátommal az osztály szekrényébe egészen az óra végééig. Jó poénnak tűnt, mondanom sem kell, hogy majdnem megfulladtunk abban. Az "akkor jó ötletnek tűnt" klasszikus esete
 10. Apropó megfulladás. Iskola utáni elfoglaltságként az iskola szervezett főzőkurzust, ahol meg lehetett tanulni az ételkészítési alapokat és pár egyszerűbb kaját is összedobott a társaság. Akkori legjobb barátommal annak idején (kb 1994) nagy pankrátornézők voltunk az Eurosporton. Volt egy nagy kedvencünk a Great Muta, aki adott váratlan pillanatokban mindig festéket köpött az ellenfél arcába. Nos, mi ott a lehetőséggel élve persze elpróbálgattuk ezt liszttel, és egymás arcába fújtuk azt a szánkból. Jó poénnak tűnt, csak éppen úgy kiszáradtunk, hogy ott komolyan azt hittem, hogy meg fogok fulladni. Mi az első reflex? Gyorsan vizet inni, amitől meg csak becsomósodott ott minden. Szörnyű volt. Sok köhögés és fuldoklás után végül azért meglettünk. Néha elgondolkodom azért, hogy hogyan éltem meg egyáltalán a felnőttkort

Címkék: személyes ff

9 komment

 Filmbarátok Podcast #115 (2017) 231 perc

 

Beszélgetnek: Sorter, Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-Utazók (01:04:50)
-A számolás joga (01:32:35)
-Az éjszaka törvénye (01:55:45)
-A vörös teknős (02:15:30)
-Kerülőutak (02:29:20)
-Alvás! ZAVAR (02:40:20)
-Rottweiler – A Halálkutya (02:52:11)
-Széttörve (03:12:08) [SPOILERESEN: 03:33:47)

 

 

 

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (105 MB) 231 perc

 

DIREKT link (jobb klikk, letöltés)

 

 

Mediafire link

 

Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu

 

Facebook oldal

 

iTunes

SoundCloud

 

Csatolmányok:

 

Tune Up keresi a legjobb filmet

 

 

A csirkés jelenet a Rottweilerből

 

Címkék: filmbarátok podcast

2 komment

 

Filmbarátok Podcast #114 (2017) 243 perc

 

Beszélgetnek: Sorter, Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-A fegyvertelen katona (00:26:48)
-Énekelj (01:04:40)
-Szürke senkik (01:13:44)
-Kaliforniai álom (01:27:58)
-Teljesen idegenek (01:50:00)
-Assassin's Creed (02:06:05)
-A nagy fal (02:43:55)
-Tripla kilences (03:11:10)
-Hell or High Water (03:24:03)
-Autopsy of Jane Doe (03:34:28)
-Tiszta románc (03:46:53)

 

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (111 MB) 243 perc

 

DIREKT link (jobb klikk, letöltés)

 

Mediafire link

 

 

Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu

 

Facebook oldal

 

iTunes

SoundCloud

 

Címkék: filmbarátok podcast

1 komment

Kis késéssel,de itt van a tradícionális filmes évértékelésem. Az év legjeiről már szó volt az évösszegző podcastben, de mivel a Top 5-ben nekem azóta történt változás (igenis a Triple 9 nekem ennyire tetszett), itt van még egyszer.

Top 5 a 2016-os termésből

5. Tripla Kilences (Triple 9)
4. Rendes fickók
3.  Szövetségesek
2. Creed
1. Cloverfield Lane 10

Tudom, az én kedvenceim idén kicsit eltérnek az átlagostól, de ez az év amúgy sem volt szokványos, úgyhogy tiszta a lelkiismeretem. Még ha a Filmbarátokban legközelebb biztosan meg is kapom a magamét a Triple 9-ért.

 

2016-ban rendkívül stresszes év volt a munkahelyem miatt, sok hónapon át félholtként értem haza, a megnézett filmek száma ehhez képest még meglepően sok volt, még ha kevesebb is mint tavaly.

Megnézett filmek:

2011: 194 film
2012: 169 film
2013: 248 film
2014: 134 film
2015: 174 film
2016: 167 film

Ehhez képest viszont teljes meglepetés, hogy a moziban megnézett alkotások számával egyéni rekordot döntöttem. Ami különösen paradox, hiszen ahogy sokszor elhangzott, az idei termés minősége messze elmaradt a megszokottól. Lehet ahhoz is köze van, hogy idén jóval többször mentem el legyedül mozizni, mint korábban, mikor freddynével kellett alkalmas időpontot találnom. Ennek hátránya, hogy sok olyan filmet nem látott, amiről tudtam volna, hogy neki is bejött volna. De hát gyerekkel nem olyan egyszerű ez sajnos. Hihetetlenül hálás vagyok ugyanakkor, hogy ismerve szenvedélyemet, nem neheztel rám emiatt, hogy sokszor egyedül hagyom. Ez szerintem egyáltalán nem természetes, hogy így legyen. Még az sem mentség erre, hogy így ismert meg, mert egy gyerek után teljesen újraosztódnak a lapok.

Moziban megnézett filmek:

2011: 32 film
2012: 32 film
2013: 44 film
2014: 26 film
2015: 37 film
2016: 46 film

Székesfehérvári nyaralásunk alatt kettőt is moziztunk (ez nálunk tradíció) és több mint 15 év után újra kaptam mátrix nyomtatós mozijegyet. Tudom, hogy ez a vidéki olvasóknak tök átlagos, de nekem mint mozijegyes, ez nagy öröm volt. (Tudom, hogy nem vagyok százas)

 

Idén nem nagyon voltak nagyon szélsőséges filmélményeim, ahogy látni a táblázatban is, a legrosszabb értékelés "csak" egy hármas volt, cserébe 10-ből is csak egy volt, ami az éves Drive újrázás, úgyhogy nem tudom ez ér-e egyáltalán.matrix.jpg

A legrosszabb idén megnézett filmet megnevezni nehéz. Egyformán rettenetesek
-Cápa 4
-A várva várt nagy kaland
-Spirit
-Fűrész 3D
-Grease
-Lizzie Borden's Revenge

Aki esetleg a Legendás állatságot hiányolja, annak jófejségből csak egy 3,5/10-et adtam, úgyhogy az számomra csak az idei legrosszabb mozifilm díjnak a győztese

Mivel a Drive egy külön kategória, az idén megnézett 9-es filmjeim szinte mind régebbi, újranézett darabok, úgyhogy csak azt a kettőt emelném ki, amit először láttam. Ezek a
-Beasts of No Nation
-Sírok között

Főleg utóbbi egy nagy meglepetés volt nekem, mert az égvilágon semmit sem vártam tőle és ahhoz képest Liam Neeson olyat tett le az asztalra, amitől kisebb sokkot kaptam. Meg is jelent idén DVD-n kevés pénzért, mindenképp ajánlom megnézésre.

A megnézett filmek átlagértékelése alacsonyabb egy kicsit, azaz több középszerű filmet néztem a korábbi évekhez képest. De ennyi évnyi statisztika után gyakorlatilag bizonyított, hogy mindig kb 6,5 körüli lesz az átlag, lehet ezt nem is számolom majd legközelebb.

 2011: 6,5/10
2012: 6,7/10
2013: 6,47/10
2014: 6.5/10
2015: 6,7/10
2016: 6,48/10

Következzenek akkor az idei filmjeim, csillagozva, pirosan jelölve a moziban megnézett filmek. Ti is (ahogy nagyon helyesen szoktátok is) írjátok meg, hogy nálatok hogy zajlott az idei év, miket vettetek észre nézési szokásaitokon.

Címkék: film személyes

7 komment

Címkék: játék

2 komment