HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Most olvasom az Indexen a következő hírt, amely szerint Mark Hamill is beszáll egy magyar sci-fi forgatásába.

A film rendező,írója még azt hiszem 2007-ben megkeresett a RPCJS után és behívott a kis studiójába, ahol megmutatott néhány jelenetet az akkor még Sorsvonalak-nak keresztelt filmből és azt kell mondjam, hogy eléggé impozáns alkotásnak tűnt már akkor is. Sajnos azóta sem került a mozikba, de ahogy emlékszem, Balázs úgy mondta, hogy ez az ő kis személyes bébije és csak akkor jelenik meg, ha tényleg minden stimmel. A film története nagyon érdekes, a technikai megvalósítás olyan pazar, hogy ilyet magyar film még nem látott. Drukkolok, hogy minden jól süljön el, mert ráférne a magyar közönségre egy igazán ütős, külföldön is vállalható alkotás a Kontroll óta.

Egyébként nem kínált nekem semmilyen szerepet vagy ilyesmit, nem azért találkoztunk. Egyszerűen csak tetszett neki az én projektem és gondolta, hogy érdekelhet engem az, amit ő csinál. Megmutattam neki az én saját kis vázlatomat egy thrillerről, amit még vagy 5-6 éve készítettem és be is küldtem egy filmpályázatra. Ott nem kerültem a kiválasztottak közé, de Balázs szerint egész jó volt és nem túl nagy büdzsével meg is valósítható volna. (Amatőr szinten nem nagyon).

Azóta nem beszéltünk, néha eszembe jut az ő filmje, hogy még mindig nem jelent meg, de úgy látom, hogy most már jó úton halad. Drukkoljunk neki

 

 

Címkék: film rpcjs

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr312878981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Covery 2011.05.05. 09:01:31

Miért nem csinálod meg a filmedet? Én is annyit gondolkodtam már rajta, hogy kéne egy komolyabban amatőrfilmet csinálni. Egy ügyes és önkéntes brigáddal szerintem 2 év alatt le lehetne forgatni. Én segítenek szívesen és szerinten sokan.

freddyD 2011.05.05. 09:45:02

@Covery: Az a baj vele, hogy elég sok ember kell hozzá, kéne egy metróállomás, metrókocsi. Ezt amatőr szinten nem lehet megoldani. Profi produkciónak egyébként nem lenne drága, mert szinte az egész csak egy metrószerelvényben játszódna.

A film stílusa kicsit olyasmi, mint a "Fülke"

Gondolkodtam rajta, hogy esetleg hangjátékként kiadnám, de nem vagyok igazán biztos benne, hogy működne-e úgy

Covery 2011.05.05. 10:00:56

@freddyD: Gondolom a Metro helyett vonat nem jó. Mert az még kivitelezhető lenne, de nyilván nem ugyan az a feeling, nincs az as atmoszfera. Pedig én szívesen segítenék. ;)

freddyD 2011.05.05. 10:17:28

@Covery: Nem, metró kell hogy legyen. Másképp nem működne :/

Nem vagyok fideszes 2011.05.05. 14:12:23

Egyébként a Moszkva tér (talán a filmet nem nevezik át) is ahhoz képest, hogy full amatőr film, marha jó.

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.05.05. 16:54:28

És ha úgy oldanád meg, mint ez a film? Hogy az egész 80-90%-át zöld háttér előtt forgatod le, és utólag rakod oda a külső világot. Úgy még metró se kell. Persze ezt csak úgy lehet, ha a film engedi a valóságtól elrugaszkodott világot (mert teljesen élethű, hollywood-i grafikát nem lehet amatőr szinten összehozni).
Én is szívesen segítenék, ha belefognál.

FreddyFan01 2011.05.05. 17:42:45

én is segítenék....elvégre rendező "akarok" lenni = )

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2011.05.05. 20:19:38

Én nyáron az Ember tragédiájának filmes, hollywoodi mértékű (olyan szereplőkre írva meg olyan megoldásokkal, akiknek/amiknek a tisztességes büdzséjéhez dollármilliók kellenének) forgatókönyvét kezdtem el írni egy kicsit korunkra áttranszformálva. Eszméletlen jó filmet lehetne abból a műből csinálni, de elég nehéz lenne vászonra vinni - színpadra meg végképp. Kíváncsi leszek erre az animációs változatra, már 20 éve dolgoznak rajta.

algi 2011.05.06. 07:04:52

Miért nem írsz egy olyan forgatókönyvet, amit meg tudsz valósítani? Gyakorlatilag a legmonumentálisabb filmek forgatókönyveinek megírásánál is figyelnek a költségvetésre, úgyhogy ez megkerülhetetlen, ha valódi filmekben gondolkodsz és nemcsak álmokkal játszadozol.

Habbobitas 2011.05.06. 23:48:42

@freddyD: Találkoztál Mark Hamillel?
Wow. Ez nagy dolog.

Navajonki 2011.05.07. 01:11:23

@Habbobitas: Te valamit nagyon mellénéztél. Nem Mark Hamillel találkozott, hanem a film rendező-írójával, Hatvani Balázzsal :D

Mellesleg ez a kis zenerészlet egész tetszik :D
A filmre pedig kíváncsi vagyok, engem felcsigázott.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.05.07. 11:25:41

Jó lenne, ha a filmkészítés úgy menne, hogy eltervezzük aztán nyomjuk neki! Az a baj, hogy az egész "csak" pénzkérdés. Persze itthon nagyon nehéz (jó) filmet készíteni, mivel az emberek nagy részét nem érdekli a hazai filmgyártás (joggal). Másrészről, ha nem bírsz jelentős "hátszéllel", valami egetverőt kell alkotnod, hogy felfigyeljenek rád.

Én írtam jó 1 éve egy forgatókönyvet. Van még mit rajta javítani, de az alapötlet és az elképzelés szerintem nagyon jó, ha szabad magamat dicsérnem. Mégis lehetetlennek tartom, hogy itthon leforgassák, még ha lenne is rá kereslet. Persze az álmomat nem adom fel, de ha reálisan nézzük a helyzetet, itthon szinte semmi esély nincs a kibontakozásra. Az amatőrök viszont lelkesek, de akkor is csak amatőrök... Pedig lehet, hogy tőlük kéne néha ötletet meríteni!

Sh1mmy 2011.05.07. 20:37:50

Én is pont ma vettem meg a Faun Labirintusát az Auchanban. Simán megérte ennyiért, nevetséges ár de örüljünk neki, mert amúgy szerintem nagyon jó film.

joker37 2011.05.10. 21:34:48

FraddyD ez egy Zsidó filem mármitn nem bántásból kérdezem csak, mert akkor lehet én is tudok pár dolgot :D

Lord_M_ 2011.05.29. 23:50:23

@freddyD: Vannak félreállított metrószerelvények, többek között Árpád-híd és Forgách utca között... miután a BKV ra ráfér némi pozitív kép az elmúlt évek negatív dolgai után, szerintem érdemes lenne őket megkeresni... és utolsó metró elhaladta után pedig akár egy állomást is meg lehet szerezni... nem túl nagy tételekért... nyilván valódi utasok helyett statisztákkal... Én a helyedben nem adnám fel, a Metró és az állomás szerintem nem lehet akadály...

Nema 2011.07.22. 12:35:04

Ismeretség, esetleg ismertség, de semmiképpen nem két t-vel.
Te jó ég, és ez eddig nem tűnt fel senkinek?
süti beállítások módosítása