HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Sejtem sokan találkoztak már a régi „Furfangos labirintus” című társasjátékkal, amely amilyen zseniális, olyan szemétparaszt is tud lenni. El kell jutni a kártyákon szereplő tárgyakhoz, ami nem olyan egyszerű, mert az utadat (általában) falak blokkolják, úgyhogy a járatokat tolni kell ide-oda, hogy aztán csak elérd. Na persze, de körönként csak egyet tolhatsz és utána lévő játékoson (tudtukon kívül) szépen elronthatják azt, amit te eddig elterveztél. Tényleg nagyszerű játék, remek időtöltés. Már megjelenéskor klasszikussá vált.

 
Freddynével nehéz közösen társasozni, mert kevés (és főként kevés jó) két személyes játék van. Emiatt figyeltem fel a labirintus „párbaj” verziójára, amely jelenleg a Líra könyvhálózatnál teljesen korrekt 3000 forintra van leárazva. A játék sokban különbözik az ősétől, de ennek ellenére van ugyanolyan jó:
 
Mindkét játékosnak egy személyes labirintusa van, amelyen körbe szimbólumok vannak elhelyezve. Kártyák kihúzásával kell a két játékosnak UGYANAKKOR, UGYANAZT a tárgyat megkeresni úgy, hogy közben a falakat tologatod. Mindezt egészen addig, amíg valamelyik játékos nem rakta ki a szimbólumhoz vezető helyes utat és akkor övé a pont/kártya.
 
A játék pofonegyszerű és tényleg szórakoztató is, ahogy vadul tologatjuk a falakat, egymás ellen versenyezve. Egy játék 8-10, de max 15 perc, szóval nagy időrabló előkészületek nélkül is be lehet ütemezni egy partit.
 
Itt egy videó, hogy hogyan néz ki az egész. Én azt mondom, ha ti is keresgéltetek két személyes társasjátékot mostanság, szerintem érdemes lecsapni erre
 
 

Címkék: játék freddy ajánlásával

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr283130030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vazzegabi 2011.08.06. 15:35:53

Emlékszem erre a játékra, régen sokat játszottunk vele. De amugy a 4 személyes verziót is lehet ketten játszani, ha mind a kettőtöknek 2 játékosa van.

freddyD 2011.08.06. 15:45:27

@vazzegabi: Persze lehet, de nem olyan poén, mint minimum 3 emberrel és jóval több időt is vesz igénybe

HunDrenus 2011.08.06. 19:36:47

Ha érdekelnek komolyabb, gondolkodósabb társasok, akkor szólhatsz! Egyrészt barátnőmmel szintén ketten vagyunk, valamint szívesen találkoznánk a Nagy Freddie-vel is! :P :D

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2011.08.06. 19:47:24

Ha már a társasoknál (meg a Trónok Harcánál) vagyunk, bár nem két személyes játék, de szigorúan kötelező a trónok harca társast is beszerezni. A leggondolkodtatóbb játék amivel eddig játszottam, nincs két ugyanolyan játszma.

algi 2011.08.06. 19:49:53

Utánanéztél ezeknek az új típusú társasjátékoknak? A Catan megjelenése óta rengeteg izgalmas társasjáték jelent meg. Vannak köztük nagyon erősen tematikusak és nagyon könnyed partijátékok is, de arra a legtöbb esetben ügyelnek, hogy a szabályok izgalmasak és kiegyensúlyozottak legyenek.

algi 2011.08.06. 20:01:38

@balazs_88: A Trónok Harcához van LCG, amit lehet ketten is játszani, bár sajnos nem magyarul. (Az LCG olyan kártyajáték, aminél nem véletlenszerűen vannak bekeverve a kártyák, vagyis nem kell gyűjtögetni, hanem pontosan tudod, melyik kiegészítőben milyen kártyák vannak, és az alapjáték is mindenhol ugyanaz. Tehát nem lenyúlás, mint a CCG-k.)

Egyébként Catanhoz, Carcassonne-hoz is van két játékos változat (előbbi asszem kártya, utóbbi kocka).

Én egyébként 2 játékos játékból az Arkham Horrort vettem meg, mert szeretem Lovecraftot (illetve csak a műveit, mert ő egy erőszakos vágyakkal teli rasszista volt), de imádom a StarCraft társast is. Az viszont igaz, hogy sok játék 3 főtől indul, és 2 személyre nem valami kiegyensúlyozott.

HunDrenus 2011.08.06. 20:54:30

@algi: Hamár LCG, akkor nagyon tudom ajánlani a Gyűrűk Ura játékot. Nem rég jelent meg az alapdoboz, a napokban jött ki az első kiegészítő. Két főre van kitalálva (de lehet egyedül is vagy négy főig játszani) és ami a legjobb, hogy együtt kell a játék ellen játszani.

algi 2011.08.06. 21:59:51

@HunDrenus: Megjegyzem, mindamellett, hogy ajánlom az LCG-ket, én jobb szeretem, ha nemcsak kártyákból áll egy játék, hanem van tábla, meg minél több mütyür. Ellenben a kooperatív játékok tényleg jók: garantáltan nincs rossz szájíz azután, ha valaki nyer, más meg veszít.

Gondolkoztam én is Gyűrűk Ura társasokon, de olyan sokféle van (az FFG hármat is kiadott), hogy nehéz dönteni. (Jut eszembe: az FFG megszerezte a Star Wars jogait, úgyhogy lesznek igényes SW társasok.)

HunDrenus 2011.08.07. 12:23:46

@algi: No igen, a sok-sok mütyür, no meg a festhető figurák! Legjobb dolgok a világon! :P
Kooperatív, nagy tábla, sok figura kell, akkor tudom még ajánlani az Odalentet. FFG-s fantasy játék hősökkel, szörnyekkel, bejárható kazamatákkal. Külön öröm, hogy tegnap bejelentették a második kiadását! :)
SW társasok meg nagyon város kategória.

algi 2011.08.08. 14:53:19

@HunDrenus: Mekkora asztal kell az Odalenthez? Én kicsit félek tőle, hogy mennyire kommersz, meg a rengeteg kiegészítő… De ha tényleg jópofák a szabályok (nemcsak annyi, hogy ütéskor dobok, hogy eltalálom-e), és elfér az asztalomon (az Arkham, meg az Android ippeg elfér), akkor elgondolkozom rajta.

HunDrenus 2011.08.08. 16:14:17

@algi: Hát, ha az Arkham elfér, akkor ennek is el kell. :)
Kiegészítő nem kötelező, anélkül is rengeteg minden van hozzá. 20 hős, 60 szörnyfigura, párszáz kártya/jelző, szabálykönyv és kilenc szépen kidolgozott küldetés. Ehhez még hozzájön az, hogy az FFG kiadott hozzá néhány programot, mint például hőskészítő, küldetésszerkesztő - a neten több mint száz új küldetést lehet hozzá találni.
Na de nem dicsérem tovább... Nagy hátrány, hogy kell egy mesélő, ami jópofa lenne, ha lenne bármi esélye is a hősök ellen, akik idővel olyan tárgyakhaz jutnak, hogy no comment.. Másik rossz oldala, hogy 4-6-8 óra is lehet egy-egy küldetés...
Egyébként két napja jelentették be az új kiadást, ami gyorsabb és állítólag jobb lesz.. :)

algi 2011.08.08. 18:48:31

@HunDrenus: Akkor megvárom, hogy felrakják az új kiadás szabálykönyvét.
süti beállítások módosítása