HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #31 (2013. Június) 145 perc

Beszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyD



Téma:

-Acélember
-Szemfényvesztők
-Z Világháború
-12 dühös ember
-Movie 43: Botrányfilm
-Valhalla: A vikingek felemelkedése



A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (133 MB) 145 perc

Mediafire
MEGA

File Factory

Csatolmányok:

 

Csibefutam előzetes

Címkék: filmbarátok podcast

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr695382762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mcole (törölt) 2013.06.29. 12:27:39

Gratula jó podcast lett! Be kell vallanom nekem tetszett a Valhalla Rising ( plusz Refn többi munkája is, a Pusher trilógia meg úgy zseniális ahogy van) és szeretném kiegészíteni egy gondolattal ami ha nem is magyarázza meg a filmet, de egy támpontot adhat. Részlet a Wikipédia "Skandináv mitológia" bejegyzéséből: "A legfontosabb Ász-istenek... Ódin, az arisztokratikus.... Pártfogolja a harcosokat, a harci avatási és áldozati szertartásokat, s háborús viszályokat kelt, így hadistennek tekinthető. A valkűrök segítségével a Valhallában gyűjti össze a bátor harcosok lelkét, hogy az utolsó, végső összecsapáskor megfelelő serege legyen.....Állandóan járja a világot(!), hogy mindent megismerjen és megtanuljon.... De Ódin a tudásért nagy árat fizetett. Amikor ivott a Bölcsesség Forrásából, elveszítette a fél szemét. (!!!)

freddyD 2013.06.29. 12:29:33

@mcole: De ez a filmben miért nincs benne? Az úgy nem poén, hogy konkrétan utána kell olvasnod a teljes hátteret, különben nem érted. Ennyi erővel egyből azt is olvashatná a néző.
Magával szúrt ki Refn, hogy ennyire minimalizálta a történetet.Ettől nem misztikus lesz az egész, hanem szimplán unalmas

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.06.30. 06:51:12

Pont ma írtam a Movie 43-ról, erre feljövök ide, látom itt is téma volt. Abszolút osztom a véleményedet Freddy, minősíthetetlen darab. Nagyon lehúztam, mert tényleg szánalmas az a katyvasz, ami Movie 43 cím alatt megszületett.

Amikor a World War Z-ről beszéltetek már szakadtam a röhögéstől, hogy minden kis apró részletbe belekötöttél. :D

Somazoid · http://eklektikus-merites.blog.hu 2013.06.30. 10:40:25

Refntől a Pusher-trilógia nagyon jó, mindegyik része minőségi, realisztikus gengszter dráma, a Drive mellett a legjobb munkái azok az alkotások (bár egész más filmkészítést képviselnek, mint a Drive), a többi filmje viszont szerintem kihagyható kategória. Majd egyszer beszélhetnétek róla, ha megnéztétek. ;) Bírom a podcastet, csak így tovább, srácok!

Ted E. Bear 2013.06.30. 15:10:23

Amúgy szerintem, nem lenne egy rossz ötlet, hogy YouTube-on a leírásba szépen betagelni, hogy melyik filmről, mikor beszéltek. Mert a magam részéről jobb szeretem csak azokról a filmekről meghallgatni a véleményeteket, amiket én is láttam, tehát van róla véleményem. És így random tekergetni, hogy majd most már hátha nagyjából jó időbe tekerek, egy ilyen hosszúságú anyagnál kicsit frusztráló. Nyilván nem halok bele, de szerintem egy jó kis megoldás lenne, ami sokkal kényelmesebbé tehetné a dolgot.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.06.30. 21:58:29

@Ted E. Bear: Ha én is ilyen podcast adásokat csinálnék, akkor én sem írnám ki az időkódokat. Ha mi már 2-3 órát beszéltünk, akkor hallgassák csak végig. Akit érdekel a podcast az így is úgy is végighallgatná az adást, aki meg nem szeretne spoilerbe ütközni, az tekerget, ahogy te is teszed.

Sanosuke 2013.06.30. 21:58:32

az Acélember.

én vártam hogy akár csak egy pillanatig de láthassuk a nagy lex Luthort.)
a folytatásban remélhetőleg ő lesz a főellensége.

amikor Kal megtalálja a jégbe zárt űrhajót , ott volt egy nyitott kapszula, valaki megmenekült onnan.
egy filmes blogon többen írták lehet hogy Supergirl utazott benne.
folytatásban talán lesz róla szó.

algi 2013.07.01. 00:03:31

@Sanosuke: Minden bizonnyal nagyon érdekfeszítő lesz, hogy miután az első részben megsemmisült a fél bolygó, a második részben Superman hogyan akadályozza meg majd mondjuk Lex Luthor nagy gyémántrablását.

algi 2013.07.01. 00:05:39

@Powerful900: Sőt, a hangminőség is legyen minél rosszabb, hogy minél nagyobb hangerőn kelljen hallgatni, és minél több emberhez eljusson.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.07.21. 06:25:48

úristen FreddddyD, hát de FreddyD

úristen, ezer éve nem röhögtem ennyit mint ezen a Movie 43-on :D, főleg a macskáson :D a húgommal néztük és ő elhűlve vette tudomásul, hogy ilyesmiken képes vagyok röhögni

mondjuk volt egy-két gyengébb is, de pl. a Cloe Moretz epizódon is szétröhögtem a belem, hát komolyan meglehet ha nem szörnyülködsz rajta ennyit, nem nézem meg ilyen hamar

hol lehet neked levelet küldeni? meg akarom hálálni :D

Newcomer 2013.07.26. 07:07:45

Szerintem is szuper ez a Movie 43. Megosztó film , aki nem szereti a beteg humort annál nem fog bejönni , a többiek meg széjjelröhögik magukat.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.08.05. 06:34:03

jah igen, azt legutóbb kifelejtettem, hogy a 12 dühös ember egy dolog miatt nem veszti el aktualitását, és ez a mindenkiben ott élő xenofóbia, vagy rasszizmus

ugyanis lehet nektek nem tűnt fel mert a film fekete-fehér, de az a srác mexikói, vagyis lefordítva hazánkra = cigány, és ugyan mennyit latolgatná 12 fehér magyar ember, hogy ártatlan, vagy bűnös ez a cigó, amikor minden ellene szól...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.09.21. 23:37:23

acélember csalódás, világháború tényleg nagyon jó
Prométheus meg akkor is egy rakás szar ha tudod hogy nem oda szálltak le ahova az eredeti Alienben

de ha ez a főtelep, akkor miért nem ide küldi a hajót a cég? haggyjuk már menthetetlen így pláne, hogy Zoly szerint jó film, a Die Hard 5 is jó szerinte
süti beállítások módosítása