HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #57 (2014. Szeptember) 177 perc

Beszélgetnek: Zoly, Blacksheep, Gergő, freddyD


Téma:

-Expandables 3
-Tini Nindzsa Teknőcök
-A galaxis őrzői
-Térkép a csillagokhoz
-Törés
-Alien (Nyolcadik utas: A halál)
-Halálhajó


A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (161 MB) 177 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

Címkék: filmbarátok podcast

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr716704323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico69 2014.09.17. 05:29:57

In 2047, the rescue vessel Lewis and Clark is dispatched to answer a distress signal received from the Event Horizon, a starship that disappeared during its maiden voyage to Proxima Centauri seven years prior.

Itt hogy jön ki a 2014 ? :P

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.09.17. 05:30:14

Azért azt tegyük hozzá, hogy Ridley Scott nem akarta ezt a rendezői változatot, csak a stúdió kérésére csinálta meg. Igaz rakott bele plusz jelenetet, de volt amit kivett így összességében a rendezői változat 1 perccel rövidebb lett, mint a sima. Viszont nagyon meghoztátok a kedvem és lehet, hogy el is megyek még a héten a Corvinba (még, ha két kommenttel előbb nem is ezt írtam :D)

Rico69 2014.09.17. 05:30:33

Freddy: Karatekölyök ? :)
Az egyetlen karatefilm, amiben senki nem tud karatézni,de az a Ralph Macchio még szinésznek is rossz. Ellenben a 2. résznek a sztorija jó.
Faék, de az elviselhető.

Most tartok Bsheepnél, azt komolyan kérdezi, hogy amég Stallone szkander edzeget a kamionban, ki vált ? Kamionon, Amerikában ? AZ automata váltó nevű elmés szerkezet :P

Zolynak természetesen sok boldogságot.
Star Wars forever.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.09.17. 05:30:36

A Primal Fear valóban egy nagyon jó film. Sőt szerintem is erősebb és jobb mint a Törés.

FaKe.beL1eVe 2014.09.17. 05:30:47

Életemben nem hallottam még erről a vágatlan VHS változatról, de baromira felcsigáztatok vele! Csak képeket láttam róla, meg Tube-on egy pár percnyi anyagot, de valami iszonyú brutális!
Azért az még mindig döbbenet, hogy anno Paul Anderson ilyeneket is tudott..

Atkakukac1989 2014.09.17. 05:32:16

Annyira de, annyira vártam, hogy Zoly beszéljen az Amaduesról, mert múltkori adásban ugye még nem látta, erre elfelejtettétek. Következő adásban, (ha csak rövid időre is), legyen benne. Kíváncsi vagyok, mit gondol róla.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.09.17. 05:32:18

Én imádom a 80-as évek tesztoszteron filmjeit, de a Túl a csúcson már nekem is sok volt. A Kommandó nem veszi magát teljesen komolyan, de a Túl a csúcson annyira gicsesen, röhejesen izzadságszagú, hogy azt már nem vette be a gyomrom.

A Sons of Anarchy-t én pont TVben kezdtem el nézni, vagy is elkezdtem nézni letöltve, de csak az első évad utolsó előtti részéig néztem, mert nem rántott be. Aztán elment az idő és más sorozatok miatt, háttérbe szorult. Aztán láttam, hogy a 2. évadot elkezdi adni a Cool, elkezdtem nézni és baromira megszerettem (a szinkron sem zavart). De az botrány volt, hogy milyen összevissza adták későn (eredetileg 0.00-kor kezdték el, de volt rész amit 1.40-kor adtak). Azóta ledaráltam az utolsó az 5.-6ik évadot is ami nem ment le még a TVben. Imádom, de ennél depresszívebb sorozat a világon nincs. A 6ik évad fináléjának durvulását G.R.R Martin is megirigyelhetné.

Feláldozhatók 3: Nekem tetszett az első két rész. Az első tényleg ugyanolyan volt, mint ha ott és abban az időben készült volna a film, mint amely korszakot megakarta idézni. A 2.-ban volt egy két nagyon idióta humor, kicsit már-már a parodia határmezsgyéjén volt, de szórakoztató volt. A harmadik rész azonban már csak nyomokban szórakoztató. Az egészet tekintve azonban a sorozat leggyengébb része. Wesley Snipes, Banderas (vele a Bérgyilkosok című filmjére utaltak egyszer, amiben Sly-al játszott) és Gibson karakterei igen szórakoztatóak, de a többiek teljesen jellegtelennek. Minek van benne Jet Li, ha nem verekszik a filmben? (Sajnos túl sok a karakter és egyikkel sem tud igazán mit kezdeni a film, különessen fájó, hogy Arnie alig szerepel) Miért nullázzák le az egyik legviccesebb karakter (Crews) rögtön az elején? Hát, hogy behozhassák a fiatalokat, amivel még nem is lenne nagy gond, ha érdekesek lennének. De nem azok, egy mondatos, ezerszer látott karakterek. Csak az időt veszik el az öregek elől. A forgatókönyv gyengébb mint az elsőben, a párbeszédek pedig nagyon esetlennek. Illetve tele van olyan túlzásokkal, öncélú keménykedéssekkel a film, ami már a kategóriában is inkább röhejes, mint sem menő. Azért mint mondtam nem teljesen nézhetetlen a film, a fenti három karakter illetve az első és a végső akció valamennyire elviszi a hátán a filmet. A látvány azonban inkább egy Direct to DVD film színvonalán mozog. De az egész filmre igaz, hogy ez már nem a sztárok fénykorára, hanem a késő 90-es évekbeli - nem mindig moziba kerülő - filmjeikre hajaz. Azért a film nagy részén elszórakoztam, de ez már olyan bünös élvezet, ami után paphoz kell menni. 5/10 De ennyi elég is volt, könyörgöm Stallone mennyen már nyugdíjba, annyira kínos, hogy nincs öniróniája csak kínosan ismétli magát de nem mer újat csinálni (valszeg nem is tudna). Most Rambo 5-t akar csinálni, minek? A 4 olyan szép lezárás volt. Arnie ezért is szimpatikusabb mert van öniróniája és mer váratlanat húzni (nem sokára egy kisebb költségvetésű Zombi filmbe fog szerepelni, ami inkább drámának tűnik mint akciónak).

Teknősökből inkább a régit ajánlom, annak legalább van hangulata/humora kulton.hu/tmnt/ (itt írok kicsit a karakterek születéséről) persze azt is csak egy-két sör és/vagy 90-es évekbeli nosztalgia mellé. Szerintem lehetne szórakoztató TMNT filmet csinálni idén, ha jó rendező/forgatókönyvíró kapná és nem telepedne rá Bay árnya és átka. Illetve az se ártana, ha nem vennék halálosan komolyan. Amúgy az angol név simán: The Foot Clan

A Galaxis Őrzőiről már leírtam a véleményemet korábban. Jó, szórakoztató film a kategóriájában. Azonban se nem ez az év legjobb blockbustere (Majmok bolygója) se nem a legjobb Marvel film (Tél katonája). Baromira túl van hypolva. Amúgy szerintem a Galaxis Őrzői pont nem vette magát komolyan, hanem kiparodizált egy csomó filmes sablont. Már az elején egyértelmű szerintem a tánc alatt, hogy ez vígjáték jelegű film lesz. Amúgy a Groot is mindig más hanglejtéssel mondta a mondatát. Amúgy a Tél katonájába pont az a jó, hogy szembe állítja a klasszikus idilli USA (truth, justice and the american way) hőst a mai USA politikájával (NSA botrány). Azért a faszság, meg a hiperrealizmus között van különbség. Suspension of disbelief azért nem árt egy képregényfilmnél, meg hát ennyi erővel szinte minden faszság. Mondjuk a kézfogós finálé tényleg gicses hülyeség.

Amúgy ez a trilógia bejelentés csak üzleti fogás. Ha az F4 vagy a Terminator megbukik, törlik a folytatásokat. A stúdiónak semmibe nem kerül lefoglalni két nevet.

A törést régen láttam, de nekem akkor nagyon tetszett. Csavaros, izgalmas thriller, remek alakításokkal. Egy kisebb hülyeséggel NAGYON DURVA SPOILER ALERT (nem hiszem, hogy egy zsaru nem ismeri fel a saját pisztolyát). VÉGE. Az Alien minden idők egyik legjobb filmje pont, kicsit sajnálom, hogy nem néztem meg most moziba. Az új Cronenberg filmre kíváncsi vagyok (az előző kettőt nem láttam, de összességében tetszettek a filmjei és a téma is érdekel). Bár a külföldi kritikusokat elégé megosztja eddig.

freddyD 2014.09.17. 05:36:40

@Rico69: Te, én tudom, hogy a Karatekölyök egy vicc (küzdősport szempontjából pláne), de gyerekként akkora hatással volt rám, hogy mai napig leállnék megnézni, ha épp menne a tv-ben. Egy teljesen jól nézhető darab

Amúgy a Halálhajó elején több dátum is volt, az egyik volt a 2014(2015?), az amit te másoltál be, az a legutolsó volt az űrprojektekben

freddyD 2014.09.17. 05:37:27

@Atkakukac1989: Az az én saram, mert még nem néztem meg azóta. De amúgy imádta ő is

Atkakukac1989 2014.09.17. 21:49:19

@freddyD: Ezt jó hallani. Ha belefér a következő adásba, akár csak 1-2 mondat erejéig, annak örülnék.

Egyébként így, hogy végighallgattam az adást, csak a Töréshez szólnék hozzá. Amikor én láttam először, oda meg vissza voltam. A befejezés is nagyon tetszett. Látszott, hogy foglalkoztak a filmmel és nagyon szeretem az ilyen zsánerfilmeket, mert százszor értékesebb, mint egy-egy folytatás. Többek között ezért tetszett legutóbb nagyon Az üldözött is.

Mr. Schreck 2014.09.18. 19:12:26

Sajnáltam hogy nem boncolgattátok jobban az Alient, felcsillant a szemem mikor megláttam a listán.

Rico69 2014.09.18. 19:13:01

@freddyD:
Ok, régen láttam én is a filmet, csak megnéztem a wikin. Annak idején tetszett a film,picit amúgy mintha (de régen volt, lehet hogy tévedek) a 2010. 2. Űrodüsszeiából is meritett volna-az alapszitura gondolok, hogy egy mentőexpedició megy rá egy másik hajóra, amin fura dolgok történ(t)ek.

Karate kid:
Nyugi,nem bántásképp irtam, mindenkinek vannak ilyen filmjei, lehet ha újra nézném a Négy páncélost meg a kutyát, beborulnék a saját agyamba:)
Maradjunk annyiban, Pat Morita egy jó japán-amerikai szinész volt.

Ha már hművészet, gyerekkoromban volt az Öld meg a sógunt c. film, amiért rajongtunk, nem olyan rég újra néztem...visitani lehet rajta, akkora baromság.
Viszont a főszereplő pont forditva van mint Macchio, Hiroyuki Sanada (vagy forditva, a japiknál is előre kerül a család név)egy baromi jó akrobata meg hművészszerű volt, mostanában felfedezte Hollywood is kisebb szerepekre, a röhej, hogy egyszer nem ismertem meg :)pedig láttam sok filmjét illetve a Helix első részét is.

Bevehetnétek a podcastbe egy kis sorozatos blokkot, baromi nagy sorozatfüggő vagyok, örülnék :)

freddyD 2014.09.18. 19:13:49

@Rico69: A sorozatblokk már be lett vezetve nemrég a Nagyon különleges ügyosztállyal, csak nem minden adásban. De pár részenként mindig sort kerítünk egyre

Andrews 2014.09.22. 22:10:03

A bővítések az Alien 3. részénél változtatnak sokat! Érdemes azt főleg rendezői változatban nézni nálam javult! A 2. is jobb úgy!

Rico69 2014.09.23. 18:07:56

@Andrews:
A 3. ast nem láttam abban, de a 2.nekem is jobban tetszett úgy.

A moziban akciófilmesebb volt, a hosszabb változatban viszont olyan kis dolgok, mint ahogy a kamera az elején hosszabban bóklászik végig a Sulacón,jobban összekapcsolta az eredeti, RS- os hangulattal.

Nagyon jót tettek a plusz jelenetek is.
Igy Burke még g.bbnek tűnt, ugye ő küldi oda Newt szüleit a Ripley által megadott koordinátákhoz, ennek tükrében zseniális ahogy rácsodálkozik mindenre mikor megérkeznek.

AZt hiszem a podcastban beszélték a srácok, hogy kinek melyik rész tetszik, én nem tudok választani az első meg a második között, szinte az egyetlen olyan sorozat, amiben szvsz kis műfajváltás történt és ez nem tett rosszat neki. Talán ilyen még a Rambo I.-II. Ott is az első még elmegy drámának, de a II. megteremti a 80 as évek akciófilm archetipusát.

Az Aliensben egyetlen egy dolgot sose tudtam megemészteni,Gorman figuráját. OLyan hülye EXO nincs a világon, aki kiveteti az embereivel a tárat ilyen helyzetben (vagy ha igen, az hamar hősi halott lesz) és nincs az az őrmester, aki nem küldi el az anyjába azonnal.Gyakorlatilag a jelenet nem volt szükségszerű, mert elméletileg ugyan ezzel magyarázzák, hogy miért semmisül meg az osztag (ugye Frost-azt hiszem- az elején, akinél a töltények vannak leesik valahová)de mindenkinél volt valami extra, mégis szétkapták őket, mint Floki a lábtörlőt.
Nyilván Gorman mint a hülye tiszt alaptipusa van bemutatva és azt se lehet mondani, hogy nem volt ilyen,a Band of brothers egy igaz történet gyakorlatilag, ott Winters-el szemben ott van egy ősbunkó katonatiszt,D.Schwimmer játsza, vagy a Generation KIllben Amerika kapitány.Ettől függetlenül, a jelenettől mindig agyf.t kapok.:)

AZ Aliennel kapcsolatban azért megemliteném a könyveket, azt hiszem Alan Dean Foster a forgatókönyvekből irta őket, de (szerintem)zseniálisak, alig térnek ugyan el a filmektől, de ugyanazt a hangulatot át tudják adni, ami ritka a mozis könyveknél.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.09.29. 06:01:04

srácok nem lehetne valahogy ezt a spoilerezést kicsit visszafogni, most már nagyon elharapódzott ez a "nem érdekel elspoilerezem" felkiáltás és utána egy másodperccel már jön is a spoiler

ha hiszitek ha nem nem mindenki hallgatja a műsort miután megnézett mindent ami az adásban elhangzik, és akkor még egy másik szereplő rá is segít, hogy "jaj ez olyan film, amit már úgyis mindenki ismer" NEM, nincs olyan film amit mindenki ismer, legyen az 1927-es vagy idei

a Tini Nindzsa beszámolótokat nem is értettem, most ti úgy csináltatok mintha ez a film ilyen önálló durr a semmiből valami lenne? azért itt volt pár film, (az alapfilm amúgy nem 91-es hanem 90-es) sorozat, meg képregény ami MIATT jutott eszébe a producereknek hogy most akkor vegyék elő a teknőcöket

nem is értem ezt a sznobos fanyalgást, és négy ember közül egy geek nincs aki tudná meg vágná vagy legalább felkészült volna a témából - ez a Recska mesterezés meg... hát no komment

és igen Zoly egy viccnek indult az egész, és bejött és olyannyira hogy ez egy azóta is megismételhetetlen kasszasiker, ami 30 éve így, vagy úgy de felbukkan különböző területeken

de hát mit is várjak el egy olyan embertől, aki azt se tudta, hogy a Nyomorultakat eszik-e vagy isszák, pedig leginkább annak örülök, amikor mondtok valami kulisszatitkot, mint pl. az Alf sorozatról, stb.

és a Fürgeláb is, ti nem néztétek a sorozatot? egyikőtök se? nekem nagyon tetszik ez a név, az angol eredeti The Foot - marha sokáig tartott volna utánanézni - mennyivel snasszabb

ugyanez a sznoboskodás megfigyelhető a Marvel esetében is, Zolyn nem is értem hogy mi tetszene neki, ha ez se jó neki, meg az Amcsi kapcsi 2 se, amikor totál nagy szakadék feszül a kettő közt, és mást se csináltok a Marvellal kapcsolatban minthogy fanyalogtok, pedig a helyzet az, hogy a pénzt okádják a filmek, és egyáltalán nem úgy néz ki, hogy fenyegetné bármi is a képregényfilmek diadalmenetét

Expandebles 3 - hát szerintem is totál félrecsúszott ez a kezdeményezés, Stallone mégsem az a zseni akinek hittem, csak egy öregedő himpellér, aki le akarja foglalni magát

Alienről miért az az ember beszél - ilyen hallható, csak azért nem szólok be neki, mert nagy kultusza van - aki a legkevésbé tud róla bármit is, és aki szerint a Szárnyas Fejvadász rendezői verziójával jót tett a világnak Scott? Pl. nem tudja az android nevét..., vagy hogy ARCTÁMADÓNAK hívják a Facehuggert Amúgy Gergő az Aliens - lehet újat mondok - nem akció-horror, hanem akció sci-fi...

Törés - oda se neki Freddy, tök vicces amilyen elánnal kezded a film mesélését, ez a két hülye gyerek meg lassan elveszi a kedved, FŐLEG GERGŐ aki bármilyen gyökérségnek tud örülni, de itt akadékoskodik, hogy ez nem így van ám a való életben ???? ilyenkor odaszólnék neki, hogy Gergő csitt, itt van ez a húsz film, nézzed meg őket utána dumáljál, mert még mindig hatalmas hátránnyal küzdesz, egyébként Gergő jogásznak tanul? :D mert kb. úgy reagálta le mint a párom az Ördög ügyvédjét, azt hittem hogy fog neki tetszeni, erre totál magára vette, hogy nem is ilyenek az ügyvédek :D

Jah és még valami, mióta hasonlítunk egy filmet egy később készülthöz. Nem a NapfényRE, meg főleg nem a Dead SpaceHEZ hasonlít a Halálhajó, hanem a HalálhajóHOZ hasonlít a másik kettő

Azért a Túl a csúcson meg a Kommandó két külön kategória. Stallone amúgy is hajlamosabb volt jobban mellényúlni ha nem éppen Rocky, vagy Rambo filmeket forgatott. Mondjuk Schwarzitól a Piszkos alkut tudnám melléje állítani.

@Rico69: most néztem végig a karatekölyköket, ilyen borzasztó folytatást :D bár mentségére legyen szólva a harmadik rész még ezt is alulmúlja, pl. ahogy a csaját - akiért az egész első részben küzdött - meg az anyját egy félmondattal elintézik, hogy hát ez van, menjünk szépen Okinawára

Sorter 2014.09.30. 18:00:52

@scal:

Schwarzi azért ment bele a Piszkos alkuba, mert a Dino De Laurentiis-el kötött szerződése kimondta, hogy még egy akciófilmet kell készítenie a producernek, mielőtt felbontják a szerződést. Az önéletrajában le is írja, hogy a legkevésbé sem tetszett neki a projekt, de kénytelen volt belemenni.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.10.01. 05:52:44

@Sorter: így már érthetőbb, Laurentiis emlékszem amikor az egyik Oscaron megkapta az életművet és úgy mutatták be mennyi jó filmnek volt a producere, közben meg kétszer annyi szar köthető hozzá
süti beállítások módosítása