HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #78 (2015. Július) 236 perc

Beszélgetnek: Blacksheep, Zoly, Gergő, freddyD feat. Kvízmester

Téma:

- Az 1. Filmbarátok Zárthelyi
-A hangya (01:12:45)
-Ted 2 (02:04:35)
-The death of Superman lives: What happened? (02:24:25)
-Mátrix trilógia (02:41:49) SPOILERES


A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (216 MB) 236 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal:

Csatolmányok:

Sorter új játékos csatornája

Címkék: filmbarátok podcast

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr517668862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sakktanár 2015.08.01. 02:04:26

Jó volt újra hallani a jó öreg Sorter-t
Na meg a Big Rigs kupa is visszatért :D

Habbobitas 2015.08.01. 13:19:18

Lehetne több kvíz maraton.:)

Amúgy én még Gergőnél is gyorsabban mondtam az évszámokat.:)

macman5562 2015.08.01. 19:36:28

the death of superman lives what happened download-höz van esetleg magyar felirat?

freddyD 2015.08.01. 20:11:12

@macman5562: Nem hinném. Mindketten angolul néztük

Capowne 2015.08.02. 21:05:00

Wao, ez a filmbarátok epizód azonnal bekerült a kedvenceim közé! A kvíz egész bravúrosan szórakoztatóra sikeredett, és annak külön örültem hogy Sorter lett a kvízmester, jó volt őt újra hallani! Remélem ez így ebben a felállásban jövőre is összefog jönni!

Mellesleg Matrix témában én valahogy sose voltam ennyire szigoru a 2,3 részhez. Mondjuk teljesen megértem a ti nézőpontotokat is, és azt egy percig se vitatom hogy az első rész magasan a legjobb, de pl azzal már nem értek egyet, hogy az első rész tökéletesen lett volna lezárva, és szerintem volt létjogosultsága a többi résznek is. A Matrix első része szerintem kifejezetten cliffhanger-esre sikerült, már-már szinte sorozatokban szokás így lezárni egy epizódot, hogy "de a foradalom még csak most kezdődik" tadddaaaaa és neo hirtelen felrepül az égbe. Ezt szerintem gáz lett volna ígyhagyni.
Amugy én anno azt vártam volna kb a folytatástól, hogy minden ami a 2+3-ban megtörténik, az maximum 1 epizódba legyen eladva, és vártam volna egy olyan harmadik részt ezután ami arról szólna hogy mégis mennyien akarnák a felszabadítás után konkrétan otthagyni a mátrixot, miután a nagy hősök "felszabadították" őket. Ebben szerintem sokkal több fantázi lett volna, és egy ilyen cselekmény mentén azt is bemutathatták volna hogy az emberek tulajdonképpen saját akaratukból léptek be (régen) a mátrixba, és jó kis ferde tükröt rakhattak volna a nézők, és persze neo-ék felé is ezzel, hogy szép dolog hogy mindenkiben dúl a forradalmi hév, de valójában lehet hogy jobban tennék ha inkább kussolnának és élveznék a mátrixot ahelyett hogy a föld alatt nyomorogva a sötétben, hangyapépet nyalogatva kell élniük egy olyan bolygón ahol már évszázadok óta a nap se sütött ki (ala zion). Jó, tuti lettek volna akiknek ez se tetszik, de szerintem akkor is több köze lett volna ennek a moralizálós koncepciónak az első rész hangvételéhez, mint annak hogy ennyire kiemelték az akciókat, sőt, a harmadik részre már konkrétan dragonball szintű levegőben verekedéseket kellett nézni. szerintem kár érte.

Capowne 2015.08.02. 21:17:50

@Capowne:
Egy pillanatra csak belegondoltam ebbe, hogy tegyük fel fogalmam sincs az egész mátrix témáról, és egyszercsak felriadnék egy trugyival teli kádban, majd morfeusz mosolyogva elmondaná, hogy "hé, az egész életed egy nagy hazugság volt, de ne aggódj, felszabadítottunk mindenkit, szóval mostmár mehetünk az álltalad ismert városok ezeréves romjai alatt lévő csatornáiba lakni, ami mondjuk jó szar lesz, de örüljél neki hogy szabad vagy.... legalábbis ameddig zion új parancsnoka be nem állít téged háboruzni a gépek ellen... de legalább egy ember fog neked parancsolni és nem egy gép, és így sokkal nemesebb dolog meghalni!

Én azzal a lendülettel feküdnék vissza a kádba, és dugnám vissza az usb-t a tarkómba.

Kolonel 2015.08.03. 13:01:12

@Capowne: teljesen egyetértek.

Amúgy engem az üres filozofálgatás már az első részben is ugyanannyira zavart, mint a másik kettőben. Nem értem, hogy miért mondjátok (és mondják még sokan) az első rész beszélgetős jeleneteit több rétegű bölcseleteknek, a folytatás hasonló részeit meg idegesítő fecsegésnek, mikor szerintem hót ugyanaz a kettő.

Történetileg az 1 azt a trükköt alkalmazza, hogy a ködös magyarázatokkal és többféleképpen értelmezhető sejtetésekkel felvázolt rejtélyből nem magyaráz meg szinte semmit, hanem hagyja, hogy a néző találja ki a háttérsztorit.
Aztán amit a néző kitalál magának az persze, hogy jó meg izgalmas.
De szerintem az alulmagyarázás nem erény, hanem pont, hogy hiba (amellett persze, hogy a túlmagyarázás sem jó), mert egy jó sztori az apró részletektől válik emlékezetessé és igazi klasszikussá.

Viszont a Mátrix háttertörténete mindenkinek máshogy csapódott le (egy percre jutó "hogy is volt? miért is volt?" kérdések száma Mátrixról való beszélgetések során az egeket verdesi), így amikor kijött a másik két rész (ahol már nem kerülgethették Wachowskiék az olyan részleteket, hogy pl. miként fest a kinti világ), akkor a legtöbb néző teljesen mást kapott, mint amire számított, annak ellenére, hogy az alkotók fejében a történet teljesen koherens volt.

Aztán amiatt, hogy a történet végül is egy átgondolatlan messiás sztorivá kerekedett, nagy csalódást okozott, pedig szerintem már az első részben is az volt, csak akkor még jobban leplezte a hibáit.

Ennek ellenére amúgy szeretem a trilógiát az akció és a látványvilága miatt, és rengeteg jelenet maradt belőle emlékezetes.

FaKe.beL1eVe 2015.08.03. 23:08:04

Nagyon jó volt hallani újra Sorter-t! Így elég szép epic csapatot alkottok! :)
Egyébként rettentő ismerős volt a Matrix Forradalmakban a Neo vs. Smith bunyónál lévő zene. :D
Amúgy szépen kiveséztétek a trilógiát, egyetértek veletek abszolút! :)

Sakktanár 2015.08.05. 00:35:36

Na mi van itt, Sorternak már le is törölték a csatornáját? Most akartam volna megnézni.

freddyD 2015.08.05. 09:44:49

@Sakktanár: Nem tudom mi lehet a baj. Nekem sem ment a link, pedig azt raktam be,amit Sorter megadott.

Beraktam újra, próbáld itt

www.youtube.com/channel/UCeid0S4euEwVX5DS6j5X0eg

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2015.08.05. 15:54:09

Ajánlom nektek ezt a dokumentumfilmet: Jodorowsky's Dune (2014). Arról szól, hogy a hetveses években készült volna filmfeldolgozás a Dűnéből H.R. Giger-rel, Moebius-szal, és Jodorowsky-val.

Mangekyo22 2015.08.08. 17:55:37

Szerintem a leggyengébb Marvel film a Thor 2 Sötét Világ volt, ahol sem a poénok, sem a karakterek, de még a harcok sem voltak jók, s egyedül egy karakter kimúlasztásával akarták lenyűgözni a közönséget.

Véleményem az, hogy a Marvel film univerzum (mely ötlet amúgy egyáltalán nem eredeti ötlet, lásd Universal Monster Film Univerzum, melyet amúgy most fog az Universal reboot-olni a Dracula Untold-al) kezd kifulladni, s szerintem nem kéne tovább nyújtani, mint a japán mangákat, ahol 15 évesen kezdesz el olvasni valamit 37 évesen tudod meg mi lesz a vége.

Mert igen, 2008 óta megy ez a Marvel Film Univerzum, most van 2015 és a Marvel kb még 8 évig akarja ezt nyomni... szép, elkezdtem nézni 18 évesen, látni fogom az "utolsó, mindent lezáró részt" 33 évesen. Legalább addig sem fogok unatkozni.

A Pixelek filmről rövid, szubjektív véleményem:

A Pixelek film nem jó film, de messze nincs annyira rossz, mint az Adam Sandler-t már csak divatból fikázzó "kritikusok" fikázták. Ha objektívan nézzük, akkor a videojátékos részt még jobban is kezelte, mint pl kedvencem a Rontó Ralph, ahol a videojátékok egyedül max cameo-ként voltak jelen (még a főbb helyszínek sem valódi játékokban volt, hanem direkt a filmhez kitaláltakban), míg itt elég sokat elmondanak a videojátékokról + a cameo-k mellett 5 játékot elég szépen "parodizál" (Donkey Kong, Centipede, Pac-Man, Galaga, Space Invaders) + vannak generációs ellentétek (Adam Sandler a retro játékos kontra a kis srác aki a modern játékokat képviseli). A "zelit játékosok" azért sírtak, mert beraktak egy eldurvult nerd játékost is a castingba, pedig minden szubkultúrában és hobbiban vannak ilyen eldurvult emberek + amúgy is inkább csak paródia-figuraként volt jelen. Persze rengeteg hibája van, mint pl a felesleges időhúzó jelenetek + a sablonos történet és a sokszor elsütött poénok. Összességében nálam egy 4/10-et simán kapott, de ennél többet egyáltalán nem ér.

Mondjuk egyre kevesebbet adok a "kritikusokra" és a "kritikusi oldalakra". Ott van például a "The Thing", amit 1982-ben hülyére fikáztak s minden rossznak elhordták. Mortal Kombat? 1995-ben szétszedték a kritikusok, csak hogy 15 évvel később minden videojáték rajongó az egyik legjobb videojátékon alapuló filmnek mondják el.

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy a MArvel hősöket játszó színészekből hányan végzik "Birdman"-ként.

A Podcast nagyon jó volt, várom a következőt. ;)

freddyD 2015.08.08. 19:08:12

@Mangekyo22: Megelőlegezve a 79. adást, a Pixel közutálatát én sem értem. Nyilván nem egy kifejezetten jó film, de én lényegesen rosszabbat vártam. Én még egy jóindulatú 5,5-et is kapott tőlem naplómban

Capowne 2015.08.09. 06:14:47

@Mangekyo22: Egyetértek veled, de Mortal Kombat film? mindenki imádja, főleg aki annó látta moziban is, de amugy szerintem senki nem mondja hogy jó film lenne. pláne nem legjobb játékadaptáció. Kicsit az a film is olyan, hogy iszonyatosan gagyi, de valahol mégis szerethető.

csaky000 2015.08.09. 18:06:16

A Mátrix trilógia legnagyobb problémája, hogy míg az első rész mély filozófiájából nem maradt semmi. Az első Mátrix olyan, mint a "hagyma", minél tovább fejtegeted a rétegeket, annál mélyebb lesz a mondanivaló, ezzel szemben a többiben, nem kapunk mást, mint értelmetlen lózungokat! Olyan az egész, mint amikor egy részeg ember próbál meg értelmesen beszélni, lehet, hogy ő meg van győződve róla, hogy milyen értelmes fickó, de kifelé csak árad a bullshit. Halálosan fárasztó az egész, és én is úgy gondolom, hogy semmi szüksége nem volt a folytatásokra!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.26. 19:17:23

nem szoktam kommentelni míg nem hallgatom meg az egész podcastet, de ez basszátok meg, ez agyhalál

értem hogy kvízt tartotok, de akkor olyasmit kérdezzetek amiben otthon vagytok, mert akármennyire barátságos, ne baromságot terjesszetek

ez amit bullet time kapcsán levágtok emberek, ez kész, és szerencsétlen FreddyD-t meg totál elnyomjátok mert mert kételkedni, miközben azzal se vagytok tisztában mit hívtok bullet timenak, meg még a Max Paynet is idekeveritek, ami egyértelműen a Mátrix után jött ki

maguk a Wchok is kísérleteztek már a Fülledtségben is bullet time-al, a Dark Cityben is előbb volt bullet time,

de ha kíváncsiak vagytok rá, hát 92-ben volt az első Bullet Time - amiben rátették a kamerát a golyóra - Ringo Lam filmjében a Full Kontaktban volt

www.gamesradar.com/a-videogame-history-of-bullet-time/

ha pedig a lassítást tartjátok annak, akkor egyértelműen John Woo és a Szebb Holnap 1986

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.26. 23:08:23

a Mátrixhoz csak annyit, hogy meglepetésemre nagyon sok mindennel egyetértek

legfontosabbak

katasztrofális Zion szex rave party :D (ha ez lesz a jövő inkább ne ébresszen fel senki az inkubátoromból :D)

Morpheusról én is azt hittem ő a John Connor FreddyD tökéletesen megfogalmazta

a lyuk lövése jézus mária, annyira szar az egész, és tényleg érdektelen, kit érdekel baszódjon meg mindenki Zionban :D

én amúgy a hármast sokkal jobban gyűlölöm mint a kettest, az nekem még elment, mert imádom a more more more Smith ügynökös harcot, az autópályás akcióparádét, és a Merovingit meg a nőjét

de a hármas, hát arra nincs mentség

az első részt nem moziban láttam akkoriban egy filmre mentem el évente és az 1999-ben a Múmia volt, a harmadik nagy film meg a Satr Wars Ep1 volt és mindenki azt hitte az fog durranni erre jött egy Mátrix és Lucas kiszopta elég rendesen

lassan szerettem meg, tököm tele volt vele, ahogy mindenki a körömben, pláne ha informatikát tanult, hogy mint egy új vallást emlegette, és mindenki elkezdett úgy öltözködni, meg úgy fésülni a haját mint neo, a telefonokról nem is beszélve, amik akkoriban a plafont verdesték árilag

aztán évekkel később szerettem meg DVD-n, ma már egyik kedvenc filmem, elsősorban a megakúlsága miatt
süti beállítások módosítása