HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

A horrorfilmekkel ellentétben, itt nem tudnék egyértelmű kedvencet kijelölni, úgyhogy sorrend nélkül jöjjenek azok, amelyek ikszedik alkalom után is megnevettetnek:

-Borat: Szerintem moziban még nem nevettem soha annyit, mint ennél. Sasha Baron Cohent már az Ali G óta szerettem, de a filmet megelőző (kimagaslóan szórakoztató) promózás teljesen felcsigázott. Nehéz volna találni még egy ilyen elképesztően inkorrekt filmet, de mégis kitűnően működik és hiába inzultált ő zsidót,meleget,nőt,kazachokat (gyakorlatilag mindenkit) én nem tudtam volna megharagudni rá. Érdemes elolvasni a film wikipedia oldalát, hányan beperelték utólag, reménykedve hogy kapnak kis lóvét, de van aki az ügyvédi levél után odaírta, hogy "Egyébként szuper volt a film. Küldene egy aláírást?". A filmben volt pár meredek jelenet (birkózás :D) de engem nagyon szórakoztatott és az is, ahogy a gyanűtlan interjúalanyokat rendre bepalizták, irányították és ez a maga módján ugyanúgy művészet. A valós és megrendezett jelenetek helyenként olyan megtévesztő közeliségben voltak, hogy ezt a professzionalizmust sok más "mockumentary" azóta is hiába próbálja utánozni. Külön kiemelném Sasha Baron Cohen bámulatos szereplését, ahogy gyakolatilag 1 teljes éven át egy karaktert ÉLT és a filmben is sok olyan jelenete volt, ahol csak egy esélye volt és ha hibázik (elneveti magát, feladja karakterét) akkor bukik az egész. Nincs csapó és második jelenet. Ha a film nem lett volna ilyen megosztó, a legjobb főszereplői Oscar neki kellett volna hogy járjon. A Golden Globe legalább meglett. Érdemes beruházni a dvd-re, mert ilyen menüket, lemezt az életben nem fogtok többet látni :D Emellett van egy halom kimaradt jelenet, amelyek simán beleférhettek volna a kész alkotásba. A film soundtrackje meg szintén zseniális. 

-Folytassa...A sivatagban: Gyerekként nagyon szerettem a folytassa sorozatot, mikor elkezdték kiadni őket dvd-n (többnyire igen gyengus kiadásokban) elkezdtem szép sorban megvenni őket. Felnőttként sajnos be kellett látnom, hogy a sorozatban van egy halom kifejezetten pocsék rész és a poénok java snassz és már irritálóan az olcsó kanhumorra hajt (a kezdetiek ez alól kivételek). Van azonban ez az idegenlégiós rész, amely nálam valahogy egy örök klasszikus. Tetszenek a díszletek, a karakterek, a poénok nem valami komplikáltak, de ütnek. Kicsit csalódtam, mikor egyszer véletlenül felfedeztem, hogy a "Stan és Pan az idegenlégióban" filmből rendre lenyúltak egy csomó ötletet, de ez van.

Itt egy klip, ahol a "hős" tábornok egymaga elmegy mindig sivatagi járőrözésre, aztán rendre ilyen sebesülten érkezik meg :D 

 -Jackass: The movie(s): Mind a három film a maga módján egyedülálló. A filmsznobok bevallani sosem fogják, de titokban azok is nevetnek. Erről nincs is mit beszélni, talán még annyit, hogy a Carmina Burana felhasználása sosem volt még ennyire ideális, mint az első rész nyitójeleneténél :D 

-Én a vízilovakkal vagyok: Nehéz kiragadni egy Bud Spencer - Terence Hill filmet a sok közül (lehetett volna akár a Nyomás utána is, vagy a Nincs kettő négy nélkül), de ez az a film, amely számomra a legkedvesebb tőlük. Ez az afrikai környezet nagyon hangulatos és itt is különösen jól van ábrázolva, hogy a SpencerHill filmek nagyon természettisztelő üzenettel rendelkeznek. A film persze televan a szokásos poénokkal, szerintem mindenki látta már. 

 Még egy pár említésre méltó jelölt:
-Fanboys
-Amerikai Pite 2
-Halálos Temetés
-South Park: Film
-Csupasz Pisztolyok (szerintem nincs még egy olyan film, ahol a 10. alkalom után még mindig felfedezel új dolgokat)
-Airplane

 

Címkék: film

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr692460752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dick Esmen 2010.11.20. 15:01:08

Az amerikai pite 2 kivételével nekem is ezek a kedvenceim.

Mutek 2010.11.20. 16:50:27

Vígjátékokban elég eltérő az ízlésünk (nem úgy mint a horrorokban).
A Borat szerintem nem vicces, bárki bármit mond.
A folytassa sorozat mindegyik része gagyi (bár ez lehet amiatt, hogy régi)
A Jackass: movie az vicces, de én nem sorolom vígjátékokhoz, sok kis epizódból áll a film, nem sztoris. Úgy vicces, mint sok Youtube videó.
A Bud Spencer-es filmek és a Csupasz pisztoly összes része viszik a prímet.
Fanboys - átlagos humorú, kissé sablonos
Amerikai Piték poénosak, bár a Hangyák a gatyában szerintem jobb.
A Halálos temetés az újabb filmek közül tényleg nagyon jó lett.
A South Park sorozatban és filmben is király.
Én hiányolom a Horrorra akadva epizódokat, a Pofa be!-t, Apafejt és más Adam Sandler filmeket.

feles 2010.11.20. 18:20:27

És ne feledkezzünk meg a másnaposok című filmről se! Utoljára azon aszaltam szét az agyamat és hugyoztam be majdnem! :D

freddyD 2010.11.20. 20:50:06

@feles: A másnaposok szerintem pont hogy nagyon túlértékelt. Nem volt rossz, de egy talán átlag feletti road movie volt. A Cool Túrát én pl sokkal többre becsülöm.

Nem tudom, miért lett ilyen kasszasiker a Másnaposok :S Én is csak a hype miatt néztem meg, de annyira nem estem hanyatt tőle

@Mutek: Az Apafej tényleg jó. Adam Sandler talán egyetlen kifejezetten jó filmje.A vége is elegáns volt

Mutek 2010.11.20. 22:06:41

@freddyD:
Adam Sandlertől még a Férj és Férj-et tudom nagyon ajánlani!
A másnaposok szerintem megérdemelte a hype-ot, nagyon jó film, a mostani Terhes társaság meg sem közelíti.

Egyébként a Jackass kritikád miatt néztem meg az előbb a filmet, tényleg ütött! :)

Clois 2010.11.20. 23:21:51

@freddyD:

Na végre akkor veled együtt ez már...2 ember aki nem tartja akkora nagy filmnek a Másnaposokat :) Jó ,bevallom én is nevettem rajta, de a fent említett pl. csupaszpisztolynak a közelében sincs :)

Ja, és még egy kérdés : Mi az, hogy filmsznob ?

Cs@tLós 2010.11.21. 13:59:08

És hol az Oscar? Nálunk x mondat szállóige belöle, egyszerüen zseniális film. Vagy a pénznyelö? Tom Hanks legjobb vígjátéka :p vagy a függöny fel? Sírvaröhögös.
Sajnos a többség amit felsoroltál nekem plö egyáltalán nem vicces, a SP filmnél némelyik különálló epizód jobb volt sztem...a leslie nielsen, bs-th vonallal egyetértek,bármelyik filmjük jöhet, de a nyomás utána és a különben dühbe jövünk nálam az abszolút gyöztesek.

voljeh 2010.11.22. 22:53:43

@Mutek:
A Fanboys sablonos? Szerintem nagyon eredeti film.

Mutek 2010.11.22. 23:04:15

@voljeh: Az ötlet tényleg jó, csak a poénok nagy része már használt.

@Cs@tLós: A kommented hatására néztem meg az Oscart, azelőtt még nem láttam, tényleg nagyon jó film :)
Most készülök majd megnézni a Pénznyelő-t is, remélem hasonló véleményem lesz róla.

Navajonki 2010.11.23. 00:19:24

Számomra a fenn soroltak közül csak a BS-TH flmek 8Közülük is leginkább a "Kincs ami nincs") meg a csupasz Pisztolyok jók, ezeken kívül még egy csomó van, amit bármikor megnéznék. Oscar, Pénznyelő amiket már mások is említettek, de én szerintem a Vissza a suliba is egy hihetetlen jó vígjáték, ahogy Rodney Dangerfield összes filmje. :D

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.11.23. 14:49:24

Nekem a Top Secret az örök kedvencem, de a Leslie Nielsen filmeken is szakadok, akárhányszor megnézem őket :)

Cs@tLós 2010.11.23. 15:01:45

@Mutek: Nagyon örülök, hogy az én javaslatomra nézted meg, és tetszett is:) remélem, hogy a pénznyelö is fog, de a függöny fel-t is nagyon ajánlom, bár azt angolul könnyebb megszerezni, ha jól értesz angolul, akkor inkább úgy próbáld megnézni, quiet please a címe,ha jól emlékszem, mert 1 színdarabról szól. Kicsit lassan indul be a film, mert elöbb megismerjük a színdarabot, meg a szereplöket (ott is vannak poénok), de a sírvaröhögés ezután kezdödik.
Amúgy van még pár örökzöld, a segítség,karácsony! plö,vagy a hal neve vanda, meg persze a top secret, meg még szerintem v. 20 ami nem jut most eszembe, hirtelen csak az elöbbiek jöttek fel :p

SiD13 2010.11.25. 00:59:08

az Oscar szerintem is az egyik legjobb vígjáték volt, hiányolom a listáról (bár azért mert pár embernek tetszik még Freddynek nem kötelező tetszeni :D). még középsuliban nálunk is több mondata szállóige volt :D pl a "persze hogy tudtam. csak nem sejtettem.", ezt tanároknak is nyomattuk. meg hasonlók.
a Másnaposokat meg énsem tartottam túl sokra, annyira nem jött be

kisokka 2010.11.30. 13:41:20

Hát azért a Borat-filmmel kapcsolatban azt kijelenteni, hogy "én nem tudtam volna megharagudni rá" kicsit erős :D Kazahok állítólag csak annyira haragudtak meg rá, hogyha beteszi a lábát Kazahsztánba, halálra kövezik :D Aztán lehet ez is csak reklám, de a kazah mentalitást figyelembe véve szerintem igaz a történet...
Hát tegyük fel, hogy minket magyarokat rakna ilyen ferdekép elé.Hát én személy szerint meg tudnék rá haragudni.Mint ahogy pár évvel ezelőtt egy Nat. Geo-s dokumentumfilmre, amit először angol nyelven láttam.Az volt benne, hogy mekkora mocskok a budapestiek, mivel szó nélkül tűrik, hogy medvéket táncoltatnak a piacokon(o.O).Nem értettem félre, mert a kedves rendezők még a térképen is feltüntették hol van Budapest.Aztán kb egy évre rá láttam már magyar szinkronnal ugyanezt a részt.Szóról szóra ugyanez volt benne!Ez még szomorúbb, mint amikor angolul hallottam.
Boratra visszatérve, én eléggé rühelleném az arcot, ha a hazámat ilyen valótlanságokkal égetné egy világ előtt.Tökéletesen megértem a kazahokat, hogy fel vannak háborodva.

Dick Esmen 2011.01.24. 18:10:30

@kennyflevi: A világ egyik legjobb filmje!
süti beállítások módosítása