HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

A Mr Brooks és a Wallace & Gromit köztudottan telitalálat, szóval ott biztosa mentem. A többinél többé kevésbé kockáztattam. Az Ausztrália sokak által egy nagy bravúros eposz, mások leszidják, hogy unalmas. Az Elhagyott Szoba 2 jó eséllyel rossz lesz, de igazából akár lehet jó is, mert az a környezet nem igényel nagy pénzt és ha jól informálódtam, az eredetinek a forgatókönyvírója írta ezt is. Az első rész tetszett, moziban is láttam, egyedül a végébe lehetne belekötni. Ritkán nézek ázsiai filmeket, de ha, akkor általában nagyon jó végeredménnyel. Ez az "Adásunkat megszakítjuk" történetileg nagyon érdekesnek hangzott, tegnapi megnézés után azonban egy hatalmas csalódás volt. Elég erősen kezdett, aztán minden perccel idétlenebb és értelmetlenebb lett. Nem is értettük, hogyan lehet így elszarni egy ilyen alapsztorit

A televízió kamerái véletlenül megörökítik, amint egy utcai lövöldözésben öt bűnöző látványosan megszégyeníti a rendőrség erőit, és a törvény őreinek tekintélye komoly csorbát szenved. Amikor a bűnözők rejtekhelyét felfedezik, heves tűzharc veszi kezdetét a többemeletes lakóépületet elárasztó rohamrendőrök és a bűnözők között. A tűzvonalban küzdő Heng felügyelőnek (Nick CHEUNG - Száműzöttek) eközben egyre többször gyűlik meg a baja Rebecca Fong rendőrtiszttel (Kelly CHEN – Szigorúan piszkos ügyek, Tokiói fosztogatók), aki a médiát használja eszközül a rendőrség jóhírének visszaállítására, olyanformán, hogy emberei sisakjára erősített kamerákon keresztül élő adásban közvetítteti az eseményeket. Eközben azonban a bűnözők is megtalálják a módját, hogy a maguk üzeneteit eljuttassák a nyilvánossághoz, amelyek egész más fényben tüntetik fel a történteket, mint a rendőrség verziója. 

 A karakterek is nagyon gyengék voltak, szóval ami egy bejövős filmestének indult, frusztrációval zárult...

freddyD: IMG 3955

Címkék: film személyes

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr902940247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habbobitas 2011.05.29. 11:05:54

Szerintem jó film az Ausztrália.

kófic 2011.05.29. 11:07:11

Sajnos bele lehet tenyerelni néhány B-kategóriás ázsiai filmbe, viszont vannak olyan gyöngyszemek is köztük amik minden más kontinens beli szuperprodukciót überel. Kiemelném például Park Chan-Wook bosszú filmjét az Oldboyt. Azt hiszem az jó ajánló lehet egy filmnek hogy maga Tarantino adta meg Canneban a zsűri nagy díját az alkotásért, valamint bejelentkezett Spielberg is, hogy újra forgatná az amerikai változatot, de hála a jó istennek erről lemondott. (egyébként rotten:80% IMDB:8.3)
Az igaz hogy sokat támadták az erőszakossága miatt,de hogy létezne egy bosszú film erőszakosság nélkül.Azért hozzá kell tenni nem ez a fő momentuma a filmnek, nem fog vér ömleni még a dvd lejátszóból is, de van benne pár érdekes jelenet.A megjelenítés az ami tipikusan ázsiai, ezt annak aki nem sűrűn néz ilyen filmeket azért szokni kell.Viszont a történet felér egy görög drámával,Choi Min-Sik iszonyat jó játékával, hátborzongatóan jó zenével és megdöbbentő csavarokkal a sztoriban, nem egy délutáni könnyű matiné, de mindenképp érdemes megpróbálni.
Egy egészen más kategória a Bin-Jip Lopakodó lelkek (3irons). Kicsit művészi beütésű love story jelleggel, szintén nagyon tetszett.Annyira hogy egyből érdekelni kezdett a szintén sok díjat magáénak tudható rendező többi filmje is.
Bocs hogy ennyit írtam de szerintem érdemes próbálkozni ázsiai filmekkel ezzel a sok írással csak bátorítani akartalak benne:)

Dynamo 2011.05.29. 11:48:19

freddyD, láttad már a The Machine Girl-t? Nagyon jó trash film. :) Csak úgy eszembe jutott az ázsiai filmekről.

AR5T7 2011.05.29. 12:36:15

The Maid. egy erdekes, de semmifelekeppen NEM rossz azsiai 'horror, film. Masik pedig a spanyol The orhanage. ezt a ket filmet neztem meg nemreg. En szemelyszerint a komoly dramakat hoznam elonybe. ezek kozul az olaszok, spanyolok vezetnek. na meg a franciak. ott van a diving bell and the butterfly, 21 grams. stb,stb. amerika is kiadott mar par eleg versenyeros alkotast, gondolok itt pl az American history x-re es a Crash-re. jo filmek. megeri oket megnezni.

Habbobitas 2011.05.29. 13:03:23

Az Amerikai história x a kedvenc filmem.

freddyD 2011.05.29. 15:49:28

@kófic: "I saw the devil"-ről a következő Filmbarátokban igyekszem ejteni pár mondatot

@Dynamo: Nem. Szerintem nem is fogom

kófic 2011.05.29. 16:25:36

Nem hallottam a filmről, de megnéztem a trailerét azt hiszem ez nekem való lesz:) Ahogy látom Choi itt sem egy szokásos jófiú szerepet kapott:P Imádom a fazont, amit az Oldboy-ban leművelt... minden tiszteletem az övé.Remélem itt is jól játszik.Megpróbálom megnézni a következő filmbarátokig.köszi h említetted.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2011.05.29. 16:33:20

Legutóbb a BattleRoyal című ázsiai filmet láttam. A könyv amiből készült világsiker és a film sem volt rossz (megélt egy második részt is, amit még nem láttam). Nem azt mondom, hogy Oscar-díjat érdemel, de a történet kifejezetten érdekes.

rooter18 2011.05.29. 20:06:49

Freddy, ezt mindenképp nézned kell:)
www.imdb.com/title/tt1864288/

freddyD 2011.05.29. 21:17:32

@Mick Kramer: Láttam a BR 1-et és nem voltam elájulva tőle.Nagy csalódás volt

@rooter18: Tudom, majd meg kell néznem :)

Ricz · http://librarianwarrior.wordpress.com 2011.05.30. 00:14:50

Őszintén: a BR könyv és a manga jobb. A manga viszont beleesik abba a hülyeségbe, hogy egyszerre akarja az elmezavart kretén módon ábrázolni és mindeközben realisztikusnak is akar lenni... egyébként vicces, hogy vannak jelenetei a könyv/manga/filmnek, ami 3x vannak átírva. Például a könyvben egy platós kocsin menekülnek Nanaharáék Kiriyama elöl. A mangában sportkocsikon. A filmben meg elintézték, hogy erre ne legyen pénz kidobva: felrobbantották a platós kocsit...

ricsaka666 2011.05.30. 14:47:21

Freddy, ha szereted a horror filmeket, akkor a Re-cycle -t nézd meg! Japán film, haverommal a horror filmeket végig szoktuk röhögni, ezt végig fostuk gyakorlatilag, bár lehet, hogy inkább thrillernek mondanám, de nagyon durva hangulata van. Jó film! Kicsit elvont, arra készülj fel, ha rászánod magad :)

port.hu/re-cycle_gwai_wik/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=79054&i_city_id=-1&i_county_id=-1
süti beállítások módosítása