HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Tavaly felfigyeltem, hogy a metró aluljárójában meglehetősen hálivúdi kinézető poszter virít, aztán sokadik nézésre vettem csak észre, hogy ez bizony egy magyar alkotás reklámja. Önmagában érdekesnek tűnt, mert már ebben is különbözött úgy az átlag magyar filmektől. Moziban aztán nem néztem meg (ahogy szinte senki sem, brutális bukta volt) de minden hétköznap munkába indulás előtt darabokban megnéztem.

A történet igazából nehezen magyarázható el: Dobó Kata otthon véresen, terhesen tartózkodik retkes lakásában, amikor apja (Kern András) 10 év után meglátogatja. Dobó gyűlölettel viszonyul hozzá, Kern azonban a lehető legkedvesebben nem hagyja magát lerázni.

Ez a film kettejük feszült kapcsolatáról szól, hogy mit titkolnak egymás elől, mi történt a múltban. A látványvilág kifejezetten jó, már-már a "Fűrész" széria ugrott be, persze a horror nélkül. A film maga egy thriller, amely lassan indul (és sok önismétléssel) de az utolsó fél óra kifejezetten jól sikerült. A vége meg eléggé megdöbbentő.

Nem mondanám, hogy a Halálkeringő egy úgy igazán jó film volna, de nagyon örvendetes, hogy van végre egy ilyen magyar produkció, amely nem csak a sablonos marhaságokkal próbálkozik, hanem mert kockáztatni. Anyagilag gondolom keményen ráfáztak, de a tisztelet akkor is kijár nekik és remélem, hogy ez talán másokat is motivál hasonló (és talán jobb) thrillerekre.

6/10 Életetek moziját ne várjátok, de szerintem egyszer tényleg érdemes megnézni. 

Címkék: film

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr513077305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem vagyok fideszes 2011.07.18. 17:03:05

Kösz a tippet, éppen azon agyaltam a napokban, hogy mi a búbánatot nézzünk meg.

algi 2011.07.18. 19:47:49

Én azért nem néztem meg (bár a magyar filmeket előnyben részesítem), mert a trailere nézhetetlenül volt megvágva. Annyi fade out-fade in volt benne, hogy bántotta a szememet.

Sorter 2011.07.19. 08:49:57

Én is nemrég néztem meg, (hálám annak, aki youtubera teljes egészében
feltöltötte)tényleg egész jó film, de sajnos jobb is lehetett volna. Voltak benne eszméletlen jól megcsinált részek (a "felülről felvett" durván 3 perces vágatlan jelenet, mikor a két főszereplő átkutatja egymás holmiját igazi bravúr), de sok elcsépelt, és néha már-már nevetséges dolog is bekerült, amiket inkább hanyagolni kellett volna. Az viszont tényleg örvendetes, hogy egy elsőfilmes rendező ennyit mert kockáztatni, a film maga pedig végső soron jó lett. De az alapanyagban ennél valamivel azért több rejtőzött, és kicsit bántó, hogy nem is kellett volna sok, hogy kihozzák belőle.
Nálam 7/10

bldo 2011.07.19. 09:35:55

Én is most nézem éppen, sajnos nekem is csak darabokban sikerül, így amíg nem érek a végére, nem tudok véleményt mondani róla, de eddig pozitív az összkép.

freddyD 2011.07.19. 09:39:12

@Sorter: Igen, véleményedet úgy nagyjából alá is tudnám írni. Nevetséges jelenet alatt mondjuk a terhes kungfu-ra gondolsz? :P

A lakás tényleg nagyon gondosan fel lett építve, a kamerával (darus megoldással) igyekeztek is mindent kihozni belőle, ami ilyen kulisszával kihozható.

Kern játéka meggyőzőbb volt, de Dobó sem volt rossz. Csak furán állt neki a szerep

Setemény 2011.07.19. 14:38:47

freddyD: Szerintem nézd meg a Nyomozót is, ha idáig nem láttad volna. Szerintem remekül sikerült.

freddyD 2011.07.19. 14:44:50

@Setemény: Tervbe van véve! Azt még moziban is meg akartam nézni, de lemaradtam róla

Sorter 2011.07.20. 08:42:33

@freddyD:
Inkább azt, mikor Kern átkutatta Dobó Katica szekrényét, és közben azt mondogatta magának, hogy nem szabadna ezt csinálnia, meg, hogy a bizalom a legfontosabb dolog a világon. Nekem az valahogy nagyon hiteltelennek tűnt.

A nyomozót pedig mindenképpen pótold! Az utóbbi évek legjobban sikerült magyar filmje szerintem! :-)

algi 2011.07.21. 17:34:12

@freddyD: A Nyomozó kötelező, szerintem a legjobb rendszerváltás utáni magyar közönségfilm. Nemcsak próbálkozik hollywoodi lenni, hanem már rég túl van azon, hogy hollywoodi akarjon lenni.
süti beállítások módosítása