HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Nos, valahogy nem bírok elszakadni ettől a német fickótól, mert ez már a harmadik bejegyzésem vele kapcsolatban. Az elsőben még többé kevésbé elmondom véleményemet róla, hogy szerintem minden idők legrosszabb filmesének nevezni röhejes, de ugyanakkor túlzás volna azt is állítani, hogy olyan nagyon tehetséges volna. A másodikban a Király Nevében-t néztem meg, ami számomra egy olyan igazi Boll élmény volt. Nem volt nézhetetlen, de kifejezetten jó sem.

 Nos, ez száz százalékosan igaz a 2009-es "Rampage" filmjére is, azzal a különbséggel, hogy ez amatőrhibák nélkül akár még jó (vagy jobb) is lehetett volna.

A sztori egy még otthon lakó, szerelőként dolgozgató fiatalról szól, aki összeesküvéseket látva mindenhol (főként uszító barátján keresztül) egyszer csak elhatározza, hogy egy jó kis ámokfutást rendez. Ehhez épít egy páncélruhát, bombákat és irány a belváros. Igazából ennyi is.

Fan-trailer 

A téma eléggé húzós, de úgy vagyok vele, hogy az ilyennek is van létjogosultsága. Ugyanakkor abban a formában, ahogy itt be van mutatva, kicsit zavart. Mivel Boll volt a "Rampage" írója,rendezője,producere, minden hiba az ő lelkén kell, hogy száradjon.

Egy ilyen filmnél a legfontosabb dolog az kéne hogy legyen, hogy hogyan jut el egy ember ilyen elhatározásra, hogy ilyen tetteket hajtson végre? Nos ez az, ahol a film piszkosul elvérzik...

A szülők szeretik őt és bár határozottan utasítják, hogy kezdjen valamit az életével, ez még nem hinném, hogy nagy botrány kéne hogy legyen. Az más dolog, hogy eléggé idegesítőek (főleg az anyuka), de ez meg szerintem a színészeken múlott.

Munkahelyén a főnök nem kezelte szarként a srácot, holott valahogy ezt akarta a film elhitetni velünk. A trailerben is látható kávés jelenet meg azért csak le negyen már ürügy...

Szóval az ok egy kicsit rejtélyes marad. Ugyanez vonatkozik arra, hogy mégis honnan a lószarból szerezte azt a sok automata fegyvert, robbanószert. Hiába autószerelő, kétlem, hogy ez még elegendő arra, hogy egy autóbombát össze tudjon építeni és még távvezérelve azt el is gurítsa egy épületig. Na ne már.

Irritáló volt még az is, hogy full ártatlan embereket gyilkolászott. Ha legalább kicsit olyan embereket választott volna ki, akik a történet szempontjából kicsit megérdemelték volna (pl rablók), akkor egyszerűbb lett volna nézni. Így enyhén durva volt azért, bár ez gondolom a koncepció része volt.

Amiről Bollnak még rohadtul le kellene szoknia, azok a flashbackek/forwardok. Ez a fickó imádja alkalmazni őket, de nagyon nevetségesen tud hatni, mikor van, hogy 2-3 percig csak egy ilyen montázst látsz. Egyértelműen túlstrapálja őket.

De hogy azért valamennyi jót is írjak róla, a főszereplő alakítása nekem kifejezetten tetszett. Nem először látom a színészt (Brendan Fletcher) és szerintem tehetséges. A film befejezése is egy kellemes meglepetés volt, bár egy idő után, már várni lehetett, hogy erre megy ki az egész. Ennek ellenére azért kárpótolt pár korábban említett deficitért.

Ezen kívül például a bingós jelenet nagyon el lett találva.

Összefoglalva, a Rampage egy egyszer nézhető 80 perces (flashbackek nélkül saccra 70) kis provokatív valami, ami más készítőkkel sokkal jobb is lehetett volna, de azért így sem bántam meg, hogy megnéztem.

6/10

Címkék: film

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr434485667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cs@tLós 2012.05.03. 11:28:37

Így hangzásra az Összeomlás másolata akart lenni, ami Sorter kedvence a baaadmovies-on, csak annyi különbséggel, hogy ilyen terroristaakcióba fullad, nem pedig úgy mint az Összeomlásban, hogy amerre megy, ott alakul mindig vmi helyi eksön. Csak ahogy leírtad, pont az a folyamat, illetve sarkalatos pont hiányzik, ami miatt elkezdődik vmi az emberben, és az, hogy legszívesebben kettéhasítaná 1-2 ember arcát, igazából elhatározássá válik.
Mindegy, Uwe Boll már nálam is legenda a baadmovies sorozat miatt, bár nem tervezem, hogy megnézzek 1 filmjét azért, hogy "kaphassak 1 kis szeletet az Uwe Boll lét élményéből" :P

freddyD 2012.05.03. 12:33:13

Az Összeomlásnak sok köze nincs ehhez. Ott Michael Douglas nem bántott ártatlanokat, indítékai többé kevésbé érthetőek voltak (még ha be is kattant) és a legdrasztikusabb különbség, hogy az egy fantasztikus, überállat film, míg ez csak egy egyszer nézhető kis valami.

Az Összeomlás egy kultfilm a legjavából

Sir David, The nuclear guy 2012.05.03. 15:40:12

A bemutatódat olvasva számomra teljesen nyilvánvaló, hogy az iskolai mészárlások, de leginkább kisebb mértékben a Virginia Tech-en, nagyobb mértékben a Columbine-ban történt események ihlették.

"A szülők szeretik őt és bár határozottan utasítják, hogy kezdjen valamit az életével, ez még nem hinném, hogy nagy botrány kéne hogy legyen."

Harris és Klebold szülői hátterével sem volt sok probléma, ugyan Harris faterja nyugalmazott katonatiszt lévén kicsit hidegen viselkedett a fiával és nem voltak szoros kapcsolatban, de a mutterjával teljesen normális kapcsolata volt. Kleboldéknál minden teljesen oké volt. Kisebb összezördülés abból ugyan keletkezett, hogy felnyomtak egy autót és abból rendőrségi ügy lett, idősebb Harris pedig bocsánatkérő levelet íratott a fiával, de ez is kevés ahhoz, hogy ezért kattanjanak be.

"Munkahelyén a főnök nem kezelte szarként a srácot, holott valahogy ezt akarta a film elhitetni velünk."

Harrist és Kleboldot baszogatták eleget a Columbine-ban (az amcsi középsulikban ez a szokásos, aki a hierarchia alján van, annak nagyon nincs jó dolga, az csak "fag" lehet), de igazából nem súlyosabban, mint másokat, nem voltak totálisan számkivetettek, vagy népszerűtlenek, páriák. Náluk sokkal-sokkal inkább sanyargatott arcok is voltak körülöttük, azok mégsem kattantak be.

"Irritáló volt még az is, hogy full ártatlan embereket gyilkolászott. Ha legalább kicsit olyan embereket választott volna ki, akik a történet szempontjából kicsit megérdemelték volna (pl rablók), akkor egyszerűbb lett volna nézni. Így enyhén durva volt azért, bár ez gondolom a koncepció része volt."

Szintén stimmt. Ők sem azokat keresték meg célzatosan és lőtték halomra, akiket rühelltek, mert szenvedtek tőlük (az élsportolók, pom-pom lányok, akik az iskolai hierarchia csúcsán voltak), hanem lőtték, akit értek. Lásd a végén a könyvtári ámokfutás, ahol aztán végképp a könyvmolyok, meg eminensek tartózkodtak leginkább, akik a legkevésbé sem mondhatók egy átlag amcsi középsuli királyainak.

Szerintem simán adódik a párhuzam.

Sir David, The nuclear guy 2012.05.03. 15:40:12

@freddyD:

Egyértelműen köze nincs az Összeomláshoz. Hamár film, akkor az Elefánt a nyerő analógia.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.05.03. 15:40:13

Kedvenc Boll filmem, már ha lehet ilyet mondani:)

Az "ártatlanok" leölése volt a lényeg, hiszen a szemében senki se volt az. Fegyvert meg Amerikában igazán nem nehéz beszerezni.. lásd hány iskolás mészárlás volt már... Egyébként erről is készült már film, Elefánt címen.

Az viszont elgondolkodtató, hogy milyen aktuális lett a norvég mészárlást látva...

A bingós jelenet meg egyszerűen EPIC, ha Boll sorra tudna gyártani ilyen jeleneteket, akkor igazi tehetségnek mondanám:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.05.03. 15:40:13

Még valami az amerikai fegyvertartási szokásokról: A kóla, puska, sült krumpliban volt az, amikor Moore elment egy bankba számlát nyitni, erre megajándékozták egy vadászpuskával... No comment.

KongFan 2012.05.03. 15:40:13

Hú én jó pár éve láttam ezt a filmet, kb. nekem is ez a véleményem róla. Boll-hoz képest még egész kiemelkedő is :)

Jigsawwasright 2012.05.03. 15:43:45

Ez 6/10, de az OLDBOY csak 4? Mar ne haragudj Freddy, de ez szerintem egy kicsit tulzas...

freddyD 2012.05.03. 15:43:45

@Purga: Az a jelent a filmben, mikor Michael Moore átvette a puskát a bankban kamu volt. Az akció valódi volt, de a puska mérföldekkel arrébb volt csak átvehető. Moore a felvétel előtt hónapokig nyafogott, hogy hadd vegye már át a bankban, mert milyen jól mutat már.

Van nem is kevés Moore-t leleplező alkotás, mióta ezeket megtudtam, már semmibe veszem a fickót. Mert nem csak itt kamuzott, hanem ez elemi része munkáinak. És ha mindez dokumentumfilmekben történik, az szégyen.

freddyD 2012.05.03. 15:46:17

@purga: Amúgy szerintem akkor is tematizálnia kellett volna, hogy honnan szerez egy ilyen fickó ilyen fegyvereket. Mert ilyen jellegű automata gépfegyvereket kétlem, hogy csak úgy meg lehet venni a boltban. Még amerikában sem

freddyD 2012.05.03. 15:46:17

@Jigsawwasright: Én a szerint pontozok, hogy mennyire szórakoztat a film. Az Oldboy sajnos nem különösen kötött le...

Tudom, sok rajongója van az Oldboy-nak, én nem tartozom közéjük

Sir David, The nuclear guy 2012.05.03. 16:20:10

Michael Moore "dokumentum" (inkább propaganda) filmjei rész szórakoztatóak, de nem szabad szó szerint elhinni mindent, amit mond/mutat.

Blade468 · http://film-mania.blog.hu/ 2012.05.03. 16:24:01

Hát én Uwe-tól eddig csak a Heart of America-t láttam, viszont az marhára "tetszett". Nem volt egy nagy film, de az, hogy ezt a témát ő felmerte dolgozni, és sikerült elérnie (legalábbis nálam) hogy a film után egy jó ideig hatással legyen rám az egész, azt mondatja velem, hogy igen is tetszett a film. Erre is kiváncsi lettem egyébként, szóval esélyes, hogy megnézem. Még a végén Uwe Boll fan leszek... :D

hunGABE 2012.05.03. 16:24:01

Hát őszintén szólva a Bloodrayne mag a house of the dead életem legrosszabb filmjei közé tartoznak, szóval valahogy nem érzem úgy ,hogy túloznak azzal ha a legrosszabb rendezők között tartják számon.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.05.03. 18:28:26

@freddyD: na most kissé kiábrándultam :/ Na mindegy. De tartom magam ahhoz, hogy arrafelé nem olyan nehéz:) Breiviknek is sikerült mindez, pedig ő norvég...

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2012.05.03. 18:28:26

Mondjon bárki bármit nálam Uwe Boll eltemette magát a játék adaptációs filmjeivel. Amúgy sem egy erős műfaj sajnos és akkor még ezekkel is gyengíti.

Bigpeterson 2012.05.03. 18:28:26

@freddyD: A h&k mp7 és a ruger mp9 (ha jól láttam az van nála) is legálisan tartható a legtöbb államban, ha félautomata. Teljesen automata csak FBI engedéllyel lehet, marha drágán. De ugye vannak orvgazdák, szerintem abszolút megoldható.

Sokkal érdekesebb, hogy senki nem tudott a teherautónyi robbanóanyagról. Azt azért beszerezni tényleg nem könnyű

A kritika egyébként tetszett, meg fogom nézni, ha be tudom szerezni (azért nagyon nem töröm magam :) )nagyon nem.

Basa1 2012.05.03. 21:19:32

Szerintem Király nevében egy élvezhető film.

Blade468 · http://film-mania.blog.hu/ 2012.05.04. 06:24:13

Megnéztem. Hát... oké, hogy film, de engem minden egyes ártatlan leölése lelkileg károsított... egyébként szerintem a film nagyon a helyén volt, a bingós jelenet tényleg elég "vicces" volt. A vége meg eléggé meglepett... Brendan meg tényleg nagyon jó színész.

Cs@tLós 2012.05.04. 06:24:14

@freddyD: Inkább csak a mögöttes gondolatra értettem, hogy vki "bekattan", és ez a téma "ihlette" meg Boll barátunkat.
Gondoltam, hogy egyébként filmként semmi köze hozzá, lehet hogy rosszul fogalmaztam.

rammsteinfan 2012.05.08. 07:00:50

Boll filmjei közzül csak a Tunnel Rats 1968 tetszett de már ott is voltak hülyeségek, pl: a vietnámi katonákat látszott hogy Indiaiak játszották(esetleg durván leégtek a napon a kongok) :D vagy a háttérnövényzet egyáltalán nem dzsungelnek való volt inkább erdőnek,(Far cry),emellett nagy csalódás amiket láttam tőle a nemrég emlegetett Far cry,a Postal,Booldrayne 1,2,3.Visszatérve ehhez a ámokfutásos filmhez én láttam egyszer a reality tv-n hogy 2 testpáncélba beöltözött egyén el kezdtett csak úgy lövöldözni az emberekre fel is vették azt hiszem helikopterről videóra őket a rendőrök dúrván lőtték a bűnözőket valami 32 lövés találta el az egyik tagot és úgy halt meg hogy az átalakított dobtáras ak-ját eldobta mert besült és a lábán a páncél meghajlott fejbelőtte magát,egyébként rendőrök nem haltak meg,nem teljesen tudtam visszaadni mert már régen láttam de ha van róla videó és linkel valaki szívesen megnézném újra ezt a jelenetet.

rammsteinfan 2012.05.08. 07:00:50

Ja és olyan fegyvert beszerezni amivel már öltek pl rendőrt azt nem nehéz amerikában ráadásul az az olcsó is,[Remélem az imént írt hosszú üzenetet is elküldi mert nem látom kiírva .D]
süti beállítások módosítása