HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #36 (2013. Szeptember) 156 perc

Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD



Téma:

-2 kaliber

-Hajsza a győzelemért

-Riddick

-Fejlövés

-A kolibri kód

-Conan, a barbár (2011)

-Scott Pilgrim a világ ellen

-Fél Nelson

-The act of killing

-Amikor a farok csóválja

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban ( 142 MB) 156 perc



Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal



Csatolmányok:

Jason Statham hajjal.Tényleg

The Act of Killing



Címkék: filmbarátok podcast

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr825526948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alerstorm Pirate 2013.09.21. 22:20:04

Jó bemutatók lettek.
A közeljövőben Sorter fog -e a Filmbarátokban szerepelni?

Ha tervezed, hogy lesz néhány dokumentum film is a közel jövőben akkor ajánlanék néhányat:

Michael Moore filmjei:
Kóla, puska, sültkrumpli
Kapitalizmus: Szeretem!
Roger és én
Sicko

A halál 1000 arca sorozat (akár postán el is küldhetem ha érdekel mind a 4 részt)

Guantanamo

A legmélyebb csend – Erőszak Kongóban
(A film az afrikai nemi erőszakról szól ,ezért kell hozzá egy erős idegrendszer)

Ezeken kívül van néhány film amiket szívesen ajánlanék vagy írnék/beszélnék róluk.

freddyD 2013.09.21. 22:22:41

Biztosan fog. Ahogy az adás végén mondtam is

Michael Moore-t én biztosan nem fogom bemutatni, mert egy ferdítő manipulátor. Sorra derültek ki mocskos dolgai filmjeivel kapcsolatban, többet nem vagyok kíváncsi rá, mert csak szégyent hoz a dokumentumfilmekre.

Pedig még 2 filmjére be is ültem moziba anno

Alerstorm Pirate 2013.09.21. 22:42:22

@freddyD:

Az igaz,hogy manipulátor, elferdít dolgokat és az is igaz ,hogy a filmjei propaganda tartalmúak, de ezekkel együtt azért bizonyos dolgokra jól rávilágít. Mondjuk azt, hogy szegény Charlton Hestont miért kellett megaláznia a kps-ban azt máig nem értem.

A felsorolásban a lényeg csak annyi volt a lényeg, hogy közismertebb dokumentumfilmeket próbáltam felsorolni, amik esetleg a hallgatóságot is érdekelhetnék.

freddyD 2013.09.21. 22:48:27

@Alerstorm Pirate: Ezt aláírom, hogy sok jó meglátása volt és nem fél a következményektől. Csak amikor kiderül, hogy ezeket helyenként milyen áron éri el, ott nálam egy dokumentumfilmesnek nincs létjogosultsága (főleg nem egy Oscar díjasnak).

Abszurdum az egész, hogy Roger & Me arról szól, hogy Roger nem hajlandó beszélni vele és erre épít egy egész filmet, mikor kiderült, hogy igenis találkoztak, csak akkor nem működött volna a filmje. Mikor erről őt akarta egy másik dokumentumfilmes szembesíteni, akkor érdekes módon Ő nem akart soha találkozni azokkal.

Vagy a híres fegyverátadós jelenet a bankban, ami egy gusztustalan manipuláció volt, hiszen hónapokig könyörögtek, hogy ott adják át neki a felvétel kedvéért és nem mérföldekkel arrébb egy fegyverdepóban, ahogy a szerződés elvileg előírná. Szóval ilyen dolgokról beszélünk. Ezek olyan tabuknak számító dolgoknak kéne lenniük dokufilmeseknek, hogy nem is értem, hogy hogyan kap még lóvét filmjeire.

A Hestonos jelenet is jó példa. Annyira gusztustalanul hatásvadász volt, hogy nevetségessé vált. Ahogy ott hagyta azt a fotót is a kapunál, eszem megállt.

Capowne 2013.09.22. 09:53:31

Nagyon jó adás volt, Sortert én is szívesen hallanám újra amúgy, mert kedvelem a stílusát.

-Conan: én még mindig nemláttam az "új" Conant, de igazából csak azért, mert számomra nagyon meghatározó volt a 82-es film, és félek hogy méltatlannak érezném... Én mindenesetre egy ajánlásképpen mindenképpen megakartam említeni neked Freddy, mert tudom rólad hogy te is kedveled a régi klasszikus filmeket, valódi díszletekkel, és megoldásokkal. Nem tökéletes film, sok szempontból kicsit rosszul örgedett, főleg forgatókönyv ügyileg manapság már nem készülnek ilyen filmek, de akkoris a szememben egy régi kor utolsó darabja az a film, egy új kor nagy színészének első szereplésével.

-Fél Nelson. Én részese vagyok erősen a geek kultúrának, és a jelenetek jelentős része érthető volt a számomra... ám ugyanakkor sértő is. és emiatt én rohadtul nem tudtam élvezni azt a filmet, mert tudom nagyon jól hogy egy kívülálló ezalapján ítéli el az érdeklődési körömet... azontúl számomra erősen giccses is volt az egész, és végig az ment a fejemben hogy ha már egy ilyen filmet akarnak csinálni, miért PONT a csajozás a központi történet, mert ez így tényleg csak szánalmat tudott belőlem kiváltani

-The act of killing.... nagyon felkeltetted az érdeklődésemet Freddy, főleg hogy az elmult hetekben szaladtam bele egy amúgy szintén elég sokkoló dokumentumfilmbe észak koreáról. Egy ismerősömnél ment a tv-ben (nem szoktam tv-t nézni) és igazából csak az utolsó negyed órát kaptam el... konkrétan sokk hatásként értek az ott látottak, még úgy is hogy én speciel a haverommal ellentétben már korábban is tudtam hogy milyen elképesztő körülmények zajlanak ott (talán pont te ajánlottál egy videót pár éve, ahol dicsekedtek a zsákmányolt amerikai tengeralatjáróval stb). Hát mindenesetre a film után nem néztem meg a címét, és azóta sem volt elég lelki erőm hozzá hogy külön valahol megszerezzem, és megnézzem, pedig nagyon mély hatást ért el nálam, és valahogy úgy vagyok vele, hogy akármennyire is sokkoló, ez nem egy beteg rendező agymenése (salo), hanem a valóság, és valahol elkeserítő hogy ennyire kevés ember tud róla a világban hogy milyen katasztrófák zajlanak, és csak arra tudok gondolni hogy akik átmennek ezeken, biztos azt szeretnék hogy legalább a világ figyeljen fel rá hogy milyen igazságtalanságok zajlanak... így emiatt, meg ezen felbuzdulva döntöttem úgy hogy megnézem a The act of killing-et, hamár ajánlottad. EGYSZERŰEN DÖBBENETES. azzal a koreai filmel kapcsolatban a számat tátottam, és dühös lettem hogy ilyen létezhet manapság... ebben a filmben viszont... egyszerűen nehéz szavakat találni tényleg, hányinger kerülgetett már, a vége fele konkrétan a sírás jött rám, és nem érdekel ha emiatt buzisnak tűnök de ez... a leg sokkolóbb az egészben tényleg az a játékos könnyedség, vagy nemis tudom, az a stílus. valahogy a film végére teljesen kifacsarodtam érzelmileg. az utolsó jelenetről pedig... hát nem szoktam ilyet csinálni, és előre tényleg én is szeretném kiemelni hogy SENKI ne olvassa el amit most külön fogok írni, hanem nézzék meg, de ezt egyszerűen ki akarom írni magamból: !!!TEHÁT SPOILER!!!TEHÁT SPOILER!!!
hát előszöris az az arc, amikor látni rajta hogy ennyi év távlatában életében először szembesül azzal hogy mit tett... meg a végén amikor felmegy a tetőre, hát könyörgöm, ha van isten csak annyit kérek, hogy az amit ott láttunk, az legyen igazság, és nem megjátszás (bár tényleg nem annak látszik)
!!!SPOILER VÉGE!!!SPOILER VÉGE!!!
Tehát azt nem mondom hogy köszönöm az ajánlást, mert nagyon komolyan megrázott a film, de ugyanakkor ez tényleg egy olyan téma, amiről valahol örülök neki hogy eljutott hozzám, de csak azért, hogy az a rengeteg ember halála legalább ne legyen ismeretlen.

freddyD 2013.09.22. 09:56:09

@Capowne: Nem a Scott Pilgrimről írtál a Fél Nelson alatt? Nem értem, mi köze a Geek kultúrának a Nelsonhoz :S

Örülök, hogy valaki megfogadta tanácsomat az Act of Killing kapcsán. Igen, dühítő és kiábrándító film. A film végén látható váratlan dolog ott a tetőn ugyanakkor mindent elmond. Meg az is, hogy a csókának rendszeres rémálmai vannak.

Hogy tetszett az egyenruhájuk amúgy? :D

P. dictus Magister 2013.09.22. 11:48:02

Nagyon jó volt az aktuális adás, örömmel hallottam Blacksheepet is. Tuti majd még egyszer meghallgatom a műsort. Az Act of killing felkeltette az érdeklődésem, és egyből eszembe jutott egy youtube-on látott dokumentum film, amit még a nyár folyamán láttam. Már a cím is sokat mondó "Cannibal warlords of Liberia" Megdöbbentő történeteket hall az ember és európai ésszel fel nem fogható életkörélményeket és nyomort lát. Ilyenkor tudok igazán örülni, hogy ebben a sokat szidott kis országban élek és nem valahol fekete Afrikában. Aki érdeklődik az efféle dolgok iránt annak ajánlom a filmet, és a youtube csatornát is. Vannak azért kevésbé durva dokumentumfilmjeik is.

www.youtube.com/watch?v=ZRuSS0iiFyo

Capowne 2013.09.22. 20:37:10

@freddyD: aw, persze, a Scott Pilgrimről írtam, csak már nagyon fáraadt voltam, és rosz címet kopiztam a listáról, kár hogy utólag nem tudom javítani, elég bosszantó hogy ilyen figyelmetlen voltam xD... amúgy ezek a nevetségesen rikító egyenruhák úgy tudom jellemzőek más, elmaradt országok fél militáris/zsoldos haderejeire is... hát nem kicsit röhelyes. mondjuk talán úgy alakulhatott ki ez a "trend", hogy az elmult 100 évben csak úgy jöttek mentek a különböző szervezetek, és mindegyik azt akarta hogy ne legyenek összekeverhetőek egy korábbival.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.09.23. 06:35:38

Freddy te beteg vagy? Épp ezért kéne pod doku filmekről, és főleg Moore-ról mert az emberek legtöbbje azt hiszi micsoda igazság bajnok aki jól megmondja. Egy hülye liberális csiga, akik miatt vált mára szitokszóvá a liberális fogalom. Csak az a jó amit ő papol, manipulál, és az emberek legtöbbje ezt készpénznek veszi, hát benne van a tvben a Morre is megmondta.

Ezeket igenis tessék elmondani podban, mert pl. én se tudtam ezeket, és mondjuk annyira nem szeretem Moore, de nem is gondoltam volna, hogy ezeket így manipulálja.

a podhoz: nagyon csalódott vagyok, hogy a Scott Pilgrim pont neked nem tetszik, közben meg az új Conan igen ???, végre készítettek egy videojátékfilmet úgy, hogy nem is videojáték adaptáció, hanem most kapaszkodj meg KÉPREGÉNY (Két kaliber is az amúgy :D)

Act of killing kapcsán nagyon jó volt az ajánlód, most már hosszú idő óta az egyetlen amivel felkeltettétek a figyelmem. Majd lehet megnézem, de nem szeretem az ilyen erőszakos filmeket, lásd Salo.

Amúgy Gergő gyerek: a Vegás csávó nem Dragonball utalás volt, hanem Superman utalás, mert ez a srác játszotta a Supermant a Szuperman Visszatérben

Blacksheep: és te most nem is jöttél? Amikor már HAT filmet lehetett megnézni, bár emelték az árakat és már 3000 a móka, de már még így is baszottul megéri.

Amúgy a Corvinban egy hónapja volt ilyen maraton, ajánlom Freddy hogy majd egyszer menj el rá Freddynével :D sokat gondolkoztam én is, még amikor a Palace rendezett ilyet, aztán villámgyorsan leálltak vele érdekes módon. Taszított a tömeg, a sok pronyó, hogy hova lehet ülni, meg hogy nem alszok e el, meg fel tudok e dolgozni ennyi filmet egymás után egyáltalán?

De szerencsére mindig vagy látványfilmeket nézek, vagy idióta vígjátékokat és azoknak nem kell két hét ülepedés. Elaludni meg nem igen lehet - mondjuk nem árt előtte tréningelni pár napot, de Szilveszterkor, Esküvőn se alszol el, vagy igen? :p

Amiről Blacksheep beszélt, én ott 9 filmet néztem meg, és még bántott hogy nem tudtam egy tizediket bepaterolni mert kurva hangulatos volt, és egyre jobban rákaptam, utána néha hétfőnként megnéztem magamtól 2-3 filmet is egymás után (nálunk hétfő a kedvezményes nap). Utána leszállították 5 filmre, most volt először hat három év alatt, de a legjobb hogy már három havonta van egy ilyen, és évente 20 filmet megnézhetsz (3D-set is sálálá) 10.000 hufból, amiből 3.000-et kajára költhetsz. Hol van még egy ilyen? Főleg hogy a legtöbb ember meg se néz egy évben húsz filmet moziban.

A Riddickkel kapcsolatos csalódásokat nem igazán értem, épp hogy az első félóra a tömegkatasztrófa, utána indul be a film. Kár hogy Zoly nem volt, üzenem neki, még egyszer bepofátlankodik mellém a sorba, rálépek arra a nagy lúdtalpára :D Aki kiáll kaját enni, az szépen menjen csak a sor végére.

MargieM 2013.09.23. 06:36:00

Nem védeni akarom, de az nektek tiszta, hogy a Scott Pilgrim egy képregény volt eredetileg? Csak mert erről egy szó sem esett, de megmagyaráz pár dolgot.

Hat kötetben, állóképekkel és magad által választott tempóval jól működik a dolog és egy csomó olyan dolgot is elmagyaráznak, ami itt nem derül ki. Mondjuk az exek miértje ott is rejtély marad, merthogy Scott kitörölte a mailt amit az elsőtől kapott mielőtt elolvasta volna. Mondjuk mintha Gideon makogna róla valamit a végén, most nem tudom hirtelen.

Az időbeni ávltások is amiatt olyan érdekesek, mert próbálják követni az eredetit. A csaták pedig ezerszer jobban működnek állóképekben, pont úgy, mint a legtöbb videójátékos poén is.

Cera pedig... Szerintem tökéletesen hozza azt az SP-t, akit a képregényben látunk :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.09.23. 17:55:07

@MargieM: jó hát ezt a képregényt ennél jobban nem lehetett volna adaptálni, Ceratól azóta meg megnéztem vagy tíz filmet, teljesen jó volt ez a srác ide

2013.09.23. 17:55:30

Én is üdvözöllek Freddy! :)
Tök jó, hogy nektek sincs semmi fogalmatok arról, miért van ez néhány filmnél. Mondjuk nekem csak a Nolan-rendezésekben tűnt fel igazán, de lehet, hogy máshol is volt ilyen, csak nem emlékszem rá. Azért köszönöm a választ.
Az outro szövegéből alig értettem valamit, egy dalszövegnek én örülnék. Ha akarjátok megtartjátok, ha nem nem. Nem dobtam hátast tőle, de ha engem idegesít, inkább hajlandó leszek megállítani.

freddyD 2013.09.23. 18:20:05

@scal: Engem a Conan lényegesen jobban lekötött, mint a Pilgrim. Ez van. Conannél egy pillanatra sem bosszankodtam semmin, max van ami kicsit béna volt, de ennyi. Pilgrimnél marhára lestrapáltnak éreztem magamat már negyed óra után.

Mozis éjszakára én nem hiszem, hogy vevő leszek valamikor is, mert nem bírom túl jól az éjszakázást (magyarul sanszosan bealudnék) és ami még fontosabb, addigra általában minden ilyen filmet már eleve láttam előtte. Olyat meg nem akarnék megnézni, ami nem érdekel, csak azért, mert épp azt adják hajnali 3-kor.

@MargieM: Nekem Cerával sok bajom nincs, a filmben is inkább a karaktere idegesített, nem a színész.

zso_cso 2013.09.23. 19:59:05

Jó volt az adás most is. Az új Conan nekem is tetszett. Nem is értem miért húzzák le ennyire. Bár mostanában kezd divat lenni a lehúzás. De a Goslingos témát már nagyon unom :). Ez olyan, mintha azon vitatkoznátok, hogy Stallone jó szinész-e vagy nem. Van akinek bejön és van akinek nem. Nem kell ezen annyit vitázni.

Sanosuke 2013.09.24. 06:30:54

nem terveztek olyan adást ahol 4-en vagytok ? Zoly, Blacksheep, Gergő és te ? esetleg meghívhatnátok Dancsó és Szirmai urat is :)

freddyD 2013.09.24. 06:39:14

@Sanosuke: Most is úgy terveztük, de Zoli lemondta, ezért lettünk végül "csak" hárman

Amúgy már volt olyan, hogy négyen voltunk. pl #32

Sanosuke 2013.09.24. 21:23:14

nem terveztek egy Filmbarátok James Bond különkiadást ?
az összes Connery, Moore, Brosnan bondot megnéznétek és elmondanátok, mi mitől jó, mitől rossz.
szerintetek melyik Bond a jobb pl :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.09.24. 22:34:11

@zso_cso: azért nem teljesen, mert Stallone egy pocsék színész, saját magát tudja eljátszani, Rockyként, meg Ramboként, ettől függetlenül ugyanúgy lehet érte rajongani mint Schwarzeneggerért
Gosling esetében ennek több oldala van azért

@Sanosuke: 36 adás alatt szerintem egy James Bondot nem említettek így nem is hinném, hogy bármelyikük is szereti ezt a témát

freddyD 2013.09.24. 22:35:33

@scal: @Sanosuke: De, egy James Bond volt (Skyfall), de jó a meglátás, nem igazán érdekel minket a JB. Engem speciel egyáltalán nem. Régen láttam párat de szimplán nem hoztak lázba

P. dictus Magister 2013.09.25. 06:30:01

@freddyD: Mi a helyzet a Breaking Baddel? A szezonfinálé után terveztek különkiadást?

Egyébként megnéztem az Act of killinget, megrázó volt. Ellentétben a korábban említett "Cannibal warlords of Liberia" c. filmhez képest, szerintem itt az Anwar nevű fickó nem volt pszichopata(bár én nem vagyok pszichológus, szóval lehet, hogy tévedek).

freddyD 2013.09.25. 06:34:39

@P. dictus Magister: Igen,lesz majd újra BB podcast is. Jövő héten

zso_cso 2013.09.25. 21:04:59

@scal: Azért emlitettem példaként éppen Stallone-t. Én nagyon szeretem a filmjeit, de ha valaki aztmondja rá, hogy rossz szinész, azt is elfogadom. Akinek eddig nem jött be Gosling, annak talán ezután sem fog.

zso_cso 2013.09.25. 21:05:05

@freddyD: Ha már sorozatokról van szó a Sons of Anarchyt nézitek? Múltkor Gergő emlitette. Egyik legjobb sorozat, amit láttam. Ha szeretted a The Shieldet, akkor gondolom ismered ezt is. Szivesen meghallgatnák róla egy podcastot.

Sanosuke 2013.09.26. 19:28:34

valaki mesélje már el miről szól ez a breaking bad ?

freddyD 2013.09.26. 19:33:04

@zso_cso: Még nem láttam, de rajta van a listámon

P. dictus Magister 2013.09.27. 06:32:44

@Sanosuke: Egy átlagos kémiatanárnál inoperábilis agydaganatot diagnosztizálnak az orvosok. Közlik a fickóval, hogy már csak pár éve van hátra a legjobb esetben is. A kezelés drága, a család anyagi csődbe menne ha fizetnék a kemót (a biztosítás természetesen nem fedezi a legjobb kezelést). A tanár nem akarja elvenni a gyerekei örökségét, inkább egy kétes vállalkozásba kezd, metanfetamint kotyvaszt, hogy zsebpénzre tegyen szert, meg fedezni tudja a kórházi költségeket,meg a gyerkőcök taníttatását. Ez az alapfelállás, de ahova kifut a történet, na az az igazán izgalmas ;)

zso_cso 2013.09.27. 19:29:05

@freddyD: Akkor szerintem ne várj vele sokáig. Én ugyanigy voltam vele. Már a 4. évad ment, amikor elkezdtem nézni az elsőt. Aztán nem birtam abbahagyni.

P. dictus Magister 2013.09.28. 11:59:12

@freddyD: Ha jó emlékszem egyszer méltattátok Walton Gogginst, aki ugye a Shieldben is játszott.

S P O I L E R : A Sons Of Anarchy tavalyi évadában, egy transzvesztita prostit, népiesen buzimacát játszik, meggyőző hitelességgel :)

CsakNorrisz 2013.10.04. 19:30:34

A Hajsza a győzelemért egy rettenetesen jó film. Nekem rögtön felkerült nemcsak az idei, hanem az örök ranglistára, bár én személy szerint nagyon nem szeretem az F1-et. Aki még nem tudja, hogy mi volt a Lauda-Hunt összecsapás végeredménye, (mint én) annak javasolnám, hogy ne nézzen utána mert ez plusz izgalmat ad a filmhez

Mr. Schreck 2014.01.12. 20:48:42

A Fél Nelson kapcsán meg kell említenem a középiskolai töritanáromat. A tornacsuka, az élénkpiros nadrág és a fekete Mr. Beanes póló alapfelszerelés volt nála, hiába volt a harmincas évei végén. Az volt a kemény hogy ez a stílus egyáltalán nem hatott természetellenesen, vagy erőltetetten tőle, ilyen figura volt. Az órákat is lazábban adta le, de nem ment a minőség rovására. Elég közkedvelt volt, mondanom se kell. :D
süti beállítások módosítása