HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

A tett helyszíne, a csodálatos és nem klímás 173E busz. Felszállásom után ellenőr trió egyből razziázik, amikor fennakadnak két (...)csán. Azon fajtából valók, akik felületességüket büszkén közszemlére teszik és gyanítom 40 évesen egyedül fog majd dekkolni, mert semmi épkézláb embert nem tud megtartani. Mindez lefordítva: Szolis testecske, marha dizájnos szemüveg, piercing lóg a pofán, undorító műkörmök, csillivilli csajos telefon és még folytathatnám. Tudjátok, kikre gondolok.

Persze jegy az nem volt, aztán kuncogva gyanítom kamuztak adatokat, ellenőr meg az impotens előírásoknak hála nem tud mást csinálni, mint felírni őket, aztán majd a csekk úgyis a kukában landol, mert gondolom Tündibündi Anikó nem beazonosítható.

Elfogadom, hogy a BKV bérletei és jegyei drágák. Egyes embereknek brutálisan drágák és kénytelenek bliccelni. De mikor pont az ilyen emberek (ebben az esetben eme fruskák) az ingyen növő körmük műanyaggal való letakarásáért többet költ, mint a seggének a transzportálásáért, az fel tud ám dühíteni.

Az ilyen emberek miatt kerül 9800 forintba az az istenverte szelvény, végkielégítéses cirkusz ide vagy oda.

Címkék: hülye emberek

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr632151731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Razak 2010.07.14. 17:17:43

Engem az basz fel nagyon, amikor a buszon morog a csajszi, hogy megbüntették őt a múltkor a DKV-nél 5000 Ft körülire, de utána még gyorsan hozzáteszi, hogy ő valójában már ennél többet elbliccelt..... :S

Na ilyen nőt sem akarok gyermekeim anyjának.

LoGi 2010.07.14. 17:19:26

az ingyen növő körmük műanyaggal való letakarásáért többet költ, mint a seggének a transzportálásáért, az fel tud ám dühíteni.

micsoda megfogalmazás :DDD amúgy jogos a dühöd

Zsolt211 · http://zsolt2106blog.blogspot.com/ 2010.07.14. 17:41:35

@Razak: igen, ez sajnos manapság előfordul ám... egy kis off: érdekes blogajánlások vannak : Orbán Viktor kultusz
Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!... és hasonló kultikus megá..
vilagnezet.blog.hu

weeez 2010.07.14. 17:47:34

ó, ez csak a jéghegy csúcsa.. Ennél sokkal durvábbakat látni a BKV-n, ha odafigyel az ember..meg persze ha rendszeres utas.

Cs@tLós 2010.07.14. 17:48:13

ismerősek a fentebb leírtak...nekem 4 évet sikerült fősulin az ilyen picsák körében eltöltenem. BKV-ra kényszerül, mert épp szervízben van a kocsi amit ugye apuci tolt a segge alá, és hangosan ki is hirdeti a villamoson, hogy ő egy ilyen lepra szolgáltatásért nem fog 300 (!) ft-ot fizetni, de a vállán lógó 300 000 ft-os Luis Vuitton táska, az teljesen rendben van, meg egyébként is, neki az KELL.

Razak 2010.07.14. 17:58:37

Mondjuk a BKV helyében azt csinálnám minden járaton, mint a metrónál. Ajtónál ott áll a kolléga, akinek mutatják a bérletet és a jegyet érvényesíti. Kész!
Nem vadászni kell az emberekre, hanem ellenőrzés fejében felszállhatnak. És kevesebb lenne a konfliktus.

Ezzel több munkahely is lenne, ami manapság biztosan sokaknak jól jönne.

freddyD 2010.07.14. 18:10:04

@Razak: Az első ajtós felszállást én is támogatnám, sajnos magyarországon gyakorlatilag betarthatatlan lenne. A felszállók fele ugyanúgy ott szállna fel, sofőr meg mit fog csinálni? Nem indul el? Azt kicseszik más 60 emberrel?
Na meg a sok okos mindig az ajtó után 2-3 lépéssel már lekempingel, aztán ott tömegnyomor van, tovább meg visszhangzik minden.

Külföldön sok helyen szépen működik az első ajtós megoldás, azonban ott egyrészt sosincs akkora nyomor, mint itt, illetve más a mentalitás

nemecsek ernő áruló 2010.07.14. 18:21:32

Ámen! Ez bizony így van! Én is megveszem a bérletet, pedig van, hogy nagyon meg kell húzni érte a nadrágszíjat.

nemecsek ernő áruló 2010.07.14. 18:26:34

@freddyD: Hollandiában az eindhoveni vasutállomásról a repülőtér felé tartó buszon első ajtós felszállás. Jegyautomata a busz közepén a csuklóban. A sofőr mögött 3 fiatal beterpeszkedve, mi cuccokkal kepesztünk át rajtuk, az egyik kicsit elhúzta a lábát, hogy "átengedjen", én nagynehezen átemeltem az 50 kilós bőröndöt rajta. Magyarok voltak.

Komolyan! Mi a franc baj van ezzel a néppel??? Ezért van az, hogy ha egy sziget jellegű feszten vagyok, külföldinek inkább nem vallom be, hogy magyar vagyok. :(

algi 2010.07.14. 19:43:04

Ráadásul hogy szállsz fel az első ajtón, ha már a megállóban is szadíniákként állnak lapjával az emberek?

Egyébként azokról, akik nem engedhetik meg maguknak a jegyet/bérletet:

Egyszer gyalogoltam az Aréna Plázától a Keleti felé és szembetalálkoztam egy nem túl elegáns, de közel sem hajléktalan kinézetű figurával. Azt kérdezte meg, hogy ha másnap reggel visszafelé megy, hogyan jut el a Déli Pályaudvarhoz. Mármint gyalog. Tehát, hogyha átment az Erzsébet-hídon, akkor balra vagy jobbra kell-e fordulnia. Úgy emlékeztem, hogy jobbra.

majki1111 2010.07.14. 21:46:34

@freddyD: Freddy pécsi vagyok... Pécsen teljesen jól meg van oldva az első ajtós felszállás... Addig nem nyitja ki a sofőr a többi ajtót, amíg a felszállók sora el nem ér az első-második ajtó közé... Így van kitalálva a menetrend is, első 2-3 hétben mindenki még fel volt háborodva, de utána már megszokták, az első ajtóhoz áll mindenki, ha az összes ajtót kinyitják(már ennyire fegyelmezettek lettünk 3 év alatt :D) akkor se mennek a többihez, hanem ki várják a sorukat. Egy buszmegállónál megengedett a több ajtós felszállás, az az ÁRKÁD. Úgyhogy teljesen megoldható.

majki1111 2010.07.14. 21:47:31

@freddyD: Bár már a tömött járatok, és a dugók miatt motorral járok :D

Kolonel 2010.07.15. 07:35:48

Nálunk Debrecenben is bevezették az első ajtós felszállást (5 éven belül másodjára), de nagyon nem működik.
Egyrészt azért, mert csúcsidőben mindenki megragad a az első két ajtó között, és egy tűt nem lehet leejteni, miközben hátul még ülőhelyek is vannak.
Másrészt igen idegesítő, hogy 30 méter sprint után nem képes kinyitni a hátsó ajtót, hanem még szívózik, hogy menjek előre, és ráadásul késtem már le úgy buszt, hogy azt már nem várta meg, míg előre érek.
Harmadrészt a jármű, a forgalom és a felszálló utasok mellett (és akkor még nem is említem a megbonyolódott ajtónyitási procedúrát, mert a 3-4 ajtógomb egyszeri lenyomása helyett előbb egyet nyit, aztán az összes többit) legtöbbször nem tud figyelni a bérlet ellenőrzésére, volt egyszer, hogy véletlen a múlt havi bérletet mutattam neki, de fel se tűnt.
És akkor még nem is említettem azt a plusz nemtudomhánypercet, ami késést ez az egész okoz. Szóval szerintem ez az első ajtós felszállás egyáltalán nem megoldás, legalábbis olyan helyeken, ahol gyakran telnek meg a buszok.

2010.07.15. 11:59:32

én szerencsére nem BKV-vel járok, így nem tudom, milyen szar lehet neked, mindenesetre részvétem, amennyire tudom

Setemény 2010.07.15. 12:10:17

Engedjétek meg, hogy megosszam azt, amit tavaly Londonban tapasztaltam a buszozással kapcsolatban. Ha Londonban utazol célszerű Oystert használni, ami egyfajta mágneskártya, amire rakhatsz fel pénzt, vehetsz rá bérletet stb. Nos, két hetes kint-tartózkodásom alatt kétszer volt szerencsém ellenőrzésre a buszon. Első alkalommal megijedtem. A busz megállt egy megállóban, ami tele volt rendőrökkel(!), majd ajtónyitást követően, minden ajtóba két(!) rendőr állt, és ezt követően szálltak fel az ellenőrök. Egyszer egy nőt szépen le is kaptak a buszról. Amúgy ott három fajta busz van. Van ami egyajtós, itt értelemszerűen ott szállsz le és fel. Van kétajtós (az emeletes is ilyen) ott csak elől szállhatsz fel, és van többajtós ahol bárhol felszállhatsz, és igazából ez az egyetlen fajta járat, amelyen bliccelhetsz, de ahogy fentebb leírtam, nem érdemes.
Tudom elég meredek Budapestet Londonhoz hasonlítani, csak egyfajta szemléltetésnek szántam, hogy szigorúbb szabályokkal mennyivel többet el lehet érni.

Ui.: Most, hogy ezt így leírtam, úgy mennék idén is, csak valszeg hazatérés után éhen halnék.

ZsKA26 2010.07.16. 23:58:36

Ahogy leírtad freddyd az jó volt:DAmúgy meg BKV minden ellenőrzése meg az egész úgy ahogy van szar... (320FTs jegy tényleg lopás)
Én nekem még nem gáz így diákbérlettel de később...

kenythesecond 2010.07.17. 17:39:08

hát igen... Havas Henrik mondatával kell éljek: Hát azéé beszarok!

én minden hó-ba megveszem a bkv bérletet és 14 éves vagyok akiknek a 90%-a nem vesz se bérletet se jegyet, és valamelyik kortársam még simán neki áll anyázni (kissebbségi)

azér hogy ezek a picsák ne fizessék ki a jegyet, de rózsaszínen virító 10 méteres körömre tellik...

kenythesecond 2010.07.17. 17:41:17

@Razak: Mert szerinted ki akar ilyen nőt? Már mindenki úgyvan vele mint te

freddyD 2010.07.17. 18:41:31

@kenythesecond: Sok embernek... A kigyúrt izompólósnak pl biztosan ilyen kell

kenythesecond 2010.07.17. 18:51:52

@freddyD: há najó de csak azért hogy megmutassák hogy nekem ilyen ribim van

az én barátnőm kerüli a 10 méteres műkörmöt és vesz bkv jegyet is...

Strife 2010.07.20. 23:48:03

Most augusztus első napjaiban fogok költözni, közelebb lesz az iskola, ami azt jelenti, hogy nem kell villamosoznom, felteszem sem troliznom. Tehát marad 7-9 perc gyaloglás (k.b.), aminek reggelente igen örülök. Mondhatni... Kipróbáltam, késéskor 3-4 perc futás. Csak utána nagyon megizzadok, ráadásul sem esőben, sem hóban-jégben nem ajánlott. Esőben gázul néz ki a vizes nadrágszár, télen pedig a vörös dudor a homlokon. Lényeg a lényeg, hogy csak a birkák bliccelnek. (Anno a metrón is átjutottam jegy/bérlet nélkül, bár a visszaúton egy öreg néni drogosnak nézett, amikor pénzt kunyeráltam a hazaútra. Szép idők. :))

Kutka95 2010.07.27. 22:34:38

Egyébként itt Zalaegerszegen nem az utasok a hülyék (legalábbis a többsége nem), hanem a buszsofőrök idióták...

Herogenius 2010.08.04. 14:06:58

Szia FreddiyD. Nem gondolkoztál még azon, hogy kéne csinálnod egy TV csatornát? Lehetne a címe rpc azaz Rossz Pc Játékok. Éjfélkor mutathatnád a Lula3d-t :D
Csinálhatnál műsorajánlót. Ha már ilyen nagy sikered van h mindenki röhög rajtad, akk mért ne lehetne?:D lehet h még híres is lennél :D aztán a reklámokat is parodizálnád, meg játékhíreket is mondhatnád. Pl: este 8 kor lenne a hírek. és az lenne a címe h egy öltönyben vagy és beszámolsz a játék hírekről, hogy világszerte megjelent pl egy játék. Azért gondold át, nem vesztenél sztem semmit :) szia

freddyD 2010.08.04. 20:20:46

@Herogenius: Persze, hogy én legyek a következő Budapest TV

Herogenius 2010.08.04. 23:47:53

Mért ne? Legalább több gyerek ismerne. Igaz, 10 éves vagyok, de te vagy a példaképem, és ezzel nem nyalizni akarok neked. Hogy érted hogy te lennél a következő Budapest TV ? Te osztod az intelligenciát, és legalább a gyerekek tudni fogják, hogy milyen játékokat NE vegyenek meg.

Szandi... 2011.03.09. 21:13:00

Engem az idegesít fel,amikor a sofőr haverja felszáll,és természetesen ott teszi le az emberkét ahol csak akarja,de azért eldiskurálgatnak az ajtóban még 10-20 percet,csak nehogy oda érjen már az utas időben ahova szeretne...
Kecskeméti vagyok,de már 1 éve mindig bringával járok,még ha oda is fagyok rá,mert utálom a tömeg nyomort,olyankor levegőt is alig kapok,ráadásul lehet szagolni a putris kisebbségi illatanyagát,plusz a seggembe is belemászik 1-2 aktatáskás vagy esernyős emberke...

Szandi... 2011.03.09. 21:14:28

Hupsz az odaérjen egybe :)

blady 2011.03.21. 13:01:27

@majki1111: fáziskésés befigyel, mert ez nem egy tegnapi bejegyzés volt, sebaj :)
Na szóval, Pécsen lehet, h mindez működik, de én azt veszem észre külvárosi "vidéki jányként", hogy a pesti emberek nagy része szétrobban attól a felfoghatatlan egótól és nagyképűségtől, amit képtelen vagyok felfogni, mire föl alakul ki bennük. Gondoljunk csak a plázagörlökre, akik ha meglátnak egy kismamát, mintha mi sem történt volna viháncolnak tovább, mereszteva 20kilós seggüket, vagy a 15éves kis suhancokra, akik péntek este előszeretettel üvöltöznek végig egy 20perces Budakeszi- Moszkva tér távot. azt is úgy, h ha füles van a fejemen, saját zenémet nem hallom rendesen..maxra meg nem fogom feltolni, mert szeretnék hallani 30 éves koromban is.
Vagy ha ne adj isten állandóan egy csövessel kellene utaznom a buszon én is húznám a számat a 320-as jegy miatt, sőt lehet nem is lyukasztanám ki mindig, bármennyire is tartom magam normális utasnak:D (de tudtam én, h több dolog miatt is fogom visszasírni a sulis éveimet..)
Szóval ha szigorítani is akarna a BKV, nem lenne egyszerű, pont emiatt a gyökér "semmibe veszünk mindent és mindenkit" hozzáállás miatt..

Szandi... 2011.04.19. 10:52:31

@kiskunk: Én meg Katedrás vagyok szóval át tudom érezni :D Engem még nagyon fel tudnak idegesíteni az öregek is,amikor odatolonganak a seggedbe,csak hogy még háromszor megnyomkodják azt a rohadt leszállás jelzőt,amikor már világít is,de azért ő biztosra megy...De ez igazából nem lenne baj,csak már állunk ott huszan,és mozdulni nem bírunk,és akkor is odalökdösi magát,és még én vagyok az udvariatlan...jah hát az ilyen üldögélő udvariatlan seggfejekről ne is beszéljünk abból itt is van elég... :D...Mikor látja hogy az öreg nénikének van egy 30 kilós csomagja,és úgy vonszolja maga után,de csak azért se kérdezi meg hogy le akar-e ülni,mert már égő udvariasnak lenni vagy én nem is tudom...Jah meg szégyen,hogy kb másfél éve is én ajánlottam fel a babakocsis nőnek hogy lesegítem a babakocsit,amikor vagy 10 srác ott állt és nézte...

blady 2011.04.19. 13:03:35

@Szandi... erről pont egy full ellentétes történet jut eszembe :D
joemberek.blog.hu/2010/11/02/hogyan_legyunk_jok

Sanosuke 2013.01.25. 21:20:53

hátha még olvassa valaki :)

én úgy vélem ha a budapesti tömegközlekedők 99%-a megvenné a bérletet minden hónapban rendszeresen, akkor is ugyanitt tartana a bkv.

ha több pénz van a kaszában többet is lehet elherdálni, baráti/rokoni cégeknek adni belőle stb.

akkor is ugyanilyen szar buszok és villamosok lennének, akkor is évekig húzodna a 4-es metro elkészítése.
süti beállítások módosítása