HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Gyerekként olyan jókat kacarászott az ember a nagyszülein, hogy nem tudja mi az az internet, hogyan működik a számítógép... A szülein meg azért, hogy akármilyen kütyüt megvettek ők előbb bújták a használati leírást, ahelyett hogy automatikusan beüzemelik és 3 gombnyomásból átlátják, hogy hogy van ez...

Hogy mondogattam..."Ez sosem fog velem megtörténni"...

Lószart...

2010 van és már snassz ember vagyok, hogy eddig csak 3 mobilom volt és azokat is azért kellett lecserélni, mert nem működtek már. Telefonommal nem csatlakozom az internetre, hanem egész konkrétan még mindig feltöltőkártyával nyomom. Nem tudom mi az az androidos mobil és nincs iPhone-om. Úgy konkrétan egy Apple termékem sincs és nem is akarok. Nem látom át, hogy mitől jobb nekem egy iPod mint egy mezei mp3 lejátszó.

Nincs 3. generációs játékkonzolom, úgyhogy az Otherworld-ön megjelenő témák 80%-ra röffenni sem tudnék. Sajnálom rá a pénzt, meg úgysem játszanék online kenyai srácokkal olyan játékkal, amelyről nem is hallottam még.

Régóta nem áldoztam ilyenre, úgyhogy vettem egy luxuscikket: egy laptopot. Legfrissebb operációs rendszerrel, gondoltam XP óta csak fejlődtek a dolgok. Igazából csak szívok vele, mert semm sem olyan mint volt és kis túlzással úgy érzem magam, mint a Windows 3.1-es -> Windows 95-ös átállásnál. Sok pitiánernek tűnő problémára képtelen vagyok megoldást találni, úgyhogy faggatom az ismerősöm, aki már oly sokszor kihúzott a szarból.

 Ugyanez a szórakoztatóiparra is érvényes. A magazinok zenei rovatából alig ismerek valakit, maradok a régi, beváltoknál.

Persze sok dolognál lehet mondani, hogy nem is baj, ha nem vagyok képben. Mondhatnám szerencsés vagyok, de valahogy nemrég döbbentem rá, hogy én is beléptem az elmaradottak klubjába. Még ha nem is olyan drámai a lemaradás, ha így megy tovább minden, 10 éven belül én is röhej tárgya leszek.

Úgy néz ki ezt senki sem ússza meg, születhet ő akármikor...

Címkék: elmélkedés

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr462341937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LoGi 2010.10.03. 18:01:14

ez így igaz :D értem ezt az utolsó mondatra.

blady 2010.10.03. 18:03:49

laptopt leszámítva, üdv a klubban :D

algi 2010.10.03. 18:45:27

Én nemrég gondolkoztam el azon egy nosztalgiára építő sorozat kapcsán, ami tele van a 70-es évek zenéivel (én 80-ban születtem), hogy ezek még igazi zenék voltak, bezzeg ma nem tudják, milyen a jó zene. Aztán rádöbbentem, hogy amikor gyerek voltam, akkor is pontosan ugyanezt mondták arra a zenére, amit hallgatok. Ebbe bele kell törődni.

Én amúgy, mikor betegeskedni kezdett az asztali gépem, netbookot vettem. Munkához tökéletes, kisebb is és olcsóbb is, mint a klasszikus laptop. A gép jelenleg hasznavehetetlen, és hónapok óta a netbookon dolgozom, szóval nekem ez így tökre megérte.

tonyrulez 2010.10.03. 19:14:33

Természetesen nem lehet mindent első alkalommal úgy használni, mint egy profi. Én is csak pár hét után tudtam teljes körűen használni a Win7-et, utána még 1-2 hónap, aztán váltás Ubuntu 10.4-re. Játszani nem játszok, de ha mégis szeretnék, akkor átkapcsolok W7-re. Utolsó gondolatodhoz, hogy "elmaradott" vagy, hozzáfűzném, hogy nem biztos! Az ember ugyebár sok mindent nem tud, és az már kérdéses, hogy amit nem tud, tudnia kellene-e. Az orvos sem tudja a másodfokú-egyenlet megoldóképletét, de a munkáját jól tudja. Te speciel jól mutatsz be rossz játékokat. Ez nekünk bőven elég.

Gaben No.1 2010.10.03. 19:55:59

Nos, ez sajnos így van. A filmekkel, zenékkel mondjuk én úgy képben vagyok, de például valamikor régén szinte minden híres focistát ismertem, tudtam hol játszik, mennyi az értéke stb., egy kicsit nem figyeltem pár év múlva meg már csak kapkodtam a fejem, hogy ez meg ki a franc? na és ez?
Ha valami nagyon érdekkel akkor aktuálisan képben lehet lenni, de ez hamar elillan :(

2010.10.03. 21:51:24

apple termékek = lószar

Cs@tLós 2010.10.03. 23:33:54

@kennyflevi: ilyen kommetek=lószar. Amit nem ismerünk, azt nem fitymáljuk.

Freddy, sztem sem kell mindent ismerni, de elég sokszor emlegeted az Apple termékeket, hogy miért jobb, mint másik mp3 lejátszó...nem tudom, nincs iPod-om, akinek van, valszeg kismillió érvet tud, hogy miért jobb mint a többi lejátszó.
Mint ahogy én is kismillió érvet tudok, hogy miért jobb egy iPad mint 1 netbook, vagy miért jobb egy MBP mint 1 egyéb laptop. Kérdezz olyat akinek van, legyél nyílt (ne fitymáld le rögtön, hogy neked plö az a funkció nem kell, ami másnak sokat ér), és rögtön megtudod, hogy másnak miért jobb. És ez még csak nem is jelenti azt, hogy neked is jobb lenne.

Magyarázhatom én egy hardcore gamernek, hogy miért jobb a MBP mint a többi laptop, ha tudom, hogy csak játékra használja a gépet, akkor csak a szót pazarlom, neki a laptop való. Vagy ha vkinek van asztali gépe, laptopja, tökfölösleges mellé az iPad, minek? Ennek ellenére sokan ész nélkül megveszik, aztán 1-2 hét múlva eladják, mert nem tudták mire használni... Sztem érted mire gondolok.

Cs@tLós 2010.10.03. 23:34:50

blogmotor monnyon le.

blady 2010.10.03. 23:42:15

előző hsz-ből lehagytam egy o-t..
amúgy honnan tudod, h nem ismeri?:)

Cs@tLós 2010.10.03. 23:47:13

@blady: freddy, vagy az előző kommentelő? Tapasztalat :P Eddig még aki próbálta, mindenki elismerően nyilatkozott a minsőségükről, stb. legfeljebb azt mondta, hogy neki akkor sem kellene, mert mocsok drága, vagy nem tudná kihasználni a tudását, de fröcsögni jellemzően azok szoktak akik valójában nem próbálták, csak hallottak vmit, nomeg látták az árcetlit :P

Cs@tLós 2010.10.03. 23:49:18

@Cs@tLós: jah, a fröcsögést nem Freddyre értem, ő csak mondta, hogy nem érti hogy miért jobb. Én se értettem amúgy, elmentem egy márkaboltba, kipróbáltam, olvastam véleményeket, stb. egyszerűen azét mert kíváncsi voltam. Persze nem csak az Epüllel van így, nem fikázom amit nem ismerek, lásd mondjuk Android. Azt is sokan dicsérik, biztos nem véletlenül.

algi 2010.10.04. 00:49:53

@Cs@tLós: Azért van egy jópár tényező, amihez nem kell kipróbálni. Pl. ha valaki ragaszkodik a Flash-hez, akkor nem fogja kipróbálni, hogy milyen, amikor nincs. Ez csak egy példa.

Cs@tLós 2010.10.04. 00:58:53

@algi: ezért mondtam, hogy attól is függ, hogy mire akarja használni. De az számomra kétséges, hogy ettől le kell-e szarozni vmit :S Akinek kell flash, nem azt veszi.

blady 2010.10.04. 10:59:45

az előző kommentelőre gondoltam :) persze jogos, h nem kell leszarozni dolgokat, de úgy vagyok vele én is, h van egy mezei SE S500i-m, egy sony mp3 lejátszom meg egy egyszerű asztali gépem és túléltem minden napot, Apple, Iphone és mindenféle - már-már nálam okosabb - kütyük nélkül is:)

sheela567 2010.10.04. 11:09:21

@Cs@tLós: Én voltam olyan "szerencsés", hogy blog.hu nyereményjátékán nyeretm egy iPodot, alig bírtam megszabadulni tőle(nem tetszett, nehéz, nem praktikus, hülyén néz ki, és bonyolult rá akármit is feltölteni).

Végűl tesóm vette meg tőlem, és ő sem használja, a legmélyebb fiókjában tartja, a dobozában...

Cs@tLós 2010.10.04. 16:18:37

@blady: Nekem (jelenleg még) van szifonom, de aláírom, hogy ez marhára nem létszükséglet. Lesz egy iPad-em, ketten fogjuk használni, mintegy megosztott netbook-ként, és csak azért nem netbook lett, mert mindketten érintőképernyő-mániásak vagyunk...és a szifon helyett egy SE w595 lesz, telefonálni, zenét hallgatni, smsezni tökéletes lesz, és meg kell hogy mondjam, hogy klasszisokkal jobb a képernyője mint a szifon 3G-nek :P
Ezért is írtam feljebb, hogy teljesen érthető ha vkinek nem kell (mivel tényleg nagyon drágák a cuccaik), sőt még az se meglepő, ha vkinek nem is tetszik egyáltalán, de utálom a fröcsögést :S

@sheela567: iPod-om nem volt, nem is lesz, mindig is telón hallgattam zenét amióta erre lehetőség van, és az új shuffle-n kívül egyik sem tetszik :P De sokan használják, gondolom, hogy tudnának vmit mondani, hogy nekik miért tetszik (jobban mint a többi).

Cs@tLós 2010.10.04. 16:20:30

Freddy: bocs, "kissé" elvittem off irányba a témát...

Deathwing 2010.10.04. 17:07:26

@algi:
Hát már elnézést, ez flémnek fog hangzani, de muszáj visszajeleznem ilyen formában:

www.youtube.com/watch?v=uM4-vseHwSc&feature=related

Aki erről a zenéről negatív véleménnyel van, az -már megbocsássatok a kifejezésért- egy HATALMAS begyepesedett kommunista.

blady 2010.10.04. 17:46:20

@Cs@tLós: de az még mindig nem derült ki, h a kedes delikvens okkal fröcsögött e, avagy sem :) de ha 1 hét múlva sem lesz legalább egy mondat magyarázat, akkor meg se szólaltam :D
Deathwing féle linkhez meg annyit, h még nem leszek begyöpösödött kommunista, mert tökmás ízlésem van, mint neked :)
Meg kell tanulni elfogadni mások véleményét. Max a hangvétellel lehet bajod, azzal nem, h nem értenek veled egyet.
legalább is nekem ez a véleményem.

humbugg 2010.10.04. 19:03:43

@Deathwing:
szerintem ezen a blogon nyugodtan lehet ilyenekről is beszélni, de azért majd az Alma termékekről is írok pár sort.
szóval Deathwing: én 17 éves létemre egyHATALMAS begyepesedett kommunista vagyok, mert erről a zenéről igen negatív véleményem van. és miért? mert férfiasan bevallom: nem szeretem a metált (ez így ilyen formában kis ferdítés, van egy-két zenekar, akinek egy-két dallamossabb számát meghallgatom). ez a hozzáállás már-már azokra a 12 éves gyerekre emlékeztet, akik minden gettóhiphopmajka szám alá beírják, hogy "jee jee, malyka a leglyobb reper a bojgón és 12 éves vagjok és dugomakurvákat a nyóckerbe és dögöljön meg az összes rocker"
nemtudom, hogy miért idegesített fel ez a komment, bocsi, de le kellett írnom

Apple termékek:
van egy iPhone-om, nagyon szeretem, vigyázok rá, így lassan 3/4-ed éve szinte gyári állapotban van, tud mindent, amit akarok és mindent, amit nem annyira. de ha egyszer úgyis rengeteg hely van rajta, kit érdekel, hogy egy alkalmazás felesleges-e vagy nem. ha épp feleslegesnek találod, nem használod. de velem is előfordult, hogy egy térképes alkalmazást feleslegesnek ítéltem, és hála neki egy srác 5-ös lett földrajzból év végén. szóval sose lehet tudni. én nagyon szeretem a kis drágámat

Danessz 2010.10.04. 19:49:27

Vazzeg, akkor nem csak én öregedek? Körülöttem lassan mindenkinek érintőképernyős teló, Windóz tökömtuggyami, meg mittoménmennyi gigaherces szgép. Erre én meg csak nézni szoktam, hogy WTF??? És miért is jó az? Nekem a gépen van COD2, COD4, régebben toltam a COD2-őt, már azt is csak néha, van össz vissz 15 órám a kettővel. Ezen kívül nincs említésre méltó játékom. Mondjuk a legfurcsább a zene, mivel egyre inkább a Herzeleid felé fordulok(aki nem tudná mi ez, szégyellje el magát, '95-ben adta ki a Rammstein).

Cs@tLós 2010.10.04. 21:42:35

@blady: ez igaz, még valóban nem mondott érdemben véleményt, de ha leírja akkor sem tudjuk, hogy igaz-e, sok a divatból fikázó.
Teljesen egyetértek, nekem is a hangvétellel, vagy a fröcsögéssel van bajom, ha vki kultúráltan leírja, hogy egyszerűen neki más jobban bejön/nem tetszik az adott dolog, mindegy, hogy zene, vagy számítógép, vagy akármi, az normális formában teljesen elfogadható. Csak ez a mostani blogok komment részlegére nem jellemző, hogy fröcsögésmentesen megvitassák az emberek, hogy kinek mi jön be. Kicsit több tolerancia kellene sztem.

blady 2010.10.04. 22:05:06

@Cs@tLós: név, arc, személyiség felvállalása nélkül persze, h sokaknak nagyobb a mellénye, minth elszámoljanak 10-ig és értelmezzenek vmit, még "rosszabb" esetben intelligens vitába szálljanak vkivel. Ezt az évek alatt meg lehet szokni..de ez már nagyon off, bocsi :D

Alex_Burton 2010.10.05. 09:24:03

Hasonlóképpen voltam, mikor megjelent a Vista RC1-es változata. Kezdem telepíteni, már ott csodálkoztam, hogy jéééé teljesen grafikus felületen települ. Utána be akartam állítani az Aerot... aha persze, egy óra hosszámba telt, mire meg tudtam találni. A súgóból meg nem tudtam kibogarászni semmi használhatót. De a fórumokon már találtam használható informéjsönt. Zenéket illetve veled hasonló helyzetbe vagyok FreddyD. Ami megtetszik azt elhallgatom. Manapság azt se tudom ki a nagy ász a mai zeneiparban... totál nem érdekel. Amik vannak az MP3-ason azokat szépen elhallgatom.

algi 2010.10.05. 18:00:10

@Deathwing: Talán nem derült ki, de én a mainstream zenéről beszéltem. Tehát amíg a hetvenes években David Bowie, meg a The Who volt menő (akik zeneileg mondhatni "komoly" zenét játszottak könnyűzenei hangszereken), addig 2000 környékén nálunk mindent elárasztott a teljesen dallamtalan elektronikus tánczene (mondjuk be kell vallanom, hogy van jogosultsága pl. a spiritualizmusban a monotonitásnak, de ott szerintem inkább arról volt szó, hogy számítógépen könnyű volt ilyen számokat írni).

Vagy ma az egyik legnagyobb szám Lady Gaga, akit én személy szerint kedvelek, meg szerintem messze az egyik legélvezhetőbb popzenész manapság, de szerintem meg se közelíti a kommentem elején említetteket.

Ami az általad belinkelt számot illeti, nekem túl vontatott (belefért volna több díszítés), a dallama túl popos (nagyon könnyed riffre épít), és túl sok benne a szintivel utánzott hangszer (ugyebár az szegény ember nehezen csinál monumentális metált).

Ebből a monumentális metál (sorry, hogy nem a hivatalos besorolást használom, mi ez, melodic death?) műfajból nekem amúgy nagyon kevés tetszik, mert engem nem nyűgöz le, ha benyomják szintin a kórust valami popos dallammal - és nagyon sok banda ezzel vált tök népszerűvé.

Bigpeterson 2010.10.06. 18:07:11

@Deathwing: Nem is tudtam hogy egy hatalmas begyepesedett kommunista vagyok. Érdekes, hogy én 18 éves létemre nem ismerem ki magam a mai zenék közt. Persze van amit meghallgatok, de nem sok. Ha kikapcsolódni akarok, akkor szívesen hallgatok Ray Charles-t, de Queen számokat és The Who-t is szoktam hallgatni. Hogy ellentmondjak magamnak, igaz hogy minden mai számot is meghallgatok, de nagy részüket csak egyszer. Ezek közé tartozik a Skillet, ami megint vegyes fogadtatású :)

Ájfon:

Csatlós tökéletesen fogalmazta meg a helyzetet. Láttam már Iphone-t, abszolút nem vitatom, tényleg jó, csak nem nekem. Mit érek a sok nagyon faja funkcióval, ha úgyse használom ki. Még a wifi-t se, és ha nincs rá szükségem, minek fizessek érte? Viszont kellett nekem a tapi kijelző, meg hogy ne legyen túl kicsi, SP-t tudjak rajta nézni. Erre megfelelt egy Samsung 5230 is. Akinek viszont kell multi-touch, a wifi, az nem vesz s5230-at, mert csalódni fog, neki igenis kell egy okostelefon.

Kicsit hosszú lett, remélem nem ment át nagyon off-ba

Faint13 2010.10.06. 19:30:12

@Cs@tLós: Respect! Teljes mértékbe egyetértek veled. Mindenki élje a saját stillusát, és ne akarják ráeröltetni másra, csak mert neki az tetszik. Feltudnék valakit pofozni amikor hallom, hogy ez de ratyi, az de gáz. Pl most nyáron amikor tönkrement a régi telefonom, és vettem újat, azért szóltak le, mert azon gombok voltak(!) és nem ez az érintőképernyő. Mostani zenékhez közöm sincs. Mindenki odavan az "I don't speak americano" című notáért, pedig szerintem csak ugyanaz a 10 mp ismétlődik benne 3 percig. Gáz ,hogy 17 éves vagyok, és már most túl öregnek érzem magam a mostani divatokhoz.

ThealcoholicGoat 2010.10.06. 21:16:18

@Cs@tLós: csak 2-őt mondok: nem fagy le és félévente 1x ír ki hibaüzenetet vagy mi a bánatot amivel a windows rendszeresen megszivat. Persze nincs rá annyi game :(

minieeeee 2010.10.08. 15:34:34

@Faint13: Teljesen egyetértek veled! :)
mondok jobbat,én 15 évesen érzem magam öregnek a divathoz,pedig aztán én tényleg nagyon fiatal vagyok :) Nincs nekem sem apple termékem,se laptop,se hajvasaló,se szűk nacim,sem "emo hajam" a zenéket pedig... a mai zenéket egyszerűen rühellem:) "we no speak americano"..hát az már tényleg no comment :) egy hasonló zenét összerakok én is egy egyszerű programmal :) aztán felrakom youtubra,és megnézik 14.000.000-n...Vannak persze kivételes zenék,de sajnos kevés : FankaDeli,és Metál zenék :)Bye ;)

kukatr 2011.01.08. 18:05:32

Nekem Android frissítéssel sikerült két napig 'használhatatlanná' tennem a telefonom. Nem értem miért kellett az újabb verziójú OS-nek más billentyűzár kombinációt adni. Mentségemre szólva ez az első ilyen kategóriájú telefonom (meg valami sim lockot is emlegetett bekapcsoláskor:O).:)
Szerencsémre a neten rengeteg információt találni, így csak ritkán fordul elő velem ilyen baki. Ezért is bosszantó, ha egy 'alap' dolgot nem tud az ember.:D
OFF:
Tinédzser korban szokás (látványosan) elkülönülni a mainstream-től, és egy réteg (vagy annak) hitt stílust követni. Ezt az emberek többsége előbb-utóbb kinövi.
@Deathwing: Amit linkeltél az rétegzene. Nem lehet elvárni egy ilyentől, hogy minimum semleges kritikát/véleményt kapjon. Én is hallgatok rétegzenét, nem is szeretik sokan a környezetemben.:)
Az Apple-nak meg nem én vagyok a célközönsége.

Qves 2011.04.12. 18:48:58

Az a szívás,hogy nekem már most fingom nincs arról hogy éppen min játszanak az Otherworldosok pedig csak 14 vagyok :D
Életemben eddig mindig csak a PCvel szarakodtam,de azzal sokat ;)

Qves 2011.04.12. 18:59:59

Ja amúgy nekem LG Optimus One-om van de annyira nem jött be mert:
-Akadozik mint állat,a franc tudja miért nem lehet rendes teljesítményű processzort rakni bele :/
-Egyszerűen minden második nap megjelenik egy sokkal jobb és az osztálytársaktól is csak azt kapom( meg még sokan mások) hogy az már régi és szar neki meg iPhone 4je vagy HTC Desire HDje van... A franc érti,mint a MINECRAFT updtaek :) Eddig szinte semmi új nem volt mostmeg minden héten új beta verzió XD
süti beállítások módosítása