HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Gratulálok minden kreténnek, aki más emberek szórakozását hátráltatja és elrontja. Ebben ludasak azok is, akik megnézik az ilyen legalja felvételeket, mert ha nem néznék, nem kameráznának.

Hollywoodnak elege lett a magyar kalózfilmekből

Premier szempontból azt hiszem az utóbbi években (pár kivételtől eltekintve, mint pl a District 9 vagy az Expandables) tényleg nem panaszkodhattunk. Remélem most sem kell azért 1-2 hónapot pluszban várni

Címkék: hülye emberek

131 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr562972345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.06.10. 11:40:18

@rollerpig: Ó, én nem bíbelődnék, ilyen algoritmusokkal, vagy mit tudom is én, ilyen szűrőkkel a torrent kliensek ellen. Jól megemelni a netárakat, egyből unfair módon, de lecsökkenne a kalózkodás. Lehetne piacon vásárolni az írott DVDket! :D

Csődör Johnny 2011.06.10. 11:42:29

@Bru: Tényleg, most jut eszembe, hogy volt tervezet a Kulturális adó, azaz megadóztatják a netet, hogy az illegális letöltésből eredő károkat valahogy visszafizessék (egy részét) a készítőknek. Hát nem tudom. Ha a kocsikat meg lehet adóztatni, hogy szennyezik a környezetet, akkor végülis ez is reális lehet akár.

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2011.06.10. 11:42:56

@freddyD: Hát akkor ezt mondd a szolnoki Cinema City-nek, mert pár éve velem kint hagyatták a kaját, és ahogy hallom, most sincs ez másként.

@Bru: Ez nem népszokás, ez az emberek egyéni szokásai. Te és Freddy nem szoktatok enni, akár a rágás hangossága, akár más miatt. Én meg gyakorlatilag máshogy nem is szoktam enni itthon sem, csak ha sorozatot vagy filmet nézek TV-n/DVD-n/gépen. Én nem tudok úgy enni, hogy nem történik körülöttem semmi, kvázi bámulom a falat. És ez fordítva is igaz, nem tudok filmet nézni karba tett kézzel 2 órán át.

Na de mindegy, kicsit elkanyarodtunk, nem a kaján van a lényeg.

freddyD 2011.06.10. 11:45:49

A havidíjas korlátlan online filmkölcsönzés lehet egy megoldás, de szerintem itthon ez is működésképtelen. Mert ha csak 150 forint lenne, az akkor is 150 forinttal több, mint az "ingyé van".
Volt itthon már online videótéka, be is csődölt. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a filmkínálatuk sem volt különösebben vonzó

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.06.10. 11:48:46

@Bru: érdekes opció lenne... de lehet, hogy meglepő de, sokan vannak oanok is akinek netre sem telik és akkor nem nézik meg egyáltalán a filmet....

2011.06.10. 11:50:47

@Ollokes: Nem igazán tudlak követni. Miben vagyok szűklátókörű? Nem azt mondom, hogy nem jó otthon mozizni, az is lehet jó, sőt. De akkor miért kell moziból felvett filmeket nézni? Nekem ez a "most és azonnal, csak hogy tudjak róla beszélgetni a haverokkal" mentalitás nem jön be. Van amit én is házi forgalmazáskor nézek meg, nem moziban, de eszembe nem jut letölteni addig míg meg nem jelent, mert derekasan bevallom, DVDket veszek, de blurayeket lopok. De persze sokat mozizok a lelki üdvömért! :D

2011.06.10. 11:54:24

@Wilde: A "nem megnézés" és az "ingyen nézés" között nagy a különbség! A potenciál a másodiknál ugyanis elveszik, meg ugyebár akik megtehetik és mégis kalózkodnak (mint szerintem mindenki), azok ráfanyalodnának.

2011.06.10. 12:04:48

@Millenotti: Éreztem az ökör párhuzamot, de én sem egyedül eszem "forever alone" fejjel egy Alba plakáttal szemben. :D A testem se járna jól, ha minden alkalommal film vagy valami vizuális cucc nézése közben ennék.
Én a rohanva az utcán étkező vagyok általában. :D
De ez már tényleg off, csak jelezni akartam, hogy nem személyeskedés volt a célom ezzel, csak anyagi érv ként hangzott el a kaja.

A másik a gonosz Cinema City tapasztalásokkal kapcsolatba! A jegykezelőket kirúgják, ha beengednek valami nem büfében vásárolt kaját, tehát nagy fantázia és rá lehet jönni, hogy ne a kacsónkba lóbálva vigyük be a szívemnek oly kedves csörgős zacskós finomságokat.
A jegykezelőknek is nagyon kínos dolog, főleg ha agresszív nézővel szembesülnek és leordítják a fejükről a hajat. Szatyorba, táskába, kabát alá már nem néznek. :)

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.06.10. 12:05:47

@Bru: ez így van, de egyébként azon is lehetne fejleszteni kis hazánkban, hogy a régebbi filmekhez könnyebben hozzá lehessen jutni, mert vannak oanok, amiket csak nagy keresgélés után találsz meg, csak site-okon, tehát boltba nem is tudnád megvenni, ha egyáltalán megtalálod...

algi 2011.06.10. 12:08:42

Mondjuk nem ismerek felméréseket, de vajon a Youtube-on és Indavideón ingyenesen megnézhető filmeket kevésbé töltik le? Szerintem az "ingyé" se elég jó, ez egy fajta szocializáltság, a kulturálatlan filmnézés kultúrája, mindegy, hogy mennyibe kerül (a gép, meg az internet) és mennyi vesződséggel jár (torrent program keresése, telepítése, megismerése, torrent oldalak keresése, megfelelő verziók megkeresése stb.), mindig az a cél, hogy lehetőleg szabálytalanul letöltsön az ember minél több új filmet, amit aztán nem is biztos, hogy megnéz, de ha meg is néz, leszarja magát a filmet, és az a durva, hogy ettől jobbnak érzik magukat, "okosabbnak", mint azok a "balekok," akik kiadják egy ebéd árát egy filmért.

@freddyD: Szerintem a végső megoldás a filmművészet teljes átalakulása lesz. És itt most nem arról beszélek, hogy más marketing vagy pr vagy mi lesz, hanem arról, hogy a Youtube jellegű mozgóképek sokkal fontosabbak lesznek a hírös rendezők által készült művészi alkotásoknál. Ezekért az alkotók nem várnak pénzt, a nézők sem fizetnek, csak a szolgáltatók nyereségesek a mellékelt reklámokból. És a mozik olyan elavultak lesznek, mint az amfiteátrumok, mert a házimozi odáig fejlődik, hogy nem lesz szükséges elmenni. Szerintem ez a jövő.

2011.06.10. 12:18:05

@Wilde: Jó, de ez sem véletlen. A Disney csinálja nagyon látványosan, és talán a gyermeki ragaszkodás is erősíti ezt, de ez mindegy is. Szóval ha félév után bejegelik és elhantolják akár 5-10 évre, utána a folyamatos árcsökkentést és magazinok bónuszmellékletté válását elkerülve, újból kiadhatják eszméletlen magas, premieres áron, mit klasszikus vagy kasszasiker. Igény lesz rá, mert nem telítik a piacot, és újabb bőrt húzhatnak le róla.
Meg eleve, ezzel ösztönözik a legalitásban vakon hívőket a filmek bespájzolására. :)

Ami még szerintem stúdió szinten javítható és bevétel növelő lenne, a profibb DVD... egyéb kiadások elkészítése.
Pl imádom a már említett FBIos és egyéb kötelezvényeket, az atom spoileres menüket, és az eredeti hang nélküli verziókat!

Stúdiók, tessék kalóz release-eket kiadni!!! Én jobban venném! :D

Ollokes 2011.06.10. 12:58:40

@freddyD: tényleg hidd el freddy, hogy nem kizárólag ez motiválja az embereket, amikor warezolnak.
Hisz eleve sokan SMSwebes vagy havidíjas FTPről warezolnak vagy anyagi támogatást küldenek magának a torrentoldalnak, nagyon sok ilyen oldal felajánlásokból működik és ez általában nem 1-2 nagy összeget jelent, hanem rengeteg kicsit.

Ha iTunes-hoz hasonlóan regeléskor meg kéne adnia egy bankkártyaszámot és utána nem kéne semmivel törődnie, csak rányomni a nagy piros "megnéz" gombra és azonnal streamelődne is a videó 720p-ben, reklámok és trailerek nélkül ( a pénz meg automatikusan levonódna a kártyáról), akkor nagyon is sokan döntenének így, mert ez kényelmesebb.
Még egyszer ajánlom utánanézni az iTunes rendszerének, nagyjából így működik és jelenleg a világ legnagyobb zenebiznisze, a közelébe nem ér semmi legyen az akár legális, akár illegális.
Számtalan olyan embert ismerek, aki ipari méretekben warezolta a zenét, aztán megismerte az iTunes-t és eszébe se jut manapság ilyesmit csinálni.

De hogy egy tipikus filmes példát is hozzak, a Netflix a semmiből lett a világ legnagyobb netes forgalmát bonyolító vállalkozása, most jöttek ki a friss statisztikák, jelenleg a netflix kenterbe veri adatforgalom tekintetében a torrentet, a youtube-ot, bármit és milliárd dolláros üzletté vált. És mit is csinál a netflix? Hát pont azt, amiről beszélek, havi 8 dolcsiért azt és annyit filmezel, amennyit csak jólesik azon a platformon és tévén, amelyiken jólesik. Érdemes utánaolvasni.

Röviden, tömören: bonyolult világban élünk, rengeteg bonyolult rendszer veszi körbe az embert és az élet, a munka is bonyolult. Egyre több ember számára sokkal fontosabb szempont az anyagiaknál a kényelmesség. Erre kéne ráeszmélnie a filmiparnak.
Persze így sem állnak rosszzul, hisz a netflix, az itunes rengeteg profitot termel nekik jogdíjak révén.

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.06.10. 13:00:08

@Bru: nah jah, mondjuk van oan példa is, hogy én multkor láttam nagyáruházban tod ien ömlesztett dvd-ket, ki vannak oda b*szva egy asztalra és akk válogassál... egy csomó nagy klasszikust is adnak ott télleg nevetséges áron...

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2011.06.10. 13:12:08

@Millenotti: Megveszed az üdítőt, a boltban, esetleg még a kukoricát is ott. Beviszed a táskádban. nem kutathatják át. Pont. Milliószor csináltuk, meg se próbálják át nézni, és tudtommal nincs is hozzá joguk.

freddyD 2011.06.10. 13:16:37

Az Xpress tulajdonosa is beszállt a társalgással és egy brilliáns példával ábrázolja a helyzetet

"Mondok akkor egy példát, hátha úgy érthetőbb lesz a helyzet.

Tegyük fel, hogy jön Magyarországra koncertezni a U2.

Mivel már nem a rendszerváltás környékén vagyunk, amikor mi voltunk a szimpatikus kis reformer ország, hanem elméletileg lassan negyed százada a mindenki által hőn áhított kapitalizmusnak nevezett rendszerben működünk, ezért nem jótékonykodnak velünk ingyen koncertekkel, meg nem is jönnek el féláron hozzánk, legfeljebb kicsit kevesebbet kérnek, mint a Wembley-ben, de cserébe kevesebb technikát is hoznak.

A magyar koncertszervező felveszi a hitelt, kiperkálja a gázsit, aztán várja a tömegeket a stadionba. A koncert napján kiderül, hogy összesen 300 fizető néző van, a stadionon kívül azonban a tízemeletes házak tetejéről 9700 U2 rajongó nézi és élvezi végig a koncertet. Ők nem loptak meg konkrétan senkit (ahogy a letöltők is mindig azzal védekeznek, hogy fizikailag nem lopták el a DVD-t, tehát nincs kár), a nagy részük azt mondja, hogy nem állnak olyan jól, hogy koncertjegyet vegyenek, különben is el tudják költeni másra is a pénzt, azt meg ugye senki nem tilthatja meg, hogy egy ház tetejéről nézelődjenek, a törvény az ő oldalukon áll.

A U2 nagy ívben leszarja a dolgot, ők a pénzüknél vannak, a koncert ki van fizetve. Aki szív, az a koncertszervező, aki ott áll egy csomó adóssággal és 300 fizető nézővel. Ő csődbe megy, az alkalmazottak munkanélküliek lesznek (lehet fizetni őket a közösből, abból az adóból, amit az a kevés adófizető befizetett), a bedolgozói elesnek a további munkától (plakáttervező grafikusok, nyomdák, jegyterjesztők, reklámszervezők, a reklámokból élő kiadványok, műsorok dolgozói, ezen cégek könyvelői, titkárnői, takarítónői, stb.), ráadásul egyre kevesebben fognak ezek után koncerteket szervezni, tehát a stadionok is elesnek a bérleti díjaktól (lehet megint állami pénzből - értsd: megint az adófizetők pénzéből - kipótolni a veszteségeket).

Tehát a 9700 bliccelőnek köszönhetően (akik nagy része úgy tartja, hogy már eleget keresett a U2, nem hiányzik nekik az ő kis pénze) egy sor MAGYAR embernek a megélhetése szűnt meg, vagy nehezedett tovább.

A U2 pedig tovább él és virul, nagyjából tojnak rá, hogy többet nem hívják ide őket, mert New Yorkban, Párizsban, Londonban, de még Prágában is fizetős teltházak várják ezentúl is őket.

Szerinted itt is az a megoldás, hogy csökkentsük harmadára, negyedére a jegyárakat? A U2 akkor is ugyanannyit kér, és hiába mennek be többen a stadionba, a harmad, negyedáras jegyekből nem lehet kigazdálkodni a koncert költségeit, ráadásul ugyanúgy ezrek potyáznak továbbra is a házak tetején.

A másik javaslat (tegyen rá 30-40 nyelvet a stúdió, és osszák meg a költségeket) ebben a példában úgy nézne ki, hogy megkérné a magyar szervező a U2-t: kérjen egy kicsivel több gázsit minden normális piacon, amivel kompenzálnák a magyar bevételkiesést, hozzánk meg jöjjenek el ingyen, a mi két szép szimpatikus szemünkért."

Ollokes 2011.06.10. 13:22:18

@freddyD: ez is tipikus, próbáljunk meg mindenkit, aki nem azt teszi, amit elvár szar, szemét, szar alaknak beállítani, a társadalom söpredékének, akik miatt magyar családok jutnak utcára és a magyar nép jövője kerül veszélybe.
De az ilyen stílus inkább csak felbőszíti az embereket.

Lehet, hogy X éve kapitalizmus van, de úgy néz ki a régi rendszerból a "mindent szankcionálással és megalázással kell megoldani" mentalitás még a nyakunkon maradt.

Monster king · http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Steve_McQueen.png 2011.06.10. 13:25:56

Én moziból felvett filmeket sosem töltök le, mert fos minőség, de ha kiadják DVD-n, felkerül a netre és 3000 Ft-ot nem költök olyan dologra, amit le lehet tölteni. Moziba szoktam menni, és azzal egyet értek, hogy 1000-szer jobb egy nagy képernyő, mint egy szaros kábel TV, vagy egy fél méteres monitor. Végszóként annyit, hogy havonta adok ki pénzt DVD-kre, mert az igazán jó filmeket megveszem, a rossz filmeket meg törlöm, így a jó.

onlinefilmekaneten.blogspot.com

2011.06.10. 13:28:58

@Ollokes: De most miért? Nem volt full logikus az érvelés? Ha csökken az igény, jó hogy nem képes semmi fennmaradi, ami profit köteles, az ingyennel szemben. A sok fizetést meg abból nem lehet szétosztogatni!

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2011.06.10. 13:29:45

@Njugi: Figyelj, nem fogom most neked részletezni minden "élményemet", legyen elég annyi, hogy ott nem tudnád így megoldani. Gondolhatod, hogy mi sem egy "NÉZD, BOLTI KUKORICA" feliratos zacskóba vittük.

Ollokes 2011.06.10. 13:40:54

@Bru: ott sántít a dolog, hogy azt, aki a háztetőről nézi a koncertet gyakorlatilag tolvajként kezeli, holott semmi nem biztosítja azt, hogy ha porig rombolnák a U2 koncert körül a nagy házakat, akkor az a 9700 ember menne is jegyet venni a koncertre.
De persze tegyük csak őket felelősnek mindenért, hisz "ellopták" a jegyek 97%át, ezt majd lehet lobogtatni a sajtóban, a befektetőknél és mindenhol.
Megoldás attól még nincs, de legalább van kit okolni, az, hogy ez jogos-e és tényleg azok tehetnek a problémáról már részletkérdés.

Aztán ennek a kényszeres hibáskeresésnek az eredménye az, hogy a rendőrség évről évre milliókat öl torrentszerverek felkutatására és levadászására, hisz a jogvédők azt mondták, hogy ők a felelősek mindenért, aztán a levadászás után 1-2 nappal újra él az összes oldal, legfeljebb más néven, más vezető keze alatt és minden marad a régiben. És ez nem most kezdődött, évek óta ez zajlik.

2011.06.10. 14:05:27

@Ollokes: Pont te írtad, hogy ne csak feketén-fehéren lássam a dolgokat, amikor kicsit sem nyitsz, még elviekben sem a gondolathoz?!
Tényszerűen, minden vélemény formálás nélkül, a példában 300 ember helyett 10000 emberről beszélünk. Ez több mint a 30szorosa a jegybevételeiknek. Azt kell megérteni, hogy ha ebből a tömegből csak töredéke megnézné, mivel annyira szereti őket, hogy egy háztetőre felkéreckedjen, akkor lehet lenne értelme másik koncertnek pár év múlva. Ez csak statisztika, és szerintem teljesen ésszerű. De ha én szerveztem volna a képzeletbeli rendezvényt akkor kibérelem a szomszédos háztetőket és féláron kiadom állóhelyesre. :D
Az arra sétálók meg kapnak egy fülest, átvitt és szó szerinti értelemben is. :D

Ha te csinálnál valami szellemi terméket, pl lenne egy filmed, és azért nem csinálhatnál többé, mert szarul hoz, az nem viselne meg? Aki bármit szellemi produktumot kiadott a kezéből, az szerintem meg tudja érteni ennek az árny oldalait is. Akárhogy is moralizáljuk a dolgot, azon felül, hogy ingyen élvezzük a dolgokat, meg sem becsüljük, széles mellénnyel mondjuk, hogy ehhez nekünk jogunk van, ezt nem lehet megtiltani. Senki sem ismerné be, vagy köszönné meg, mert jó volt.
ha viszont rossz, akkor még szerencse, hogy ingyen volt.

playground · http://magazinok.hotdog.hu/comicworld 2011.06.10. 15:07:41

Idióta szarházi vadbarmok!
Minek mozifelvételt nézni? A minősége borzalmas, és élvezhetetlen!
Gyűjtsetek egy kicsit, és vegyétek meg eredetiben a filmeket, rohadt kalózok.
Van, hogy letöltök egy filmet, és ha tetszik, akkor meg is veszem...
/Elnézést, de eléggé fölcsesz ez.../

Ollokes 2011.06.10. 15:20:44

@playground: de amit letöltesz és végül nem veszed meg azzal csődbejuttatod a magyar családokat! :D

Cs@tLós 2011.06.10. 15:30:30

Ez akkora kamu, hogy aki beveszi, meg is érdemli. Mi ilyen vicces kis család vagyunk, hogy MIUTÁN megnéztük moziban a filmet, többször volt, hogy kézikamerásban letöltöttük, mert tetszett 1 szám/volt jelenet amin vitatkoztunk/volt jelenet ami annyira tetszett, hogy újra meg akartuk nézni, illetve a legfőbb érv, hogy ANGOLUL is kíváncsi vagyok rá, a mom parkos mozi meg akkora trágya fos, hogy oda többet nem vagyok hajlandó menni, inkább nézem a borzalmas magyar szinkronos filmeket (hál istennek azért nem 100%-ban igaz a szinkronra).
Aztán amikor megjelent, megvettük a DVD-t. Mondjuk a szar minőség miatt így is csak ritkán szedtük le a filmeket, de mind, KIVÉTEL nélkül cirill betűs, orosz feltöltés volt, és ez régen is így volt. Úgyhogy nekem ne kamuzzanak össsze-vissza. Az más, hogy sokan nem mennek el moziba, hanem a dvd minőséget letöltik, azt tudom, hogy sokan vannak. De ettől nincs értelme hátráltatni a mozis megjelenést, tekintve, hogy aki mozi helyett töltötte le, annak az élete mit sem fog változni, ugyanaz az orosz verzió ugyanúgy fent lesz, mint eddig. Úgyhogy freddy sajnos nyugodtan beláthatod, hogy csak a moziszerető emberekkel basztak ki, senki mással. Inkább töketlen barom tárgyalási bénázás lehet a háttérben a mozik részéről, és ezt próbálják (szokás szerint) másra kenni, ahogy ebben az országban mindent, nehogymár felelősséget kelljen vállalni. Tőlem aki akar, éljen álomvilágban, a maradék meg tudja, hogy a cikk nem igaz.

magellan1987 2011.06.10. 15:50:03

Na azért el kellene 1-2 dolgon gondolkozni mielőtt leszóljátok azokat, akik nem járnak moziba, vagy letöltik a filmeket. Én Északkelet-Mo-n lakok, a legközelebbi normális mozi kb 30 kilométerre Nyíregyházán van. Ergó mozizás kilőve. Mozis filmeket egyáltalán nem szoktam letölteni, viszont DVD-s vagy DVDRip-et annál többet. És k*rvára nincs bűntudatom, hogy ezzel ezt meg azt meglopom. Letöltöm, megnézem, utána mehet a kukába és kész. Úgysem nézek meg egy filmet többször, max akkor ha valami nagyon nagy alkotásról van szó. Ha meg esetleg később eszembe jut megint megnézni, akkor letöltöm megint. Eredeti DVD-t eszem ágába sincs venni, havonta 80 ezer forintból nem igazán futja 3000 forintokat DVD-re kiadni. Lehet aki keres havi 200 ezreket az megteheti, de erre nem úgy működnek a dolgok. A netért fizetek havi 5000-ft-ot hát had töltsem már le azt amit akarok. Na nem akarok itt prédikálni senkinek, de nem árt az érem másik oldalát is megnézni, mielőtt ítélkeztek.

m.gabesz 2011.06.10. 16:46:53

ez a cím nagyon nagy xd
nagyon szívesen freddyD,rohadtul nem sajnálom hogy ezentúl pár hónappal később látod moziban a filmeket,mert legalább az elmúlt években azok is láthatták őket akik amúgy ezt nem tehetnék meg

Ollokes 2011.06.10. 16:58:36

Idézed az asva.info-ról, elég jól summázza azt, amiről beszéltem:

"
Megcsinálhatta volna a Warner, hogy indoklás nélkül csúsztatja el a bemutatókat, de így, hogy kifejezetten elmondja, mi az időpont változások oka, valószínűleg arra játszik, hogy rossz színben tüntesse fel a magyar emberek előtt a kalózokat, letöltőket. Csak sajnos ahogy az eredeti DVD-k elején látható figyelmeztetés, hogy “ne lopj”, ugyanúgy ez a dolog azoknál csapódik le elsősorban, akik hajlandóak áldozni 2011-ben a mozijegyre. A késleltetett bemutatók maximum azt fogják eredményezni, hogy a hazai torrentezők, letöltők angol nyelven, felirattal nézik meg a premier filmeket, sőt elképzelhető, hogy mire a moziba kerül, nálunk már a kamerás verziónál is jobb anyagok lesznek letölthetőek. Így aztán meg minek elmenni moziba, nem? Öngól?
"

freddyD 2011.06.10. 17:05:56

@Ollokes: Ez az intézkedés nem elsősorban a magyar jegyváltókról szól. Itt tegyük fel mondjuk 500 embert vesztenek azzal, hogy későn jön a premier, máshol viszont 5000-et nyernek, mert nincs fenn (még) kalózverzió. Így 4500 pluszban vannak.

Majd ha norvégiában töltik fel rendszeresen a premierfilmeket, majd ott is meglépik ugyanezt

Ollokes 2011.06.10. 17:26:52

@freddyD:
A filmek 99%ában nem a magyar kézikamerás verzió az első, sőt, a legtöbb filmnél a magyar mozis verzió úgy készül el, hogy a képet egy másik ország kézikamerás verziójából veszik át és a diktafonnal felvett hangot ráigazítják.
Ezek a kalózcsapatok összedolgoznak, hisz lekamerázni egy filmet nehéz, a hangot felvenni viszont könnyű, ha egy tűrhető minőségű kézikamerás verzió elkészül, akkor a többi csapat nem kockáztat, csak hangot vesznek fel és felhasználják a meglévő képet.

Azzal, hogy most később lesz a magyar premier konkrétan semmit nem érnek el, mivel van száz másik ország, ahol ezer másik ember tesz azért, hogy övé legyen a "dicsőség", ő készítse el a felvételt, amit aztán mindenki felhasznál.
Az, hogy éppen most, ebből a filmből épp tőlünk származott az első jó minőségű felvétel, amit aztán a külföldi csapatok is felhasználtak a hangsávukhoz hangsúlyozom egy kivételes esemény, nem egy bevett gyakorlat.

Ollokes 2011.06.10. 17:29:07

@freddyD: ha eszembe jut majd jelzem a blogodon, ha kikerül az első Harry Potter kézikamerás verzió (ha jól tudom azt a filmet például későbbre tolták emiatt).

Ollokes 2011.06.10. 17:45:30

No, Bodó Balázs ellinkelte a teljes tanulmányát:

www.warsystems.hu/hu/publikaciok/online-black-market-of-films-and-cinematic-distribution-in-hungary/

- a vizsgálat 2 hónapja alatt 3619 új film jelent meg az általunk vizsgált trackereken
- ezek közül 152 (4%) volt ugyanebben az időben moziban is elérhető,
- e 152 film esetében a 2 hónap alatt 1 millió 650 ezer eladott mozijegyre 158 ezer letöltés jutott.

KongFan 2011.06.10. 18:25:17

És ahol nincs mozi pl az én városomban nincs, az meg kapálja a földet egész nap mi? Persze buszozni lehetne, diákjeggyel vagy 1000 ft a legközelebbi város ahol van mozi, és még a jegy is, aztán ki is jön a dvd film ára. Rengeteg filmem van egyébként szivesen veszek, még limitált kiadásaim is vannak de valahogy nemhiszem el hogy itt mindenkinek bolti filmjei és játékai vannak csupán.
Sokan jönnek még a mozi élménnyel is, hogy azt nem lehet felülmúlni és a camos verziókat nem lehet élvezni. Hát én gyerekként hozzászoktam a mindenféle piaci vhs minőségekhez(német szinkron és egyetlen egy magyar hang ami kommentál stb.). Ma már igen is vannak nézhető camos filmek. Ja és az én moziélményem, mikor még volt nálunk mozi. Telefonálnak az emberek, ha szólsz nekik leszarnak, rugdussák a széket, a párok már majdnem a nézőtéren szét**félik egymást. Csodálatos ám így "filmezni"
ÉS rengeteg olyan film volt amit megnéztem camosban aztán elmentem a moziba, 2005-ig kb mert utána azt mondták a mozinknak hogy hello.

Ollokes 2011.06.10. 18:58:40

Na, nem is kell várni a Harry Potterig, külföldön ma startol, magyar mozikban 1 hét múlva fog, de már itt is van a kézikamerás verzió:

Super 8 2011 CAM READNFO XViD - IMAGiNE

Max vasárnapra lesz felirat is és a magyar premierig csak az nem fogja megnézni, aki nem akarja. Külföldön pedig ugyan úgy a nemzetközi premier napjától elérhető.

Szóval még mindig van, aki úgy gondolja, hogy a Warner döntése racionális volt és pozitív hatással lesz a mozis nézettségre?

vincentdoorbit 2011.06.10. 19:20:19

hát én kalóz felvételt megnézem mivel drága a mozi jehy mivel nem én vettem fel ugy hogy nem én vokk a bűnös más is így teszi

ZalyBarzini 2011.06.10. 19:28:19

@freddyD: A kamerás verzióktól nekem is kifordul a belem,és 2havonta töltök le egy-két rip-elt filmet,mert vannak olyan helyek is magyarországon,ahol nem éppen aktuális a filmfelhozatal.
Én pl. Pápán élek,itt egy iszonyatosan trágya mozit üzemeltetnek,várhatnék 3 évet arra,hogy levetítsenek egy idén megjelent filmet,és akkor is drágább lenne mint a legtöbb helyen,és mint mondtam a mozi állapota is borzalmas.Maximum Győrbe tudnék elmenni mozizni,de buszjegy kb. 2000Ft körül van oda- vissza.
A DVD is kizárva,premier után hónapokkal jelenik meg,és mire kikerül a teszkóba addigra megőszülök.
Szóval inkább maradok a feliratos RIP-eknél...

2011.06.10. 20:37:46

Azért azt viccesnek érzem, hogy egyesek kikérik maguknak, hogy Ők bármivel is károsítanának bárkit! Azt hiszem mindenki hüppögne a filmek után, ha kihúznánk a gépekből a netes dugót, és odalenne a természetes film áradat!
És arra hivatkozni, hogy nincs a közelben mozi? Nincs pénze jegyre? Lehet ám könyvet is olvasni. Akár letölteni is, ha valaki ragaszkodik a ingyen dolgokhoz!
@vincentdoorbit: Erre meg már nem is lehet mit reagálni! Grat! :D

2011.06.10. 20:40:11

@vincentdoorbit: Tyű, de átértékeltem! Ez lehet, hogy irónia, és akkor a jó féle! :D

Ollokes 2011.06.10. 21:20:37

@Bru: tehát neked már nem is azzal van a bajod, hogy nem fizetnek a drágalátos multiplexnek, hanem azzal, hogy jól érzik magukat? Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

Amúgy volt ma szakértő a híradóban, tök ugyan azt mondta, ami miatt én is tépem itt a számat, hogy ez a lépés egy teljesen értelmetlen hatalmi villongás a Warner részéről és az égvilágon semmi eredménye nem lesz. És ő is azt mondta, hogy figyeljük csak azt, hogy mikor is fog érkezni a Harry Potter kézikamerás változat. :D
Amikor forgatták a riportot akkor még gondolom nem volt kint a Super8... :)

2011.06.10. 21:36:34

@Ollokes: Aki nem tesz semmit egy pénzbe kerülő dologért, és ha hozzá is jut, akkor legalább fogja be a pofáját, és örüljön magába, ne hirdesse azt hogy ő ezt megérdemli, mert csóró! Sajnálom, hogy nem Svájc vagyunk, de szerintem senkit nem érdekel.
Azt pedig senki sem mondta, hogy ez megoldja a gondjukat, csak te ismételgeted valamiért.

És a végére egy idézet magamtól, feljebbről:
"Aki bármit szellemi produktumot kiadott a kezéből, az szerintem meg tudja érteni ennek az árny oldalait is. Akárhogy is moralizáljuk a dolgot, azon felül, hogy ingyen élvezzük a dolgokat, meg sem becsüljük, széles mellénnyel mondjuk, hogy ehhez nekünk jogunk van, ezt nem lehet megtiltani. Senki sem ismerné be, vagy köszönné meg, mert jó volt.
Ha viszont rossz, akkor még szerencse, hogy ingyen volt."

Ez a véleményem! Ingyen filmnek örülni kell, és ha nincs több, akkor annak örülni ami eddig volt és nem reklamálni, mert ez is ingyen volt!!!!

Nem az a szar, ha nincs cipőd, hanem az, ha nincs mire húzni! ... és egyéb, homemade bölcsességek! :D

Ollokes 2011.06.10. 21:58:23

@Bru: szerintem az égvilágon senki nem írta, hogy ehhez joga van, max 1-2 elvetemült troll.

Azokat én is elítélem, akik valamit illegálisan szereznek be aztán teleírják az internetet azzal, hogy mekkora szar a cucc.

Amúgy szoftverfejlesztésből éltem sokáig, most már photoshopból. De nem azért váltottam, mert az előbbiből nem lehetne bőségesen megélni.

pdpd 2011.06.10. 23:39:46

Szerintem a probléma igenis az árakkal van!
Lehet azt mondani hogy Amerikában (vagy máshol) drágábbak a jegyárak,de az ottani átlagfizetéshez képest még sincs akkora aránytalanság mint itt.
Tegyük fel hogy Amerikában egy mozijegy legdurvább esetben legyen 3000 Ft. Na most ott az átlagfizetés minimum kb. 300000 Ft. Ezzel szemben itthon a mozijegy talán max 2000 Ft. és az átlagfizetés kb. 120000 Ft. (de inkább minimálbér környékén).

A másik probléma az,hogy ha egy hónapba több jó film van (például mostanában volt/lesz a Halálos iramban,Karib tenger kalózai,x-men,transformers,Másnaposok 2) ezek engem mind érdekeltek de ahhoz hogy mindet megnézzem minimum 10000 Ft. kell. Ennyi pénzem nincs mozira 2 hónapon belül ezért válogatnom kell melyiket nézzem meg. Mivel mindegyik filmet meg szeretném nézni csak az a megoldás lenne hogy megveszem később DVD-n(főleg ha nem 1x szeretném megnézni). Egy premier DVD viszont 3500 Ft. amit már végkép nem tudok kifizetni, max ha várok vele néhány hónapot, de már így is vártam mire kijött DVD-re és ennyit már nem fogok várni ezért letöltöm(nem xar mozis felvételt).

Erre nagyon nincs megoldás mert vagy a mozi/DVD árát kéne csökkenteni,(és ugye melyik vadbarom ártana magának ezzel a kis szívességgel, + még ugye valamiből meg is kell élniük)vagy azt a pénzt kéne növelni amiből én erre költhetek.Erre sincs sok esély ameddig ilyen nagy a munkanélküliség,a századik adót ki kell fizetni,stb...(ebbe most ne menjünk bele).

2011.06.11. 00:12:52

@Ollokes: Értelek, és te is engem.
Maradjunk annyiban, hogy mindenről a trollok tehetnek! :D

Nialis 2011.06.11. 03:10:15

Eddig is, mostanság is relatíve sokat járok moziba, ha valami nagyon jónak ígérkezik és érdekel, elmegyek és megnézem. Azonban van, amit nem tudok megnézni moziban, esetleg nem is mai film, már nem adják, stb. Ha még viszonylag új, vagy sorozatról van szó, akkor piszok drága, ha többet akarok megvenni, akkor mindenképp. Mit teszek? Letöltöm. Egy idő múlva pedig olcsóbb lesz (mert olcsóbb lesz), és én ezt kivárom. Addig pedig letöltöm. Aztán ha meglátom max 1000 ft környékén, és nagyon jó a film, megveszem. Most lehet mondani, hogy ezzel én teszem tönkre a filmipart, és miattam nő a munkanélküliség. De ha egy 5 éves film ég ma is 2500, azt nem tudom megvenni. Tegyük hozzá, hogy egyetemista vagyok, tehát még nem dolgozom (nincs önálló keresetem), más városba járok egyetemre, tehát a saját házunkon kívül az ottani lakás költségeit is fizetni kell, szüleim rokkantnyugdíjasok, ők tartanak el. Elvárható, hogy minden új, jónak ígérkező filmre megvegyem a jegyet, és aztán megvegyem még DVD-n is, amint kijön? Szerintem bocsánatos bűn, ha letöltöm, és akár évek múlva is, de megveszem. Nem iszok, nem dohányzom, nem drogozok, buliba se járok igazán (ha hiszitek, ha nem), kajára nem költök külön, otthonról viszek magammal, tehát azt sem mondhatjátok, hogy tanuljak meg spórolni. Ja, nem töltök e kamerás verziókat sem, mert egyszerűen pocsék a minőségük (és mint sokan mondták,nem magyarok veszik fel, csak a hangot - most hang helyett csinálnak majd feliratot). Mondja azt valaki, hogy nekem kéne változtatnom. És ha megadóztatják az internetet, lekorlátozzák a torrentek portjait, vagy bármi efféle hülyeséget bevezetnek, legfeljebb kevesebb filmet fogok nézni. Ugyanúgy elmegyek majd havi 1-2× moziba, ha sok a jó film, többször, ha kevesebb, kevesebbszer, és ugyanannyi filmet fogok megvenni boltban - ha nem kevesebbet, bár én hajlandó vagyok "zsákbamacskát" is venni... Igen. REMÉLEM, miattam megy csődbe a filmipar. Omfg.

vincentdoorbit 2011.06.11. 07:20:14

Én 2 mondatba lerendeztem míg más 1 regényt írt bár nagyon tanulságosak meg amúgy meg 2-3hónap később nézi meg valaki az azt jelenti hogy nem élvezheti a mozis felvételt??
dehogynem szerintem nincsen senkinek se külföldi ismerőse aki azzal fog dicsekedni ő már rég megnézte,a mozik a felvételek ellen nem igazán tudnak mit tenni lehet látni a tv-ébe hogy nagyon komolyan nézik a kamerákat de nem nagyon érnek vele semmit most már nagyon kicsik a kamerák könnyen belehet tenni pulcsi vagy kéz mellé ennyit erről szerintem lehet meg se fogják büntetni magyarországot csak kitalálták ijeszgetni ha még hát kicsit szívás lesz azoknak akik rendszeresen mennek moziba

Abydos · http://abysan.com/blog 2011.06.11. 11:19:26

Én is leírtam a véleményemet elég szókimondóan, akit érdekel, úgyis megtalálja.

Szóval szánalmasok ezek az emberek, sokan azt hiszik már, ők tesznek jót, hogy egyáltalán van aki megnézi a filmeket. pff...

Lennox 2011.06.11. 12:18:18

Szánalmas, egyszerűen szánalmas. Amikor először olvastam ezt a hírt, akkor felhúztam magam. Sok ismerősöm (akik gazdagok) a premier napján már megnézik a filmet OTTHON, és utána ezzel dicsekszenek, hogy "Höhöhö, láttad a filmet...aztapaszta mekkora..." Egyszerűen nem értem, annyi pénzük van, hogy megvehetnének egy egész mozit, erre inkább otthon ül, és letölti a kamerás verziót.
A stúdió szándéka teljes mértékben érthető, csak sz*r belegondolni, hogy megint mi vagyunk a rosszak a sok surmó miatt. Túlságosan elkényelmesedtek az emberek, a mozijegyeket túl drágának tartják, de basszus...először is gondoljon bele, hogy egy élményért fizet, a saját maga szórakozásáért, és az emberek, akik a filmet csinálták a vérüket adták az alkotásért, és nézze már meg a moziban a surmója, legalább ennyit tegyen már meg. Na, mindegy.
Megint csak felhúzom magam, ha tovább folytatom.

algi 2011.06.11. 12:28:44

@Nialis: Nos, definíció szerint azért adják olcsóbban a DVD-ket, mert sokan csak olcsóbban veszik meg. Tehát, igen, épp annak köszönhető, hogy csökken a bevételük, hogy csak annyiért veszed meg. Amúgy belehalnál, ha nem nézhetnéd meg ezeket a filmeket? Miért olyan hűdefontos, hogy filmet nézz? Ezt az időt tölthetnéd azzal, hogy tanulsz, TDK-zol stb., hogy magasabb ösztöndíjat kapj, illetve később jobb fizetésed legyen, amiből aztán megengedhetnéd magadnak a filmeket.

@pdpd: Komolyan, ilyen érvek, hogy "meg szeretnéd nézni", meg "érdekelnek" a filmek. Hát, sorry, én meg szexelni szeretnék többet. Kölcsönözve 600 Ft egy DVD. Ha ez neked sok egy filmért, ha ennyire se értékelsz egy filmet, akkor minek akarod ennyire nézni azokat (a film ideje alatt ennyit kb. meg is keresne az ember, ha dolgozna, vagyis ennyit amúgy is kidobsz egy ingyen filmre)?

@Ollokes: Még mindig nagy a félreértés. Nem azt akarják, hogy mi ne tölthessünk le, hanem azt akarják, hogy mi ne tölthessünk fel. Igen, elesnek egy 10 milliós piactól, de kevesebb kamerás felvétel lesz a több milliárdos piacon. Egyébként a Super 8 pont egy olyan film, amit csak az néz meg kamerásan, akit nem érdekel túlzottan, csak abban a tudatban akar élni, hogy látta.

ricsaka666 2011.06.11. 12:40:49

Szeeegény szegény Hollywood.... Am meg a jelenlegi gazdasági helyzetben rohadt nagy luxus elmenni moziba vagy DVD-t venni.. A büdös életbe nem néztem kamerás felvételeket és nem is fogok, ha tehetném elmennék moziba, megnéznék minden filmet és megvennék mindent DVD-n ami tetszik, de sajnos nem engedhetem meg magamnak... És nagyon sokan vannak így vele. Hollywood meg nem fog csődbemenni, inkább maradjanak kussba pár milliós veszteséggel..

partytuja 2011.06.11. 12:45:34

Már elnézést de én mint seggfej kikérem magamnak. Igen nézek filmeket a neten. Ne adj isten le is töltöm. Hogy miért? Mert a legközelebbi mozik pesten vannak, ami ha csak moziba megyek rögtön 4k , ami meg rohadt sok egy filmért. Akkor inkább megnézem a neten, és utána megveszem dvd-n ha tetszik, ami még sikerfilmeknél is max 2k, ami gazdasági szempontból sokkal jobb megoldás, és ne mondja a kiadó hogy abból nincs neki elég pénze. Innentől kezdve ne legyek már seggfej . Köszi.

algi 2011.06.11. 13:48:40

És egyre viccesebbek az érvek. Mint a gimiben, amikor valaki nem írt házit. :D

algi 2011.06.11. 13:50:55

De egyébként nekem tök jól esik ezeket a hozzászólásokat olvasni, mert kifejezetten vagyonos embernek érzem magam tőlük.

pdpd 2011.06.11. 15:26:03

@algi: én igazából itt arra érveltem hogy miért töltöm le a filmeket,és miért nem nézem meg moziban/veszem meg DVD-n. Természetesen nem sajnálok/sajnálnék 600 Ft.-ot egy filmért,ha arra se sajnálom hogy elmenjek megnézni a moziba egy filmet több mint a duplájáért. (a logikádból kiindulva akkor ha kikölcsönzök egy filmet az nekem 1200 Ft. lenne ugye). Mivel nem csak egy film van és ha az embernek vannak igényei nem is dvd-t fog kikölcsönözni hanem egy blu ray filmet ami már nem 600 Ft.

Azt én se értem minek kell ezeket a "nagyongagyi" mozis felvételeket erőltetni,mert aki azt nézi annak tényleg nem jelent többet a film annál, hogy ő hűde hamar látta,csak az élményről maradt le. Az emberek többsége pont azért tölti le ezeket a filmeket mert meg szeretné nézni,és érdekli de nincs rá pénze, vagy mert egy ingyenélő paraszt aki akkor se lenne képes moziba menni ha egy jegy 200 Ft. lenne.

Ratcash1 2011.06.11. 15:34:14

Legyen több mozi! az a megoldás, mert nekem speciel Pestre kéne mennem (56km) hogy mozizni tudjak, más lenne ha mondjuk csak 10 km-re kéne mennem.

pdpd 2011.06.11. 15:35:38

A vége eléggé ellentmondásosra sikeredett :/
Na szóval az emberek többsége pont azért tölti le ezeket a filmeket mert meg szeretné nézni,és érdekli de nincs rá pénze (és türelme sincs), vagy mert egy ingyenélő paraszt aki akkor se lenne képes moziba menni ha egy jegy 200 Ft. lenne. Az utóbbi réteg az akinek nem jelent többet a film annál, hogy ő hűde hamar látta és azzal menőzik hogy "hű de jó film" csak éppen a film lényegéről a látványvilágról és az élményről maradt le.

algi 2011.06.11. 16:14:12

@pdpd: Olvasd már el, amit írtál! Arról írsz, hogy neked muszáj mindenképp az összes menő filmet megnézned, méghozzá Blu-ray minőségben minimum, mert túl sok jó film jön ki egyszerre!

Én minimális pénzkiadással annyi filmet tudtam összegyűjteni, hogy még nem tudtam mindet megnézni (nem tartom magam gazdagnak, átlag alatt keresek). Te meg panaszkodsz amiatt, hogy nem tudod az összes premierfilmet ingyen megnézni, ezért muszáj letöltened?

2011.06.11. 16:35:21

@ricsaka666: Hollywood valóban nem fog csődbe menni, mivel az egy városrész.
A stúdiók, már nagyobb valószínűséggel. Ha jártas lennél a témában, tudnád, hogy egy csomó be is csődölt, a mostani válság alatt. És esetleg azt is, hogy nem pár millióról van általában szó, hacsak nem a nézőszámra értetted.

@algi: Jól tolod a szócsatát! :D Én már csak kívülről lesem az eseményeket és kuncogok, de mélységesen egyetértek.

Nialis 2011.06.11. 16:44:12

@algi: 24 órában tanuljak és TDK-zak? Napi szinten sportolok és olvasok, írok, van épp elég egyéb hobbim, nem fér bele az, hogy én minden nap filmet nézzek. Ha nem nézhetném meg ezeket, legfeljebb teáznék helyette, vagy olvasnék. Lehet emelni az árakat,meg tartani őket, lehet, hogy a film maga ér annyit, épp csak van, akinek nincs rá annyi pénze. Mert nincs, és nem érzem úgy, hogy ez az én hibám lenne per pill. Akkor se, ha az enyém esetleg.

pdpd 2011.06.11. 16:55:45

@algi: Akkor kezdem elölről :P Én nem használtam a "muszáj" szót, hanem a "szeretném" szót! (Ahogy írtam tényleg úgy jön le mintha kötelezően meg kéne néznem a mostani filmeket,pedig közbe csak pont úgy alakult hogy ezek a filmek érdekelnek és meg szeretném nézni őket. Pl.: Ha tükörtojást eszek ahhoz is szeretnék enni kenyeret ,meg inni is szeretnék hozzá valamit. Ezeket se kötelezően kellenek mellé csak én ezeket szeretném.)

Én elhiszem hogy kevés pénzből is lehet sok filmet venni (még jókat is),de ezek pont nem érdekelnek(ami meg érdekelne azt meg már láttam.)

A minőséggel kapcsolatban pedig vehetnék mindig TESCO-s chips-et, de hamár chips-et veszek akkor inkább chio-t, mert annak jobb az íze. (persze ha nincs arra pénzem én beérem az olcsóbb dolgokkal is csak azt nem élvezem annyira)

Nem akarom az összes premierfilmet ingyen megnézni csak az összes premierfilmet meg szeretném nézni ami érdekel, és erre lenne is módom ha olcsóbb lenne egy kicsivel a mozi,és innentől a letöltésnek sincs értelme mert már láttam és innentől nemérdekel, és mert a minőség tökéletes volt.(mire érdekelne már olcsón kijön dvd-n,vagy ahogy írtad kikölcsönzöm egy ezresért)

BandeeE 2011.06.11. 21:21:02

Hagyjuk már én bevallom töltöm a filmeket...
Hogy miért mert nincs havi kilencezrem három friss kiadású dvd filmre (pl: Király beszéde)amit megnézek 1 hónap alatt.
Plusz szerettek tölteni+írni címkézni már-már hobbim:D

Néha ha nagyon érdekkel valami azt megnézzem egy normális CAM-os verzióba mert nincs időm plusz ezer forintom arra, hogy megnézzek egyszer egy filmet és akkor popcornt meg a colát nem is számoltam bele.

Ha egy kicsit olcsóbbak lennének az árak elmennék moziba meg venném a filmet vagy bármi mást amit le lehet szedni a netről.

algi 2011.06.12. 04:01:41

@pdpd: Szerintem ne ragozd tovább, mert most ott tartasz, hogy amire nincs szükséged, csak mert szeretnéd, elveszed.

@BandeeE: Újabb csodás érvek. Amire nincs pénzed, azt nem fizeted ki.

Jól beszopódtatok a fogyasztói társadalomba, ha azt se tudjátok elképzelni, hogy nem nézitek meg az összes menő filmet abban a pillanatban, amint kijön.

Ami meg a kamerás feltöltőket illeti: Ez a legszomorúbb. Amikor az embereket beszippantja a hollywoodi reklámgépezet, aztán lázadni próbálnak ellene, és amikor a hollywoodi gépezet az orrukra koppint, akkor rögtön a multik válnak gonosz zsarnokká. Miközben ingyen és bérmentve nézhetnének igényes és jó filmeket, csak hát nem azokat tolják ezerrel a tévében. De muszáj falni azokat a filmeket, amikre egy év múlva már nem is fognak emlékezni.

BobyTailor 2011.06.12. 10:33:34

@freddyD:

Nagyon briliáns a példa, de több sebből is vérzik. Pontosan olyan szituációt vázolt fel az ipse, amivel tökéletesen lehet ábrázolni azt a véleményt, amihez ő a legközelebb áll.

Ha jön a U2 koncertezni és akár 10000-en tudják a panelek tetejéről nézni a koncertet, akkor nem nyitott stadiont kell választani koncerthelyszínnek. A másik hogy sokkal színvonalasabb előadók is léteznek a szakmában, akiknél jobban megéri jegyet váltani. Ha egy koncert jól van meghirdetve és csak 300-an váltanak jegyet az olyan is. Egy Bobby McFerrin koncerten pl mindig telt ház van, de a színvonala meg sem közelíti a U2-ét. Ergó a befektetőknek érdemes lenne elgondolkodni mire költik a nyamvatt pénzüket. Még a teljesen dilettáns közönség is tudja hogy mi a színvonal, és mi az amit élőben meg lehet hallgatni.

BobyTailor 2011.06.12. 10:35:16

@BobyTailor:

Rosszul irtam a U2 szinvonala meg sem közeliti a Bobby McFerrin-ét

2011.06.12. 10:47:48

@BobyTailor: Ugye ezt nem gondoltad komolyan, hogy egy fiktív példába belekötsz, ami csak modellezi a dolgokat?! :D
Lehetett volna PapRita koncert is, és 300 spániel néző, a Népligetben!!

BobyTailor 2011.06.12. 11:09:28

@Bru:
Ezt tudom hogy fiktív, de akkor nincsen létjogosultsága amit a fazon mond. Ezt az első mondatommal akartam kifejezni. Amúgy meg a példából eleve látszik hogy fiktív mivel 10000 nem fér el háztetőn Stadion közelében.

De ugye te sem gondolod komolyan a fazonról, hogy jól érvel?

2011.06.12. 11:22:23

@BobyTailor: Olvass vissza! Szerintem szépen lefuttatott egy feltételes eseményláncot.
Ő szerintem adolgok komplexitására akarta felhívni a figyelmet. Arra, hogyha fizetsz valamiért, akkor nem csupán a gonosz multiknak fizetsz.
A példa meg azért kell, hogy felfogjuk, és ne GDP-ről, meg hasonlókról kelljen írni.
Ezért szemléltetés, és nem vitaalap.

BobyTailor 2011.06.12. 11:39:11

@Bru:
Jólvan, akkor másképp fogalmazok.
Egyet értek hogy szépen lefuttatott eseménylánc.
Azt amit irt az nem a fogyasztókra kell hogy háruljon, hanem a szervezőre. A sz*r szervező pórul fog járni. Nem a fogyasztó dolga hogyan tálaljanak valamit. Ha balf*szkodás megy a szervező a hibás.
Jól mondták páran, lehetne ellenőrizni, hogy van e kamera a teremekben. Mire való a fém detektor, de most csak mondtam valamit.
Lehet koncert esetén olyan helyszínt választani, ami fedett vagy csak bent élvezhető a műsor.
Lehetne egy csomó mindent csinálni a probléma elhárítására, de azt ne akarják az emberekre háritani hogyha stadionban van koncert (tegyük fel fiktíven), akkor szemét alakok hogy a tetőn megnézik. A szerverző tehet akkor minderől, és ő vállal felelősséget mindenért, amit csinál, és ő viszi csödbe az apródokat.
Még egy fiktív a fiktívre:
Ha valaki nyitott ablaknál hangosan sexel este és ég a villany, ne hogy már le legyen cseszve az aki odatéved és benéz.

BobyTailor 2011.06.12. 11:42:44

a fém detektor nem a legjobb megoldás, ezt nagyon elbénáztam

2011.06.12. 12:07:27

Hosszú lett, bocs, de én jókat rötyörésztem! :D
@BobyTailor: A fiktív fiktívedre, egyből lehet rendőrt hívni, pl.: csendháborításér és szerintem egyébért is.

Mivel nem 1900-at írunk, így a kamerás gondolatod érdekesnek és kimondottan lelkesnek tartom. Egy mozi, ahol minden telefont begyűjtenek film előtt? Micsoda személyiségi jogos hisztik lepnének el! Film alatt nem bírja ki, hogy SMS-t írjon, te azt hiszed el tudnád venni? Még az ételt sem lehet sokszor, ami pár száz forint értékű, nem hogy egy több tízezres technikai cuccot! Fémdetektor? A 3Ds termekhez nem bírnak "becsipogó kaput" venni, nem hogy fémdetektort.
Meg vegyünk egy konkrét esetet. Te egy mozis alkalmazott vagy. A te dolgod a tele termet ellenőrizni, mivel nincs éjjellátó kamera beszerelve (de ha lenne is, csak egy kézbe szorított telefont látna). Látni vélsz egy fényforrást középről. Talán felveszi, talán SMS-t ír. Mire odaérsz, tuti kilép belőle, de te ettől függetlenül lelkes vagy és bepróbálod.
1.Előkapod a zseblámpát és jól belevilágítasz a szemébe, a többi nézővel együtt, hogy hagyja abba, esetleg még erélyesen elkurjantod magad, hogy "Héló, gyere csak ide!"
2. Betúrod magad a sorba, és legalább 4 embernek percekre betakarva a vásznat elkezdesz suttogva, görnyedve vitatkozni.
3. Van lehetőséged rendőrt hívni, de ő csak akkor lesz hajlandó kijönni, ha bizonyosságod van arról, hogy valóban bűncselekmény zajlik, amit úgyse tudsz bizonyítani.

Elképzeltem az esti beengedésnél, a kígyózó tömegben. "Kérem tegyen minden fémtárgyat a dobozba, és haladjon át a kapun!" :D

Akárki a hibás, az a tanulság, hogy mi szívunk, mert akkor meg sem lesz szervezve (leforgatva) semmi.
Muszáj fizetni, vagy nem lesz miért fizetni!

pdpd 2011.06.12. 12:13:41

Talán az egyik legjobb megoldás ez lenne:
index.hu/tech/2011/06/04/lajkolj_penzzel/

A mozibevétel nem csökkenne,a DVD eladás biztos csökkenne de abból is jönne bevétel,a ratyi mozis felvételekre nem lenne igény,és arra is van esély,hogy aki eddig letöltögetett az így még pénzt is fizet érte....
Szinte biztos,hogy több profitjuk lenne mint most!

2011.06.12. 12:22:49

És ez a moziknak miben lenne jó?
Meg eleve, akármennyire is zúgolódnak a blogok az ellenkezőjéről, de nem ilyen a magyar mentalitás. Még a korlátlan fogyasztás tudatát sem vagyunk képesek civilizáltan felfogni, szóval szép, hazug gondolatok ezek a "fizetnék, sokszor, csak lenne olcsóbb"!

BobyTailor 2011.06.12. 12:35:01

Mint már mondtam a fémdetektor hülyeség a részemről.

"Látni vélsz egy fényforrást középről. Talán felveszi, talán SMS-t ír. Mire odaérsz, tuti kilép belőle, de te ettől függetlenül lelkes vagy és bepróbálod."

Ez már elég lenne hogy ne tudjanak "jó" torrentet készíteni.

"Elképzeltem az esti beengedésnél, a kígyózó tömegben. "Kérem tegyen minden fémtárgyat a dobozba, és haladjon át a kapun!" :D"

A MÜPA-ban minden koncert előtt a ruhatárban le kell adni a kabátot és a táskát, mert nem engednek be a koncertre, ebből következően könnyebb ellenőrizni hogy be visz-e valaki valamit is (zsebek ellenőrzése, mivel nincs kabát és táska csak max 4 lehet). Ott működik. Minden csak tájékoztatás kérdése az emberek felé és akkor nem viszek moziba olyat amit nem akarok hogy lássanak.

"1.Előkapod a zseblámpát és jól belevilágítasz a szemébe, a többi nézővel együtt, hogy hagyja abba, esetleg még erélyesen elkurjantod magad, hogy "Héló, gyere csak ide!""

Nyilván nem az előadás közben kell ezt csinálni, hanem előtte vagy utána, attól függően, hogy mikor veszik észre.

Mindezt összegezve, olyan világot élünk most és régebben is, hogy mindig kellett ezekkel a dolgokkal foglalkozni, mert csalók mindig is lesznek. Az hogy közfelháborodás lenne ebből a fajta dologból (amit nem hiszek mert máshol azért jobban működik ez a dolog) az szerintem a mozis szervezőket nem érdekelné, ha megoldás.

Bru (törölt) (törölt) 2011.06.12. 12:49:18

@BobyTailor: Hagyom a dolog szubjektív részét, mert értelmetlen lenne belemenni.

Az a baj, hogy mindenki egy masszaként tekint a filmgyártásra, mikor megannyi állomása van egy filmnek. A mozi, csak az egyik a sok közül. Milyen alapon tudnád kikényszeríteni, az eleve folyamatosan panaszkodó moziból, az átépítéssel járó plusz költséget? A stúdiók indítsanak embargót az engedetlen mozik ellen? Ez elég meredek. Főleg, hogy sok helyen, még most zajlik a digitális átállás, ami erősen meggyötri őket anyagilag.

A közösségi réteg is. Szerintem sosem lehet a színházat csinálni a mozikból. Hamarabb alakítják át a vetítési technikát, mint, hogy ezt bevezessék.

2011.06.12. 14:15:37

Azért ez már ritka nagy geciség tőlük,bezzeg a kínai kalózfilmek nem zavarják őket,de a magyar kópiák meg mindenképp....nevetséges, sőt, szánalmas

Nialis 2011.06.12. 14:18:08

@algi: "Jól beszopódtatok a fogyasztói társadalomba, ha azt se tudjátok elképzelni, hogy nem nézitek meg az összes menő filmet abban a pillanatban, amint kijön."
Én spec kiemeltem, hogy nem erről van szó. Soha nem nézek kamerás felvételt. Ha tehetem, elmegyek moziba... Ha nem, megvárom, míg kijön a DVD, és azt töltik fel. Ha van épp helyem is, meg időm is, akkor letöltöm. Ha megérdemli, akkor általában utána meg is veszem. Gomenesai, nem tudom megvenni 3500-ért a boltban, és főleg nem az összes olyat, ami érdekelne. És itt nem az "összes menő film"-ről van szó, hogy mi a menő, és mi az én/mi ízlésünk, abba már nem kell belekötni; szerintem. Ha a te logikádat követem, akkor eleve már az is a legalja, hogy megveszek egy 300, vagy 1500 Ft-s DVD-t, mert az ilyen söpredékek miatt, mint amilyen én is vagyok, már nem tudják eladni 3500-4000 Ft-ért. Egyszerűen undorító, hogy nem csak és kizárólag olyan áron vesznek az emberek filmet. Hányok tőlük. Abba már bele se megyek, hogy mi a helyzet olyankor, amikor az adott filmet le se szinkronizálták, de még rendes felirat is csak hébe-hóba HA elérhető, boltokban hírből sem hallottak róla, és legalább 5 éves, tehát a moziban se fogod megnézni. Hmmmm. Rendeljem meg még + postaköltséggel? Na ne már.

Azzal épp egyetértek, hogy akinek nincs jobb dolga, mint CAM felvételeket készíteni és/vagy megnézni, azzal valami probléma van. Azok minősége vacak, és egyáltalán elkészíteni is értelmetlen őket, aki pedig azokat nézi, az meg is érdemli. Habár visszakanyarodva az eredeti témához, annyi lesz a változás, hogy így nem HunDub, hanem HunSub láthatjuk majd fent a premierfilmeket... Rosszabb esetben pedig max többen szedik le ezeket majd. Nem, nem magamra céloztam.

2011.06.12. 14:18:27

@freddyD: Az a gond ezzel, hogy manapság már lehet kapni olyan kicsi kamerákat, hogy észre nem veszed, hát még a moziteremben! A mobilos hülyegyerekeket még talán, de ha valaki lefizeti mondjuk a vetítőst (mert pölö az egyik haverja ott dolgozik a moziban) hogy vigyen be egy kamerát, az ellemn sajnos nem nagyon lehet védekezni...

2011.06.12. 14:21:35

@Millenotti: Látok ebben valami értlmet a logikádban, valahogy én is így vagyok vele. Az a gond, hogy a filmkészítők nem gondolnak bele, hogy a mozijegyek kibaszott drágák és ez magyar átlagkeresetből nem nagyon jön ki sajnos. Aztán pedig még siránkoznak, hogy mér kalózkodnak....esetleg ezért is!

2011.06.12. 14:23:21

@rollerpig: Nem gondolod, hogy ez "kicsit" szemétség azokkal szemben, akik nem szoktak letölteni illegálisan? mert szerintem enyhén szólva az. Szerintem rengeteg alternatív megoldás lenne a probléma megoldására, amivel mindenki jó járna, csak meg kéne ezeket találni.

2011.06.12. 14:26:13

@Ollokes: Lehet, DE! Mindig jobb egy filmet letölteni és akkor rájönni, hogy szar, mintha méregdrágán megveszed és csak aztán jössz rá XD

2011.06.12. 14:28:31

@pdpd: Én személy szerint gyakrabban mennék moziba, ha normális jegyárak lennének. Nem azért nem veszek filmet meg nem megyek moziba, mert nem, hanem mert nem telik rá. Kész, pont.

Csődör Johnny 2011.06.12. 14:54:04

@Humpfrey: szerintem nem hülyeség a kulturális adó. Ez olyan, mint hogy valaki nem használja az utat, mert nincs kocsija vagy otthon dolgozik, de mégis fizet adót amiből az útra költenek. És még sorolhatnék számos példát... egy közösség vagyunk, mint város, mint ország és mint emberiség, nem lehet mindig az egyéni célokat figyelembe venni.
A kulturális adót a tervezet szerint csak kulturális célra lehetne visszaforgatni, tehát ebből támogatnák a filmkészítőket, akik a warez letöltések miatt károsulnak. Persze nem hiszem hogy csak erre költenék, sajnos, de az idilli terv jó lenne.

2011.06.12. 15:00:44

@rollerpig: Szerinted ebbe a különadóba komolyan belemennének a netszolgáltatók?

pdpd 2011.06.12. 15:05:17

@rollerpig: De ha már bevezetik a kulturális adót kötelezően kifizetendőre,akkor +1 adó van ami miatt nekem kevesebb pénzem van arra,hogy moziba menjek/DVD-t vegyek. Ráadásul még drágább a mozijegy mert 1x fizeted azt az adót ami a mozisok/filmeseknek megy és még fizeted a teljes áru mozijegyet (aminek az ára inkább nőne még így is mint csökkenne). Más országokban ez megoldás lehet, de itt nem.

Csődör Johnny 2011.06.12. 15:10:47

@Humpfrey: A netszolgáltatók "szerződésben" állnak az állammal, bele kell menniük, úgy mint a cigaretta gyártóknak.

@pdpd: igen, ez az adósság spirál, valóban, ez még Magyarországon nem lehet megoldás. :( De marha kiváncsi lennék, hogy egy gazdagabb államban milyen eredményei lennének. Jó lenne egyáltalán a filmiparnak?

2011.06.12. 15:31:53

@rollerpig: Lehet, de arra mérget vehetsz, hogy a felhasználók jórésze nem nyelné le ezt olyan könnyen és szerintem csak hőbörgést okozna semminthogy bármilyen hathatós megoldást a problémára.

pdpd 2011.06.12. 21:17:10

@rollerpig: A filmiparnak biztos jót tenne, ha már őket támogatjuk. Egy gazdagabb országban szerintem biztos sikere lehetne ennek, mert ott nem éreznék meg olyan szinten hogy ő emiatt akkora pénzkiadásra kényszerülne ami miatt nem tud moziba menni és vásárolni.(gondolom valahol bevezették már és sikeres volt,csak ha itt bevezetik,akkor gondolom nem fogják csökkenteni a sikeres adó összegét)

A gazdagabb országokban gondolom jóval több az eladás,a látogatottság.De a filmeseket se kell sajnálni hogy éhen halnak,hiszen ha nem lenne benne haszon akkor senki sem csinálna filmeket.

MO-n a megoldás lehetne hogy igen bevezetik a kulturális adót,de ezzel párhuzamosan csökkentenek egy olyan adót amivel az államnak adózunk. Pl: ha az élelmiszert nem adóztatnák meg(valahol ne is adóztatják meg)akkor már nincs probléma,csak nincs miből (gondolom) kifizetni az adósságokat.

(ebbe gondolom nem csődölne be az ország, de ilyenre nincs esély,mert akkor szegény politikusok hogy keresnének olyan sok pénzt?)

Mutek 2011.06.13. 23:26:33

Én is csatlakoznék az Xpress-es kolléga zseniális példájához.

Tegyük fel kijön egy új film, legyártanak 50000 DVD-t, ebből kipakolnak 800-at a Tescopolcra.
Arra jár az első warezcsávó, megveszi a legfelsőt és már rippeli is, megmarad 799 DVD egy nagy kupacban, ami aztán másnap rádől Csányi Sándor másodunokaöccsére, aki ezáltal kórházba kerül. Csányi bent tölti az éjszakákat vele, ez idő alatt az OTP részvényei zuhanni kezdenek, kénytelenek megemelni a hitelkamatokat. Pár hónappal később fél Magyarország az utcára kerül, mert nem tudja fizetni a lakás-, ill. jelzáloghitelét. Szlovákia, látva szenvedésünket, ránkküldi párszáz fős 'hadseregét', a Parlamentet beveszik, a tetején máris szlovák zászló lobog. Így lesz vége Magyarországnak és a magyaroknak egy 15 éves, pattanásos hackerkölyöknek köszönhetően.

Puffy100 2011.06.14. 21:21:26

ez egy elég összetett kérdés. én kapásból tudok mellette meg ellene is felhozni indokot.
1. Egyértelmű, hogy a barátnőmmel nem nézünk meg otthon egy kis ratyi mozis felvételt, mert milyen az már? Soha nem adnám annyira alá, holott nem tartozom a nagy pénzű emberek közé.
2. Pont most hétvégén beszélgettünk egyik ismerősömmel, aki kint dolgozik osztrákoknál, hogy kint kb. ugyan ennyiért mennek moziba. Kb. háromszoros fizetés mellett.
Biztos nekem sem lenne gond egy ilyen nyáron például, hogy a júniusi 3 jó filmből melyikre menbjünk és melyiket várjuk meg, hogy kijöjjön dvd-n, hogy normális körülmények közt megnézzük.
Tehát nem egyértelműen az ember a hibás. Ha ennyit sem tudnék megengedni magunknak, akkor biztosan én is letölteném akár mozisan, rossz minőségben is. Mellesleg megnéztem, a Warner nem csinál nagy érvágást, ezek közül talán csak a "Pottyert" akartuk megnézni.:)

Puffy100 2011.06.14. 21:33:46

@freddyD: Nem feltétlenül adok neked igazat. Például öcsém itthon megrögzött letöltő, de fel mernék tenni 100000 forintot, hogy ha lenne ilyen lehetőség, inkább fizetne érte!

Nialis 2011.06.15. 21:36:02

"Hétfőn és kedden is moziztam. Hétfőn 600, tegnap 800 forintért. Ez bizonyítja, hogy nem szükségszerűen megfizethetetlenek a jegyárak" - Ezt tedd már meg Debrecenben vagy Miskolcon is, és akkor elismerem, hogy igazad van...

freddyD 2011.06.16. 07:02:22

@Nialis: Ha legalább csak a budapestiek tennék, már azzal is sokat segítenének a szakmán.

bbbarniii 2011.06.16. 10:49:33

Egyszerűen nem értem az olyan embereket, akik csak azért leszednek valamit a netről, mert azt mondták nekik a suliban, hogy ez "jó". Főleg azokat nem értem, akik mindenáron meg akarják nézni a filmet, letöltik, erre tessék, kell ez nekik? Nem. Ott hagyják a fenébe, aztán majd másnap az osztálytársak nyilatkoznak nekik, hogy "ecsém, ezt nízd meg!". Aztán, jó, megnézi, és menőzik majd a többieknek, hogy "én már láttam a Thort! Menő vagyok!" (...Tapasztalat...) Esküszöm, ezeknek akkora az egójuk, hogyha az iq-jukra ugranának, szörnyethalnának.

Mellesleg nekem erről annyi a véleményem, hogy a magyaroknak nem erre a hírnévre van szüksége. Gondoljunk csak bele: az alapszituáció a mai társadalomban (nem csak Európáról beszélek), azon belül is a fiatalabb korosztályban, hogy ha van egy adott film, ami mondjuk most megy a moziban, a többség nem bírja ki, hogy egy képkocát ne lásson belőle, mielőtt még ténylegesen megnézné, hát letölti, és már aznap elfelejti, hogy egyáltalán el akart e menni valódi vásznon megnézni azt a "csodát".

Szerintem ha nagyon elmerülünk a gondolatban, hogy milyen lesz a jövő, akkor egyértelmű, hogy a már most haldokló magyar DVD-piac teljesen eltűnik a Föld színéről, és csak a világháló lesz a filmek nézését biztosító hely a televízión kívül, mert vannak olyanok, akik fájlalják a heti zsebpénzüket kiadni filmkölcsönzésre valamely tékából...

A YouTube viszont szerintem teljes mértékben kizárható, előbb-utóbb politikai videomegosztó lesz belőle, a jogi szerződések miatt meg minden ingyenes film repülni fog az oldalról. Az Indavideóval nem ugyanez a helyzet, de most őszintén: ki az, aki az indát nem freddyD videói vagy az erotika címszóval ellátott aloldal miatt nézi? (Bocs, freddyD, hogy a neved mellé került a magyar internet szennyvízcsatornája.)Ha már erotika, ki az, aki letölt egy pornót, és nem vallja magát 18-nak? Gondolok itt azokra a taknyos kis pöcsökre, akik, ha anyuci nincs otthon, felmennek szoftpornót nézni... szánalom...

Mindenesetre, ha az elkövetkezendő évtizedekben lankad a magyar mozizás, vagy törlődik a DVD-piac, nekik köszönjétek...

Nialis 2011.06.16. 12:29:45

@freddyD: Én ezt értem... Igazából ha ilyenek lennének errefelé is, akkor valsz gyakrabban járnék moziba (bár így is járogatok 2-3 hetente).

esoutankoponyeg 2011.06.17. 10:27:57

megszólítva érzem magam. volt rá példa, hogy töltöttem le moziban felvett filmet, mert nem volt kedvem kiadni azt a több mint ezer pénzt egy olyan műsorra ami lutri. ez mondjuk elmondható az összesre a herri pottertől a 'nagyszerű' dilemmáig át mindegyikre. magyarul: szar filmek vannak a mozikban! ezért én spec nem bánom, hogy 1vagy 2hónappal később jut el hozzánk. sőt az sem érdekel ha egyáltalán nem, mert ha nem tőlünk kerül ki, akkor kikerül máshonnan. magyar feliratot pedig úgyis gyártanak hozzá. ismerős moziban dolgozik (így én elég gyakori 'vendég' vagyok arra, mert szokott kapni ingyen jegyet amit vagy felhasznál vagy megkapom) ezért láttam pár filmet amire azt hittem, hogy jó. volt amikor inkább kimentem volna a moziból annyira nézhetetlen volt. hja, olyanra is volt példa, hogy csak ketten ültünk a moziban, mert a kutyát nem érdekelte a 'nagyszerű' hálivúdi produkció (vagy selejt). arról nem is beszélve, hogy ismerős által azért tisztában vagyok az egyik 'vidéki'..! mozi napi bevételével és azzal, hogy mennyit kaszáltak pl. legutóbb gyereknapon. nem kell félteni őket, megnyugodhat mindenki nem fognak éhen halni. :) sőt... szóval drága freddy minden tiszteletem a tied, de mielőtt hülyeségeket kezdesz posztolni legyél olyan kedves és gondolkozz mielőtt mást hibáztatsz vagy seggfejezel. (azért biztos vagyok benne, hogy a polcodon nem csak eredeti dvdk vannak...) :) rossz csúnya magyarok! töltöttem már le olyan filmet ami dvd minőségű volt mozis szinkronnal...... no comment. szóval szerintem egyáltalán nem baj ha a hálivúdi vizuális hulladék késve érkezik hozzánk. addig letöltjük más nyelven felirattal... :)

freddyD 2011.06.17. 10:39:09

@esoutankoponyeg: Én csak azt nem értem, ha tudod, hogy szarok a filmek, miért nézed meg őket?

Vidéki mozikat speciel szerintem pont félteni kell, Sopronban is épp bezárt egy nagy múltú és már csak a plázás van, ami jóval drágább volt mint a hagyományos.

Bru (törölt) (törölt) 2011.06.17. 11:09:23

@esoutankoponyeg: Egyik az, hogy a te bénaságod bizonyítja az, hogy a letöltött DVD-d mozis hangú, bár neked mindegy, mert töltöd a cinedubokat is.
Alig voltak pár a teremben??! Alapvető, hogy ami nem Bay, Spielber vagy Abrams, hanem esetleg egy Kaufman, akkor jó hogy üres, de én ennek csak örülök, mert én ott vagyok és az csámcsogója meg nincs.
A másik, hogy a vidéki mozik szinte mindegyike állami vagy nemzetközi pályázatokból, támogatásokból élnek meg! Ha úgy vesszük, a hülyeségetek (ezek a vakon töltő, filmre egy petákot sosem kiadók) miatt, de így is a ti zsebetekből élnek meg a kismozik.
És gyereknapon teltház?! Az igen! És mi van az év többi napjával?
Egy ingyen jegy nem tesz proffá senki, szóval ne is csináljunk már úgy!

Bru (törölt) (törölt) 2011.06.17. 20:33:46

@Bru: Fentebb kissé agresszív és nagyképű stílust ütöttem meg, amellett, hogy tele pakoltam elgépeléssel. De ennek a vizsga előtti sokk, és az elfogyasztott 2 Monster volt az oka! :D

freddyD 2011.06.21. 22:19:54

@kófic: Én még sosem láttam, hogy ilyennel fürkészték volna a nézőket.
Olyan már volt, hogy valaki a moziból a korlátnál végig benn volt, de nem a nézőket figyelte, hanem a filmet.

Anno a mozis túrán azt mondták, azért (is) szoktak beküldeni embereket, hogy lecsekkolják a klímát

christianbute · http://chris-review.blog.hu/ 2011.07.05. 00:36:57

A hozzászólások alapján azt látom, hogy egyesek még mindig nem értik a lényeget. Az rendben van, hogy gép, meg torrent stb. de mozira, meg DVD-re sok embernek egyszerűen nincs pénze!!! Felfoghatatlan ez az információ?
Megértettük, vannak akik akár hetente megnézhetnék többször is ugyan azt a filmet. Mások az online kölcsönzésre szavaznak, melyek akár interneten, akár TV-n keresztül legyenek elérhetőek. És ha TV-n elérhető, akkor ugye speciálisan erre a célra tervezett HD TV-ről van szó. Na már most kérdem én: megengedheti magának mindezt egy átlag ember? Vagy jobban megéri egy olcsóbb számítógépet venni, hozzá pedig internetet bérelni?
Romániában élek és itt sem jobb a helyzet, mint Magyarországon. Sokszor megyek be a közeli plázába nézelődni az elektronikai cikkek boltjaiba, megnézni milyen újdonságok vannak. Itt lehet DVD-ket kapni, zene CD-ket, PC/konzol játékokat és szoftvereket. Az árak elképesztőek.
Tegyük fel vennék egy DVD filmet: BUMM!! pár napi élelmiszer. Jobb PC game vagy BluRay film: tessék, havi nagy bevásárlásra mentünk (megjegyzem, nem is nagy márkákról beszélek). És nem vagyok egyedül ezzel.
Szóval ha valaki finanszírozza mindezt, szívesen átugrok mondjuk Pestre mozizni. ;-)
Megértem hogy valaki megteheti, hogy mindent megvesz eredetiben, nem kalózkodik. De legalább tisztelje meg a másikat annyival, hogy nem nézi le. Mert ha van, nem látjuk át a másik helyzetét. Gondolkodjon el ezen mindenki.

Stella9.0 2011.08.08. 21:53:02

nyomorékok...(nemes egyszerűséggel) már mindentől megfosztanak minket szegény magyarokat...
süti beállítások módosítása