Remek levelet kaptam Dolfin-tól, aki látta az én "Minden idők legjobb hagymás rostélyosa" bejegyzésemet. Tartom magam az akkori kijelentésemhez, az a sárvári koszt valami felülmúlhatatlan volt. RENGETEG hagyma, ropogós krumpli, a hús istenien omlós volt és ráadásként még házi savanyúságot is elrejtettek a nagy "domb" alá. Pluszban kérésemre még hoztak egy kis ketchupot is, szóval én ott a föld legboldogabb embere voltam.
Ha lehetséges, éttermekben én igyekszem mindig hagymás rostélyost enni és ezt a szokást vette át Dolfin is, aki remek beszámolót írt a rostélyos túrájáról. Ehhez még az készített nálam jóval színvonalasabb képeket is.
a Hagymás rostélyos bejegyzéseden felbuzdulva elhatároztam, hogy ha
étterembe betérek és van az étlapon,
Hagymás Rostélyost rendelek.
Nagyon szeretem a nagy darab húsokat és a sül hagymát is, csak ritkán
fogyasztottam, de mióta dolgozom azóta van rá pénzem néha-néha.
Úgy gondoltam hogy Sárváron a Tinódiban ér véget a körút, de ez úgy
tűnik egy ideig most nem jön össze, ezért elküldöm az eddigi
eredményt:
Először Miskolcon ettem júniusban a Tókert étteremben.
Nem olcsó, de megéri. Sajnos csak 9 pont a 10-ből, mert nekem kevés
volt a hagyma, de a marhahús eszméletlen volt, ízletes, omlós és
méretes darab. Még 1 fej hagyma és tökéletes.
Ezután balatoni nyaralás következett.
Első áldozat, amit megbántam a balatonfüredi Bella étterem.
Mit mondjak. 3/10... Volt olyan húsdarab amit szó szerint 5 percig
rágtam. Azt hiszem ennyi elég is. A hagyma finom és sok volt, azért
kap 3 pontot.
Következő napon Tihanyban a Parasztház étteremben ettem egy igazi
parasztos hagymás rostélyost.
A köret, ahogy a pincér mondta, a hagyományos köret, petrezselymes burgonya.
Igazából sok kifogás nem volt vele, a hús kicsit ízetlen volt, de a
hagyma elég sok és a hús is. Így 7/10.
Ezután kis dunaújvárosi kiruccanás (szigorúan munka ügyben), de munka
után az út széli Kerék csárdába csöppentünk,
ahol a pincér közölte hogy nincs már marha szeletük, elfogyott, de tud
adni Lyoni csirkét ami ugyanaz csak csirkéből.
Erre nem is adnék pontot. A csirke ízetlen volt, és ahhoz képest hogy
külön kértem hogy sok hagymával... hát nem lett az.
Végül a büki (vas megye) Kes Pub-ba jutottunk el valahogy.
Az arányokkal volt itt a fő gond. Mire elfogyott a hús, hagyma még
maradt bőven. Nem lenne gond, de szerintem a hús kicsi volt,
viszont ízletes és omlós. De a kis szelet hús megbocsájthatatlan. 8/10.
Remélem pár hónap és az ajánlott Tinódi fogadót is kipróbálhatom.
Ha Miskolcon jársz (pontosabban Lillafüreden) akkor a Tókerteti
látványkonyhát próbáld ki, nem bánod meg.
Időközben én is voltam újra rostélyozni, méghozzá a budapesti Roxane étteremben.
Finom volt, különösen a hús volt tökéletes. Sajnos lehetett volna kicsit több hús is, mert míg azzal végeztem, még bőven volt a hagymából. Krumpli is jó volt, de abból is jöhetett volna még egy kevés. Savanyúság nem járt hozzá, azt külön rendeltem végül.
De tényleg nem volt vele nagy baj, jól laktam csak hát ha nem lett volna az a sárvári példa, amely nagyon magasra tette a mércét... :P 8/10