HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

A második film teljes kiábrándulása után kicsit félve néztem meg a harmadik részt (főként sokan mondták előre, hogy nagyon bugyuta), de azt kell mondjam, hogy kicsit kellemesen csalódtam. Természetesen messze nem éri el az első rész színvonalát, de ugyanakkor számomra lényegesen szórakoztatóbb és színvonalasabb volt, mint az "Elveszett Világ".

Sam Neill bár nem olyan vicces dumás, mint egy Jeff Goldblum, összességében mégis jobban el tud vinni egy ilyen főszerepet a hátán. Az is szimpatikus volt, hogy becsapták és csak így került a szigetre.

Az elveszett gyerek története kicsit izzadtságszagú, de még belefért. Ugyanez elmondható a szülőkről is, akik a kezdeti idegesítő magatartásról szerencsére viszonylag hamar leszoktak. A történet pörgős volt, 90 percével meglehetősen gyorsan vége is lett az egésznek. Külön öröm volt, hogy most a T-Rex arány elég kicsit volt, próbáltak új lényeket bemutatni. Ez a Spinosaurus egy jó ötlet volt, még ha kicsit túl sokat is szerepelt.

A repülős dinók ugyanakkor nagyon jók voltak. Az a függőhidas, ködös rész messze a film legjobb jelenete volt. Hangilag helyenként felrobbant a mélynyomó és úgy egyáltalán igen kellemesen szólt, ahogyan a kép is látványos. A magas felbontás miatt azonban jobban feltűnt, hogy a dinók kinézete (gyors mozgásnál) nem olyan színvonalas, mint a korábbiaknál. Gondolom, a költségvetés itt már jóval kevesebb volt. A madarak és a Velociraptorok azonban így is remekül néztek ki.

Ugyanakkor valóban voltak értelmetlen, logikai bakikkal teli jelenetek is, ez nem is lehet vitás. A műholdas telefon útja is megérne egy misét, de a film vége is enyhén érdekes. SPOILER ->  A szülők azt mondták, hogy az amerikai követség nem akart segíteni, kimenteni a gyereket a szigetről. Később, mégis az amerikai hadsereg jön megmenteni az ottlévő embereket. Akkor ez most hogy?

És még voltak ilyenek, de ezt hagyjuk. A Jurassic Park 3 egy ártalmatlan, szórakoztató film, amelynek legnagyobb erőssége, hogy bár minőségileg nem igazán, de hangulatilag visszaadja az első rész fílingjét. Én ennyivel már ki is voltam békülve

6,5/10

Címkék: film

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr163414575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habbobitas 2011.11.27. 09:02:31

Mondtam én, hogy jó ez:)
Nagyjábol mindennel egyetértek veled.

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.11.27. 11:43:35

Én is teljesen egyetértek. Még azt hozzátenném, hogy szerintem a 2 objektíven jobb, mint ez, csakhogy ez a film már eléri azt a pontot, hogy "annyira rossz, hogy az már jó". Ezért szórakoztató, a 2 meg inkább kínos. Bár az is művészet, hogy a Jurassic Parkból egy "annyirarosszhogyazmárjó" filmet készítsenek..

freddyD 2011.11.27. 11:51:44

@LaciG: De konkrétan mire mondod, hogy annyira rossz, hogy már jó? Persze, volt pár hülye jelenete, de azért ezt a jelzőt egyáltalán nem mondanám rá. Tisztes iparosmunka

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.11.27. 12:33:51

@freddyD: Igazából nem tudom. Egyszerűen semmire sem tudom azt mondani, hogy "igen, ezt jól megcsinálták", sőt, az összesre tudom mondani, hogy "hú ez milyen sz*r", mégis élveztem. Jó, mondjuk volt pár jó ötlet, pl mutatták az összetört autókat, amik még a 2. részből maradtak ott, vagy a kalitkás rész is egész jó volt. Mondjuk ott is volt jó pár baki (csak hogy egyet említsek: a lépcső leszakadt, és az egyik ember majdnem lezuhant. De miért? Kb 7 év telt el az első rész óta, kb akkor mehettek el az emberek a szigetről. 7 év alatt annyira elrozsdásodik, hogy egy embert nem bír el? Nem hiszem...). De tényleg, olyan igazán jól, elfogadhatóan megcsinált jelenetet nem tudok (még egy baki: a szuper-dínó a hatalmas fémrácsot kapásból át tudta törni, fél perccel később, mikor a fakaput bereteszelték, esélye se volt :D).

gorre126 2011.11.27. 12:49:17

@LaciG: Szerintem a lépcső azért nem bírta, mert mégiscsak tele volt dinóval az a kalitka... Elég ha rászarik már az van olyan nehéz hogy lehúzza :D

Egyébként a hadsereg a végén gondolom azért jött ki, mert már nem egy darab ember élete forgott kockán, hanem többé, köztük Alan-é is. Tehát nem egy ilyen csempeeladóról volt szó...

freddyD 2011.11.27. 13:14:06

@gorre126: De még nem tudhatták, hogy a másik férfi az addigra már nem él. Szóval akkor már két emberről van szó. Jobb lett volna, ha ezt kicsit jobban átgondolják és adnak rá valami magyarázatot

@LaciG: Igen, az a kerítéses rész nálam is mulatságos volt. Vissza is néztük, kicsit bizarr volt.

Nem tudom, én nem lennék ilyen szigorú a filmmel. Még úgy sem, hogy tényleg voltak hülyeségei

Reizen 2011.11.27. 13:52:14

LaciG szerintem akkor neked csak egy film való: Tarr Béla: Sátántangója. Ha abba belekötsz, akkor add el az összes filmedet, a TV és egyéb filmlejátszó készülékeddel együtt és nézd a "való világot" :DDDDDDD

2011.11.27. 15:51:46

@freddyD: Közben azért kiment még egy mókás hívás, ugye a Daryl Hannah kölkének. Gyors sokk és para a kissrác grimasza után, majd egy ennél is gyorsabb telefon Hammondnak, és innentől kezdve még maga az atyaúristen is megjelenhetne. Ez nem elég jó? :)

gorre126 2011.11.27. 17:39:43

Én most csak azt nem értem, hogy már a második végén is voltak ilyen repülő dinók, erre a harmadikban szabadultak ki, vagy ez hogy? :D

Cs@tLós 2011.11.27. 19:13:35

Én önmagában a spinosaurus megjelenését nem értem. Az evolúció is ismétli önmagát? :D Tudom, hogy több faj is ott "csakúgy" megjelenik, de valahogy ez nekem mindig suta volt.

Amúgy egyetértek, a 3-ast bármikor megnézem, a hülyeségeken röhögök, a telefon kalandozása annyira vicces nekem. Meg még van benne jópár hülyeség, de összességében tényleg visszaadja az első hangulatát, bár azért még mindig az az etalon.

@freddyD: Nem lesz esetlen Donnie Darko kibeszélő? Mostanában néztem meg, és jókat röhögcséltem, hogy az emberek mennyire nem értik, illetve belelátnak mindent ami ott sincs.

Cs@tLós 2011.11.27. 19:14:12

*esetleg, nem esetlen :P

Bru (törölt) (törölt) 2011.11.27. 19:34:56

Néha úgy érzem, mintha szándékosan nem akarnátok, hogy legyen értelme egyes filmeknek.
@gorre126: @Cs@tLós: Ezen a szigeten is volt labor. Biztos itt hozták őket létre, a madaraknak meg "kalitkájuk" is volt, így tuti nem ideszöktek.

freddyD 2011.11.27. 19:35:40

@Cs@tLós: Donnie Darkot egyszer láttam jó régen álmosan éjjel a tv-ben. Lehet, hogy az álmosság miatt, de lehet, hogy úgy alapból sem értettem különösen. Egy olyan film, amit még egyszer meg kell majd néznem

Cs@tLós 2011.11.27. 20:03:29

@Bru: most nemtom, hogy ezt a DD-re, vagy a jurrasic-ra írtad, dehogy akarom, hogy értelme legyen, akkor az egész filmet nem kellett vna megcsinálni (mármint az elsőt se), hiszen hülyeség az egész. Csak egyszerűen az érzés fura, hogy "csak úgy" felbukkan a spinosaurus, meg a teló kalandozása is valahogy esetlenül lett megoldva, és így vicces hatást kelt.
Ha a DD-re gondoltál, annak van értelme, csak nagyon mindfuck film.

@freddyD: akkor csak azért nem értetted sztem, mert álmosan nézted, az nem egy háttérzaj tipusú film, végig figyelni kell, mert csak akkor áll össze a vége (és még akkor is nagyon beteg sztem). És még akkor is tényleg úgy ül az ember a végén (ki meddig, van aki hetekig, nekem 5 perc volt), hogy akkor most mi a franc van? Bár Frank (a nyúl) annyira kilóg az egész sztoriból, hogy attól lesz teljesen mindfuck film, és az kavarja össze-vissza az embereket.

freddyD 2011.11.27. 20:07:03

@Cs@tLós: Majd teszek vele egy új próbát, de Mindfuck-okkal általában bajaim szoktak lenni :P Majd meglátjuk

Cs@tLós 2011.11.27. 20:11:19

@freddyD: az én javaslatom annyi, hogy a Frank szálat kapcsold ki, mert annak szimplán nincs értelme. Ha a nyúllal nem foglalkozol, akkor teljesen összeáll az egész, és rögtön nem annyira mindfuck. (zárójeles véleményem, hogy én úgy tippelek eredetileg más lett vna a film, csak menet közben beletettek egy plusz csattanót a nyúllal, amiért kár volt, mert emiatt lett zavaró az egész- csak azért írom ilyen virágnyelven, mert semmit nem akarok spoilerezni)

Robb20 2011.11.28. 08:48:00

@Bru: Inkább Laura Dern lesz az ;)

Bru (törölt) (törölt) 2011.11.28. 15:51:55

@Robb20: Igen, Ők az én fejemben egy fakkban vannak. :D

Bru (törölt) (törölt) 2011.11.28. 15:56:24

@Cs@tLós: A 'sziget, labor, madarak, kalitka' hívószavakra remélem nem a DD jut eszedbe! :D

algi 2011.11.29. 16:12:54

@Cs@tLós: Mi ez, rejtvény vagy film? Ha ki kell kapcsolni egy kevésbé érthető részt egy filmből, hogy élvezd, akkor az egy rossz film. Én amúgy elejétől a végéig élveztem a filmet, és a nyúl volt az egyik kedvencem belőle.

Cs@tLós 2011.11.29. 16:54:08

@algi: hát, sztem nem is annyira jó film, mint amennyire annak tartják, de egy megnézést mindenképp megér. Én nem élveztem elejétől a végéig, mert az utolsó 10 percen kívül semmi meglepő nem történik benne. Az uccsó 10 perc miatt viszont megérne 1 kibeszélőt.

SPOILER: aha, egy kilőtt szemű halott csávó biztos visszautazgat a múltba, hogy hősünknek hasznos tippeket adjon. Ha szted ennek van értelme, akkor jó, sztem teljesen elcseszték vele a Frank-es szálat (ami a mozis maszklevételig jó volt, onnantól tudni lehetett, hogy mi lesz a "slusszpoén", egyáltalán nem volt egyedi csavar), sokkal nagyobbat ütött vna ha nem valós szereplő a nyúl, tekintve, hogy így értelme sincs, a fentebb leírtak miatt. Úgyhogy nem kevésbé érthető, hanem szimplán egy ütősnek vélt csavar miatt értelmetlen szál lett belőle.

algi 2011.11.29. 18:34:23

@Cs@tLós: Már megint azzal jössz, hogy szerintem van-e értelme. Szerintem a film az nem egy rejtvény, nem egy logikai fejtörő. Amikor néztem, egyáltalán nem kerestem benne az okoskodó logikát, hogy ez ezért történt, az meg azért. Szerintem kevés olyan film van (különösen amerikai), amelyik ilyen jól ábrázolja a generációs különbségeket. (Kiemelkedő pl. a tanárnő a vonalakkal.) Vagy szerintem az is érdekes, hogy Patrick Swayze-nek milyen szerepet adtak.

SPOILER: Egyébként, ha jól emlékszem, Frank kifejezetten rosszindulatú tanácsokat adott, de már régen láttam.

Cs@tLós 2011.11.29. 19:13:37

@algi: Eredetileg sem kérdeztem, hogy szerinted van-e értelme, és később sem kérdeztem, csak mondtam, hogyha neked bizonyos dolgoknak van benne értelme, akkor jó. Valóban, az egyik oldala társadalmi kritika (nagyon vékony kis szeglete a generációs különbség), de ezt megkapod 10-15 éve a south parkból, a family guyból, és a cleveland show-ból is, sőt, lightos formában a simpsonsból is, bár filmekből valóban nem annyira.

Senki nem neked címezte azt amire először reagáltál, freddynek írtam, hogyha ő össze akarja rakni a mögöttes sztorit, akkor így könnyebb (szerintem). Te nem akartad összerakni, te dolgod, hogy úgy nézel filmet, hogy nem érdekel a sztori, amiről szól, csak a körítés. De akkor minek szállsz egyáltalán vitába arról, ami téged nem is érdekel, és vki más egy másik emberrel beszélget róla??

SPOILER: na látod, ezért kell figyelni a sztorit, mert valóban, Frank tanácsai első blikkre kifejezetten gonoszak, destruktívak, csakhogy mindig van utána csattanó, ami pozitív. És a történet végkifejlete szempontjából meg tökmindegy is hogy gonoszak, és destruktívak, és hogy mi a következményük, ugyanis nem fognak megtörténni. Ezért lenne fontos a logikai okoskodás, hogy akkor miről is szól a film.

Cs@tLós 2011.11.29. 19:15:38

Nah, részemről lezártam a DD témát, mert szétoffolom a bejegyzést, meg én is vagyok olyan hülye, hogy vkivel nekiálljak vitázni olyanon ami őt nem is érdekli.

zibi07 (törölt) 2011.11.29. 21:13:23

Annyi bejegyzés született a Jurassic Parkról, hogy kedvem támadt megnézni =D
Nekem személy szerint semmi bajom sem a 2. sem a 3. résszel, jópofa kis szórakoztató filmek. A harmadik rész előnye a hosszában rejlik, nem húzzák az időt hisz már mindent tudunk hát jön az akció, és a 2. rész hátránya a hossza, fölöslegesen vannak elnyújtva bizonyos jelenetek és akciót alig kapunk. Ami az 1-nél működött az a 2-nál nem annyira.

algi 2011.11.29. 21:54:16

@Cs@tLós: Te meg válaszoltál, az internet már csak így működik.
süti beállítások módosítása