HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Fecó a Kocka blog szerkesztője volt beszélgetőtársam a 10. kiadásnál.

Itt le lehet tölteni a beszélgetést (63 MB)


Következő filmekről beszélünk:

-Az öldöklés istene
-Suszter, Szabó, Baka, Kém
-Borotvaélen
-Sin City
-Faun labirintusa
-Death Race 2000
-Kill List
-Tetovált lány (USA)

Címkék: filmbarátok podcast

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr914096876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.02.12. 18:42:38

Lehet előveszem a Sin City-t. Megjött hozzá a kedvem.

freddyD 2012.02.13. 07:44:02

@lagzilajcsiforever: Előkerült azóta és jól van. Majd ő elmondja, ha akarja

filmkiller · http://rosszfilmekoldal.blog.hu/ 2012.02.13. 10:28:05

Sin City Mickey Rourke-val zseniális. Ezt senki sem tudta volna jobban eljátszani. Nekem annyira nem jönnek be Mickey Rourke filmjei de a sin cityben olyat alakított, hogy libabőrös lettem. Látom csináltál egy blogot a filmbarátok podcastnak de még nincsenek posztok, én is beszélgetnék filmekről szívesen ha gondolod freddy írj.

(" az élet olyan mint a nyalóka édes, és kemény is..... csak nyalni kell tudni.")

vazzegabi 2012.02.13. 14:40:33

Az öldöklés istene: Moziban ezt nem nézném meg, inkább otthoni filmnek tűnik.

Suszter, Szabó, Baka, Kém: Úgy vagyok vele mint te Freddy, kicsit félek, hogy nem érteném elsőre a sztorit, de majd egyszer megnézem.

Borotvaélen: Jó lenne moziban megnézni, remélem eltudok rá menni valamikor.

Sin City: Kb 3 éve láttam, jobban mondva csak 1 órát néztem meg belőle. Nekem nagyon nem jött bele, valahogy a látványvilága nagyon idegen volt számomra. Ha ismerném a képregényt lehet jobban érdekelne.

Faun labirintusa: Na ez a film naggyából tetszett, bár tök másra számítottam. Én azt hittem, hogy ez olyasmi film lesz mint az Alice csodaországban. Bár én sem értem miért isteníti sok ember ezt a filmet, de egyszer érdemes megnézni.

Death Race 2000: Stallone miatt majd bepótolom egyszer :D

Kill List: Erről még nem hallottam, de nem is hozott lázba.

Tetovált lány (USA): Ezt majd akkor nézem meg ha elolvastam a könyvet, és megnéztem a svéd verziót, szóval még odébb lesz :D

Walcott 4 ever 2012.02.13. 16:33:48

Freddy egy blogra ki tették a popcotn fail vididet :D
www.humorsziget.hu/post?p_id=10140

freddyD 2012.02.13. 18:50:17

@Walcott 4 ever: Még jó, hogy kb két hónapja készítettem a videót. Érdekes, mert a kommentelők ismernek, de a videót nem

Be lehet küldeni a Drót fail-es videót is

hptr 2012.02.13. 20:18:25

Ez az öldöklés istene egész jó film, bár láttam már a színdarabot is korábban és az jobban tetszett. A film néha valóban túl teátrálisra sikerült, Polanski nem akart elrugaszkodni a színházas keretek közül, pedig szerintem megengedhette volna magának.

A tetovált lányt hamarosan megnézem, mivel David Fincher rendezte, és Trent Reznor csinálta a zenéjét. Számomra ennyi elég, hogy megnézzem.

Mr. T.T 2012.02.13. 20:58:50

Most egy kicsit csalódtam benned, hogy a Kill Listet ennyire felületesen nézted.
A befejezés nem szar csak egy kicsit hirtelen és random, de a film tíz percenként tele van ilyen pillanatokkal (a vendég tükör mögé vés egy szimbólumot és a későbbi feltünései a nőnek , az áldozatok reakciói, a doktor stb.). Kell néha egy ilyen film is, ami nem nyomja le a torkodon a jelentést, hanem biztat, hogy te hozd létre a saját elméleted hozzá. Rengeteg különböző értelmezést találhatsz a filmről : öngyi szekta ~ hadsereg, arthur legendák, álom (erre a film tele van utalással).
Szerintem mindenképp nézd meg mégegyszer figyelmesebben, hihetetlen dolgokat lehet észre venni ( pl: rengeteg jelenet kétszer is megtörténik csak más kontextusban).

freddyD 2012.02.13. 22:02:15

@Mr. T.T: Értettem én az utalásokat (sőt, a tükrös teljesen amatőr volt, hogy belerakták a film felénél, mert így gyakorlatilag leleplezték a nő szerepét), de akkor is teljesen röhejesnek tartom ezt a végkifejletet. A feleség szerepe is hirtelen egy teljesen más lett, a púpossal való megküzdése meg annyira előrelátható volt, hogy már nekem volt kínos.

Nem tudom, szerintem bődületesen rossz lett, pedig ahogy mondtam, úgy 80 percig kifejezetten jónak tartottam

GeniallGull 2012.02.14. 11:42:27

Jó kis podcast volt...
Ez a Death Race 2000 eléggé érdekesnek tűnik.
Én viszont a Sin City-t egy elég gyenge filmnek tartom. Az tény, hogy egyedi de ez a fekete fehér 3 szálon futós valami nagyon nem jött be.

BoZsÓ 2012.02.14. 15:30:01

Sorterékkel azért pörgősebb, izgalmasabb a sorozat...

vazzegabi 2012.02.14. 15:35:55

@BoZsÓ: Az biztos. Fecót néha mintha nem is érdekelte volna, hogy mit mond Freddy :D
De azért jó rész volt ez is. Tényleg kiderült már, hogy Algi-val mi történt?

Mr. T.T 2012.02.14. 22:12:54

@freddyD: A tükrös jelenettel nekem inkább az a bajom, hogy fingom nincs arról, hogy mi és miért történt. A rendező állítása szerint pedig a feleség semmit nem változott csak elpattant egy ér az agyában az irónia felismerése láttám, de így viszont értelmetlen a harc.
Azért én se merem kijelenteni, hogy ez egy jó film, mert még nem sikerült teljesen megértenem.
DE nagyon szeretném szeretni és megérteni, hogy végre világossá váljon mért istenítik a kritikusok egyharmada, ráadásult voltak akik egyenesen minden idők legjobb angol horrorjának tekintik...

freddyD 2012.02.14. 22:20:27

@Mr. T.T: Hát igen, az a másik, hogy a tükrös jelenetnek semmi értelme sincsen.

Szerintem ebben az esetben (mondjuk egy Tökéletes Trükk-el ellentétben) felesleges utólag értelmet keresni az egészben, hogy jobb legyen. Részemről ez az utolsó 15 perc gyalázatos volt. Amit még le is tudnék szarni, ha nem lett volna ott az első 80 perc, amely viszont klassz volt. Ha végig rossz lett volna, röhögtem volna ezen, de így kifejezetten bosszantott.

Amúgy horrornak nem nevezném. Ha jó angol horrort néznél, nézd meg az "Eden Lake" filmet

Robb20 2012.02.16. 17:12:13

A Spirit tényleg qrva szar :P

A Death Race 2000 meg nagyon vicces, tényleg full trash az egész, én jól szórakoztam rajta :D Azt meg olvastam valahol, hogy állítólag ez ihlette a Carmageddon-t. Nem tudom h így van-e, de hihető :D

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.02.17. 01:57:09

Nekiültem és megnéztem a Death Race 2000-t. Hihetetlenül beteg :D Az eutanázia napon én is besírtam. A náci drukkerek meg hab voltak a tortán. :D Még egyszer tuti nem nézem meg, de a Carmageddont lehet előveszem :D

freddyD 2012.02.17. 06:57:09

@Mick Kramer: Ha végig ilyen beteg, inkorrekt és bizarr lett volna, összesítve biztosan jobb lett volna a film. Csak úgy a felétől nagyon ellaposodik, ami elég érthetetlen

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.02.17. 09:15:14

@freddyD: Sajnos így van. Volt még valami amiről nem tudtam eldönteni, hogy tetszik vagy inkább szánalmas: amikor a lázadók kirakták a táblát az árja csajnak, hogy letérő és emeltek papírból alagutat, ami a szakadékba vezetett.

Ilyeneket a Kengyelfutú Gyalogkakukkban csinált a prérifarkas :D

77muf 2012.02.20. 23:26:33

a Tetovált lánytól talán még életemben nem láttam unalmasabb filmet...igaz hogy csak egy órát láttam a filmből, de őszintén komoly fájdalmakat okozott az az első egy óra is amit végigültem, utána valahogy el is aludtam egy 5-10 percre, és amikor felkeltem, még mindig nem történt semmi... Lehet hogy bennem van a hiba, de egyszerűen nem tudok elismerni egy filmet, amiben egy egész órán át nem történik semmi. No éppen lehet, hogy ez egy pont olyan film akart lenni, amelyben a film elejétől a végét várjuk, de nálam akkor is megbukott. Nem arról van szó, hogy én nem szeretem az olyan filmeket, mert az nem igaz, pl. a The Machinist Christopher Bale-el nekem nagyon tetszett(ami pont olyan film), és ébren is tartott valahogy a film végéig, de a Tetovált lány egyszerűen arra kényszerít, hogy kapcsold ki! És nem csak az unalmasság lenne az egyetlen probléma, de a lány főszereplő sem jött be nekem vékép... Nem is értem, hogy gondolták komolyan az Oscarra nominálását. Én a filmet az originál nyelven láttam, és el sem tudom mondani, hogy a csaj milyen érvéntelen, elviselhetetlen, nemnormális hülye hanglejtéssel beszélt(ténleg nem tudom elmagyarázni), no meg plusz aza furcsa akcentusa, a fülemet bántotta, de ténleg- amiatt megútáltam a szinésznőt mindörökre. No és miféle dolog az, hogy egy vagány punker csajnak nincs egy darab sör a hűtőjében? Nem straight edges, ugyhogy...ehmm. Az tény és való, hogy a detailok csinálják a filmet, ugyhogy ez a film egy másik szempontból is megbukott nálam.

Wrathe CN · http://www.youtube.com/channel/UCyeYGrliSe3C7ab78ylvhIQ 2012.09.17. 21:26:57

@77muf: Jó tudom kötözködés de most komolyan.Christopher Bale?:D
süti beállítások módosítása