HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Egyik kedvenc bandám a brit "A", amelynek az a "zseniális" ötlete volt, hogy ezzel a névvel a boltok cd listáján legelöl lesznek. Nos, ez annyira bevált, hogy egy agyrém rájuk keresni az interneten vagy akárhol. Pl most kideríteni sem tudtam, hogy volt-e már róluk itt szó a blogon, vagy nem. Arra is emlékszem, hogy rendszeresen mentem be bizonyos zeneboltokba régebben, hogy van-e új "A" album. Erre 5x kellett elmagyaráznom, hogy tényleg csak egy A betű a banda neve. Aztán általában visszajött a kérdés, hogy "Nem A-Teens"?

A banda nem nagyon futott be, max európában volt egy kis nevük, meg talán 1 slágerük is volt, a "Nothing".

Ennek ellenére én nem ezzel ismertem meg őket, hanem a korábbi album "I love lake Tahoe" számmal, amely mai napig egyik nagy favoritom. Mind a dal, mind a klip. Elvileg kaptak egy rakás pénzt a lemeztársaságtól, hogy készítsenek egy klipet, ők meg fogták a pénzt, elmentek nyaralni/telelni ahhoz a bizonyos tóhoz és leforgattak maguk valamit. Ez a hangulatos klip lett a végeredmény:


A banda egy időre feloszlott (gondolom a sikertelenségtől), de mostanság újra együtt vannak, turnéznak, előzenekarokodnak. 4 albumuk van mostanra és mindenképpen a második, meg a harmadikat ajánlom elsősorban meghallgatásra (A vs Monkey Kong, Hi-Fi Serious). Az első albumot kivéve mindegyiket sikerült is megvennem valahogy (általában külföldi tartkózkodás alatt), sőt még valami DVD maxilemezt is vettem a "Nothing"-hoz. Igazából mai napig nem tudom miért, de mindegy. Olcsó volt.

Ha valakinek bejöttek az eddigi videók, ajánlom még az Old Folks, Starbucks, Rush Song

Két dalt külön meg kell még említenem: Az egyiknek a klipje érdekes, hiszen ezt vágás nélkül vették fel. Mindig ahogy elhaladt a kamera, körbefutottak a zenészek :D

És itt van a "Going Down" is, amely egész pontosan egy repülőgép szerencsétlenségről szól. Pont akkor íródott, mikor valóban turbulenciában volt az énekes. Eljátszott a gondolattal, hogy ilyenkor mik járnának a fejében. Nagyon emberi és jó a dalszöveg, könnyen is érthető, mindenképpen megér egy meghallgatást.

Címkék: zene

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr44860470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2012.10.21. 18:44:37

Öööö... ha tényleg azért vállalták be ezt az abszolút keresőbarátságtalan nevet, hogy elöl legyenek a CD-listákon, akkor inkább a 0 kellett volna választaniuk - valamilyen oknál fogva a számjeggyel kezdődő listaelemeket általában a betűvel kezdődők elé veszik az automatikus listázások.

No, persze, más kérdés, hogy mennyire jó húzás/ómen, ha egy együttes már a saját nevében lenullázza magát :D

bio

Clois 2012.10.22. 08:48:06

Soha életemben nem hallottam még róluk,de most belehallgatva egész jó. kicsit emlékeztet az H-blockx nevű bandára ,amit nagyon szeretek (és amit azt hiszem pont itt...vagy talán a Rossz PC blogon ismertem meg). Vicces, 10 évvel ezelőtt meg pont hogy az A-teens volt a kedvencem :)

freddyD 2012.10.22. 08:49:07

@Clois: Kemény, pont gondolkodtam tegnap, hogy az A-ről, vagy az H-Blockx-ról írjak cikket :D
süti beállítások módosítása