HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Szóval leálltam a RPCJS kiegészítős retrózással, mert egyrészt kezdtek elfogyni az erre alkalmas alanyok, illetve már ezzel is túl nagy lett a hisztéria, hogy csináld ezt, csináld azt...

Inkább valami egyedi dolgot hoztam össze, amire mérget lehetett venni, hogy majd jó nagy komment-izmozás lesz. Leginkább azt hittem, hogy ellenem lesz majd (ami be volt kalkulálva), mert ki mertem figurázni egy olyan embert, aki itthon is nagy népszerűségnek örvend. De valahogy a két véleményezős csoport harcolgat egymással, amit így annyira nem akartam. A lényeget szintén jó pár ember nem értett:

-Én nem sajnálom attól a csatornától a nézőket, tőlem keresse hülyére magát azzal, hogy sikoltozik.
-Ha valakit ez szórakoztat, akkor nézze egész nap. Én nem bánom egy pillanatra sem

Egyszerűen csak arra szerettem volna kicsit rámutatni, hogy milyen egyszerű lehet manapság elérni a nagy tömeget, ha hajlandó vagy egy kicsit "lealacsonyodni" a közízléshez. Tudom, durva szó, de igazából passzoló. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a csóka teljes profizmussal és tudatossággal csinálja azt, amit. És ez a siker mindenképpen őt igazolja, amit ismétlem, nem sajnálok tőle. De tetszeni attól még nem kell, hogy tetsszen.

Sok szempontból az általam imádott "Jackass" is tök ugyanezt a sémát használták, de ott az a különbség, hogy ők mindig magukat adták és ez átjött a felvételekről. Természetesen én is éltem olyan módszerekkel, amivel lehetett dramatizálni a felvétel kedvéért, de én inkább a szarkasztikus irányvonalat követtem.

Szóval összegezve, én köszönöm szépen a 60.000-es számot, ami nagyon durva és boldog vagyok vele.

Elég a pofázásból, itt a felvétel

Címkék: játék projekt

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr155307277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capowne 2013.05.19. 21:07:41

Na, örülök neki hogy itt is kikerült a videó, mert valahogy szívsesebben kommentelek olyan helyre, ahol tudom hogy (talán) a tömeg annyira mégsem tobzódik, és ha másért nemis, de az elő-moderálás miatt mindenképp elér hozzád is a véleményem, Freddy.
Hát, én maximálisan megtudlak érteni. Nyilván nem véletlenül hagytad abba a RPCJS videókat, és enyhén pofátlanságnak tűnik nekem, külső szemlélőnek is, hogy emberek (sok esetben) kamu regisztrációval/feliratkozással próbálnak minnél elöbb kierőszakolni tőled videókat, amikor ez az egész visszatekintősdi csak egy jó gesztus, egy ajándék volt a részedről... Sajnos így eléggé elvették az értelmét az egésznek. Sajnos a hozzászólásokból is látszik, mennyire fedi egymást a két rajongó tábor (tied, meg annak a pewdipie csókának), ami egyrészről engem mondjuk kicsit sem érdekel hogy ki mivel szórakozza el az idejét, de másrészről viszont kissé bosszant hogy ezeknek az embereknek valamiért mindig jóval nagyobb a hangja mint azoknak akik csak csendben követik a "munkásságod", mert rossz érzés, hogy ezeknek az embereknek a véleménye alapján kerülök én is megítélésre olyankor amikor próbálsz magadban képet alkotni a rajongótáborodról.
Amúgy engem ez a videó nagyon jól elszórakoztatott, bár én csak (azthiszem) az első videóját láttam ennek a gyereknek, amikor azt a slender játékot ripacskodta szét a kamu ijedéseivel, meg sikoltozásaival, de pont hasonló dolgok fogalmazódtak meg bennem amiket itt is elmondtál. Örülnék neki, ha több olyan videós lenne, akiknek nem az a céljuk hogy minnél nagyobb tömeget szórakoztassanak, hanem hogy a rajongótáborukban értelmes emberekhez is eltudják közvetíteni a gondolataikat.
(ja és amúgy félreértések ne essenek, nem akarok megbántani senkit, és én is szerettem már olyan dolgokat amikről tudtam hogy gáz, csak szerintem ilyenkor okosabb csöndben maradni)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2013.05.19. 21:07:43

Én szétröhögtem magam! XD
Amúgy a gördeszkás játékkal már játszottam. :P

DrNO 2013.05.19. 21:08:16

Jó lett a videó, nekem tetszett a váltás. Tényleg sok bőr le lett már húzva a RPCJS játékokról. Sok sikert a következő lépcsőfokhoz!

Más. Látom a firkákat, két dolog lenne.
Amit nekem egy lány ajánlott megnézésre: Thelma és Louise www.imdb.com/title/tt0103074/

Amit pedig én ajánlanék, az egy olyan "sorozat", melyben feltűnik Boris Karloff is. Mivel kedvenceid közt tartod számon (vagy tartottad) a Frankenstein örökérvényű gyűjteményt. Ez pedig nem más mit Abbott és Costello. Pl Abbott és Costello találkozik a gyilkossal www.imdb.com/title/tt0041085/ Amit eddig láttam tőlük, az nekem tetszett. en.wikipedia.org/wiki/Abbott_and_Costello

Sakktanár 2013.05.20. 07:22:32

Sajnos az alpári "ösztönhumor" sokkal több emberhez eljut, mint az inteligensebb humor, dehát ilyen a Youtube, meg nagyon sok internetező. Én azt mondom, azokért nem kár, akik ilyen színvonalú produkciókat szeretnek, mint amilyen a kiparodizált emberé. Többet ér 1 normális követő, mint 100 olyan, aki felháborodik az ilyen poénos paródiákon.

2013.05.20. 07:22:45

@Capowne:

"Örülnék neki, ha több olyan videós lenne, akiknek nem az a céljuk hogy minnél nagyobb tömeget szórakoztassanak, hanem hogy a rajongótáborukban értelmes emberekhez is eltudják közvetíteni a gondolataikat."

Az a baj nálam, hogy én próbálnék így tenni, de egyszerűen már "késő", mert én is hülyéskedéssel töltöttem el az időt a legtöbb videómban. Mondjuk ennyire nem mint PewDiePie, nem is értem el akkora nézettséget.

Bár nem tudom, lehet az is elég ha simán csak a NEM hülyék igényeinek próbál valaki megfelelni. Ahhoz belefér a komolytalanság is.

2013.05.20. 07:22:49

@Capowne:

"Örülnék neki, ha több olyan videós lenne, akiknek nem az a céljuk hogy minnél nagyobb tömeget szórakoztassanak, hanem hogy a rajongótáborukban értelmes emberekhez is eltudják közvetíteni a gondolataikat."

Az a baj nálam, hogy én próbálnék így tenni, de egyszerűen már "késő", mert én is hülyéskedéssel töltöttem el az időt a legtöbb videómban. Mondjuk ennyire nem mint PewDiePie, nem is értem el akkora nézettséget.

Bár nem tudom, lehet az is elég ha simán csak a NEM hülyék igényeinek próbál valaki megfelelni. Ahhoz belefér a komolytalanság is.

bioLarzen 2013.05.20. 07:23:17

Freddy, sajna tudomásul kell vennünk, hogy van már (legalább) egy generáció alattunk - akiknek sokszor pont olyan dolgok tetszenek, amiktől mi, "öregek" falra mászunk. A véleményem a paródiád alanyáról (én speciel nem is ismertem, most néztem bele a munkásságába) megegyezik a te véleményeddel - de szerintem a mi fölöttünk lévő generáció véleménye is nagyjából hasonló lehetett sok olyan dologról, amikért mi rajongtunk anno :)

Azt meg szerintem te sokkal jobban tudod nálam, hogy ha kiállsz, és azt mondod 10 embernek, hogy "egy", akkor azt 10 féleképp fogják értelmezni, lesz aki elájul tőle, lesz, aki habzó szájjal kéri ki magának...

Amit csináltál, az sztem úgy jó, ahogy van - de, ahogy én mondani szoktam, hogy is várhatnánk el egyetértést egy olyan világban, ahol még Beyoncé sem minden férfinak tetszik? ;)

bio

Alerstorm Pirate 2013.05.20. 07:23:33

Lehet, hogy velem van már megint a gond, de mi olyan nagy dolog abban, hogy valakinek 60.000 követője és nézettsége van az interneten? Ráadásul, ha hozzá vesszük az angol anyanyelvet akkor még könnyebb ezt elérni.

A médiában lévő szenny műsoroknak ennek a dupláját követik emberek nyomon. És miért?
Természetesen azért, mert erre van igény.
Hozzá teszem, hogy mind a mai napig nem is tudtam, hogy létezik ez a pewdipie.

Összegezve, ha valakinek tetszenek az ilyen videók lelke rajta, engem meg teljesen hidegen hagy.

Pap.Gergely 2013.05.20. 14:51:32

Freddy még csinálsz egy Harlem Shake-es videót és meglesz a 100.000 követő :D

bioLarzen 2013.05.20. 14:51:37

@Alerstorm Pirate: "Lehet, hogy velem van már megint a gond, de mi olyan nagy dolog abban, hogy valakinek 60.000 követője és nézettsége van az interneten? "

Javaslom, hogy próbáld ki - rá fogsz jönni ;)

bio

SarahConnor 2013.05.20. 14:52:06

Hát nem tudom, lehet, hogy annak a csókának 7 millió követője van, eddig nem is hallottam róla. Most meg belenéztem, és még el se mosolyodtam.
Ellenben mikor van pár szabad percem, akkor előszeretettel elindítom az egyik Freddy-féle RPCJS-videót, amiken a mai napig nagyon jókat nevetek. Sőt, valamelyik nap a suliban az egyik diákommal felfedeztük, hogy az RPCJS közös mániánk. Halálra röhögtük magunkat, miközben felidéztünk pár mondatot a videóidból :)

Mikor először a csatornádra tévedtem, már rég vége volt az egésznek. Amit persze sajnálok, de másfelől totálisan megértem. Nekem volt egy magánjellegű blogom, amit főleg egy kisebb netes közönségnek írtam. Aztán szó szerint hátrahagytam, mikor túl nagy közönség kapott oda és követelőzők lettek, irányították, mit írjak, és persze velük együtt jöttek a trollok, akiken lelkileg nem tudtam átlépni. Fejvesztve menekültem el a saját blogomról. Mondjuk én nyilván gyenge is voltam ehhez :)

Jó, nem ugyanaz a két eset, de átérzem, mi vezet egy sikerszéria befejezéshez. Sok követelőző csak azt látja, hogy abbahagytad, és neki nincs min szórakoznia. Se a munka se a megpróbáltatások a dolog mögött nem láthatóak.

A 7milliós csókát is kérnék vissza, ha abbahagyná, ez van. Chacun à son goût.

Alerstorm Pirate 2013.05.20. 21:05:44

@bioLarzen:
Továbbra is a véleményem az, hogy 60.000 nézettség és feliratkozás nem egy nagy dolog.
Ha viszont valami olyasmit csinálsz aminek értelme van és jó, akkor az elismerésre méltó.

Például:AVGN esetében 1076935 feliratkozó van.
Egy Lady Gaga rajongónak aki a klipjeit és a számait rakja fel, neki 2581661 a feliratkozója. Utóbbi csak LG dolgokat tesz fel, semmi más értelmes dolgot nem csinál.

Ez alapján tényleg nem kell semmit sem csinálni, hogy nagy követő tábora legyen valakinek.
(James Rolfe esetében teljesen megértem a nagy nézettséget mert ő tényleg tesz is valamit a nézettségért.)

_NT_ 2013.05.21. 06:13:02

FreddyD be kell valljam ismét lenyűgöztél. Az év Top 10 trollkodásába mindenképp bekerülhetne amit most csináltál. Nagyon szórakoztató olvasni a Youtube kommentekben ahogy a pewdiepie és FreddyD rajongók nem tudják hogy mit kezdjenek ezzel. Egyrészt nem tetszik nekik hogy a hőn szeretett pewdiepie-uk becsületén csorbát ejtettél, viszont téged se mernek megbántani. Szóval egy remek dilemma elé állítottad őket. De a kedvenceim még mindig azok akik nem fogják fel hogy ez csak poén.:D Szóval gratulálok. :D

bioLarzen 2013.05.21. 06:13:04

@Alerstorm Pirate: Most már tényleg áruld el légyszi: próbáltad már, vagy csak a partvonalról mondod a véleményt?

bio

Cs@tLós 2013.05.21. 19:14:16

Én sosem hallottam erről az emberkéről, akit parodizálsz, így nyilván nem üt a paródia számomra, önmagában erőltetettnek tűnt egy kicsit, de ezt ne is vedd figyelembe, mert tényleg nincs mihez hasonlítanom.

Egyébként nekem a nostalgia critic nagy kedvencem, de neki is vannak olyan ordítozós jelenetei, ami érezhetően túlzás már és még el is van nyújtva...cserébe olyan intelligens poénokat is mond, amiért megéri a visítozós részekkel együtt is. Nade ha vki csak visítozik és semmi mondanivalója, számomra az semmilyen értéket nem képvisel...

Én még mindig sajnálom, hogy vége a RPCJS-nak, jó lett vna, ha csak 1-1 alkalommal is, de még csinálsz ilyen jellegű vidit, mindenféle időhatár és elvárás nélkül. Vagy akár a 99ft-os dvd sorozatot is mondhatnám, azt is nagyon bírtam :) remélem a jövőben legalább ebből láthatunk új részeket!

argo001 2013.05.21. 19:28:02

Szerintem maradj a régi stílusnál. :)

Fromthedeep 2013.05.22. 06:05:15

@Capowne:
"Örülnék neki, ha több olyan videós lenne, akiknek nem az a céljuk hogy minnél nagyobb tömeget szórakoztassanak, hanem hogy a rajongótáborukban értelmes emberekhez is eltudják közvetíteni a gondolataikat."

Ez esetben ajánlom Dávid Gyula videóit, de a Szkeptikus Társaság is sok érdekes videót töltött fel, ott maradéktalanul kielégül az igényed a "nem szórakoztató, de hasznos" videók felé. Komolyan nem kötekedni akarok veled, és tény, hogy Felixet jónéhány embernek sok lehet, de azt felvetni neki, hogy a szórakoztatásra készített videói miért explicit szórakoztatóak, hááát izé.

Freddy, téged sem akarlak megbántani, de sajnos ez a paródia egyrészt rendkívül kontraproduktív volt, másrészt (számomra) borzasztó erőltetett. Az látható hogy rendkívül felületesen foglalkoztál Pewdieval mint jelenséggel, ami azért baj, ha már parodizálod, legalább ismerd valamennyire. Abból látszik, hogy rengeteg kihagyott ziccer volt a videóban. Pewdie stílusát egyáltalán nem sikerült elkapnod, és így sajnos nem tudtad valóban hatékonyan kiparodizálni. Szerintem, (és ez szigorúan szubjektív vélemény) mindenki jobban járt volna, ha leírod a blogban, hogy mit gondolsz erről az egész Pewdiepie dologról és mondjuk csinálsz egy újabb 99 ft-s DVD videót a hatvanezer alkalmából.

algi 2013.05.22. 12:09:05

@Fromthedeep: Ha direkt primitív akarsz lenni, az egy dolog, de reklámozni azért elég gáz.

Fromthedeep 2013.05.22. 16:01:49

@algi: Szomorú, hogy nem érted mire akartam ezzel kilyukadni. Az illető teljesen abszurd felvetése, miszerint a "szórakoztatási célzatú videó ugyanmár miért szórakoztat"-ra volt egy hasonlóan komolyan vehető válasz. Nyilvánvaló, hogy szándékosan választottam a játékvideós közösségtől teljesen eltérő személyt, illetve szervezetet. Ha te ezt reklámnak érzed, hát az sajnos rettentő szomorú. Most ilyen alapon semmilyen filmet nem említhetek meg mert egyből reklámozok, vagy könyvekről sem beszélhetünk úgy, hogy címeket is említünk mert egyből a kiadó bérkommentelőjének leszünk tituálva? Másrészt, idézd már, hogy a hozzászólásomban mi volt primitív!

bioLarzen 2013.05.22. 16:01:51

@algi: Hol látod a primitívséget a kommentben?

bio

bioLarzen 2013.05.22. 16:01:53

@Fromthedeep: Szia,
kifejtenéd, mit értesz az alatt, hogy a paródia kontraproduktív volt?

bio

DrNO 2013.05.22. 16:30:44

@Fromthedeep: a postban linkelt videó szórakoztató volt. Tudatlan voltam, nem tudtam ki ez a Pewdie, igazából nem is érdekelt, nem tartottam fontosnak, hogy tudjam ki ő. Azonban hozzászólásod miatt rákerestem, s kettőből kettő videója unalmas volt. (Végülis igazam volt, nem kell tudnom ki ő)

Fromthedeep 2013.05.22. 18:37:24

@bioLarzen: Szia!

Nos, szerintem azért volt kontraproduktív, mert a legtöbb embernek le sem esett, hogy ez egy paródia, és pontosan a videó félreértelmezése miatt nem jött át igazán, amit szerintem Freddy közölni akart Pewdieval kapcsolatban. Úgy gondolom sokkal jobb vita alakulhatott volna ki, ha Freddy írásban szépen kifejti a véleményét Felix-et illetően, így egy rettentő randa shitstorm elkerülhető lett volna a YT kommentek között.

bioLarzen 2013.05.22. 21:55:05

@Fromthedeep: A videót jelenleg majdnem 19 ezren látták. Ehhez képest azok száma, akiknek - kommentjeik alapján - nem jött le, hogy ez egy paródia, szerintem elenyésző.

A negatív kommentötzönre pedig sztem freddy tökéletesen számított. Ismeri jól a youtube-ot, illetve az ott kommentelőket :)

bio

freddyD 2013.05.22. 21:57:39

@bioLarzen: Ez így van. Őszintén szólva, minimum azt vártam, hogy vagy 500 ember leiratkozik majd (kommentek alapján állítólag meg is csinálta pár ember, mert megsértettem dárlingjukat).

Ehhez képest napok alatt +1000 van, ami nem éppen az, amit vártam :D

De ennél nagyobb bajom ne legyen. Ennek örömére a héten még kilövöm az új 99 forintos DVD videót

bioLarzen 2013.05.23. 05:59:25

@freddyD: Látod, eljutottál oda, hogy már megsérteni sem tudod a tömegeket :)

bio

Bajuszod 2013.05.23. 05:59:29

@freddyD: Olvastam az Index.hu-s riportot és megrökönyödtem, hogy voltak olyanok, akik megfenyegettek életveszélyesen...!!! WTF?! Milyen ország ez?
Mivel nem ismertem, hogy kit parodizálsz(!), utánanéztem és egy igazi f.s.
Még csak a nyomodba sem ér a kiabálós, eszement dumájával!
A fanyalgók meg csak maradjanak nála. Az értelmesebb réteg kitart melletted.

Várom az új videót a 99 forintos DVD-ből!

U.I. Fogalmam sincs hogy az ÖSSZES videód hányszor néztem már meg újra és újra :)
Több humorod van, mint gondolnád és a követők száma is arról tanúskodik, hogy van értelme annak amit csinálsz :)
Hajrá FreddyD!

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2013.05.23. 12:07:02

Szerintem, remek paródia lett. A boxeres-baseball ütős részen nevettem a legtöbbet, főleg a kiejtés miatt. Kíváncsian várom az új 99 Ft-os DVD videót. :)

2013.05.24. 14:58:59

Freddy, minden tiszteletem a tied, de remélem nem lesz több ilyen stílusú videód. Egyszeri alkalomnak teljesen jó volt. Elég szomorú vagyok, hogy ennyien vevőek egy ilyen igénytelen valamire.

Crash 2013.05.25. 06:32:17

Sosem értettem ezeket a felhajtásokat. Ezek szerint még sosem láttak kritikát, ami egy mainstreamebb dologgal foglalkozik. Pedig a kritika is többnyire érvekre támasztott és logikus, tehát azokat akár el is lehet fogadni, főleg ha van igazságtartalma. De ez?.. Ez csak egy ártatlan paródia könyörgöm, semmi támadó nincs benne. Majd visszairatkoznak úgyis.

JeszKar 2013.05.29. 18:51:07

Hello, Freddy

Már eltelt egy kis idő a videó feltöltése óta, de felmerült bennem egy téma, amire
szeretném, ha válaszolnál.

Véleményem szerint paródiát nem abból érdemes csinálni, ami rossz. Paródiát abból érdemes csinálni, ami elég felkapott, elég ismert vagyis megéri, hogy már paródiát csináljanak benne, és az nem függ össze, hogy milyen az alapanyag minősége. Ha csak rossz dolgokból lenne érdemes paródiát csinálni, akkor például olyan filmek, mint az Ifjú Frankenstein vagy az Űrgolyhók soha nem készültek volna el. A paródia nem arról szól, hogy kiröhögjük, ami szar, hanem arról, hogy fogjuk az alany sajátosságait, és elvisszük a szélsőségekig. (pl. fénysebesség - elképzelhetetlen sebesség). Különben az egész nem más mint óvódás csúfolódás.
Nyilván ez az ember elégé ismert, hogy paródiát csinálni belőle megérje. Az, hogy milyen minőségű a munkája, arról nem tudok nyilatkozni, mivel nem ismerem a videóit, de úgy érzem te se.
És evvel elérkeztünk a másik témához. Hogy paródiát csak olyanból lehet csinálni, amit ismerünk. Ha nem így cselekszünk, akkor már majdnem ott tartunk, mint Seltzer, Friedberg duó, aki trailerek alapján csinálnak "paródiákat". (hangsúlyozom, nem minőségbe hasonlítalak a két említett "úri emberhez").

Szóval ennyit akartam írni. Nem azért nem tetszik, mert hogy ez az ember valami kis kedvencem lenne (ami, amúgy nem zárná ki, hogy egy paródia tetsszen, hiszen mind a Star Wars-t, mind az Űrgolyhókat tudom szeretni.) Hanem pusztán azért mert úgy érzem a videód nem igazán felel meg a paródia követelményeinek, és végső soron nem szól másról, mint kiröhögöd ezt az embert valamint (hiába írod az ellenkezőjét, ha a videóból más jön át) a nézőit is.

freddyD 2013.05.29. 18:57:14

@JeszKar: Az általam felhasznált eszközök nem csak erre az illetőre illenek, hanem úgy általánosságban a mai trendre.

Produkáld magad minél extrémebben, lehetőleg vegyen kamera, hogy még egy ingert váltság ki a nézőből, vagdosd gátlástalanul és folyamatosan az anyagot, mert a mai néző nem tolerál 3 másodpercnyi üresjáratot sem.

Amúgy abban teljes mértékben igazat adok, hogy biztos jobban is ki lehetett volna parodizálni a csókát, de őszintén szólva már az a kutatómunka amit ezzel kapcsolatban végeztem, bőven elég volt, hogy elmenjen az életkedvem. Furcsa mód még így is elég sok PDP rajongó kommentároknál azt írta, hogy pont olyan, mint az eredeti.

nemezanevemjanos 2013.06.03. 16:31:09

Szia freddyD!
Én kb a rossz pc játékok 2.évada óta "figyellek" ,nagyon szeretem a munkásságodat.
Nagyából egy idősek lehetünk én most diplomázom majd, ezért azért írom,hogy tud nem az a 10 éves cod-os korosztály vagyok. Én szeretem a horror játékokat és többek közt ezért szoktam (mondjuk úgy vittem végig) sok játékot PDP-vel. Én nekem kifejezeten szimpatikus amilyen walkground vidiket készít. Jó kedvű,humoros stb... Az ilyen flash sz.r játékos videóit mondjuk én sem szeretem. Nekem az a véleményem,hogy lehet csak rossz videójába kaptál bele,Őt is sokat néztem téged is. őszintén meg mondom (és tényleg nem ellenségeskedésnek szánom minden tisztelettel jegyzem meg) ez most nem volt jó,én valahol a irigységet éreztem, és szerintem ezt nem lehet azzal indokolni,hogy a tied amit te nyújtasz a nézőknek/követőidnek jobb lenne, nekem egyformán jók vagytok, mások vagytok mindketten. Neked is van olyan videód amit ha mondjuk valaki megnézve úgy,hogy nem ismer azt mondaná "mi a f.sz ez?" pl ez a vidi is ilyen :)
Na minden jót, és több 99ft-s filmkritikát.
Üdv: János

Capowne 2013.06.04. 15:56:21

@Fromthedeep: Az alapján amit/amiket írtál, eléggé úgy tűnik nekem hogy félre értelmezted a lényegét annak, amit próbáltam mondani. Az, hogy te egy teljesen más műfajban szereplő, álltalad értelmiséginek tartott videóst/videókat ajánlottál, pedig teljesen inkoherens. (explicit, kontraproduktív... kicsit arcpirítóan hat ennyi nagy szó, én is csak azért használtam egyet, hátha olvasás közben feltűnik neked is mennyire fölösleges tud lenni, amikor egyszerűbben is kifejezhetnéd magad)
Nemis értem mi alapján sikerült így kicsavarni azt a véleményemet, miszerint a szórakoztatást lehet ostoba, infantilis módon űzni ugyan úgy, ahogy értelmes stílusban is... Az, hogy én ez utóbbit preferálom, és bosszant a mesterkélten előadott, ripacs kontárok sikoltozása, még nem azt jelenti, hogy rögtön az összes embert, aki nem így van ezzel, kvantumfizikára akarnék kényszeríteni, csak jólenne ha tisztában lennének vele, hogy milyen szavak jellemzik a bálványukat, mielött kardoskodnak mellette, mert ezzel kellemetlen helyzetbe hozzák magukat...

Hallucinogén Pite 2013.07.10. 13:11:08

PewDiePie-t nem ismerem annyira, hogy bármit is mondjak róla, vagy beleszóljak bármilyen vitába, de azt biztosan megmondhatom, hogy nem egy embert láttam már a neten, akinek ez a videó konkrétan tükörképet (és nem görbét) mutat. :D
Persze ez az egész stílus teljesen máshogy áll olyasvalakinek, akiről tudom, hogy azért korántsem ezen a szinten tart. :)

algi 2013.07.11. 05:12:47

@Fromthedeep: A baj az, hogy nálad szinonima a "szórakoztató" és a "primitív". Nem az a két alternatíva van, hogy vagy primitív szart nézünk vagy unalmas ismeretterjesztést.

@bioLarzen: Ott, hogy valaki nem érti meg, hogy az igényesség az nem luxus. Bármi lehet igényes és igénytelen, még az "üres" szórakozás is. Még a pornó is lehet igényes vagy igénytelen. Ha valaki azt gondolja, hogy az igényesség az egyenlő az unalmassággal, annak súlyos gondjai vannak. Arról nem beszélve, ha valaki valamit csak azért tart unalmasnak, mert gondolkodni kell hozzá. Pl. ha már fel lett emlegetve Dávid Gyula, én jártam a gyakorlatára, és ott pl. gyorsan magyarázott, dolgozni kellett az agynak, hogy ne maradjon le az ember, bár az nem a nyilvánosságnak szánt előadás, hanem egyetemi óra volt, de az eszembe nem jutott volna, hogy azt állítsam, hogy unalmas. Poénkodva, szórakoztatóan ad elő. Attól nem lesz valami unalmas, hogy közben gondolkozni kell rajta. Ez kb. akkora közhely, mint a ház. Ha valaki nem tudja elkülöníteni egymástól ezeket a tényezőket: mennyire szórakoztató, mennyire igényes, illetve mennyire intellektuális valami, hanem a szórakoztatást összeköti azzal, hogy primitív és igénytelen valami, az a primitívséget reklámozza, ami önmagában igénytelenség. Még súlyosabb, ha valaki kifejezetten szembeállítja ezeket a dolgokat az érvelésében.

Tudom, hogy én vagyok a naiv, de kiskoromban azt hittem, mindenki arra törekszik, hogy minél jobb, ügyesebb, okosabb stb. legyen. Persze ma már tudom, hogy ez nem igaz, vannak olyan emberek, akik kifejezetten arra törekszenek, hogy minél butábbak, ügyetlenebbek, igénytelenebbek legyenek, és fikáznak mindent, amihez az embernek meg kell mozdítani a kisujját a befogadáshoz. De talán nem ez a támogatandó hozzáállás.

bioLarzen 2013.07.11. 21:21:43

@algi: Még mindig nem látom, mitől primitív az a komment. Attól, hogy te úgy látod a dolgot ahogy, ő pedig nem, még nem hiszem, hogy lenne jogod leprimitívezni - ez ugyanis azt jelentené, hogy elfogadjuk, hogy a te hozzáállásod a "jó". Azt pedig milyen alapon?

Én se néztem soha életemben szappanoperákat meg valóságsókat - de nem gondolom, hogy akik szeretik, azok primitívek...

bio
süti beállítások módosítása