HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Sikerült megtekintenem átadás előtt az új stadiont, íme egy kis bepillantás. Szép lett, mondjuk pár megoldás meglepő (ami a videóban nem látszik, pl egyes szektorok között plexi van, ugyanakkor alatta van épp elég hely átkúszáshoz,átcsempészéshez).

Ráfért már egy ilyen korszerű aréna a városra

 

Címkék: projekt random baromság

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr596504363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2014.07.13. 11:30:28

Hát, európai szintű stadion már van - most már csak európai szintű foci kéne hozzá.

Nem tudom, kinek és mikor támadt az az ötlete, hogy a magyar foci felvirágoztatását a stadionépítéssel kell kezdeni... kb olyan ez, mintha elhatároznám, hogy híres festőt faragok a gyerekemből, és azzal kezdeném, hogy a legdrégébb ecseteket meg vásznakat venném meg neki...

Félreértés ne essék, ez nem a szokásos, populista "mi szüksdés s tadionokra, költsék inkább a zemberekre" típusú nyavalygás, nem azt mondom, hogy felesleges stadionokat építeni - mindössze a prioritási sorrendben elfoglalt helyüket nem értem. Attól még, hogy szuper a stadion, nem fognak többen kimenni - ha a foci továbbra is ultragyange. És nálunk egyelőre, sajna az.

freddyD 2014.07.13. 11:34:59

@bioLarzen: Orbánnak. Ennyi. Ha megfigyeled, a stadionőrület csak egy része az egésznek, ez már sokkal korábban elkezdődött. Az átnevezések,a Kossuth tér tök felesleges átépítése, új alkotmány stb... Monumentális dolgokat akart letenni az asztalra, hogy el lehessen mondani, hogy lám lám, ez mind Viktor király korszakához köthető.

Mert arra fognak emlékezni 20 évvel később is, hogy ők rakták le ezeket a stadionokat, de hogy hány kórház nem tudta fejleszteni műszereit, arra nem.

Amúgy én nem bánom, hogy Budapest végre kapott egy épkézláb stadiont, mert ez a város már megérdemelt legalább egyet. De nem kell átesni a ló túloldalára

sakkos 2014.07.13. 14:53:33

Ha már mindenképp stadion, talán megérte volna inkább a nemzeti stadiont még jobban felhúzni, kibővíteni. Nem vagyok egy nagy magyar fociszakértő, de miért épp a fradi kapott új stadiont? (Persze, azon kívül, hogy Orbán kedvenc csapata.) Nem szolgált rá erre az utóbbi években (évtizedekben) nyújtott teljesítményével. Csak a múltja miatt?

freddyD 2014.07.13. 14:55:45

@sakkos: Nyugi, lesz új Népstadion is ;)

Bekonyx 2014.07.13. 17:46:38

@sakkos:
azt szépen elfelejted megemlíteni hogy Mccabe ideje alatt hány milliárdot húzott le az állam a Fraditól, vagy hogy 2006-ban hogyan sikerült az értékes utánpótlást ellopni, vagy az üllői úton felszabadult terület hogy lesz az államé stb.
Persze mivel Fradi(nagy betűvel)rögtön jönnek a fogalmatlan nagy lázadók hogy "hádemiértéppenfradi". Gondolom a dábrácán stadion nem zavar :)

Snipers 2014.07.13. 17:46:47

Stadion bejárása után, érdemes erre is egy kis időt "szakítani" :

Egyesített Szent István és Szent László Kórház és Rendelőintézet Szent László Kórháza...

freddyD 2014.07.13. 17:52:23

@Snipers: Ezt most nekem írtad? Miért kéne odamennem? Tudom, hogy szar, ahogyan sok más kórház is. Személy szerint én is ilyen helyekre pumpálnám a pénzt, de amíg nekem nincs beleszólásom, miért ne tekinthetném meg ezt az új létesítményt, ha már egyszer van?

Amúgy egy-egy új stadion helyett sokkal inkább vonnék el egyéb milliárdos kiadásoktól, pl a Századvégtől, MTVA-tól, Kossuth tér átépítéstől stb... Az a Marslakók című befuccsolt szappanopera az M1-en is 1 milliárd körüli összeg volt összessen. Akkor már inkább stadionba menjen ez a pénz, ha már kórházakba/iskolákba nem kerül

Sanosuke 2014.07.13. 19:11:17

@freddyD: a stadion pénzéből lehetett volna néhány kis és nagy utat a fővárosban normálisan megcsinálni, mert sok helyen szégyen milyen az út minősége, és állandóan dugók vannak.

freddyD 2014.07.13. 19:13:06

@Sanosuke: Ez is jogos. De ezt ne nekem mondd, nem én döntök e felől

bioLarzen 2014.07.13. 22:07:32

@freddyD: De az üresen kongó - és előbb-utóbb nyilván lreomló állagú - stadionok nem lesznek épp olyan mementók, amire azt lehet mondani majd, hogy lám, mi építettük...

sakkos 2014.07.14. 17:10:52

@Bekonyx: Mondom, nem vagyok épp nagy NB1 néző, szurkolónak meg pláne nem mondom magam, csak a tabellát lesem meg minden idény végén, és csakis az alapján tudok nyilatkozni. Hogy a háttérben mi zajlik, arról nem tudok, de nem is igen érdekel, amíg nem kerül be legalább EGY magyar csapat az euróliga kieséses szakaszába, (ami nem gondolnám hogy túl nagy elvárás lenne) addig nem tudom, érdemel e bármelyikük is új stadiont.

Szemi. (törölt) · http://bakik.blog.hu/ 2014.07.14. 19:39:04

@sakkos: A szurkolók kapják a stadiont, akik megérdemlik hogy ne húgyban-sárban mászkáljanak.
A stadion építésnek meg gazdasági alapja van, semmi köze az eredményhez.
süti beállítások módosítása