HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #58 (2014. Szeptember) 178 perc

 

Beszélgetnek: Zoly, Blacksheep, Gergő, freddyD

 

Téma:

-Sráckor

-A védelmező

-Az útvesztő

-Frank

-Ház az utca végén

-Amadeus

-Black Mirror / Fekete tükör

-Vakság

 

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (163 MB) 178 perc

 

 

Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

 

Facebook oldal

 

Csatolmányok:

 

Mozart „Nyalj ki a seggemben” című műve: 

 

 

Címkék: filmbarátok podcast

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr406747939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.10.01. 05:52:42

Vince Vaughn szerintem jelenleg a

A Sráckor eddig annyira nem hozott lázba, mint másokat. De majd biztos megnézem egyszer. Azonban én is azt hittem, hogy az "elsőkről" lesz benne szó.

A Védelmező érdekelt, de több negatív véleményt olvastam róla így inkább várok a többi hasonló jelegű filmre (Sirok közt, John Wick).

A Young Adult filmek eddig sem érdekeltek igazán. Még az Éhezőket sem látta, ez a labirintus meg teljesen hidegen hagy.

A Black Mirroról is olvastam eddig jókat, ráadásul idén jön egy karácsonyi különkiadás is (imádom a morbid karácsonykor játszódó filmeket). Ezt is mindenképpen bepótolóm.

Viszont muszáj a Franknek a védelmére kelnem:
Számomra az év egyik legnagyobb meglepetése. Az első felén többet röhögtem, mint bármelyik közelmúltbéli amerikai vígjátékon. Kiváló színészek, nagyon abszurd humor/hangulat (imádtam!), nagyon jól mesél az alkotóválságról illetve arról hogy mi a fontosabb a közönség vagy az önmegvalósítás. Illetve nem is tudom, hogy láttam e filmet ami ennyire kitért a közösségi média napjainkban betöltött szerepéről és ilyen remekül ábrázolta volna annak és a vírus marketingnek az erejét. Simán lehet kult film, még ha csak kis közönség számára is. Hárman néztük, mind a hárman imádtuk:

Az Amadeus már többedszerre kerül ellő én meg többedszerre sajnálom, hogy még nem láttam. Most megfogadom, hogy év végéig megnézem.

Horrorfilmek: Let Sleepin Corpses Lie (Ne törődjetek a förtelmes magyar címmel, mert az egyik legjobb régi zombi film SOKKAL jobban öregedett, mint a Élőholtak éjszakája és a Holtak hajnala azokat én is inkább elismerem mint kedvelem, de a Day of the Dead az már mai szemmel is jó szvsz) Hammer Drakula és Frankenstein filmek (A Frankenstien must be destroyed a kedvencem, küldtem is népakaratába egyszer), Trick 'r Treat (2007) a leghangulatosabb halloweeni film, Return of the Living Dead (vicces zombis).

Am én most októberben is csapok gy horror maratont mert nekem is hatalmas hiányosságaim vannak miket potolni kéne (Wicker Man, Suspiria illetve főleg olasz cuccok).

Nyiri 2014.10.01. 19:16:18

Mi is a Védelmező előtt láttuk az Annabelle trailert. Tényleg para volt a végén.

De már az ominózus jelenet közben is jutott eszembe, hogy a kislány hányszor taknyolt orra abban a ruhában miközben futott az ajtó felé míg felvették.

Rico69 2014.10.02. 06:08:42

Freddy D

Ne izélj már, én nem tudok németül, de forditani a magyar értelmét forditsd, a "Nyalj ki a s.emben" annak semmi értelme magyarul. "Nyald ki a s.em" lesz az szerintem.:)Nem kötekvésképpen, csak olyan fura:)

Te jobban tudsz angolul, valószinűleg, mint én, hát ott is pld. a köznapi (használt, nem az elvadult AA szlengre gondolok), populáris vagy vulgáris kifejezéseket, nem nagyon lehet szó szerint forditani. Az, hogy " I'm fired" "I got canned" They give me the axe" vagy az " I got the boot" szószerint forditva elég fura, mégha van is talán értelme. Versa ugyanez, azt, hogy "Kirúgtak" letükrözöd, Amerika lassúbb eszű fele még akkor is ezen gondolkodik, mikor bemutatják a Star Wars 22. ik részét :P (Remélem megérem a 7. est:P)

Tetszett a podcast, de ezt nem fogom mindig irni:P, a kedvenc tube-os műsorom.Gyorsan vissza is mentem rá az előbb, mert mindig elfelejtem like-olni, pedig ez a minimum.
Azért pedig, emlited a pcastben, le a kalappal, hogy nem teszel bele reklámot, pedig akkor is hallgatnám...mások ellenberger orrba-szájba.

G. ajánlott egy angol sorozatot,amik amúgy marha jók.
Nem tudom a Luthert nézitek-e (Gergő tuti)
Azért ugrott be, mert most nézek egy Sean Bean sorozatot (marhára birom a palit, ez a szerep meg jól áll neki)a Legends-et www.imdb.com/title/tt2402137/?ref_=fn_al_tt_1 ,egy összeesküvős-beépülős-krimi.Nem rossz, viszi a hátán az öreg.

De nem ez a lényeg, tegnap megnéztem megint egy pár éves angol filmjét, a Cleanskin-t, egy arab terroristák vs. angol szolgálat opusz, ha nincs fent a nép akaratában és innen lehet ajánlani, megtenném.A magyar cimét nem irnám le, mert pofán vág a klavi. Itt az IMDb: www.imdb.com/title/tt1598873/

Ennek a francia párja a Secret défance, ennek is erőltetett a magyar cime, a 2008 as francia filmre gondolok, erre: www.imdb.com/title/tt1003052/
Ha belefér és nincs bent, akkor ezt is ajánlom.

A műfaj, a 9/11 utáni filmes "irányzat", terrorizmus vs.titkosszolgálatoké, két kiemelkedő darabja.

A francia az mocskosul francia, de nem abban az értelemben (tehát filmkészitésileg) ahogy te utálod, úgy inkább az amerikai mintát követi, hanem a jellegzetesen szemét, még a De Gaulle-i "Vágjuk le az összes OAS-os áruló katona tökét" iskola mentén (a la Sakál napja könyv) létrejött, Rainbow warrior robbantgató, szemétláda nemzetvédelem anatómiája.

Nyilván, lehet tudni, hogy a titkosszolgálatok sehol se ministránsfiúk, de ez a sztori (analóg történet arról, hogy a terroristák hogy szippantanak be egy a társadalom szélére keveredett kölyköt, a másik oldal meg egy kapcsolat miatt hogy használ ki egy csajt) szerintem megér egy misét.

freddyD 2014.10.02. 06:09:45

@Rico69: Tudom, hogy nincs értelme, de ez a mű címe. Nem "AM Arsch", hanem "IM Arsch". Ez már akkor is megkülönböztethető volt, szóval szerintem szándékos

Rico69 2014.10.02. 17:53:12

@freddyD:
OK, de így már érdekelne miért.
Te tudsz németül, ha megtalálnád, érdekel.
Van két németes ismerősöm, megpróbálom megkérdezni tőlük.
Még az jutott eszembe a podcasthez- és ne pakoljatok fel egyből:) nem rosszcsontságból, vagy okoskodásból, csak én is szeretem tudni az ilyeneket-hogy a Tiger, tiger, burning bright...az nem annyira mondóka, mint inkább William Blake híres verse.Persze lehet hogy azzá vált.
Valamiért nekem magfyarul rímel, angolul nem :)
Van pár műforditás, ami magyarul jobb (Őszi sanzon)

Azt most fedeztem fel, hogy eredetileg Tyger-ként irták,ez máris haszna, hogy közben utánaolvastam :)(mármint, ha lehet ezt annak nevezni, nem valószinű hogy túl fontos tudni hogyan írták régen)

freddyD 2014.10.02. 17:55:15

@Rico69: Nem tudom miért. Mozart nem volt teljesen százas :D

Ezt a Tigrises dolgot most így fáradtan nem vágom. Hol volt erről szó?

Alerstorm Pirate 2014.10.03. 05:54:17

A Duna televízión vasárnap 21:05 Amadeus.

Pampalini13 2014.10.03. 16:41:21

Na meghallgattam a műsort és természetesen hozta a szokásos színvonalat, ez már alap. Nagy meglepetésemre senki sem találta be eddig Gergőt a kommentelők közül, és én sem tudom, szóval a szériát én sem töröm meg:).

Nagyon örültem, hogy szóba kerültek a magyar filmek is a műsor elején. Nagyon sajnálom, hogy a magyar film nem igazán tud kitörni, nem látok olyan igazán durva átütő erejű nagyközönségnek szóló filmet, amilyen az Egri csillagok volt. Vannak ügyes próbálkozások, speciel a Kolorádó Kid, vagy az egészen friss Isteni műszak engem megfogott, az általatok is említett Kaméleonról már nem is beszélve. Szóval egyértelmű, hogy nem a tehetség hiányzik, sokkal inkább a pénz. Ezért is lenne nagyon jó, ha például a Toldi film is elkészülhetne. Adott egy zseniális történet, amivel lehet azonosulni, ami a miénk, sajátosan magyar benne az alapszituáció, és mégsem készül el. Én el tudom fogadni Vajnától is, hogy nem ad ki lóvét úgy, hogy nem tuti a siker, de azt elvárnám, hogy hivatalosan is észérvekkel alátámasztva közölje a valódi okokat. El el mélázom rajta, hogy a magyar irodalom és történelem milyen remek filmalapanyagokat rejt. Egy nádorfehérvári diadal, vagy egy jókai regény (pl.:a már többször megfilmesített szegény gazdagok megérne egy remaket.)jó lenne. Ha a mai kor technikai színvonalán és a mai emberek ízlésére igazítva dolgoznák fel. Szóval respect a magyar filmek említéséért. (Említettétek, hogy lesz horror tematikájú adás, ha összehoztok egy régi magyar filmest, akkor vendégeim vagytok egy nagy fröccsre/sörre.)

Rico69 2014.10.04. 07:02:29

Közben megnéztem A védelmezőt, hmmm...
A csajjal nincs semmi gond szvsz, ennyi van a szerepben.DW-nak ez ujjgyakorlat.Én Csókás mestertől se haltam be, de jó színész, azt látni.
A film fura, de ha bejön,teljesen nézhető.
Az egész olyan kb, mint egy pénzesebb sorozat dupla nyitóepizódja és ebben segitenek a sorozatszínészek is, mint a kb.2 percet szereplő David Meunier a Justifiedből.
Sorozatként nézném, főleg ha jól mélyitenék a karaktert(eket)

Rico69 2014.10.04. 07:05:12

@freddyD:
Csak egy félmondat volt, Zoly-tól, a Burning bright film kapcsán, de csak az én kákázásom :P
Viszont, mutatja, hogy figyel a hallgató, nemcsak hallgat.:)

Nemrég mondtad, hogy a hívek egy része a Rossz pc-s nézőktől jött a pc.be, illetve viszont, van harmadik,én párhuzamosan néztelek, meg hallgattalak és csak jó idő múlva jöttem rá, hogy te vagy magad:) Ez jobban hangzott a fejemben...pedig nem egy hú de nagy csavar, tekintve az epic, beszaratós, pszicho álarcot:P

Befulladt az én Mozart nyomozásom is,egy kint élő ismerős nem tudta kideriteni,ugyanazt mondta mint te. ( Lehet, hogy költői túlzás az "én nyomozásomnak" nevezni? :)

sakkos 2014.10.08. 05:51:07

Nem vagyok egy nagy sorozat fanatikus, nehezen kezdek bele hosszabb történetekbe, de a Black Mirrorar más a helyzet. Köszi az ajánlást, a podcast hatására kezdtem el nézni, és életem egyik legjobb filmes élményéhez vezetett ez a döntés.
Mivel nem kapcsolódnak egymáshoz a történetek, nem lehet klasszikus sorozatnak nevezni, és pont ezért tetszik, mert külön-külön van értelmük. Mindegyik résznek egyedi hangulata van, és engem mindig elkapott ez a hangulat. Néhol elgondolkodtat, máskor megdöbbent, esetleg lefagyaszt. Kár hogy csak 6 részből áll az egész sorozat, én ezt évekib bírnám nézni belefásulás nélkül. Mindenkinek csak ajánlani tudom, remélem lesznek még belőle részek a későbbiekben.
süti beállítások módosítása