HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #63 (2014. December) 195 perc

Beszélgetnek: Zoly,Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-Dumb és Dumber Kettyó (00:45:50)
-Exodus: Istenek és Királyok
-Időhurok
-VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
-A Madagaszkár pingvinjei
-Kalózok: A kétballábas banda
-Tusk
-A Sunset Limited
-Filmbarátok karácsonyi körbeajándékozás



A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (178 MB) 195 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

Címkék: filmbarátok podcast

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr76992031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sakktanár 2014.12.18. 13:55:45

Freddy amúgy ne bánd ANNYIRA hogy lelőtték a poént az időhuroknál, legkésőbb a film felénél amúgy is rá lehet jönni az egészre, ha van némi tapasztalatod már ilyen filmek terén. Nekem ezért nem is tetszett, mert túl átlátható volt.

Daisukamaru 2014.12.18. 14:47:49

Időhurok: Pont emiatt amibe belefutottál, már régóta maximum az IMDB egymondatos leírása az amit elolvasok egy filmről előre... pontosabban elolvastam, de sokszor már azt is hanyagalom, annak ellenére, hogy ott elég nehéz jelentős spoilerbe ütközni. Nem jut eszembe, hogy kitől hallottam, de nagyon megragadt bennem amikor megemlített egy filmet: "Don't look up what it's about, because not knowing is the best way to watch this movie."

Rico69 2014.12.18. 15:57:20

Megnéztem én is gyorsan tegnap hajnalban a filmet,közepes filmnek mondanám- de ezzel nincs is baj.
A magyar forgalmazót tényleg lapáttal kellene fejbeverni, kevés filmnél lehet igy lelőni az egyetlen poént. Ennél engem is zavart volna, pedig általában, perverz módon, szeretek úgy nézni filmet, hogy tudom mi van benne:) Engem pld. a podcastben is az szokott felidegesiteni, mikor rébuszokban beszéltek a spoiler miatt.:)
Filmkritikailag is messze a legjobb a ti adásotok amit hallgatok, nekem kell a spoiler:P

Amúgy ilyen klasszikus lespoilerezés nekem az Alien 3 magyar cime volt. Ezt a saját fülemmel hallottam a Petőfin, mikor bejött a film, kérdezték a cimadót, miért Végső megoldás a Halál ???
(Tényleg, ebből 1-10 es skálán mennyire nehéz kitalálni, hogy Ripley meg fog halni ? Hú, ez spoiler ? :) )
Az volt a válasz, az eredeti angol cím, Alien3 (a hármas az n felett volt)és szerintük ez lefordithatatlan, mert azt jelenti, Alien a köbön, azaz egy idegennél idegenebb idegen...

Nem az, hogy kényszerpályára küldte a folytatásokat címügyileg az a tapló, aki kitalálta a Nyolcadik utas a Halált.
Hány ilyen volt...Seagal filmje Under siege.
Az ostrom alatt, Ostromállapot etc. nem volt elég menő...legyen Úszó erőd.
Igenám, de kijött az Under siege 2, ami egy vonaton játszódott...hú bameg, nem lehet Úszó erőd 2, mikor még egy patak sincs benne...kreativ meetng, megvan az egymilliós prémium válasz: legyen a neved mától- Száguldó erőd (Gondolom a Halálvonat és társai már foglaltak voltak)

FaKe.beL1eVe 2014.12.18. 17:27:53

Zoly-nak tudok ajánlani egy beszélgetős kamaradarabot.

Sexy Evil Genius
www.imdb.com/title/tt1801096/

Eléggé alul van értékelve imdb-n, nem egy mestermű, de maximálisan jó film, mely végig fenn tudja tartani a figyelmet.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.12.18. 23:13:50

Nem értem miért ne lehetett volna jó az Exodus? Én épp a nagy sikerre tippeltem volna: Ridley Scott (még ha most nincs is a csúcson), C. Bale (miért lenne eltűnve a TDKR 2012-es, tavaly 2 főszerepe volt, az Amerikai Botrány - nekem sem jött be annyira - de jelölve lett mindenre és otthon nagy kritikai és pénzügyi siker volt, idén meg az Exodus ami akár lehetett volna igazán nagyfilm is. Teljesen aktív színész.), baromi látványos előzetes, akadémia által közkedvelt témák (biblia). Engem kifejezetten meglepett ez az erős negatív visszhang.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.12.18. 23:52:43

Az Időhurok érdekel és terveztem, hogy megveszem az ünnepek alatt. Hatalmas köszi, hogy szóltatok mert még sikerült elkerülnöm a port.hu-s leírást is (csak főleg jót halottam róla, a téma meg érdekel a sztori konkrét ismeret nélkül is). Szóval most mindenképpen megjegyzem, hogy nem nézem meg a film adatlapját meg a DVD hátulját amig meg nem nézem.

Erre azért figyelhetnének. Én alapvetően nem szerettem a spoilereket, de nem is vagyok az aki emiatt rinyál. Na, de ha valaki indokolatlanul (pl egy nem is az arról a filmről szóló cikk/forumm kommentjében lő le valami fontosa) azt utálom, miért nem lehet tisztelni azt hogy a másik vágyik a meglepetésre, még ha a spoilerezőnek ez nem is fontos? Az meg hogy a borítón van ilyen bazi amatőrség, még egyszer kösz a figyelmeztetésért.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.12.19. 00:09:59

Nincs egyedül Blcaksheep - A Day Breakers szerintem is egy teljesen korrekt film, a vámpír világ kidolgozása nagyon tetszett benne. (Mondjuk a cselekmény kevéssé maradt meg bennem, de a hangulat teljesen berántott) Újra is nézzem majd valamikor.

Rico69 2014.12.19. 01:40:04

Nekem amúgy volna egy, (nem túl) spoileres kérdésem az Időhurokkal kapcsolatban,valamit nem vágtam, vagy nem is lett megmagyarázva.

Főnök úr, hogy lehetne ide felcsapni úgy, hogy ne toljak ki azzal, aki még nem látta ?

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.12.19. 02:16:31

A Dredd bírót nyugodtan megnézhetné Freddy, mert nem szuperhős film, a főszereplője normál ember még csak nem is "hős" hanem inkább egy rendőr. Nem amerikai hanem angol, szóval nem a embargót kiváltó Marvel sablonok mentén mozog. Jó színészek (Karl Urban és Lena Headey) És baromi látványos és stílusos. Gyakorlatilag egy sci-fi Raid, annyi köze van a mostani amcsi szuperhős filmekhez mint mondjuk az Erőszakos Múltnak (az is képregény adaptáció). De az Ananász is vicces.

freddyD 2014.12.19. 16:59:52

@Rico69: Akár ide, ha elején jól láthatóan jelzed, hogy spoileres. Vagy e-mailen

Andrews 2014.12.21. 11:39:20

Ez volt az első részben is rímekkel felsorolták a szinkronhangokat a stáblistánál. Meg hülyeségeket mondtak.

Rico69 2014.12.22. 20:13:32

@freddyD:

OK.
Tehát:

SPOILER AZ IDŐHUROK C. FILMBŐL !!!

(A kérdésem azért nem lesz túl spoileres, próbálom úgy leírni, hogy ne legyen az, a válasz-ha lesz- az óhatatlanul durva spoiler)

Azt nem vágtam teljesen, hogy a filmbeli G-man hogyan inditotta el a hurkot.Mellesleg a magyar cím is elég spoileres.

WoodrowWilson 2014.12.23. 21:08:59

@Rico69:

SPOILER

Nem kellett elindítani, mivel a film az egy timeline-os megközelítését használja az időutazásnak, tehát nem lehet változtatni semmin, már eleve az időutazás is "kódolva" van a rendszerbe. Nincs "első kör" a hurokban, minden egyszer megtörténik és kész.

FaKe.beL1eVe 2014.12.24. 00:11:20

Hallottam már korábban erről a Locke című kamaradarabról, de csak most sikerült pótolnom. És köszönöm szépen, hogy megadtátok nekem a kezdőlökést a megnézéshez, mert baromi erős, lélektani dráma, sok üzenetet közvetítve. Zseniális.
Tom Hardy meg lehet badass Mad Max jövőre, itt lazán leteszi élete alakítását.

Rico69 2014.12.24. 01:04:34

@WoodrowWilson:

SPOILER !!!

Nem irtam elég világosan szerintem,a spoiler miatt.

Az a gond a magyar cimmel, hogy ez nem egy időhurok, hanem egy kör, aminek nincs se eleje, se vége.Nem magával a történéssel van gondom, hanem azzal, hogy hol inditja el az egészet a főnök ?
Ugye mindenki, mindegyik időben az aki,tudjuk ki az anya, ki az apa. De ha mindenki az, aki (nem spoilerezem, te tudod )akkor ez most hogy ?
(copyrights by T. Anita:)

Mondják a filmben a tyúk-tojás paradoxont és feloldásként, hogy a kakas.De mivel a kakas is tudjuk ki (nem Voldemort :) az egész nem áll meg.
Egyszerűen nem alakul az idővonal hurokká, csak van egy önmagába záródó kör, amin belül vannak ugrások (hurkok) ugyan, de nincs magyarázat arra, hogy hogyan jött létre (hagyjuk az idővonalat, hurkot vagy kört) maga az anyagi lény.

Mert sok film, hol logikusabban, hol nem,magyarázza az időutazást (jövő megváltozása), de itt a semmiből lett teremtve anyag, ami be lett zárva egy időkörbe.

WoodrowWilson 2014.12.24. 08:31:31

@Rico69:

SPOILER

Nem jött létre egyszer régen, hanem egy darab alkalommal így történt, így volt megírva. Jött egy ember, aki lerakta saját magát az árvaház elé, de ez nem probléma, mert a jövőbeli önmagát rakta le, stb. Pont ezért az az angol címe, hogy eleve elrendelés. Ez nem olyan, mint a Triangle, ahol különböző idősíkok vannak.

Egyébként ha valaki sok idősíkos, nagyon mindfuck időutazós filmre vágyik, annak a Primert (Találmány) tudom ajánlani.

Rico69 2014.12.24. 19:38:16

@WoodrowWilson:

Lol...vagy azért predesztináció, mert így volt a forgatókönyvben ?

Anyway...a podcast minden készitőjének/résztvevőjének, a hallgatóknak és a blogolvasóknak, Boldog Karácsonyt kivánok.

A négy podcastes srácnak köszönöm az egész éves szórakozást, illetve filmeket- van pár, amit nélkülük nem néztem volna meg.

zso_cso 2015.05.04. 13:05:22

Nemrég vettem meg a Dumb és Dumber 2 DVD-t és Zolinak üzenem, hogy a stáblistánál kihagyták a pukizós részeket :)
süti beállítások módosítása