HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Itthon valahogy tabunak számító témáról írnék röviden, mert minden évben úgy érzem elég egyedül vagyok hozzáállásommal.

Már jó pár éve nem köszöntök senkit nőnapon önszántamból. (Munkahelyen jó pofát vágok a dologhoz, de kimondani ott sem mondom), de mindezt több szempontból is meg tudom indokolni, hogy miért. Tiszta lelkiismerettel.

  1. Hála az égnek lassan egy jó 10 éves kapcsolatban élek, ahol szerencsére sosem voltunk olyan szinten, hogy ilyen formaiságokra szükség volna. Sosem várta el, én meg úgy érzem, hogy nem egy napon kell kimutatni egymás iránt a tiszteletet, hanem non-stop. Én úgy érzem ebben maximálisan partner vagyok, ha úgy érzem gesztusokkal/mondatokkal, vagy év közben bármikor akár fizikai meglepivel. Kb ezzel el is intéződött a kérdés, hogy miért tojok (tojunk) Valentin-Napra is. Nem elítélve azokat,akik másképp gondolkodnak, de kíváncsi lennék, hogy a ma méregdrágán virágot vevő férfiak közül hányan adják ezt jó szívvel és hányan csak azért, mert társadalmi kényszer? Mert a fogyasztói társadalomban ma már biztos sok nő úgy van vele, hogy ez jár és ha ennek nem tesz eleget a hím, akkor az következményekkel jár.
  2. Miről szól ez a nap? Hasonló rejtély számomra, mint a névnap (főleg, ha évi 5-6 is van). Nem mintha a köszöntött bármiben is hozzájárult volna ahhoz, hogy ő gratulációt érdemel. Ismételni tudom magam, aki a nőt tiszteli, csinálja egész évben. Aki meg nem, az ne álszenteskedjen ma. Emellett mit érez a nő, mikor azt mondják neki, hogy "Boldog nőnapot"? Mit jelent ez neki? Számomra még akár kicsit sértő is lehet, hogy "Egye fene, nektek bénáknak is jusson egy nap, mert könnyű titeket boldoggá tenni".
  3. Elcsépelt duma, de kikezdhetetlen: Hol a férfinap? És most ne jöjjön senki azzal, hogy de hát van. Olyan irreleváns, hogy valaki egyszer ennek kifigurázására kinevezte március 14-et a "Steak & Blowjob Day"-nek, hogy a férfiakat meg itt lehet boldoggá tenni. Szóval emancipáció működhetne fordítva is, ha már komolynak akarják eladni ezt a felszínességet
  4. Visszataszít ilyenkor, hogy ellepik a várost az illegális árusok, illetve sok bolt utolsó fillérig kizsákmányolja nonap.jpgazokat,akik mondjuk nem olyan magabiztosak a témában, mint én. Vagy szimplán nem tehetik meg, hogy ne vegyenek valamit. Ma fotóztam a bal képet. Tessék levonni a következtetéseket.Nem tudom, ha én nő lennék, örülnék-e annak, hogy én miattam ilyen költséges "meglepit" vegyen valaki. És itt nem a zsugori disznó beszél belőlem, hanem ha soha senki nem fog ennek az iparnak beinteni, akkor ez idővel lesz majd 2000 is. Halottak napja ugyanez a kategória.

A hivatásos árusok legalább egy dolog, de a lopott szarokat áruló alakokat meg végképp nem kéne pénzelni

 

 

Nagyon érdekel, ti hogy álltok a témához. Hogy én gondolom-e túl, egy tiszteletlen barom vagyok-e, vagy végre valaki, aki kimondja a frankót. Női szempontok is nagyon érdekelnének, hogy tényleg megértsem ezt az egészet.

Én úgy érzem, pont a nők iránt érzett tisztelet miatt teszek jót velük, ha ma komplett ignorálom az egészet és pont emiatt nem is locsoltam már évek óta senkit húsvétkor, mert úgy érzem mindenki utálja, akkor meg minek hozzam őket ilyen hülye helyzetbe, hogy még jó pofát is vágjanak a dologhoz

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr412323011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.03.08. 18:23:36

Nálam pont a szüleim eröltették rá ezt az egész baromságot! Anyu konkrétan meg van sértve, ha nem kap virágot, holott az év 364 napján rá gondolok, segítek neki ahol tudok satöbbi satöbbi. Én érzem magamat kényelmetlenül, hogy számára és a nővéremnek az-az egy szál/csokor virág többet jelent a számukra, mint az egész éves segítségem.
Nehéz az anyűk dolga? Persze, ezért tartom fontosnak minimum az anyáknapját, de a nő napon olyan nőket is "tisztelni", akik rohadtul nem érdemlik meg enyhény szólva is sértő számunkra férfiaknak.

freddyD 2017.03.08. 18:35:35

@Tomlion: Jó pont. Anyák napját tartom kb az egyetlen legitim megemlékezésnek, mert ez az,ami valóban sok év(tized)nyi áldozattal jár(t) és valóban megérdemel egy extra köszönetet

NOrbi00 2017.03.08. 18:51:34

Szép gesztus , de egyet értek ne legyél már álszent , egész évben ilyen kéne legyél nem pedig csak mert ma nőknapja van.

Már azt is hülyeségnek tartom hogy a facebookon mindenki sora írja ki a fő oldalra mint valami robot hogy boldog nők napját, közben meg egész évben egy szar alak . Ez egy biznisz semmi más.

Örülök hogy valaki írt ma egy ilyet mint te

Sir David Bówli 2017.03.08. 20:03:17

Tökéletesen egyetértek minden szavaddal, kb. mintha én írtam volna.

Megfejelem azzal, hogy számomra van az egésznek valami rettenetesen dohos, izzadtságszagú Kádár-rendszer zamata is. Szinte látom lelki szemeimmel, ahogy egy tipikus lakótelepi általános iskolában a kora nyolcvanas években piros szegfűvel köszönti a tanári kollektíva az elvtársnőket, kötelező vigyorgással, fehér ingbe és kisdobos/úttörőnyakkendőbe erőltetett szerencsétlen gyerekekkel, suttyom pálinkázással a tanáriban, bájolgással a kerületi tanács képviselőjével, és a helyi KISZ titkárral. Nagyon szoci-rendszer feelingű ez az egész nemzetközi nőnap, még ha tudom is jól, hogy az USA-ból ered.

freddyD 2017.03.08. 20:08:21

@Sir David Bówli: Igen, van benne valami, amit mondasz. USA-ból indult, csak valahogy még sosem hallottam, hogy ott ilyen nagy biznisz lenne, mint nálunk. Ami fura, mert ott aztán mindenből kommersz hisztériát csapnak

Sir David Bówli 2017.03.08. 20:21:53

@freddyD: Nekem sem rémlik az ottani felhajtás, szerintem ezt igazán az egykori keleti blokk kapta fel. Aztán a fene sem tudja, sosem éltem az USA-ban, de a keleti blokkban még lehúztam tíz évet.

Brenner Mercédesz 2017.03.09. 01:40:06

Egyet ertek a bejegyzesben elhangzottakkal. Azzal meg kiegeszitenem a dolgot viszont, hogy erdekes modon a NO nap nem figyelemfelhivo pedig erre lenne szugseg nem a hervado viragra meg csokira. Arrol kene beszelni, hogy az elmult evtizedek torekvesei ellenere meg mindig hatranybol indulnak a nok a munkaero piacon, egyre tobb a csaladon beluli eroszak es testi sertes, az utcan es szorakozo helyeken torteno bantalmazast ne adj isten szexualis zaklatast meg sem emlitve. Ez a nap alkalom lehetne arra hogy a kovetkezo generaciot arra neveljuk, hogy valoban egyenrangukent tisztelje a holgy tarsaikat, nem pedig arra hogy ezen a napon anya morci ezert muszaj ajandekot venni neki de egyebkent o a rabszolga otthon.
Nem mondom hogy ne fogadtam volna el ha barki felkoszont (hala a jo egnek angliaban elek es itt senki le se sz*rja) de keseru szajizt hagy ez a marketing felhajtas. Bezzeg ha a rak vilagnapjan ajandekoznank viragot a betegeknek igazi segitseg helyett az rogton szemet szurna.

RAH-66 2017.03.09. 07:30:38

Nem vagy egyedül ezzel Freddy. De ez szerintem abszolút egy felnőttes gondolkodás. Nálunk a családban is így van ez. Mondjuk karácsonykor sem megy már jó ideje ez az ajándékozásos hercehurca. Évközben megvesszük amire épp szükségünk van...csak azért meg nem ajándékozunk, mert ez egy társadalmi kényszer. Korábban, amikor a gyerekek még kicsik nyilván más, de utána jelentőségét vesztette ez.

dobi100 2017.03.09. 08:30:00

Azta! nem emlékszem olyanra ,hogy ennyire maximálisan egyet értettem volna veled Freddy. Én gyűlölöm az összes ehhez hasonló ünnepet és az egészben a legrosszabb ,hogy ilyenkor mindig bunkónak vagyok megbélyegezve akár más férfitársaim által is, mert miazhogy egy teljesen mesterkélt ünnepen nem ünneplem egy biológiai folyamat végtermékét ami ma itt Magyarországon már egyátalán nem teher. És ilyenkor hiába probálok logikusan érvelvni ,meg se hallják. És ennél jobban nem utálok semmit mint ,hogy az emberek azért mennek szembe a logikával mert így van és kész vagy, hogy a társadalom azt mondta... És a végén úgy is ők nyernek mert át kell adnom azt a rohadt túlározott genetikai szemetet amit a virágboltok virágnak csúfolnak és mosolyognom kell...

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.03.09. 09:13:21

Én csak a családtagokat meg a nagyon közeli ismerősöket szoktam nőnapon köszönteni, azt is csak azért, mert zokon vennék, ha nem így tennék, és nem akarok veszekedést egy ilyen hülyeség miatt. Mintha az év többi napja nem is számítana. Ilyenkor elfelejtik az emberek, hogy mennyi áldozatot hoznak egymásért, mennyit segítenek egymásnak, mert az emberek számára ezek a bazári "ünnepeket" tartják fontosabbnak. Ha ezeken a jeles napokob nem teszed oda magad, nem készülsz semmivel, akkor egy szar alak vagy. Szerencsére a családtagjaim közül az ajándékot nem várja el egyikőjük sem.

acid 2017.03.09. 10:00:59

Most nincs kedvem utána olvasni, de ha jól emlékszem akkor a nőnapi "mozgalom" Franciaországból ered, ahol is azért tüntettek a nők, hogy ugyanannyi joguk legyen mindenhez, mint a férfiaknak. Legyen szavazati joguk, legyen ugyanakkora a fizetésük meg ilyesmi. Akkor miért is van külön egy nap csak nekik fenntartva? Azért, hogy megemlékezzünk erről és sose feledjük el, hogy a nők és férfiak nem különbözhetnek ilyen szempontból egymástól? Ha igen akkor mire fel a virág?
Amúgy nálunk is van szóbeli köszöntés, de csak azért mert harapnak ha nincsenek "felköszöntve".

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2017.03.09. 12:16:38

Köszönöm! Végre valaki megmondja a frankót. :D
Érdekes, egy hónapja volt Valentin nap. Ha már itt tartunk, legyen már minden hónapban egy ilyen nap, csak hívjuk másképp! :)
Az egyetlen ilyen nap, aminek létjogosultságát látom, az az anyák napja. Bár az is mintha hasonló kategória lenne.
Tényleg az volna a normális dolog, hogy ha szeretünk valakit, az egész évben törődünk vele, és nem csak évente pár nappal intézzük el.

madB 2017.03.09. 14:19:00

Egyetértek veled Freddy! Nálam ez úgy működik, hogy amint ez az egész átmegy elvárásba abban a pillanatban nem vagyok hajlandó semmit se adni vagy mondani. Úgy gondolom az már egyfajta gesztus a nők felé (egész évben), hogyha illedelmesek vagyunk velük. Csak egy kis sztori: volt középsulimban az utolsó évben eldöntöttük a fiúkkal, hogy nem tartunk nőnapot, mert minősíthetetlenül viselkedtek sokszor velünk az osztályban a lányok és állandóan elvárták tőlünk, hogy minden ilyen napra készüljünk valamivel. Lett akkora balhé... mi voltunk a szánalmasak. Mindenki nagyon okos volt, de senki se értette az érveinket.
Nagyon sok nő elvárja ezeket a napokat, de szerintem ez azért van, mert vagy nincsen mellettük egy férfi, aki megtenné ezeket a gesztusokat. Te is írtad, hogy ti nem vártok semmi ilyet el egymástól és én is ezt tudom mondani, mert a párommal hasonlóan vélekedünk.

kriss06 2017.03.09. 17:38:16

Én is csak egyet érteni tudok, viszont tovább mennék. Szerintem, a Valentin napon kívül, az anyák napja is tökéletesen beleesik a ebbe a kategóriába egy szemernyit sincs több létalapja vagy a értelme, maximum hagyománya. Az egész üzlet, semmi több soha nem tartottam nőnapot meg Valentin napot, vesztem már össze barátnővel is emiatt. "Miért nem megyünk el az xy éterembe?" azért mert az összes marha odamegy azért tele van meg amúgy is másfélszer annyiba kerül minden. A virág meg a csoki is ugyanez, 1000 forintos fonnyadt rózsa helyett inkább költsük el valami értelmesre.
Azzal a baj inkább ha a másik (ne adj isten harmadik) fél rákényszerít, barátnőnél ez még oké legfeljebb összevesztek velem is volt már, de ha egy ilyen felületes, nyálas, pénzelhúzás alapú baromságon képes összeveszni a lány akkor kalap-kabát. Nyilván az ilyen dolgok a kapcsolat elején kiderülnek és amúgy maguk az ilyen napok egy tök jó módszer a felszínes hülyék kiszűrésére.
Az anyák napja az ennél sokkal rosszabb, ugyanis barátnőt választhat az ember, anyát nem. Jó pár éve egyszer anyukámnak is elmondtam az álláspontom intelligensen kifejtve, nagyjából úgy ahogy freddy leírta most. Egy nap bőgés és több hét duzzogás lett a vége... igen nyilván én voltam a barom, nyilván megbántam és mai fejjel eszembe nem jutna felhozni. Akkor is azért bátorkodtam mert a Valentin napot ő maga is hülyeségnek tartja, de az anyák napja az aztán marhára más. Azóta inkább veszek egy doboz csokit, hogy béke legyen szigorúan hetekkel a nap előtt nem díszdobozosat, a simát amibe több ugyanannyi pénzért.
Igazából csak tanulságnak írtam le, illetve kéredzném, hogy szerintetek hol a különbség? Mert szerintem ugyanaz a recept "vegyél csokit/virágot mert mindenki azt csinálja" semmi több teljesen mindegy minek hívják a naptárba.

sakkos 2017.03.10. 16:54:05

Én azt csináltsam, hogy nem nőnapon adtam ajándékokat, hanem nőnap utáni napon. Én úgy adtam az ajándékokat, hogy "tessék, csak úgy, ok nélkül"
Visszakérdezték, hogy végre eszembe jutott e a nőnap? Azt mondtam, nem, nőnapra nem vettem nektek semmit. Ma viszont ok nélkül kaptok valamit.

Ha nő lennék, szerintem sértésnek venném a nőnapot. Mert nem engem tüntetnek ki, hanem velem együtt szó szerint a fél világot, és én ennek ugyan minek örüljek? Hol itt a dicsőség? Még a névnapot se tudom mire vélni, pedig ott csak a világ egy kis töredékét ünneplik velem együtt, de azt se saját teljesítményből értem el... Sőt, tovább mennék, a születésnapot elérni sem teljesítmény, úgyhogy a születésnap körüli mizériát se soktam annyira érteni, de azért persze kötelességtudatból beállok a sorba, és meg szoktam emlékezni róluk.

Ha viszont ok nélkül veszel valakinek valamit, akkor meg furcsán néznek rád, és gyanakodni kezdenek. Pedig több ilyen "ok nélküli" kedveskedés kéne a világban, és kevesebb parancsba adott, kötelesség jellegű.

Rico69 2017.03.12. 08:41:42

Én is egyetértek veled Freddy.
És még te nem is érted meg azt, amikor a szocializmusban kötelező volt pld. a tanárnőknek virágot vinni a suliba. Persze önkéntes alapon, nyilván. Kb. ugyanaz a feeling, mint Április 4-én vagy Május 1-én csillogó szemecskékkel lelkesedni.
A fénykép amit betettél kvintesszenciája a nőnap/valentin nap/mindszent/kiskarácsony/húsvétinyuszi kereskedelmi szentötösségnek.

Herr Bärenfell 2017.03.20. 22:48:05

Nem gondolom, hogy túl kéne komplikálni. Annyi apró formaiság van beépítve a hétköznapokba, hogy teljesen felesleges ezen fennakadni, hogy akkor miért kapnak virágot v bármi ilyen. Semmivel se érezném jobban magam, ha lenne kompenzációként férfi nap. Szimplán nincs rá igényem. Az indokod jogos, hogy felesleges egy ilyen nap, lévén mi van a maradékkal, akkor nem kéne e tisztelni őket....
A húsvétos dolgot viszont nem értem. Az szimplán a magyar kultúrához tartozik, hogy húsvétkor meglocsolják a hölgyeket, akik cserébe megvendégelik a férfit.
De hát na, nem lehetünk egyformák :P
süti beállítások módosítása