HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

estha: jack-bauer

+++SPOILER+++Ezt is megéltük. Nincs többé pittyegő óra, nincs többé "immunitás for everyone", soha többé "dammit". Legalábbis egy tv-sorozat keretében nem. Imádtam ezt asorozatot, az első 5 évadot ahogy illik tv-n izgultam végig hétről hétre. Főleg az első 3 alatt helyenként késő éjszaka, kis takaróval a tv előtt és bekakilás szélén állva az izgalomtól.

Megsirattam a halottakat (főleg Edgart, te jó ég. Nem tértem magamhoz, mikor azt először láttam :O ), éljeneztem ha döbbenetes és nem izzadtságszagú fordulatokat láttam (Nina Myers lelövése), ujjongtam, ha Jackék mégis megoldották a megoldhatatlant.

Természetesen a 24-et nem szabad véresen komolyan venni, igazából minden 3. percébe bele lehetne kötni valamiért, de ettől el kell tekinteni. Fogadjuk el, hogy ha 23:59:59-kor felrobban egy bomba, akkor 00:00:01-kor már helyszínelnek. Fogadjuk el, hogy az arcfelismerő szoftver akár tükröződésekből is valós időben felismer akárkit egy több éves fotó alapján. Sorolhatnám. De nem kell ezzel foglalkozni. Ki kell kapcsolni az egyet, és garantáltan szórakoztatva leszünk.

Persze ez a sorozat sem volt (sajnos) hibátlan, a fölösleges időhúzások és az évadonkénti kötelező árulózás néhol kifejezetten idegesítőek voltak. Szerintem az USA történelmében nem volt annyi áruló, mint a CTU világ 8 napja alatt. Az is lestrapált néha, hogy a terrorakció igazából csak egy elterelő hadművelet volt és természetesen az is egy annál sokkal nagyobb dolog elterelő hadművelete. Ehh...

A 6. évad volt az egyetlen, amire azt mondanám, hogy gyenge volt, illetve a befejező season első fele volt még ilyen. A Dana Walsh féle agyrém borzasztóan idegesítő volt, simán a sorozat legidegesítőbb karaktere volt (igen, még azt az idegbeteg kiscsajt is überelte, akit a CTU-ban kezeltek a 4.(?) évadban). Szóval a 8. szar nap első fele igen gyengus volt, igazából amint kitudódott, hogy beszüntetik a sorozatot, onnantól talált magára. Nagyon érződött, hogy átírtak csomó mindent, hiszen az utolsó kb 7-8 rész bivalyerős és nagyon sötét hangulatú lett. Itt is bukkanhatott elő a Jack Bauer féle Vasember szerkó, amely olyan orbitálisan fantasztikus volt, hogy ujjongtunk a gyönyörtől. Simán az egyik legjobb jelenet az egész sorozatból.

Az utolsó két rész (a finálé) felemásra sikeredett szerintem. Egyfelől megható volt, a karakterek brillíroztak, ugyanakkor kicsit csalódott is voltam, hiszen nem zárta le a sorozatot. Ez a befejezés a tervezett filmnek szólt, hogy azt készítse elő. És ez nem tudom, mennyire volt bölcs dolog, hiszen a sorozat megérdemelt volna annyit, hogy legyen egy rendes vége. A filmet a rajongók megnéznék akkor is, ha nem lett volna előkészítve a tv-ben, akkor meg minek ez az egész? Annak sem örültem, hogy Tony nem bukkant fel valamilyen formában. Ha már voltak olyan abszurdok, hogy "felélesszék", akkor most komolyan kihagyták azt az esélyt, hogy az kevés túlélők egyikeként még láthassuk? Hát én nem tudom.

Valamint a 8. évad nagy fősztorija a békeszerződés igen meggondolatlan volt. Ha 30 ország kötötte volna meg, azt mondom, hogy rendben. De a végén kiderült, hogy csak az USA,Oroszország és Kamu-Ország? Ennek így mi értelme? Hacsak Kamusztán nem háborúzott állandóan amerika és a ruszkik ellen, ez mégis hogyan nevezhető a térség stabilizálásának? Milyen amerikai elnök tussolna el egy lehetséges piszkos nukleáris bomba robbanását, egy külső, nevenincs ország jövőjéért?

Ettől függetlenül, akármilyen is lesz a 24:Mozifilm, én meg fogom nézni. Legnagyobb vágyam az lenne, hogy időrendben két korábbi évad között játszódna és így a sok elhalálozott karaktert is láthatnán újra, de ilyen befejezéssel ez az ötlet eléggé kizárható. Meg szerintem eleve nem szarakodnának azzal, hogy olyan történetet találjanak ki, ami a további évadoknak nem mondana ellent valamilyen formában.

Köszönöm az élményt Mr Bauer, nagy nyomot hagyott bennem...


Pitty-Putty, Pitty-Putty, Pitty-Putty, Pitty-Putty...
 

Címkék: 24 tv sorozat

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr572042023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Razak 2010.05.30. 13:03:27

Mondjuk én csak a 8. évadba kapcsolódtam be, de a végén arra számítottam és az lett volna a legjobb, ha Jack meghalt volna, mert ha úgy vesszük ez egy öngyilkos küldetés volt a végén a részéről.

sheela567 2010.05.30. 14:04:19

Jó kis sorozat volt, tényleg kár hogy nincs több új rész :( Elég szokatlanok lesznek a hétvégéim 24 nélkül.

El sem hiszem hogy 3 év alatt bepótoltam minden évadot, és szinkronban láthattam a legújjabb részeket...

Én is köszi Jack! :)

@Razak:
Öngyiklos küldetés? Jack meg a halál már többször kezet fogott... Szerintem pótold az előző évadokat! :D ;)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2010.05.30. 15:30:24

Én még nem láttam a sorozatot, de szerintem nagyon izgalmas lehet, mert láttam pár jelenetet amiben dúlt az akció.
Azt még megkérdezném, hogy a 24 arról szól, hogy minden rész egy napnak 1 óráját mutatja be és 1 évad, pedig egy nap volt? Azért kérdezem, mert freddy így írta fent, hogy az egész 8 napig tartott.

freddyD 2010.05.30. 16:40:55

@Tomlion: Igen, minden évad egy nap (azaz 24 óra=24 rész) Ez nem jelenti azt, hogy minden epizód egy órás, hanem összefoglaló nélkül csak 40, mert a reklámot is beleszámítja. Tehát reklám alatt is fut a valós idő

Woody- · http://szaguldocirkusz.blog.hu/ 2010.05.30. 16:48:29

De kár h nem olvashatok bele, mert az 1. évadnál tartok csak :)

Setemény 2010.05.30. 19:13:07

Én jelenleg a 3. évad felénél tartok. Bejövős kis sorozat, de nekem szerintem kell egy-egy hosszabb szünet két évad után. Kicsit becsömörlöttem. :)

HUNOR 2010.05.31. 20:32:42

Szia freddyD !

Most csak azért regisztráltam ide, hogy írjak egy kommentet :)
Természetesen a RPJS. fórumáról ismerlek és anno, mikor bemutattad a 24 ps2 játék változatát nagyon megörültem, mert akkor én már régen nagy 24 fan voltam. Több éve még apummal néztem a 24-t a magyar1-n.
Ezt a sorozatot, szerintem nem lehet eléggé isteníteni. Az első évad elejétől már igazán függő lettem. Hihetetlen izgalmak, fordulatok, nem várt dolgok, titkok, izgalmas akciók, késleltetések, zenék. Még a mai napig imádom meghallgatni azokat a zenéket mikor Jack bácsi vezeti a limót, vagy a pittyegős zene minden rész elején stb srb. Ebben a sorozatban tényleg minden benne van. Legjobb szerintem a 3. évad, amin aztán tényleg besza*rtam, hugy*ztam :)
Szerintem a 24-ben nem szabad hibát keresni, mert ami izgalmat és élményt ad nem is szólhatunk egy szót sem, és úgy vélem, hogy a hatodik évad is szuper, (bár tényleg sokan állítják, hogy a leggyengébb. Lehet, csak én vagyok túl elfogult :P)
Minden összevetve én is csak köszöntet mondanék Jack bácsinak, hogy izgalmassá tette a hétvégéimet. Kíváncsian váron a filmet, és biztos vagyok benne, hogy majd felnőtt koromban, mikor már alig emlékszem valamire, újra előveszem és megnézem a fiammal! :D
Aki még nem látta, nézze, kezdje el! Higgyétek el megéri, ha nekem nem hisztek, higgyetek freddyD-nek !! :)

freddyD 2010.05.31. 20:40:29

@HUNOR: Szerintem is a harmadik évad volt a legjobb. Bár az első ötöt nevezném hasonló színvonalúnak.

Nem kell annyit várni ám az újranézésre. Én az első hatot már újranéztem egyszer és rengeteg dologra nem is emlékeztem. Szóval a legdurvább eseményeket kivéve kis túlzással mintha új évadot néztem volna

Ja és az elején még csomó haja volt Sutherlandnek :P

HUNOR 2010.05.31. 20:57:46

@freddyD: Na jó. Lehet igazad van, akkor fiam előtt még újranézem legalább egyszer. Főleg mivel még csak 18 vagyok :P
Amúgy te mind a 8 évadot szinkronizálva láttad? Mert sajnos a 6. 7. évadot csak feliratosan találom, ami végül is nem baj, mert marhajó hallani az eredeti hangokat, csak már megszoktam a főszereplők magyar hangjait :)

A sok izgalomtól kihullott neki :P

freddyD 2010.05.31. 21:02:00

@HUNOR: Az első ötöt németül, a maradékot angolul

HUNOR 2010.05.31. 21:02:24

@freddyD: Hoppá. Bocsánat ... :D

B Dániel · http://szaguldocirkusz.blog.hu/ 2010.05.31. 22:08:29

Jajj, nagyon isteniti mindenki, meg egyik haverom is, de valamiért nem hiszek senkinek. Csak az Így jártam anyátokkalt nézem. freddy, ha még nem láttad feltétlen nézz bele! :)
yv.hu/play_a_video.html?autostartvideoplaying=true&uploadedfileidhash=85afd3025bebbad9d8815dc8b32538fe

gyilkosmormota 2010.06.03. 17:39:00

az 5.évadig láttam,kíváncsi vagyok a legutolsó háromra. (Én is keveslem a 8éveadot)

ScyLe 2010.06.04. 18:00:42

Imádtam ezt a sorozatot, a kedvencem volt. Augusztusban kezdtem el nézni is tegnap végeztem. A legjobb szerintem is a 3. volt.
SPOILER
Nálam a 2 best jelenet, mikor Jack Fayed-del harcol a 6. napon, vagy amikor elmondja Kimnek hogy ő vezeti a a gépet, amin az atombomba lesz. Azt a jelenetet meg is könnyeztem, pedig nem szokásom.
SPOILER VÉGE
Csak ajánlani tudom mindenkinek

FuckYeahCetli 2011.10.24. 16:15:41

Nem csak hogy sok haja volt Jacknak 1. évadban, de mintha szőkébb lett volna. Úgyértem ha most beugrik Jack Bauer én barna hajjal képzelem el :D

fiber Bartha Zoltán 2011.11.05. 12:47:32

Szia Freddy,azt akarom kérdezni ki volt az első ember akit megsirattál és kit sirattál meg legjobban?

freddyD 2011.11.05. 13:06:34

@fiber Bartha Zoltán: Az első szerintem Mason halála volt, a leginkább Edgar halála akasztott ki

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2014.04.26. 18:17:38

Jack hamarosan VISSZATÉR!!!
(Amúgy nekem a 8. évad volt a kedvencem és nem a vége miatt. Az egész évad érdekes és durva volt a számomra.)
süti beállítások módosítása