HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

07.
szeptember

Iwiw

freddyD  |  16 komment

Rég nem néztem meg a RPCJS IWIW profilomat, aztán eszembe jutott, hogy miért...

Nem tudom, hogy mi gázabb. Hogy emberek elhiszik ezeket a bődületes szarságokat, vagy annyira nem becsülik "ismerősüket", hogy megkímélik őket ezektől? 

freddyD: iwiw

Címkék: elmélkedés

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr172277385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth "LN" László 2010.09.07. 12:24:06

Nekem azok a kedvenceim, amikről első ránézésre egyértelmű, hogy angolról lettek fordítva. Pl. ahol az AOL-t említik, ami csak az USA-ba létezik. -_-

nemecsek ernő áruló 2010.09.07. 12:45:25

Az semmi de ezek mind telivannak a ">>>>>>>>>" idézeteket jelölő szöveggel, ami még olvashatatlanná is teszi. Valamilyen szinten még azt is mondanám, hogy "becsülöm" azokat, akik kibogarásszák, mi van az ilyen üzenetekben, de nekem egyetlen egyszerű megoldásom van erre: mind facebookon, mint iwiw-en törlöm az ismerőseim közül, vagy legalább letiltom, hogy ne küldhessen üzenetet. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. :)

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.09.07. 16:34:55

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni ezeknek a közösségi hányadékoknak a lényegét.

Ez csak az egyik problémám velük, hogy tele van gyíkokkal.

Engem az sokkal jobban érdekel, hogy MI ÉRTELME VAN AZ EGÉSZNEK? Ott egy rohadt név, ami mögött egy ismerősöd rejtőzik, erre te bejelölöd. Húú, ezaz, ünnepeljünk! Komolyan ekkora nagy szám? És minél több ismerősöd van, annál gizdább vagy! Ennek kiküszöbölésére a sok haver-nélküli kitalálta, hogy az összes létező hülyét bejelöli, akit nem ismer, azt is. A sok hülye meg visszajelöli!
Külön tetszik, mikor beállítanak lakhelynek "egzotikus" országokat (vagy minden egyéb külföldi országot). Igen népszerű a Jamaica, Azerbajdzsán, Svájc, Anglia, USA. És van, aki ezt IS elhiszi.

Annyira szánalmas... :/

Bocs a kitörésemért :P

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.09.07. 16:36:00

És ahogy a vicc is tartja:

A kocka Pistikét kérdezi a tanár:
- Pistike, ismered te Petőfi Sándort?
- Nem! Majd otthon bejelölöm!

paitodeck 2010.09.07. 17:05:41

hogy ennek mi értelme van? SEMMI... tényleg semmi. Vagyis szerintem addig jó amíg arra használod amire való. Üzenet küldésre, esetleg kép,video megosztásra, de ezeket közösségi oldalak nélkül is el tudná juttatni az ember annak akinek szeretné és nem kéne a világ elé tárnia személyes tartalmait... vagy ez menő? Szerintem sokak nincsenek tisztába azzal, hogy az internetre feltölteni lehet onnan törölni dolgokat szinte lehetetlen.

2010.09.07. 17:22:58

Kedvenc körlevelem:
> Hello kedves felhasználó!
>
> Szeretném veled tudatni, hogy ha ezt a levelet nem küldöd
> el 3 héten belül minden ismerősödnek, akkor törlünk a
> rendszerből, mert - Majdnem, hogy tele van a server
> (hálózat)
> - Nagyon lassú az iwiw
> - És mert sokan panaszkodtak... (Pl. Lassú, Van akinek
> 4-5 de több "-je" is van de szinte egyiket sem használja
> stb.
> Megjegyezném, hogy egyenként törölni minden 3 hétnél (azaz
> 1 hónap) régebben meg nem látogatott 1-et se, nagyon sok
> időbe telne. Ezért létrehoztunk egy olyan programot, amely
> követi a levél útját. (Tehát ha te is elküldöd 100
> embernek, akkor nyomon követi, hogy ők is elküldték e
> vagy sem.)
> FONTOS!!!
> Ez nem sima körlevél, nem egy hóbort, NEM egy felhasználó
> találta ki. Szóval NEM vicc.
> Tényleg KÜLDD EL, vagy kénytelenek leszünk törölni.
>
> Üdv: az iwiw csapata
> Megértéseteket köszönjük! A levél törlése végleges törlést
> jelent!

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.09.07. 17:40:18

@BekonyX: Persze, ha nem vagy egy partyarc, csak pl. 10 barátod van (akik legalább igazi barátok), akkor cumi van. Ki hiszi ezt el? Jaj de gáz!

freddyD 2010.09.07. 17:44:28

@Millenotti: Azért vannak jó dolgai is. Persze egy bizonyos mértékig. Iwiw az azért jó, mert régi emberekkel pillanatokon belül kapcsolatot tudsz(tudnál) teremteni, vagy rég elfeledett osztálytársakról megnézni képet, hogy hogy felnőtt mindenki.

Persze erre lehet mondani, hogy ha úgysem nagyon kommunikálok velük, akkor eddig is megéltem nélkülük, de én ezt egyfajta telefonkönyvnek fogom fel.

Facebookra nem fogok regisztrálni, mert az nemzetközi, nem biztonságos és rohadtul nem érdekel, hogy ki mit lájkol 50x.

Nekem speciel az IWIW arra is jó, hogy ha mondjuk új videót jelentetek meg, akkor tudok a 4000 ismerősömnek üzenni, hogy helló. Meg lehet nézni.

De egyetértek, hogy az alapokon kívül felesleges időtöltés. Ugyanúgy le lesz cserélve a Facebook is majd valami újjal, nem kell félni. Pár éve Myspace volt a nagy sláger, ma már alig használja valaki is

kocsolas 2010.09.07. 17:46:18

@Millenotti: nem, nincs igazad.. egyáltalán senki nem tartja akkora nagy cuccnak az ismerősszámlálást és a jelölgetést az iwiwen és hasonlókon, csak akik ellenzik ezt az egészet:)

Zsolt211 · http://zsolt2106blog.blogspot.com/ 2010.09.07. 18:17:18

@BekonyX: Nekem ez:

Hello !

Küld el ezt az üzenetet 5 ismerősödnek és akkor lófasz se fog történni ! Ez nem átverés ! Én már kétszer megcsináltam és tényleg nemtörtént lófasz se !

tényleg kipróbálta a poén kedvéért :D

SiD13 2010.09.07. 19:04:31

ez az iwiwes törléses üzenet nekem is a favoritom. imádom a félnótásokat akik elhiszik, hogy majd körüzivel döntik el, hogy kik aktívak és kik nem... mázlim mondjuk, hogy nem jelölök be mindenkit, csak akit tényleg ismerek, így kevés üzit kapok.

algi 2010.09.07. 20:38:33

@freddyD: Szerintem a Facebook pont annyira biztonságos, mint az Internet. Ha tudod, mire kattintasz, nem lesz baj.

Nem mondom, hogy olyan baromi jó a Facebook (nem mennék bele ebbe a Facebook vs. Iwiw dologba), de ma már egyre több magyar regel a Facebookra úgy, hogy az Iwiwre nem, sőt, van olyan, aki deregel az Iwiwen, amikor regel a Facebookon. Szóval jó, ha tudod, hogy elég szelektív, ha csak az egyiket használod.

(Az meg tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy sokan nincsenek fent egyiken se, úgyhogy az még inkább szelektál, hogy Interneten próbálkozunk ahelyett, hogy IRL lenyomoznánk a régi ismerőseinket.)

Zeratul86 2010.09.07. 22:30:25

Millenotti a vicc nagyon fárasztó.:D

Amúgy freddyD, Veled értek egyet. Kb. ugyanígy tekintek az iwiw-re. Mint egy telefonkönyv több funkcióval.

Ez a Zsolt211-féle körüzenet meg kikerült az üzenőfalamra!:D:D:D

algi 2010.09.07. 23:01:12

Egyébként ilyen körlevelek már az Internet előtt is léteztek, én az általánosban papíros formában találkoztam vele, amit le kellett fénymásolni.

Később aztán hallottam egy olyanról,hogy

"Küldd tovább ezt a körlevelet, különben szétcsesszük a fejed. Arnold Schwartzenegger továbbküldte, és nem csesztük szét a fejét. Mari néni nem küldte tovább, neki sétcsesztük a fejét."

nemecsek ernő áruló 2010.09.18. 08:24:22

@Millenotti: Te nem vagy regizve facebookon. A hírfolyam a lényeg. Majdnem mint az ize.hu, csak az ismerőseid osztják meg azokat, amit olvasnak, látnak, gondolnak. Ne az iwiw-ből indulj ki!
süti beállítások módosítása