HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

A zenetévék kihalásának köszönhetően, mintha egyre csökkennének a zeneklipek jelentősége is, ami elég sajnálatos. Sok banda van, akik mindig nagyon figyeltek arra, hogy a videóik mindegyike többször fogyasztható legyen, vagy akár már-már egy kis filmnek is lehessen tekinteni (gondolok itt mondjuk egy Aerosmith féle Crazy-re). Az én (nevezzük MTV) korosztálynak lehet mást jelentenek ezek, mint a ma fiatalokra.  Jöjjenek az én kedvenc videóim, amelyeket nem lehet megunni.

A - I love Lake Tahoe - Egyik kedvenc bandám a brit "A" nevű együttes, amely sajnos sosem futott be, holott megérdemelnék. Ezzel a dallal/klippel fedeztem fel őket anno, amely egy jó példa arra, hogy nem kell nagy költségvetés vagy dramaturgia, hogy összehozzunk egy élvezetes videót. Elmentek nyaralni, elvitték a kamerát és egy szuper road-movie kerekedett ki belőle. Tiszta kedve támad az embernek beugrani oda és ellenni velük (Ha tetszik a dal/videó, ajánlom még ezt tőlük)

-Beastie Boys : Sabotage A nagy klasszikus,ugyebár. A Beastie Boys nálam vegyes érzelmeket vált ki. Egyfelél tisztelem őket és vannak nagy örökslágereik, amelyeket szeretek (Fight for your right, Intergalactic, Sureshot), de az albumaikat nem bírom végighallgatni. Valahogy nekem már túl alternatív. Attól függetlenül a Sabotage dala marha nagy, de a klip mindent überel. Spike Jonze rendező összehozott egy nagyszerű paródiát a 70-es évek krimijeire és ez a rájátszott mű-trash (kamu bajuszok, a "nagy" ugratás a kocsival) 10 pontos.

 -OPM: Stash Up Az OPM-et is elég kevesen ismerik, holott nem vicc, a "Menace to Sobriety" az egyik legjobb cd-m, ami van. Viszi a prímet a "Stash Up" című dal, amelyet imádok (volt már RPCJS videóban is) de a klipje is nagyszerű. Egy halom gördeszkás rendőr üldözi az együttest szerte a városon, megzavarva pornós forgatást meg egyebeket. Hogy mi van a titokzatos bőröndben, az a végén kiderül, de ne legyen nagy elvárásotok :D Sajnálatos, hogy ilyen szar minőségű a videó, az meg röhejes, hogy ez az a verzió a banda Youtube profiljáról van! 

Blink 182 - First Date: A Blink pont egy olyan banda, amelyeknek szinte mindegyik videójuk egy élmény. A talán legfrankóbb a First Date, ahol a 70-es években ökörködnek és nagy odafigyeléssel gondoskodtak a díszletekről, képminőségről stb. Abszolút kedvenc jelenetem, amiko elzanyál a fogszabályzós csaj és ők középső ujjat mutogatva még rá is tesznek egy lapáttal (2:00). Tudom, elég bunkó, de marha jól jön ki :D Persze a strandos rész sem rossz. Szeretem bennük, hogy nem veszik túl komolyan magukat és pont ettől ilyen kedveltek. 

 

Prodigy - Smack my bitch up - Elég nyers és mocskos videó, ahol egy balhézó ember szétcsúszott napját figyelhetjük meg, mindezt az ő szemszögéből. Ettől ilyen egyedi és elég jó a kivitelezés is. A videó végén meg van egy slusszpoén. Franc se tudja hogyan, de Youtube-on fenn van a cenzúrázatlan verzió. Látszódik pár duda, úgyhogy 18 éven felülieknek blabla

 -Daft Punk : Da Funk Ha jól tudom, ez is egy Spike Jonze videó és nagyon morbid. A zenének az égvilágon semmi köze nincs a videóhoz, hanem egy begipszelt kutyaember(?) New York-i estélyát láthatjuk, ahogyan vásárolgat, ismerőssel találkozik stb. Nagyon egyedi 

Fatboy Slim - The Joker Macskákat nem szeretem különösebben, de ezt akkor sem lehet nem imádni :D Fatboy Slim is igazából televan jó videókkal, érdemes rákeresni 

-Weezer: Buddy Holly Ami anno a Micheal Jackson Thrillere volt, az szerintem a 90-es éveken a Buddy Holly volt a Weezertől. MEGKERÜLHETETLEN volt ez a videó (még a Windows 95 cd-re is rányomták. Mai napig nem tudom, miért) és jó okkal. Szenzációs. Lehet sokan nem értik most közületek, de volt egy régi nagyon híres "Happy Days" című sorozat és úgymond oda időutaztak és ehhez bevágtak archív felvételeket is. A kivitelezés hibátlan. Ja és mondtam már, hogy ez is Spike Jonze videó? 

Hogy ne legyen túl hosszú az egész, jöjjön még pár említésre méltó videó:

Weezer - Island in the Sun (übercuki és ...Spike Jonze)
Weezer - Pork and Beans (internetszenzációk egy helyen)
Jimmy Eat World - The middle (szenzációs dal és egy jó klip, amely az alkalmazkodás/kirekesztés veszélyeire hívja fel a figyelmet. Fehérneműkkel :P
Eminem - Stan (szerintem ennél jobb "Az látszódik ami hallatszik" videó nincs
Sum 41 - Hell Song (Igen. EZ EGY HIVATALOS VIDEÓ! :D)
My Chemical Romance - Ghost of You (Igényes világháborús videó Ryan közlegény stílusában.Az 1:30-nál látható vágás meg zseniális)
Papa Roach - Between Angels and Insects (Libabőr)
Limp Bizkit - My Generation (Jól összefoglalja mitől banda ez a banda. A rácsos koncertek a rajongók körében a mai napig fogalom)
 

 

Címkék: zene

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr722470009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gosford 2010.11.24. 14:10:48

hevön iz ö hálfpájp! ;D

mate211 2010.11.24. 16:54:09

Én Radioheadet hiányolom, minden klipjük zseniális.
Pár kedvenc: Street spirit, Karma police, No suprises, There there, Paranoid android, Fake plastic trees...

Sülttök 2010.11.24. 17:12:54

Blink 182-től szerintem idekerülhetett volna vagy 5, Rock Show (amikor a pénzt szórják szét), vagy a Josie, amib a gimiben jáccódik, zseniálisak.

Amúg Freddy nemtom mennyit tucc róluk, de kezdenek megkomolyodni, de szerencsére azért nem viszik túlzásba:)

freddyD 2010.11.24. 17:37:32

@Sülttök: Már a legutóbbi lemezükön komolyodtak, de nem volt baj. Sőt, az a kedvencem tőlük. A "Miss You" speciel a mobilom csengőhangja.

@mate211: Radioheadet abszolút nem ismerem, csak névről. Valahogy teljesen elkerültem őket eddit

fxcpr0 2010.11.24. 18:11:17

Ez a kettő is befért volna, nemtudom ismered-e ezt a bandát:
www.youtube.com/watch?v=jrxI_euTX4A
www.youtube.com/watch?v=_StN3bvFufo

Blink feloszlott, de megint összeálltak és elvileg jövő év elején jön is tőlük egy album. :)

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.11.24. 18:53:12

A Jimmy Eat dalát először egy focis videóban láttam, oda is nagyon passzolt, az eredetije is komoly :) én egy LP - From the Inside-ot is kitennék ezek mellé, de ez a te listád :)

Dynamo 2010.11.24. 20:31:52

Beastie Boys-tól a Sabotage az egyetlen szám amit szarrá hallgattam anno kazettán. :D Limp Bizkit-től a Boiler és az Eat You Alive videók tetszenek leginkább...valamint eszembejutott, hogy Fred milyen jól alakít a Lélekszám 436-ban. :) FreddyD, Deftones bejön?

Sülttök 2010.11.24. 22:50:16

@freddyD: Megvan az összes Blink 182 album, mind a 2 AvA CD és a +44 is megvan (Box Car Racert sajna nem tudtam megszerezni, elég ritka darab), a gépemen megvan 4 koncertjük, szval szerintem nálam többre nem sokan tartják őket:)

Jah és amúgy őket a te videódból ismertem meg, amelyikben az All the small things szerepel, szóval nagyon köszönöm neked:DDDD

Gaben No.1 2010.11.25. 18:18:30

@freddyD: Prodigy, Daft Punk, Chemical brothers, Sum 41, Stan???????!!!!!!!
Lehet, hogy mégis hasonló az ízlésünk :D

Gaben No.1 2010.11.25. 18:35:08

Nálam még egy Riva Starr - I was drunk, Prodigy - Voodoo people remix, Blur - Coffee and tv, Justice - D.A.N.C.E., Sigur Rós - Waka, Sigur Rós - Hoppipola, Röyksopp - Eple, Deadmau5 - Ghosts n stuff, Moby - Porcelain, Pendulum - Slam, Yolanda be cool - We no speak americano, is benne lenne :)

AR5T7 2010.11.28. 05:21:57

Az altalad felsorolt bandak nagyreszet ismerem. Kicsit meglepett, hogy mindenidok legsikeresebb, a rock mufajt teljesen megujito, Smells Like Teen Spirit klipjet kihagytad. A bandakra visszaterve pedig, a blink-el nagyon nem vayok kibekulve, a klippjeitol eltekintve. Nemtudom...hallgass meg egy live koncertet toluk. borzaszto, szornyu, semmi hangjuk, ocsmanyul jatszanak, kiveve a dobosukat. nem mintha egy begyakorolt utemet annyira ellehetne rontani amugy....

freddyD 2010.11.28. 08:33:20

@AR5T7: A Smells Like Teen Spirit videója szerintem semmi nagy cucc. Tény, hogy minden idők legtöbbet játszott klipje, de nálam attól még nem favorit. Ahogy a Jacko klipek sem.
A Blink meg lehet, hogy élőben tré, de én itt most a klipjeikről beszéltem. A Zene másodlagos

Sülttök 2010.11.28. 08:52:40

@AR5T7: Mégis hatalmas siker volt az Blink turné, Readingbe 80000en voltak a koncertjükön-.-

AR5T7 2010.11.28. 11:06:06

Izlesek es pofonok, ugyebar. Es ahogy irtam, a klipjeiktol elterve. Es nem azt mondom, hogy a zenejuk rossz, mert nem az. De jatszani is tudjanak, ha mar banda, es nem csak a megszamlalhatatlan after effektekkel legyen hallgathato a zenejuk. a system of a down zeneit nem neveznem egyszeruen jatszhatonak, de megis, eloben , ha nem is olyan jol, de majdnem megegyezo minosegban jatszanak/jatszottak, mintha az ember csak a cd juket hallgatna. Nalam abszolut favoritok, bar a klipjeik a sablont nem sokkal haladjak meg, kiveve talan a lonely dayt, de az amugy is egy spin off, a bandara nme igazan hajazo stilusu szam volt...

Sülttök 2010.11.30. 18:20:29

@AR5T7: Nemtom hallgattad-e már a kiadott live CDjüket (The Mark, Tom and Travis Show 2000), ott több számot jobban játszottak, mint a Cd-n. Am meg sajnos Tom elég sokszor részeg a koncerten, és úgy mondjuk tényleg nehéz, és sokszor nem isi sikerül visszaadni...

ripperke 2010.12.01. 16:54:28

Black Label Society-Overlord:D:D

Barbarusz 2011.03.15. 20:16:43

Michael Jackson- Thriller :D
süti beállítások módosítása