HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Látva a virágárusoknál a sok giccses plüsszart, csak most döbbentem rá, hogy itt a május és itt az érettségi. Ilyenkor mindig hálát adok, hogy ezen már szerencsére túl vagyok, mert bizony nem kívánom vissza azokat a hónapokat.

Gyakorlatilag azt kell mondjam, úgy hiperszuperistenistenigazából életemben csak akkor tanultam. Mindenre ott sem jutott idő/energia, de azért többé kevésbé fel voltam készülve. Igen, visszatekintve azt kell mondjam, hogy nem voltam sosem egy példás tanuló. Én a megtestesült „az a lényeg, hogy görbüljön” ember voltam és ez sosem zavart igazán. Ahogy illik, puskáztam is rendesen és mindezt jól. Sosem buktam le, csinálhattam úgy is, hogy ott állt mellettem a tanár, fapofával végigcsináltam. Természetesen paraszt és erkölcstelen dolog, de leginkább azokkal szemben éreztem néha bűntudatot, akik tényleg megtanulták azt az anyagot, amit én csak kinyomtattam magamnak. Úgyanakkor úgy voltam vele, hogy a tanárok is sokszor egyáltalán nem fair eszközökkel „harcoltak” (pl. nem azt kérdezték, amiket mondtak), szóval ez csak egalizálás.

Arról nem is beszélve, hogy így felnőttként az ember visszatekint, hogy mennyi bődületesen felesleges szarságot kellett (volna) megtanulnom anno, akkor pláne nincs nagy bűntudatom... 

Voltak tárgyak, amikből csak a kötelező elegendőt teljesítettem, van ahol érdekelt a téma és ott a jegyeim is jobbak voltak.

Matekból pl. mindig is marha szar voltam, ez elmondható minden számmal kapcsolatos tárgyról is. Nem az én világom, mindig a kettes volt a célkitűzés. Nagy nehezen, de az év végére csak megkaptam (egy félévtől eltekintve). Irodalom sem kötött le, pl versekkel a mai napig nem tudok mit kezdeni. Eszembe nem jutna egy verseskötetet böngészni otthon.

Ugyanakkor a történelem érdekelt és érettségin meg is kaptam az ötöst. A nyelvek is mindig mentek, na meg persze a tesi, amelyet mindig várt az ember :P

 

Diákként az ember gyűlölt iskolába járni és alig várta, hogy felnőtt legyen. Sok szempontból tényleg jobb, itt pl vége a munkaidőnek, utána nincsenek úgymond kötelezettségei. Nincsenek házik, házidolgozatok satöbbik. Ugyanakkor ilyenkor tudatosul az emberben, hogy azért akkor sem volt az olyan rossz, nyáron egy csomó szabadidő, ünnepekkor is. Ma meg jut egy évre 22 nap, amit be kell osztanod valahogy. Nem cool. Sokkal több a felelősség, nincsenek laza szünetek én melóhelyre még rövidnadrágban sem mehetek :( 

Szóval azt mondom, diákként élvezzétek azt a korszakot, van sok előnye is, a főiskola/ egyetem már egy köztes le/átvezető, ahol ha nincs kedved, nem is kell bemenned. 

 

Szolidaritásomat fejezem ki minden érettségizővel és sok szerencsét kívánok :) Ugyanez vonatkozik a vizsgaidőszakkal konfrontálódó egyénekre is. Az sem leányálom, tudom ;)

Címkék: személyes

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr672864251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2011.04.29. 12:27:09

Engem igazából nem zavart általánosban, meg gimiben az, ha valaki puskázott, mert az sosem arról szólt, hogy 3-as helyett 5-öst kapjon, hanem mindig arról, hogy átmenjen. Egyetemen meg hiába puskázik az ember, mert idővel hasznosítani kell a tudást a gyakorlatban - és ott már a 2-es jó jegynek számít.

Érdekes, de én pl. reál tárgyakból voltam fogékony, humánból meg nem. Miközben az agyam valójában humán beállítottságú. Szerintem ez azért van, mert a humán tárgyakat rosszul tanítják, a magolásra mennek rá. Nekem lyukas az eszem, úgyhogy képtelen vagyok egy verset tisztességesen megtanulni (rettegek is, hogy mikor kell Himnuszt vagy Szózatot szavalni, mert hiába tanultam meg többször is, egyszerűen mindig elfelejtem), viszont amikor verselemzésről volt szó, ott legalább lehetett gondolkodni, és idővel a sok-sok hülye, unalmas vers között találkoztam olyannal, ami tetszett. És kiderült, hogy míg suliban az unalmas, elvárt dolgokat tanulják, addig a valóságban sokkal, de sokkal izgalmasabb és menőbb dolgok is vannak irodalomban, meg töriben, mint hittem, és ha valakinek a számos tantárgyak okoztak problémát suliban, talán annak sem közömbös, amikor a NASA csinál valami király dolgot.

Van is egy aktuális, idetartozó videóm egy büszke adózótól:

youtu.be/EFvMPWSBQxw?hd=1

Szóval súlyos gondok vannak az oktatási rendszerrel, és ez nem politikai ügy, mert valami forradalmi változásra lenne szükség, hogy ne tönkretegyék a gyerekeket, hanem kinyíljon a kreativitásuk, mint a virág.

BigBeer96 · http://wwwplayformaone.blog.hu/ 2011.04.29. 12:35:20

Na FreddyD!!

Szívemből beszéltél, igaz, hogy még csak nyolcadikos vagyok, és most fogok elballagni az általánosból:)

Én egy olyan diák vagyok, akivel szemben te néha bűntudatot éreztél:)
Most volt a felvételi, két kitűnő bizonyítvány a hátam mögött, gondoltam csak meg tudom normálisan csinálni!
Hát nem!!
Nagyon elontottam, de két héttel ezelőtt felvettek az áhított szakra (német-töri):D

Az igazság az, hogy én sosem puskáztam semmiből, de rájöttem, hogy mindig azokból az emberekből lesznek igazi gazdag, jómódú emberek, akik nem ez én példámat követik:)

Jah és még valami:
FreddyD!! Akármennyire is nem voltál példás tanuló, azt tudnod kell, hogy nem vesztettél semmit:)
A nyári szünetről meg annyit, hogy az én szüleim mindig kitalálnak valamit, például a múlt évben a jogosítványt:P

Sakktanár 2011.04.29. 12:57:11

Én elég katonás jegyekkel rendelkeztem annó (helyenként binális jegyekkel :D) sose puskáztam, mert egyszerűen nem engedett a lelkiismeretem. Szerencsére átcsúsztam mindig évvégén, és most hogy már dolgozok, azt kell mondjam, sokkal több feszültség volt bennem az iskolába... Minden nap egy dobókocka hajítás volt: vagy túlélem könnyedén, vagy szívok minden órán, stresszesen és megtörten megyek haza... Most meg hogy dolgozok, minden nap ez: Mégis mi a legrosszabb ami történhet? Hogy kirúgnak.... Nagy dolog, évet ismételnem már akkor se kell ;) Úgyhogy az én álláspontom: A nyári szüneten kívül minden tekintetben jobb a munka, ráadásul pénzt is kapsz érte...

freddyD 2011.04.29. 13:13:14

@gatkobsky: Most végzed a nyolcadikot és már jogsid van? Ezt hogy?

@Sakktanár: Hmmm...Ebben igazad van. Nem gondoltam bele ebbe, de tényleg így van. Most már nem kell szarozni ilyennel, hogy "feleltetnek-e, vagy nem", meg hasonlók.

"Mégis mi a legrosszabb ami történhet? Hogy kirúgnak.... Nagy dolog, évet ismételnem már akkor se kell ;)"

Ez nagyon NAGYON igaz! :D Remek mondat.

Azért anno mégis klassz volt, hogy annyi egykorú emberrel volt együtt az ember nap mint nap. Sok jó emlék van ezzel kapcsolatban. Ez munkahelyen már nem ugyanolyan. (Max ha google-nál dolgozol).

Szerintem amit írtam az vonatkozott arra is, hogy kevesebb teher/ kötelezettség volt az ember vállán. Szülők intézték a számlákat, biztosítást meg hasonlók. Fősulin nekem konkrétan már az hiányzott, hogy nincs egy osztályfőnök, hanem minden szarért neked kellett utánajárni. Aminek hála nálam volt olyan, hogy 1 nappal a vizsgaidőszak előtt döbbentem rá, hogy nem vettem fel egy tárgyat... Az információáramlás nem volt az igazi

freddyD 2011.04.29. 13:15:20

Általános harmadik osztályban egyébként kitűnő voltam 8). A negyedikben már volt egy négyesem, ötödiktől kezdődött az igazi hanyatlás :D

andesz24 2011.04.29. 13:25:22

Én ma ballagok a gimiből és hallod, már szeptemberben tudtam h milyen jó dolgom van nekem itt. Általános tanrendűbe járok ami végzős évben heti 5-6 lyukasórát jelentett és 1kor már haza lehetett menni. Szóval ez meg a sok szünet hiányozni fog, de szerintem még jobban fog hiányozni hogy nem terhel akkora felelősség, legyen akárhány éves, aki gimnazista, valahogy mégiscsak gyerek még.
Furcsa lesz 6 év után nem ugyanazokat az embereket látni minden nap és hogy a legrosszabb ami történhet, hogy fogadóórán csúnyán néznek a szüleimre vagy hogy évet kell ismételnem.
Érettségire meg holnap kezdem a tanulást :D bár annyira le van butítva hogy úgy álltam hozzá hogy elég lesz.

AR5T7 2011.04.29. 13:28:25

Mintha csak magamat latnam. nem vicc. Ugyanigy alltam. Matekbol ugyanakkor jo voltam (ertsd: ha neha ritkasagbol nekialltam valamit tanulni, akkor az pillanatok alatt ment....csak ilyen jo, ha par alkalommal volt) Tortenelmet pedig imadtam/imadom. sosem kellett tanulnom belole. Tudtam. elolvastam az oran az anyagot, masnap felmodtam otosre. Igaz csak altalanosba jartam Magyarorszagon...de szerettem (: ha nem lenne olyan rossz a helyzet ahogy mondjak, talan vissza is mennek, es nem szenvednek az itteni (amugy otthoni viszonylatban elvileg nevetsegesen konnyu,(talan ezert sem ismerik el sok helyen) ) diplomaval. majd egyszer.

zeneszerzo 2011.04.29. 14:15:07

köszönjük a jókivánságokat :)

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2011.04.29. 14:20:48

Nekem az általános elég laza volt. Nyolcadik évvégéig nem is tanultam jóformán semmit és mégis kitűnő voltam végig. Aztán jött a gimi, ahol valamiért elég vegyes kép alakult ki rólam a tanárok szemében. Volt aki nagyon csípett, mert közvetlen voltam mindenkivel (már-már a tanárokat is egyenrangúan kezeltem magammal), de voltak páran akik utáltak... tetves előítéletek. A magyartanárom például azért haragudott rám, mert acélbetétesben meg zenekaros pólókban jártam suliba, pedig ezeket leszámítva visszafogott srác voltam. Aztán jött az érettségi, ahol a drágalátos magyartanárom jól megszívatott. Nem érdekelte, hogy a történelem emelt szintű 90-akárhány százalékos lett, a magyart jól lehúzta, mert ő úgy gondolta, hogy én egy mihaszna vagyok, aki nem érdemli meg, hogy tovább tanuljon. :)

Eltelt egy év és jogásznak tanulok és alig várom, hogy 4 év múlva a képébe vághassam, mekkorát tévedett. :)

JeszKar 2011.04.29. 15:32:07

Kedves blog olvasóink, elnézésüket kérjünk ezért az apró zűrzavarét, de most a Freddy a pszichológusnál című eszmefuttatás olvashatják fönt.
Kedves Freddy, meséljen kérem a gyerekkoráról. :)

BigBeer96 · http://wwwplayformaone.blog.hu/ 2011.04.29. 15:44:08

@freddyD: Úgy, hogy mopedre a jogsikorhatár 14 év, és én pont a nyári szünet előtt, májusban töltöttem be:D

freddyD 2011.04.29. 16:27:42

@JeszKar: Jó volt, csak rövid :)

Gaben No.1 2011.04.29. 17:43:50

Hát én 100%-ig alkalmatlan vagyok a puskázásra :(
Még egy 8.-os kémiadoga kapcsán :S

Foli · http://worldofoli.tumblr.com 2011.04.29. 17:48:33

Nálunk is ma volt ballagás, de még csak tizedikes vagyok, tehát csak díszítettünk az osztállyal. De azért feltűnt, hogy mennyi unott fejű ballagó vonult végig az iskolán...tavaly például sokkal több volt a meghatott, boldog, vidám ember.
Amúgy én is akármennyire is utálom az iskolát, mindig próbálok úgy gondolni az egészre, hogy milyen jó itt nekünk. Jó az osztály, sokat nevetünk, vidámak vagyunk. Próbálom a jó oldalát nézni a dolognak, bár néha nem egyszerű.
A tanulást meg nem kell olyan komolyan venni. A tanárok többsége soha nem dicsér senkit, mindig csak többet és többet vár el, nem komoly szavak azok...Arról nem is beszélve, hogy mennyi kibaszott marhaságot kell megtanulnunk, amire jó eséllyel soha nem lesz szükségünk, vagy el is felejtjük. Mármint ezt nem tudhatom még, de nem tudom elképzelni, hogy hol fognak majd kelleni a most tanult dolgok.

Ancrestor 2011.04.29. 18:21:18

Én egyetértek azzal amit mondasz freddy,de azért ha valaki komolyan tervezi a jövöjét(atomtudos,stb.)annak szüksége van rá hogy megtanulja azt is,amit nem fog használni az életében,merthogy igy ''tanul meg tanulni''.
Egyébként az iskolában tanultaknak a 95%-át elfelejted(ez csak statisztika),de inteligensebbé,és fogékonyabbá válsz a világra azzal hogy tanulsz.

freddyD 2011.04.29. 19:19:03

@Foli: Speciel a ballagás nálam is csak egy abszolúte felesleges nyűg volt. Marhára nem hiányzott 2 nappal az érettségi előtt ilyen hülyeséggel tölteni a felkészülési időszakot. Akkor kéne ezt csinálni, ha már mindenki leérettségizett... Mit bulizunk előre?

@Ancrestor: Ez nyilván így van, de szerintem aki tényleg nyitott az általános műveltségre, az szabadidejében is tesz ezért. Én többé kevésbé művelt embernek tartom magam, ugyanakkor vannak területek, ahol érdeklődés hiányában hatalmasak a hiányosságaim (pl művészet,irodalom)

Foli · http://worldofoli.tumblr.com 2011.04.29. 19:43:40

@freddyD: Ja, én is már nyolcadikban nyűgnek éreztem. Itt gimnáziumban már talán kicsit több értelme van, de így hogy az érettségi előtt cseszik el az ember pár szabad napját, így semmiképp.

vazzegabi 2011.04.29. 20:14:02

Nálunk ma volt a ballagás délután 5-től kb fél 7 ig. Sztem nem vesz el ez olyan sok időt, pont jól is jött ez pár óra pihenés tanulás után :D. Amúgy abban van igazság, hogy miután megvan az érettségi után kéne a ballagásnak lennie, de hát ez így van kitalálva sajna.

JeszKar 2011.04.29. 20:39:31

@freddyD: Lehetett volna hosszabb is, de anno Kidney (azt hiszem így hívták), egy egész videót szentelt ennek a témának :)

Dr.Phd.Alex 2011.04.29. 20:40:17

Én mondjuk minden számolgatós tantárgyból és töri meg biologiából is jó voltam még anno egyedül ami nem ment/nem érdekelt az a nyelvtan és irodalom volt , nem tartottam soha fontosnak hogy bemagoljak egy verset... Ugy voltam vele csak foglalja a helyet a "winyomon" :)

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.04.29. 22:08:04

Én most vagyok 8.-os, de én sose éreztem nyűgnek a tanulást (illetve a tudást, mert a tanulás mindig nyűg volt :D). Azok a tantárgyak, amihez agy kell (Matek, Fizika és félig-meddig kémia) könnyen mennek, mert nem kell tanulni, csak megérteni a tananyagot, és utána már minden megy. És fontosnak tartom azt is, hogy ismerjük az anyanyelvünket (nyelvtan), és a magyar irodalmat (irodalom), mert ettől műveltebbek leszünk, és szvsz egy magyar ismerje a magyar nyelvet, és nagy költőit/íróit. Az idegen nyelveket is szeretem, bár nem vagyok túl jó belőlük, de talán ez az egyetlen olyan tantárgy, amiből néha tanulok.
Egyedül az olyan tantárgyakat nem szeretem, amik tényleg fölöslegesek (biológia, földrajz). Nem azt mondom, hogy ezt senki nem szereti, meg nincsenek fontos részei, de pl nem tudom, mi értelme megtanulni bioszból a tulipán felépítését. Mert az addig oké, hogy az embert átvesszük, mert az fontos. Meg még a prokarióták, eukarióták, stb is lényeges. De a többi nem lehetne fakultatív?
Amúgy, úgy, hogy kb egész félévbe (meg az előtte lévő 7 évbe) nem tanultam semmit, félévkor az átlagom (erős suliban) majdnem kitűnő lett, és felvettek egy igen erős gimnáziumba. Szóval szerintem nem tanulás, meg nem-tanulás, meg képesség kérdése, csak oda kell figyelni.
Ui.: Én sose puskáztam. Valahogy nem szeretek kitolni a tanárokkal ezzel (tudom, hogy velük úgy se tolnék ki, magammal viszont igen). Volt olyan, hogy dolgozat közben (biológia) nem tudtam egy kérdést, és a tanár segített nekem. Kérdezgetett, így próbált rávezetni. De annyira lövésem nem volt az egészről, hogy a tanár a saját kérdéseire válaszolgatott, és a végén megmondta a választ. De én nem írtam le, mivel egyáltalán nem tudtam, nem is értettem, miért ez a végeredmény. Igazságtalannak éreztem volna, ha nem saját erőből találom ki, és pontot kapok érte. Lehet, hogy túlságosan jófiú vagyok :D

Lennox 2011.04.29. 22:21:16

Hát Freddy, én pont most ballagtam a mai napon. Hétfőn jöhet a menet. Egy valamitől rettegek: matek. Nem tudom, hogy lesz meg a kettes, mert szerintem a matek olyan, mint az éneklés. Hiába próbálkozik egy olyan ember, akinek nincs tehetsége hozzá, mert nem fejlődik, vagyis fejlődik, és ha a matekhoz mérjük ezt a fejlődést akkor mondhatjuk, hogy a fejlődés kb. a kettes szint, de ehhez is sokat kell tanulnia egy tehetségtelen matekosnak (nekem) :S :)
A szóbeli tételek többségét pedig már tudom. Aztán nekünk majd csak június 20-tól lesznek szóbeli vizsgák, amit még mindig nem értek, hogy miért tették olyan messzire. Nade, mindegy. Lesz valami. Ja, és tetszett az írás. :)

freddyD 2011.04.29. 23:05:05

@Lennox: Lennox, pontosan tudom, hogy mit éreztél ;) Ne keseredj el, egyszerűen próbáld meg a legjobbat kihozni. Hidd el, ha én átmentem matek érettségin (kettessel, minimum pontszámmal), akkor más is át tud. Tudni kell, hogy a tanárok sem szeretnek buktatni, mert nekik is plusz nyűg a szóbeliztetés (matekból szóbeliztetni...wtf?) és ez az ő "hírnevüket" is befoltozza, ha az sajátja közül nem ment át mindenki. Remélem ezzel adtam egy kis plusz támaszt ;)

Wolfi24 2011.04.30. 02:24:14

Juj... az érettségi. De rég volt már. Én is utáltam a matekot, de a különórák meghozták a gyümölcsét és hármasra írtam, csak pár nyavajás pont kellett volna a négyeshez. Én a nyelvvel voltam hadilábon, mivel angolt szerettem volna tanulni, de muszáj volt a németet. Iszonyatosan megutáltam azt a nyelvet, ezért csak kettessel siklottam át. Most meg a munka mellett nincs időm angolt tanulni (de azért az alapfokot már összeszedtem). A töri jól ment, csak kár, hogy egy olyan tételt húztam, amiről nem is hittem, hogy közte lesz. Szerencsére 9-ben írtam belőle egy ötös dogát, így sok mindenre emlékeztem még (azért nem rossz négy évvel ezelőtt tanult leckéből hármasra érettségizni). Az irodalmat meg egyenesen utáltam a tanár miatt. Iszonyatosan utált engem, de nem csak engemet hanem a testvéremet és a családomat is. Csak azért mert másra szavaztak anno szavazásnál. Most gondolhatjátok. Ott szívatott meg ahol tudott, de az a gáz, hogy fellebbezni sem tudtam, mivel a többi tanár (igazgató is) leszart. Kis híján megbuktatott. De ettől eltekintve szerettem az irodalmat, főképp írni. Jó pár novellának nekiálltam, de az más kérdése, hogy nem fejeztem be őket. :) FreddyD, te legalább még szerencsésnek is mondhatod magadat, nem úgy mint én. De nem adtam fel, és legyűrtem azt az undorító sulit.

Wolfi24 2011.04.30. 02:34:30

@LaciG: Készülj fel, hogy nem minden tanár lesz ilyen kedves. Ahogy olvashatod nálam, irodalommal küzdenem kellett. Gondolj bele, hogy milyen szarul esett, amikor nagy nehezen megírtam egy 4-5 oldalas esszét és a nem fogadta el, mert nem írtam a végére forrást, de rajtam kívül sokan nem írtak, és nekik csak ennyit mondott, hogy "legközelebb írjál a végére". Én meg a kevéske szabad időmet meg azzal kellett töltenem, hogy újra írjak egy másikat és arra is csak egy kettest adott. Megtudtam volna ölni akkor.

És itt még az a bibi, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy találkoztam egy ilyen szemét tanárral. Én a te helyedben inkább neki állnék tanulni. Mert hiába lehet valaki okos és tehetséges, ha egy erkölcstelen tanárnak nem tetszik a képed és nem nyalsz elég mélyre neki, megszívat ott ahol tud.

freddyD 2011.04.30. 07:48:30

@Wolfi24: Engem meg a matek tanárnőm utált mint a szart ;) Vágott hozzám krétaporos szivacsot meg hasonlókat. Legdurvább, hogy egy még ott dolgozó tanártól tudom, hogy évekkel az érettségim után is mikor szóba kerültem, fél perc alatt kikeresett egy 1-es dolgozatomat az íróasztalából, hogy bebizonyítsa, milyen hitvány alak voltam :D

Az előbb említett kegyelemkettest sem neki köszönhetem, hanem a többi matektanárnak

Lennox 2011.04.30. 10:45:53

@freddyD: Adtál plusz támaszt, de ez a támasz mára szertefoszlott, mert most nézegetem a korábbi matek érettségiket, próbálom megcsinálni őket, tanulni belőlük, de vagy én vagyok ilyen hülye a matekhoz vagy tényleg nehéz nem tudom. Ha én matekon nem fogok megbukni, akkor nem is tudom mit csinálok. :D Érdekes lesz. Engem szeretett a matektanár, ahhoz képest, hogy bukás és 2-es között álltam, látta, hogy nem azért van ez, mert olyan szar tanuló vagyok, hanem mert egyszerűen nem megy, de nem hiszem, hogy kegyelemkettest fog adni. Ez olyan hihetetlenül hangzik, ha az én sulimat nézem.

2011.04.30. 10:52:14

Az általános iskolai dolgok amiket írtál pont rám is igazak.=D
Majd szeptemberben fogok járni a Kandó Kálmán Szakközépiskolába.Az milyen iskola?Felvételit ott írtam és nem láttam semmi rosszat azon kívül zárt ablakon keresztül fújt a szél.=D

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.04.30. 10:53:41

@Wolfi24: Hú, itt is vannak szörnyű tanárok. A föcitanár idegbeteg, utálja az egész osztályt, és már fél éve nem tanulunk semmit (azért kíváncsi leszek, mekkora botrány lesz ebből évvégén). A biosztanár meg kedves, aranyos, csak épp tanítani nem tud, de azért minden órán írunk egy dolgozatot olyan anyagból, amit meg se tanított. Az angoltanár meg nagyon jó tanár, jól tanít, csak épp utál minta a sz*rt. De ha épp nem idegesítem fel valamivel, akkor imádom az angolt, és a tanárt is.

CsakNorrisz 2011.04.30. 11:07:27

Én is hétfőn kezdek, de őszintén szólva pfff.... belenéztem pár érettségibe és a színvonal jóval az iskola tanítási színvonala alatt van, és egyébként is ha aludtam akkor is mindig megtudtam jegyezni annyit, hogy az elég legyen a hármashoz. Persze az orvosira ez nem elég, úgyhogy duplázok (valahogy a büdös életben nem tanultam se magyarra se törire). Biosz emelt meg fizika közép. De hát mesze van az még

freddyD 2011.04.30. 12:24:08

@Lennox: Hidd el, át fogsz menni ;) Olyat is hallottam, hogy a tanár még segít is matek érettségi közben. Ismétlem, nekik sem érdekük megbuktatni. Ha látják, hogy próbálkozol, valahogy összehozzák. Valamit mindig írkáljál.

Nálam úgy hoztak össze pár létszükségletű pontot, hogy már rögtön az elején elcseréltem két számot, de a képlet jó volt. És méltányolták, hogy "jó volt a meglátás" vagy valami ilyesmi

Setemény 2011.04.30. 12:44:34

Csak végigsuhantam a kommenteken, és nem láttam, szóval megkérdezem. Csinál az érettségizők közül emelt magyart? Vagy valaki csinált, az itt jelenlévők közül? :)

buster96 2011.04.30. 22:17:02

@PIZZADOX: én is abba a suliba fogok járni, :D milyen szakra jelentkeztél? :D

nandoo 2011.05.01. 00:11:41

A vicces hogy én szeretem is a matekot és értem is de mégis kettes. Stresszes helyzetben nem tudok teljesíteni, ezért félek az érettségitől.

Amúgy az emberektől (magunktól, az osztályközösségtől) függ hogy szeretjük-e a gimit. Tudnék mesélni történeteket. Dióhéjban eléggé tapló osztálytársaim vannak, de a lényeg hogy mindenhol van egy olyan, akivel beszélgetni lehet.

Nekem is a magyartanárom olyan, hogy jaj. Ő tanítja a törit is. Klasszikus rossz tanár. Hülyeségeket kérdez, inzultálja a tanulókat (tegnapelőtt sírás lett a vége az egyik lánynak...) és tanítani sem tud. Heti 7 óra eléggé, hogy úgy mondjam, gatyaszaggató vele.

Közben lemaradt majdnem a lényeg. A nagy probléma mostanában, főleg az érettségizőknek a továbbtanulás. Szinte semminek sincs jövője, csak a fizikai munkásoknak. Néhányan már szinte születésük óta tudják hogy mik akarnak lenni, a többi (mint én) meg azt se tudja hogy mi legyen...
@freddyD te mit is dolgozol?

PIZZADOX (törölt) · http://fyeahstickchat.blog.hu/ 2011.05.01. 08:55:53

@buster96: Ha a miskolcira(csak miskolcon van?) gondolsz akkor Angol előkészítős informatika.=D
Nevem:Terge Dávid
Tiéd?Hátha ugyanarra a szakra fogunk járni.=)

~Melcsy 2011.05.01. 15:34:52

Én csak a matek érettségit szidtam tavaly... >:D

sheela567 2011.05.02. 09:00:08

Melyik nap van a matek?

Az én matek tanárom egy szeretni való emberke volt :)
Az volt a szavajárása, hogy aki matek korepre bejár a 0. órákra, annak megvan az éretségije :P

Ezúton is köszönöm Almássi tanár úrnak :)

sheela567 2011.05.02. 09:15:02

@sheela567: Jah és az iskoláról...

A számos kedves emlék ellenére, nem szerettem a sulit. Viszont az éretségi utáni kétéves képzést, a nehézségek ellenére is szerettem! :)

A felnőt élet nehéz,felelőségteljes, de mégis csak a "magad úra" vagy.

buster96 2011.05.02. 13:25:28

@PIZZADOX: ugyanarra a szakra fogunk járni
nevem: Nyíri Tamás

PIZZADOX (törölt) · http://fyeahstickchat.blog.hu/ 2011.05.02. 16:06:12

@buster96: Ha az előkészítős info és a sima info ugyan az lesz akkor ja!=D
Patikás Róbert-et és Soliman Raid-ot ismered?Évfolyamtársaim.=P
Lovász Patrik elektronika-elektrotechnikára megy.Ő osztálytárs.
Tóth Ákos is elektrora megy.(Elment iskolákból.)
Neked lesznek ennyi barátaid iskolában?=P
Ha majd amikor iskolába jelentkezni kell és látsz néhány embert röhögni meg hihetetlenül nagy baromságokat beszélni azok leszünk mi.=D
Amúgy miskolci vagy?Én igen.=)

blady 2011.05.02. 17:58:32

huhu szívemből szóltál!
Mondjuk én csak februárban köszöntem el a fősulitól, de már most hiányzik.
Érettségire nem mennék vissza, államvizsgát sem sírom vissza, de azért jó volt csoporttársakkal zülleni, szenvedni, együtt lógni, bejárni, megszenvedni az 5órás kelést, 8-tól du. 5-ig agyat tágítani..Aki nem ment fősulira, egyetemre, nem is tudja mit hagy ki, mert nem csak a vizsgákról meg a magolásról, puskázásról szólnak ezek az évek. Kitartást minden vizsgázónak, érettségizőnek :)

buster96 2011.05.02. 18:30:10

@PIZZADOX: csak egy ismerősöm jön ebbe a suliba (Kiss Arián) nem ismerem azokat akiket felsoroltál XD
és nem vok miskolci,amugy arról lehet majd felismerni h arián akkora h alig fér be az ajtón XD én meg szemüveges vok :P

PIZZADOX (törölt) · http://fyeahstickchat.blog.hu/ 2011.05.02. 18:44:02

@buster96: nekem is van akkora évfolyamtársam.=D 2m magas.xD
Kár hogy nem ismered őket.Nagy bolondok vagyunk.Komoly témáról még nem beszéltünk soha=D.Csak mindenféle ökörségekről.=D

Wulfgar 2011.05.02. 18:57:06

Hozzám képest FreddyD te egy szorgalmas diák voltál. Én úgy mentem a szóbeli érettségire, hogy konkrétan azt sem tudtam, hogy mik a tételek. De olyan szinten, hogy még a címüket sem tudtam, füzeteim meg jegyzeteim meg 7.-es korom óta nincsenek :D. Mégis simán átmentem, igaz puskáztam az írásbelin (meg sok más alkalommal, hogy a 2-es meglegyen :D), de valahogy sosem szégyelltem magam miatta, és így is, 3-as érettségim lett. Így utólag azért feltenném a kérdést. Ki járt jobban? Az aki a 12 évet tényleg, rendesen végigtanulta, megcsinálta a házit... stb és úgy szerzett érettségit, vagy én, aki 1percet nem tanultam, házit sem csináltam, és maximum puskáztam a dogák közben. Én mindig el tudtam menni szórakozni/hülyülni a haverokkal, és nulla erőfeszítéssel ugyanazt értem el, mint aki végiggürcölte a sulit.

A suliba járós dologgal meg úgy vagyok, hogy bejárni a tanárok, meg a sok hülyeség miatt nem szerettem, viszont a társaság jó volt, és azt a részét szerettem is a sulinak. Viszont, amikor a sok, értelmetlen baromságot akarták megtanítani, és felháborodtak rajta amikor megkérdeztem, hogy ugyan már, ezt az életben mikor fogjuk használni, meg ki használja, azt ki nem állhattam. Azt még jobban bírtam, hogy minden tanár úgy gondolta, hogy az ő tantárgyánál nincs fontosabb a világon.

buster96 2011.05.02. 21:32:51

@PIZZADOX: Arián szélességben 2m-es XDD amm biztos jófejek XD

Troland 2011.05.05. 21:33:38

Én ezzel amit leírtál mind így voltam és vagyok énis...:)

Norbear 2011.05.26. 14:41:15

A reál tantárgyakkal nekem is megvoltak a gondjaim, ám most hogy már túl vagyok rajtuk határozottan érdekel a matek, fizika és kémia is. Attól kezdve hogy valami kötelezővé válik elveszti a varázsát, ami le nullázza a motivációt is.

Az iskolának kedvet kéne csinálnia a tanuláshoz, nálam mégis a fordítottját sikerült elérni ami nem biztos hogy kizárólag az én hibám.

Lemerem fogadni freddyD hogy a hülye matektanárod azért szerepet vállalt abban hogy elment a kedved eme tantárgytól. Elég sok a hülye tanár sajnos, ráadásul ezt nem szokták annyira figyelembe venni...

freddyD 2011.05.26. 15:36:46

@Norbear: Részben igaz. Voltak nagyon szuper matektanárjaim is, akiket emberként csíptem (pl. volt egy, aki minden nagyobb dolgozat után a következő órán pihenőt adott bocsánatkérésként) de a tárgyhoz való hozzáértést az sem segítette. Egyszerűen nincs hozzá tehetségem.

Azonban szakközépben amikor jött egy tanárnő, aki gyűlölt és megfingatott ahol tudott, csak rontott a helyzeten. Ott nem volt elég, hogy nem volt tehetségem hozzá, már előre fostam az óráktól és a hibázási határ pluszban is megugrott erőteljesen

Valóban sok múlik a tanárokon, azonban ilyen kondíciók mellett kicsit érthető, hogy miért nem csicsergősek az ő munkanapjaik sem

Norbear 2011.05.26. 17:22:59

@freddyD: "Részben igaz. Voltak nagyon szuper matektanárjaim is, akiket emberként csíptem (pl. volt egy, aki minden nagyobb dolgozat után a következő órán pihenőt adott bocsánatkérésként) de a tárgyhoz való hozzáértést az sem segítette. Egyszerűen nincs hozzá tehetségem."

Véleményem szerint inkább csak kishitű vagy :)
A képességeid simán meglehetnek hozzá, ez mégsem fog kijönni ha az adalékok mint például: érdeklődés ,elszántság hiányoznak.

Én úgy voltam vele hogyha valami nem érdekelt azt szinte kínszenvedés volt megtanulnom még csak 2-es szintre is. Ez a verstanulásra például különösen igaz volt, ahol még az ellenérzéseim le küzdése is komoly erőfeszítésnek bizonyult. Ha valami viszont érdekli az embert arra sokkal fogékonyabb.

Az eddigi videóid, kommentjeid, megnyilvánulásaid alapján értelmes, rendes és józan embernek tartalak akiben megvan a kreativitás és a humorérzék. A kreativitás egyben a probléma megoldások egyik fontos eleme amely a matematikában is jól jön.

Ne érts félre, nem akarlak terhelni ezzel, csak rosszul esik ha egy ilyen jóravaló ember mint te leteszi magát :(((

Sanosuke 2013.02.02. 05:40:13

felnőtt vagy , dolgozol, van pénzed, nem a zsebpénzért kell kuncsorogni :)
azt veszel magadnak amit akarsz, nem szól bele senki.
viszont korán reggel kelsz, délután már fáradt vagy, néha megkér a főnök maradj bent túlórázni.
ha visszamehetnék gyerekkoromba, jobban, keményebben tanulnék az biztos.

Sanosuke 2013.02.02. 05:40:17

a szüleim is mondták hogy tanuljak amíg lehet, hogy jobb munkahelyem legyen.
és most felnőttként rájöttem milyen igazuk volt.
de már késő.

Sanosuke 2013.02.02. 05:40:20

ennyire rettegtél az érettségitől ? :o

pedig úgy vélem te egy jó tanuló vagy, simán kirázod az újjadból :)
süti beállítások módosítása