HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Ritkán tévézek, de most gondoltam, ránézek a port.hu mai tv műsorára. Hát elrettentő, hogy mik mennek munkaidőben a 3 legnagyobb tv csatornán... Nem mintha esténként annyival jobb volna a helyzet, de azért mégis egy fokkal jobb.
Nézzük a Királyi TV-t:
Déltől fél órás híradó. Nevezhetnénk Fidesz TV-nek is, de mindegy, ez nézhető, informálódik az ember.
Utána 2 órán keresztül különféle kisebbségi műsor megy (szerb,német stb...). Nem hinném, hogy ezeket nézné bárki is, még a kisebbség sem...
Fél háromtól – 15:55-ig ismeretterjesztő műsorok (Mintentudás egyeteme, Tudástár). Jók ezek, bár nem tudom, hogy tényleg ez lenne-e a legmegfelelőbb sugárzási időpont...
16:00-16:30 Szomszédok. Na jó, ez kötelező :)
Utána normál és regionális híradók, végül 16:55-től Teadélután. Ez egy 35 perces közéleti műsor, nem túl meggyőző témákkal. De talán háttérzajnak tűrhető.
Összegezve: Viszonylag komoly és tömény tartalom, a szomszédokon kívül nehezen tudna a tv elé csábítani, de könnyen lehet, hogy ha belebotlunk egy-egy műsorába, egész szórakoztató is lehet. Mondjuk úgy: Butábbak nem leszünk tőle.
Ha már butaság, nézzük meg a TV2 műsorát:
11:30 Seherezádé : Egy 5 éves török drámasorozat ismétlése. Ha netán elmulasztottad volna a tegnapi izgalmakat
12:30 Sztemtelennek áll a világ (1990-es amerikai vígjáték): Végre egy film is, hogy miért ebédidőben adnak ilyet? Port.hu-s kommentek alapján egyébként egész jó kis filmről van szó. Plusz pont
14:20 EZO.TV : No comment
15:05 Edina és Joshi: Talk Show. Bele sem merek gondolni, hogy mi lehet ez, de biztosan nagyon alapos életmód magazin és talk-show, ha a műsorideje komoly 5 perc. Talán a köszönésre van is idő.
15:10 Update Konyha: főzőshow. Főzős műsorral igazából nincs baj, feltéve ha nem szintén 5 perces, mint ez itt... Gondolom „és készen kiveszem” stílusú az egész.
15:15: Marina. Mexikói szappanopera. Jaj de jó nekünk
16:30 Seherezádé : Vissza a törökökhöz. Mai rész tartalma: „Onur és Sehrazat között nézeteltérés támad, a férfi ugyanis elkezdi szervezni, hogy Kaan melyik iskolába járjon. Kerem véget vet a Zeyneppel való egy-éjszakás kalandjainak, és Bennunak kezd el udvarolni. Füszun eközben Ganival nyomoztat Ali Kemal szeretője után.” Hát ezt bűn volna kihagyni!
17:25 Seherezádé: Hoppá! Hát kérem szépen duplarészek vannak! Elnézést a spoilerekért, de muszáj meg tudnom mi zajlik Füszun körül! „Ellopják Mihriban útlevelét, majd Burhan segít abban, hogy visszaszerezzék. Sehrazatról eközben megjelenik egy cikk egy magazinban. Füszun pedig botrányt rendez Dzsanszel boltjában. Sehrazat elárulja Bennunak, hogy Onur megkérte a kezét...”
18:30-tól jönnek a tények,  vagyis hazánk legaljasabb hírműsora. Akit érdekel, hogy egy tápiószentmártoni panelben kikapcsolták a gázt,  vagy Maris nénit bokáján megharapta a szomszéd pulija, az feltétlenül tekintse meg!
Összegezve: A filmtől eltekintve szégyenletes ami itt zajlik. Főzős műsor talán még menthető is lenne, de öt percben mit akarnak elérni?
Szusszanjunk és nézzük meg, mit kínál a piacvezető RTL Klub:
12:00 Híradó: Csodákat szintén ne várjunk el ettől a hírműsortól, mert ez is erősen bulváros, de azért lényegesen jobb, mint a tv2 tényei. És legalább politikailag kiegyensúlyozott.
12:10 Asztro Show : OMFG
13:30 Fél kettő : Magazin. Ez egyébként egész nézhető. Mikor kínai kajáldában ebédeltem, párszor láttam ezt a tv-n és azt kell mondjam, volt pár érdekes riport és beszélgetés. Több ilyen műsor kéne. Persze az is lehet, hogy csak épp jó napot fogtam ki és egyébként meg csak való világról pofáznak itt is
14:00 Szerelem rabjai: Argentin szappanopera. Duplarésszel, 140 percnyi Juan Gonzales orgia. Jesszusom
16:20 Mindörökké szerelem: Ugrunk mexikóba, most innen láthatunk szappanoperát. Latinóéknál úgy látszik minden a szerelemről szól
17:20 Ezel – Bosszú mindhalálig. Mindörökkéből mindhaláligig. Ugrunk vissza a törökökhöz. Lemaradtam valamiről és a törökök lettek az új Hollywood?
Összegezve: Egy fél órás magazintól eltekintve egy irdatlan nagy fos. Ha a magazinban szar témék vannak, még az sem tud kiemelkedni. Hogy még drasztikusabb legyen: 14 és 18:30 között CSAK szappanopera megy. Hölgyek, tényleg erre van igény?

Címkék: elmélkedés

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr642892744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AR5T7 2011.05.10. 13:48:33

Na hat ha valami vegett sajnalom is, hogy kisebbkoromban elkoltoztunk onnan, akkor az biztos, hogy nem a tv lesz. Itt ejjel nappal reggeltol-estig kilehet fogni valami szorakoztato, minosegi programot. Hiaba van mindossze 20 csatornam, mindegyik egytol-egyig kivalo. persze itt is mennek a szokvanyos baromsagok (vv helyett The amazing race es effele szarok) de elkapcsolva mindig fogsz valami erdekfeszitot talalni (:

~Melcsy 2011.05.10. 14:58:46

@AR5T7:

Inkább kevesebb csatornát, de jobbakat - Milyen jó h mi is most készülünk a váltásra :) ;)

Galzra 2011.05.10. 14:59:31

A hírekről meg még annyit hogy 20 perc után depresszióssá válik tőle az ember. Minden második hír tömegkatasztrófa, a többi meg a "Jancsi bácsi leesett a bicikliről" és a "Marcsi néni kutyáját ivartalanították" kategória.
Tényleg csak ilyen események történnek a világban?
Vagy szimplán ezekre van igény?
Ha meg végre adnának egy normális műsort akkor 20-30 percenként hallgathatjuk a fontos információkat a hüvelygombáról meg a többiről.
Bár az én tv nézésem általában kimerül a sportcsatornák nézésében, tényleg elég felháborítóak a kereskedelmi csatornák.

blady 2011.05.10. 15:07:43

régebben 15-17 körül? párhuzamosan tolták a Maúnika Jakupcsek Balázs showt :D na ezek közül a Balázs olykor kifejezetten szórakoztató volt :D
Nem tudom, h elszomorító-e én hatalmasakat pislogtam mély kiábrándultságomban, mikor tudatosult, h ez államvizsga tétel. Mármint a talkshow-k, valóság show-k, szappanoperák ésatöbbi így egykupacban.
És persze volt arra magyarázat, h 60-as 70-es években az amerikai háztartásokat célozták meg a szappanoperákkal és főleg a hétköznapi családok voltak középpontban. Zabálták is, nem hiába terjedt el. Na de manapság ezekre a brazil mexikói szarokra nem hiszem, h lenne igény. Aki ma sorozatokra vágyik, este bevágódik egy Grace klinika, egy Született Feleségek, egy 24, egy Lost egy CSI egy Dexter elé (miután letöltötte netről - legtöbb esetben, de sok olyat ismerek aki tévében követi..)
Megint más tészta az, amikor 5-6 évesen mentem mindig mamámhoz kutyakajáért (ó azok a drága gyerkőc évek, szállítási díj: zsíros kenyér paprikával nyamm) és minden egyes délután arra estem be, h éppen nézi a közel 60-hoz járó mamám az Esmeraldát v a Paula és Paulinát. Szal az időseket biztosan elszórakoztatják ezekkel a szappanoperákkal, ha nincs jobb dolguk. Ennél jobb tippem nincs:D

vazzegabi 2011.05.10. 15:33:46

Na ezért nézek én nagyon ritkán tv-t.

..::!i/./*-*¤~giZmo~¤*-*/./i!::.. · http://bocs.puruttya.hu/ 2011.05.10. 15:40:25

Már nem is minőségi az RTL mióta nincs Maunika shó (hüp-hüp) Mellesleg a retek klub és a teve kettő ritka szánalmas csak pletyka estleg egy jó kis való világ ahol nézhetünk pár dorog alhokolista kurvát, stohl buci vezetésével (össze jött a csapat jee.) h majd a végén ki kap 1 milkát ezért. a sok hülye meg nézi és küldik a pénzt bucinak h meg legyen az esti inni valója. na ezért van nálam ki kötve az adás. Tv-m tulajodon képpen csak a Wii miatt van. :) és mellesleg: Igen erre van igény. Ez az Magyarország így tovább! Simán elérjük mi még az igénytelenség legfelsőbb fokát!

Jumper911 2011.05.10. 16:50:51

Ezért nem nézek TV-t.

BigBeer96 · http://wwwplayformaone.blog.hu/ 2011.05.10. 18:11:06

Nekem itthon csak a TV2, RTL Klub, m1, meg a helyi tv adó van, ezért csak a F1-et szoktam megnézni hétvégénként. Amúgy meg csak számítógépről menő sorozatokat, meg filmeket szoktam nézni a tévében:)

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2011.05.10. 18:11:41

Pontosan ez az oka annak, hogy miért csak a Nation Geographic-et nézem. Bár ott meg annyit ismételnek mint az állat, de inkább nézek meg egy jó műsort kétszer mint egy kalap szar egyszer is. Hulladék TV lett az RTL és a TV2 is, csak nyomatják a moslék műsorokat, mint a Való Világ, ami annyira "Való", hogy több jelenetet újravesznek, a sok összegereblyézett hulladékkal.

Undorító az egész média, és csak egyre rosszabb lesz, az emberek fejét csak a ganéval tömik, és csodálkoznak, hogy miért van ennyi agyhalott zombi.

freddyD 2011.05.10. 18:22:05

Valamiért eltűnnek innen a kommentek... Nem én vagyok!

freddyD 2011.05.10. 18:23:13

@Isty01: Az a baj, hogy korábban is mondogatták ezt az emberek, amit te is, hogy "csak spektrumot, discovery channelt nézek" meg hasonlók. Most már azon is szinte csak fos megy. Idióta realityk, amikre senki sem kiváncsi

Habbobitas 2011.05.10. 19:02:30

Nem értem, hogy hogy jön ide a "kismama"?

penge96 2011.05.10. 19:32:21

@Habbobitas: Úgy, hogy ők otthon vannak gyerektartással, és ez megy a TV-ben. (amit valszeg néznek) Ez csak nekem egyértelmű?

BandeeE 2011.05.10. 19:35:05

Ezért kell "felvevős" TV-t tartani így kitudom szűrni, hogy mi érdekkel és mi nem... Ja és akkor van jó műsor amikor én akarom

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2011.05.10. 19:46:53

@freddyD: Hát szerencsére a NatGeo-n nincsenek gagyi műsorok. Spektrum, Discovery stb... meg nincsen.

Galzra 2011.05.10. 21:53:30

Egyébként szerintem az a főzős műsor sem lehet valami nagy szám, nem csak a rövidsége hanem mert Update konyha ami valami fogyókűrás szörnyűségre utal.
De ha tényleg így van akkor mit főznek benne? Teljes kiőrlésű zabszeletet.
Az még bele is férne az 5 percbe.

xlight 2011.05.10. 22:05:46

Nem szoktál Forma 1-et nézni az RTL-en?

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2011.05.10. 22:10:11

Ezért nem nézek tv-t.
Az RTL szerintem 2 normális műsort sugároz. A Fábry Show-t meg a Showder Klubot. De ezeket is a neten nézem reklám nélkül :)

Wrathe CN · http://www.youtube.com/channel/UCyeYGrliSe3C7ab78ylvhIQ 2011.05.11. 07:06:27

@Mick Kramer: Egyetértek :)

Tényleg borzasztó hogy milyen műsorokat adnak manapság. Először a Való Világ aztán Alekosz keres magának kurvát.(hogy Kiss Ádámtól idézzek) A TV2-n egyetlen műsort nézek az pedig a Dr.House. Azt pedig szinte szarrá reklámozzák.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.05.11. 12:18:27

Egy ilyen sorozatnak biztos örülnének sokan. FreddyD nem tudom láttad-e már, de ezt nem lehet elégszer megnézni! Ráadásul ma van Feri névnapja :P

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gzdCrhbBezk

Cs@tLós 2011.05.11. 13:56:04

@freddyD: Általában egyetértek veled, de most meg kell kérdeznem, hogy te miről beszélsz? Én valóban 90%-ban animal planetet, spektrumot meg natgeo wild-ot nézek, nincs ott semmiféle reality. Ha a spektrumon a mamit akarom-ra, vagy a világ legszigorúbb szülőire gondolsz, azok eléggé reality-szagúak, csakhogy baromi tanulságos a mai fiatalok viselkedéséről, arról, hogy az emberek mennyire nem tudnak gyereket nevelni, stb. A svindlerek pedig baromi jó sorozat volt, így úsztunk meg 1 átverést, ami később a hiradóba is bekerült itthon. A maradék 10%-ban meg comedy centralt, meg showder klübböt nézek.

Bár Édesanyám nézte a vv-t meg az éden hotelt is, szeret borzongani, hogy milyen undorító görények az emberek, ilyenkor én is néztem, dehát vmi ritka förmedvény volt mindkét műsor és a vv-ben folyton elszólták magukat a műsorvezetők, hogy ki fog nyerni az aktuális szavazáson...vérprofi, komolyan.

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2011.05.11. 14:09:29

SZVSZ Mostanában jobban lekötnek a hasonló videók, mint az AVGN, Nostalgia Critic, Atop the 4th Wall és The Spoony Experiment. A tévét inkább meghagyom anyunak, habár a Film+2-n néha találni jó filmet.

freddyD 2011.05.11. 14:24:12

@Cs@tLós: Nekem sosem volt "természettudományos" csatornám, de freddynénél volt, és szinte akárhányszor kapcsolgattunk, ott (is) fos ment.

Állatdoktorok bevetésen, tuningos műsorok, autókereskedők stb... Lehet, hogy nem egy szinten van a való világgal, de attól ez is igen bulváros reality.Ezek nem számítanak dokumentumfilmeknek.

De persze lehet, hogy mennek ott jó dolgok, csak pechünk volt, mikor ott kapcsolgattunk. A Mythbusters pl úgy tudum ilyen csatornán megy, ami valóban jópofa, ha még nagyon hosszúra húzott is

Cs@tLós 2011.05.11. 14:34:54

@freddyD: amit leírtál, az alapján ez inkább a discovery lehetett, azt nem nézem, nekem ott még nem ment soha semmi érdekes, kivéve egyszer amikor gátat építettek a hollandoknál (ha jól rémlik). A mythbusters-ből láttam jó részt is, de múltkor akkora baromságot csináltak, és olyan büszkék voltak magukra, hogy vmi hihetetlen (vmi olyan volt, hogy tejesdobozon lőnek át a filmekben, hogy a torkolattűz ne robbantsa be a gázzal teli szobát)...
Az animal planeten is van szar is, de általában jó dolgok mennek, dogs 101, breed-all about it (kutyabarátoknak ajánlott műsorok :), david attenborough (lehet, hogy nem jól írtam az öreg nevét), a spektrum meg szintén vegyes, de az inkább sokszor unalmas mint fos. A natgeoval az a baj amit már vki említett előttem, hogy állandóan ismételnek, és azért megszakítják a műsorokat, hogy 500x reklámozzák a saját műsoraikat, idegbajos vagyok tőle. De összességében sztem még mindig a legnézhetőbbek, de vitathatatlanul van fos ezeken is.

Nem vagyok fideszes 2011.05.11. 16:36:28

Na, skacok, ne hülyéskedjetek már, a Mythbusters a legnagyobb királyság!

Chinook · http://bowmaker.blog.hu/ 2011.05.11. 17:03:03

TV-ben az egyetlen amit nézni szoktam az a Forma-1:)
egyébként a TV-2 és a retek klub se nem független se nem fideszes, ez tévedés. mindkettő mszp-szdsz befolyás alatt áll, ez nyilt titok...

Galzra 2011.05.11. 17:33:04

@Lófasz Hadnagy: Tényleg nagyon jó, az egyik műsor amit néha megnézek.
Viszont pár napja láttam és elég nagy állatság volt benne. Ez az új éved vagy mi eddig nekem nem igazán jön be.
Remélem nem lesz tartósan ilyen mert rossz lenne ha ebből is szennyműsor válna. Azokból kapunk eleget, nem kell még egy :)

algi 2011.05.11. 18:12:50

@Chinook: Ez annyira nyílt titok, hogy még soha senki nem mondott rá egyetlen érvet vagy példát sem, csak elvárják jobb oldalon, hogy mindenki elfogadja. Illetve az Echo TV-n azzal érveltek, hogy azzal támogatja a TV2 az SZDSZ-t, hogy az erkölcstelen szinglilétet hirdeti.

Csak kár, hogy az MSZP és az SZDSZ legutóbb még politikai ellenfelek voltak, azóta az SZDSZ eltűnt a süllyesztőben, a két tévécsatorna egymás riválisai, az RTL Klubon szinte patikamérlegen egyensúlyozzák ki a kormányoldal és az ellenzék megjelenési idejét, a komoly politikai és hírműsorokban pedig gyakorlatilag 0 kemény kérdés hangzik el, a TV2 Naplójában pl. végigkövették Orbán Viktor egy napját a választások előtt, az RTL Klubban pedig egy fideszesnek van tulajdonrésze.

algi 2011.05.11. 18:17:19

@freddyD: Ezek az ismeretterjesztő csatornák is limonádét adnak, csak épp nem fikciósat, hanem dokut. Tíz évvel ezelőtt már nagyon untam, hogy minden csillagászatról szóló műsor azzal kezdődik, hogy "Naprendszerünk csak egy porszem az univerzumban", amit már Sagan is elmondott, de a legutóbbi tíz évben annyi fejlődés volt, hogy már jobb a 3D-s CGI, úgyhogy a csillagászati műsorokban mutatják a bolygókat (pl. mutatták, hogy nézett ki a Földről, amikor belécsapódott egy másik bolygó), a dinós műsorokban pedig már az új ismeretek alapján modellezik a dinókat (tehát sokkal többnek van tolla, mint korábban hitték). Ezeket szívesen nézem.

BobyTailor 2011.05.12. 10:54:40

Tulajdonképpen a televízió hasznossága kimeríthető az ismeretterjesztő műsorokkal és a híradókkal. Én speciel a Film+-on vagyok kiakadva. Hogy lehet az hogy ennyire nincsen filmfelhozatal. Már őt éves filmekből is van annyi mint a nyű és sokkal jobbak, mint amiket adnak. Ráadásul premier egy 15 éves film! volt hogy ritkábban mentem haza és ugyanazt a római kori filmet adták le mint amikor elmentem (egy hét különbség). Kik nézik ezt komolyan? Egy ilyen csatornának az lenne a lényege szerintem ha már a HBO-val nem lehet felvenni a versenyt hogy jó filmeket sugároz és nem annyi reklámmal mint másutt.

sheela567 2011.05.12. 11:58:18

@BobyTailor: Kis ideig volt HBO-nk( vagy ahogy nagyim mondaná "HUBO") cseppetsem voltam elájulva tőle, egész nap 3 filmet ismételtek, plusz egy Madonna, vagy U2 koncert, meg sztárhírek...hű de jó...

Ma speciel nem Madonna, hanem Lady Gaga lesz... :P

kocsolas 2011.05.12. 13:17:32

comedy centralt kell nézni:D amúgy el kell szomorítsalak Freddy, a nézettség aztmutatja hogy igen, ezekre van igény:)

Alfaboy 2011.05.12. 13:57:50

Uncsitesóm most kismama, és nagyon utálja, hogy nincs értelmes műsor a tévében. Télen mindig vittem neki filmeket, de itt a jó idő, már a szabadban vannak.

algi 2011.05.12. 17:23:28

Ne legyetek megtévesztve: a híradók is csak a média termékei, ahogyan az ismeretterjesztő műsorok is csak könnyed szórakozást nyújtanak, miközben elhitetik, hogy milyen hasznosak.

Persze a tévézés szórakoztató, de nehogy bárki is azt higgye, hogy túljárhat a média eszén azáltal, hogy mazsolázik benne. Az ismeretterjesztő filmek pl. elhitetik, hogy elég annyit tudni a világról, amennyit közölnek, a híradók riportjait pedig szelektálják: valamelyik adó pártállás szerint, valamelyik adó téma szerint, de mindig úgy, hogy kielégítsék a saját maguk által teremtett nézői elvárásokat.

És ami a legrosszabb: ha azt mondjátok, hogy "ez hazugság", "ez nem is így van" stb., már akkor is a média "nyert." Ugyanis a médiának nem abban van nagy szerepe, hogy megmondja, mit gondolsz, hanem abban, hogy megmondja, miről legyen véleményed.

Az a legkevésbé sem rossz az RTL Klubnak, hogy a csapból is az folyik, milyen szar a Való Világ. Ugyanis akik folyton szarozzák a Való Világot, azok is a Való Világgal foglalkoznak.

A következő generáció már feltehetőleg tanul a suliban médiaismeretet, és ők egy fokkal immunisabbak lesznek rá, mint az én generációm, meg ők már úgy nőnek fel, hogy már készen kapják az olyan jelenségeket, mint a "vlogolás."

De aki nem ismeri, hogyan működik ez a gépezet, az bármilyen cinikus is legyen a dologgal kapcsolatban, az "áldozatává" válik, ha érintkezésbe kerül vele.

2011.05.12. 20:24:24

Én szinte minden TV előtt töltött időmet a Comedy Central előtt töltöm (na ez értelmes volt XD)

Háttérzajnak egyszerűen kiváló, de a műsorokat mint nézni is, szinte kivétel nélkül szenzációsak (Életem értelmei, Jim szerint a világ, A Simpson család, Family Guy, stb.)

algi 2011.05.12. 23:17:32

De akinek van internettye, az nézhet Youtube-ot is tévé helyett. Csak, hogy legyen konkurencia.

DenDoBlog 2011.05.14. 12:53:19

RTL úgy általában 9 után jó amikor jönnek a jobb sorozatok mint a Dr.Csont,Vészhelyzet stb. Discoveryn az Állítólag-ot és a Ha minden kötél szakad-ot szoktam nézni, mást csak akkor ha aludni akarok mert nem rossz műsorok csak általában engem személy szerint nem kötnek le, de van pár kivétel, ezen kívül még Comedy Centralon szoktam nézni ahol pár sorozat kivételével mindig jó műsor megy vagy TV6-on a Simpson családot.TV2-őt meg addig néztem míg azt láttam hogy még 9 után is Valóvilág ment az RTL-en...

~Melcsy 2011.05.14. 15:05:03

@Katamori:

Detto - ez és néhány ismeretterjesztő film amiket lesek aztán a TV-zés nálam ki is merült ennyiben :D

DarkMagyar1 2011.06.15. 20:26:25

Már nem azért, de néztél már te egyáltalán szappanoperákat? Például nekem az Ezel az egyik kedvenc sorozatom, meg kéne nézned, mert tényleg, szinte Hollywood szintű! De a többivel egyetértek.

Szandi... 2011.06.25. 19:17:07

Huh... Még jó hogy nem nézek tv-t...Tudom hogy nem szabad bekapcsolni főleg nem délután,habár gyakran elég vicces tud lenni 1-2 szappanoperás jelenet...
süti beállítások módosítása