HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Mától lépett igazán életbe (milyen meglepő, hogy a soros elnökség befejeztével...) ez a moslék és máris látom, hogy az összes blog alatt valami ilyesmi látható:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Azaz a bejegyzett internetes portálokon (ez hála égnek nem számít annak, mert nem kereskedelmi) a kommentek között írtakért nem a kommentelő felelős, hanem a honlap. Logikus,nem? (A blog.hu-s szöveg szerint ugyanakkor nálam is ez a helyzet, mert ők bebiztosították magukat)

Bekövetkezett az, amit már akkor mindenki megjósolt, a legbalosabb napilapot a Népszavát rögtön legelső nap kispécizték, a már eleve alig lábon álló napilap max 2 bírság után gondolom be is zárhat.

Az sem meglepő, hogy egy halom portál (közte jobboldali is) beszüntette a kommentelés lehetőségét, mert ugyan minek az. Olyan nagy szabadságban élünk.

Belegondolva milyen röhejes az egész, a Népszavások ezzel az erővel minden nap írogathatnak az ellentárbor cikkéhez valami botrányosat és szépen megszüntetik a konkurenciát ( persze kérdéses, hogy az ORTT NMHH egyáltalán megbüntetné barátait).

Olyan végtelenül buta és előre átlátható célkitűzéssel megalkotott intézkedések ezek, hogy az már fáj.

Címkék: hülye emberek

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr193031286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martiHUN 2011.07.01. 22:18:20

na öcsém,ennek a törvénynek tényleg semmi értelme nincs :(
de szerintem ennél még lejjebb is fogunk menni,ebben biztos vagyok :(

kófic 2011.07.01. 23:05:26

nincs hozzászólásom a dologhoz... nekem az fáj,hogy még mindig vannak olyan emberek, aki szerint ez jó, értelem szerű, és szükséges.Soha nem akarok politizálni, de gyűlik gyűlik gyűlik... nekem ez a kínai móka is betett nagyon.. az index nagyon szépen összegyűjtötte egyébként hogyan köpték szembe saját magukat még az olyan fideszes emberek is akik eddig nem igazán párt katonaként működtek (a házelnök úr Kövér László pl) annyira átlátszó, hiteltelen, és lassan már félelem keltően múlt idéző... ez most az én véleményem és remélem nem leszel emiatt megruházva: szégyelheti mindenki magát hogy így élünk.

algi 2011.07.01. 23:22:28

@kófic: Na, jó, de Kövér azért nem pártkatona, mert ő komolyan gondolja. :o

bundi123 2011.07.01. 23:49:53

Előszónak annyit írnék ,hogy aki nem akarja átrágni magát a sorokon ,csak a véleményemet olvassa el a médiatörvény következményeiről (1. ,2. ,3. pontok)

Nos én nem értek egyet se veled Freddy ,se az előzőekkel. Először is annyit hogy tiszteleten tartom véleményeteket.
Bizony a kommentek nagyban befolyásolják az embereket ,gyakran az oldalak az emberek elbutulásának a forrásai. Azért a szolgáltatótak büntetik a kommentelők miatt mert nehéz lenne az összes kommentelőt lekapni és amúgy is a beírások szabályozása a tulaj dolga lenne.
Megpróbálom megválaszolni az én nézetemből a médiatörvényt:

1.A sajtószabályozásra a bulvárszenny és a Fidesz elleni támadások megszüntetése végett jött létre ,a párt így próbálja növelni a népszerűségét. Ez egy még nem annyira vészes eszköz és ha jó célt szolgál a kormány ,miért is ne?

2.Az NMHH az a testület ami végrehajta ezeket a törekvéseket.A kormány irányítja ,óriási bírálatokat ad ki ,a vezetője rendeleteket hozhat. A közérdek ,közerkölcs szabályozása a médiaszenny ellen (is) irányul.

3.A hírekben a bűnügyi híreket szabályozzák így nem kell azt hallgatni minden nap a tv2-n és az RTL-n hogy az elmúlt 24 órában hányan haltak meg.

Tehát a média törvény nagyjából ezt tartalmazza amiket most pontokba foglaltam. Ha ezeket mind megvalósítják miért lenne etikátlan a sok ellenszónokot kivonni a forgalomból ,akik kihasználják az embereknek a rákfenéit csakis a politikai céljaik érdekében? A baj hogy sokan bedőlnek nekik ,mert rossz a gazdasági helyzetük és a kormányban látják a hibát. Csak hogy ez nem rajtuk múlik!
Ez az én véleményem lett volna ,bocsánat a túl nagy terjedelemért.

zeneszerzo 2011.07.02. 01:13:30

@bundi123: szépek célok. én azt tudom erre mondani, amit Hajós András mondott egyszer a 7i7-ben, hogy miért kell egy pallos minden médiában szereplő ember feje fölé, hogyha valóban csak a "médiaszennyet" akarjuk kiszelektálni? Hogy van az, hogy egy olyan bizottság mondja meg, hogy mi a helyes és mi a nem helyes egy híradóban vagy bármilyen műsorban, amelyben gyakorlatilag csak elvtársak vesznek részt?

A törvény egyszerűen lyukas. Definiálni kéne, hogy mi a politikai és a bűnügyi hír, és mi van azokkal a hírekkel, ami pont e két halmaz metszetébe esnek. Tudtommal ugyanis ez elmaradt.

Szó se róla, egyetértek, hogy legyen médiaszabályozás, mert többek közt a való világért, meg az egyéb népbutító hülyeségért én pl börtönbüntetést adnék. azonban azt is be kell látni, hogy a magyaroknak erre van szüksége: a szennyre. gondoljunk csak a barátok közt meg a mónika show éveken át tartó szárnyalására. és azt pedig már régről tudjuk, hogy amíg van érdeklődés, addig kínálat is lesz, mert megoldják a médiumok. mert mindig megoldják.

szóval igen, lehet szelektálni, mert van mit. de a törvény kiskapui miatt egyelőre csak diktatórikus eszközt látok szép célok mögött. majd ha lesz látható eredmény, akkor elnézést kérek az illetékesektől.

kófic 2011.07.02. 02:34:32

algi: nem tudom, volt egy pár megmozdulása Kövérnek ami annyiból tisztelet parancsoló volt számomra,hogy akár merre ment is a párt és a seggnyaló brigádja, neki voltak értelmes hozzá szólásai egy egy problémához... de úgy látszik neki is be kellett állni lassan a sorba..
bundi123:
1.ha a párt így próbálja növelni a népszerűségét, szerintem rossz úton jár

2. a média szennyel nincs semmi problémám.. sőt, van pár olyan döntés amit igen is üdvözölök,de azt még mindig nem értem, hogy akik csőlátással rendelkeznek miért hiszik azt, hogy én a média törvény egészéért tiltakozom... nem.. én azon részéért tiltakozom, ami korlátozza a normális vélemény nyilvánítás lehetőségét... (HAHÓ... TUDTAD HOGY NEM MINDEN NÉMET NÁCI? NEM MINDEN IZRAELI ZSIDÓ? ÉS CSAK MEGSÚGOM... TE SEM VAGY ŐS MAGYAR)
3.A Tv2 már vagy egy fél éve rátért arra hogy konkrét ügyek helyett csak bulvárt sugároz... érdekes amíg lerohanták egyiptomot, nekik fontosabb volt K. Erzsébet kismacskája aki fenn akadt a fán és ezért az egész Kunktakintei tüzoltó brigád kivonult... véleményt nem szeretnék nyílvánítani erről.. és még mindig megjegyezném.. ez privát vélemény...

kófic 2011.07.02. 02:43:27

javítanék... a média szenny elleni intézkedésekkel nincs problémám... csak h érthető legyen

Dunedanne 2011.07.03. 18:21:24

A médiatörvénynek vannak (elvileg) jó részei, de szerintem senki se csodálkozzon, hogy ezzel vissza is lehet élni. Igazából engem csak az lep meg, hogy most mindenki szidja a kormányt, meg nagyokat pislog, hogy húha, mi történik, miközben mi választottuk meg őket, ráadásul 2/3-os többséggel. Akkor kellett volna gondolkozni, hogy lehet, hogy a nagy szavak mögött nem lesz tartalom, ahogy eddig se volt. Igazából be kéne látni, hogy tök mindegy, hogy melyik párt van hatalmon, mindegyik ugyanannak a kutyának a kölyke. Lehet, hogy Gyurcsi és Orbi a nagy parlamenti megjátszások után együtt kriketteznek. Részemről egyiket se kellett volna megválasztani.

StormNob 2011.07.03. 23:26:53

Szimpatikus fazon voltál még az RPCJS idején freddyD, de ezen az oldalon postról-postra erősödik bennem az érzés, hogy egy tipikus háttértudás -infó nélküli picsogó, pesti, proli vagy. Mivel még nem írtalak le teljesen ezért egy kis segítség: A kommentelés jogi szabályozása 10 éve változatlan, -ezt a 2001. évi CVIII. törvény szabályozza- és az új médiatörvény nem nyúlt ehhez hozzá. Ugyanazok a jogi lehetőségeid, mint eddig is ha valami gondod van a kommentekkel.
Na akkor mégis mi változott? Az, hogy nem szarják le a kommenteket és alkalmazzák azt, amit eddig is megtehettek volna. Ez mennyire gáz? Eléggé, de ez más kérdés...

Nialis 2011.07.07. 13:03:39

@StormNob: Azt azért vedd figyelembe, hogy egy nagy oldalon, ahol napi X hsz keletkezik, szerintem nem elvárható, hogy a tulaj mindegyiket átnézze, vajon az adott kormányt valamelyik nem sérti-e, akárcsak minimálisan is, és ha bármi célozgatást vél felfedezni, törölje a dolgokat. Egyszerűbb, ha betiltja a kommentelést - mint ezt néhányan meg is tették -, és akkor nincs gond. Aztán a hülye magyar majd hozzászól, hogy ha van is véleménye, azt ne az interneten akarja közölni. De legalábbis ne magyar site-okon, a külföldieket meg majd úgyis elérhetetlenné teszik idővel. Kínában is bejött ez a megoldás, és velük most jó pajtik vagyunk. Blöe. Igen, ez most kicsit sarkítás és túlzás volt... Talán.

StormNob 2011.07.08. 21:58:30

@Nialis: Teljesen igazad van, sokkal egyszerűbb betiltani a kommentelést, mint moderálni a dolgokat. Viszont ebből is politikai kérdést csinálni és picsogni, hogy jaaaaj a kormány még a kommentelőket is elnyomja ez szintén badarság. Két kis kitérő:
Először is a kormány nagy hibájának érzem, hogy jó pár dolgot megpróbál központilag szabályozni, amit nem kéne (ilyen a komolyan ránézünk a kommentelők körmére is)
Másodszor pedig enyhén zavar, hogy a Népszava áldozatnak van beállítva, pedig maguknak keresték -valószínűleg teljesen szándékosan- a bajt. Ugyanis mi van a törvényben? Hogyha valaki törvénysértőt ír, akkor egyből elkapjuk az oldal tulajdonosát? Szó sincs ilyenről. Ha valaki észrevesz egy törvénysértő tartalmat, akkor azt jelenti a tulajnak és ha ezek után ő ezt leszarja, na akkor lesz felelős ezért. Így igazából még moderátorra sincs szükségük az oldalaknak csak figyelniük kéne a jelentésekre, persze sokaknak nem éri meg ez a macera, így mostantól ott nem lehet kommentelni. Persze ez egy szigorú törvény, de van elég lehetősége az oldalaknak a kommentelés megtartására, így csak az ő hibájuk ha ezt nem engedélyezik.
Kínában teljesen más a helyzet ebbe ne is menjünk bele, de ez a nagy Kína ellenes kirohanás is érthetetlen számomra. Egy kérdés: kell-e Kína seggét nyalni?
süti beállítások módosítása