HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Technikai paraméterekért belenéztem a trilógia második részébe, mielőtt elkészítettem a videót az újonnan megjelent Blu-Ray kiadványról.

Technikailag semmi kivetnivalót nem találtam, amit ki lehetett hozni, a lemez kihozta. A hangok nem adnak olyan frenetikus élményt, mint az első filmnél, de ez az alkotás miatt van.

Még vagy 12 éve láttam egyszer ezt a részt és úgy voltam vele, hogy nézhető. Ahhoz képest most éppen megnéztük és azt kell mondjam, még ahhoz képest is kiábrándító az összkép.

Nem szeretek végigpofázni filmet, de amennyi logikai hiba (hogy csak a legnagyobbat említsem: SPOILER: T-Rex és T-Rex Junior a hajó rakodóterében el vannak zárva. A legénység az irányítószobában mégis halott. Ez hogy is van?) és fárasztó jelenet volt benne (minden nőszemély), egyszerűen ember legyen a talpán, aki ilyenkor csöndben marad. Egyedül Jeff Goldblum mentette amit menteni lehetett, nélküle még pocsékabb lett volna az egész.

Ezt a filmet megcsinálni teljesen felesleges volt. Semmit nem adott hozzá a történethez, inkább csak rombolt az összhatásból.

Ami talán a legellenszenvesebb volt az egészben, hogy az első részben mindenki (teljesen jogosan) meg volt illetődve a dinoszauruszoktól. Itt megjelenik egy halom zsoldos és már első találkozáskor olyan szinten leszarják a dögöket, hogy azt el sem akartam hinni. Mintha utóbbi 30 évükben legalább napi 3x láttak volna ilyet. Ez így nem megy...

Jeff Goldblum és Julianne Moore kapcsolata meg annyira volt hihető, mint egy Gyurcsány, Orbán és Kim Jong Il szerelmi háromszög.

Ehh...Kicsit tartok a harmadik résztől, de azért reménykedem... Kár érte, mert ehhez filmhez is kifejezetten jó extrákat pakoltak.

4/10

Ti hogy látjátok? Túlzok, vagy tényleg ekkora a visszalépés a nagyszerű első részhez képest?

Címkék: film

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr383396640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.11.19. 18:58:16

Nekem a filmből csak Jeff Goldblum maradt meg, aki nagy arc, és ez végig nagyon tetszett, aztán emlékszem arra a minidínó kínzó hapsira, meg a halálára, ami szintén tetszett. A buszos rész, (SPOILER) amikor lógtak a semmiben, és a hátsó ablaküvegre estek (SPOILER VÉGE), emlékeim szerint szintén jó. Meg emlékszem a végefelé lévő felemás-korlátos baromságra, ami hihetetlenül kínos volt... De még így is a pozitív dolgok vannak többségben, szóval szép emlékeim vannak vele kapcsolatban (persze tudom, hogy pocsék film, csak a rossz részekre már nem emlékszem).

algi 2011.11.19. 19:10:30

Amikor először láttam (moziban), szórakoztatott a film, de nem vágytam rá, hogy azóta többször megnézzem. Nem igazán érdekel. A 3. rész viszont olyan, mint egy ZS-kategóriás film, de ez előnnyel is jár: bátrabban nyúltak az akciójelenetekhez.

KongFan 2011.11.19. 19:25:54

Szerintem, mint legtöbbször, most is túlságosan negatív vagy. A T-Rex Junior dologgal egyet értek, de, hogy annyival rosszabb lenne mint az első, szerintem túlzás. Az első részben is voltak lökött dolgok pl. mikor Dennis haverkoni akart a dínóval, ki tenne ilyet? Valóban nem ér fel az elsőhöz képest, de szerintem bőven válalható, és a harmadik is.

Gusztika3 2011.11.19. 20:07:50

4/10 teljesen jogos.
Egyszer bőven elég volt látnom

nandesz00 2011.11.19. 20:10:51

A második rész nekem is tetszett még, viszont a 3. rész hát...az nem jó. Ráadásul ott már Jeff G., a "megmentő" sincs.

Gaben No.1 2011.11.19. 20:38:32

Én először 4-5 évesen láttam és nekem nagyon bejött, főleg a buszos rész (mondjuk a korlátos-szertornás résznél már akkor is nyomtam egy facepalmot) és csak ezek után láttam az első részt (amiről sokáig nem is tudtam, hogy kapcsolatban áll ezzel) és hát az rám rendkívül nagy hatást gyakorolt.
A két rész szerintem ég és föld és ezt most nem igazán minőségileg értem, mert nálam mindkettő jó, de az első rész nálam egy olyan lenyűgözően és gyönyörűen tálalt volt, ezzel szemben (főleg 4-5 évesen) sokkal horrorisztikusabb.
A 3 pedig, hát nagy szívfájdalmam volt, hogy anno a moziba nem engedtek be rá (akkor voltam 6), de nekem az is tetszett.
Mondjuk az igaz, hogy az első rész az örök klasszikus. Azt járattam legtöbbször VHS-en :)

Amigarockwell · http://www.youtube.com/Amigarockwell 2011.11.19. 20:39:31

Rég láttam már én is, és tényleg nem olyan jó, mint az első rész. Lehet ez miatt de eddig nem néztem meg a harmadik részt, talán egyszer...
Ami viszont számomra hatalmas csalódás, az ahogyan feldolgozták a könyvet. Elvégre Michael Crichton nagyszerű könyveiről van szó, és az első filmnél még úgy ahogy követték a cselekményt,
de a másodiknál már nagyon nem. Tudom egy film és egy könyv sose lesz ugyanaz, de mint mindent ezt is lehetne alázatosan csinálni, van rá élég példa.

DarkPrince07 · http://www.darkprince.blog.hu 2011.11.19. 21:33:24

Freddy! Készülj rosszabbra a 3-mal kapcsolatban! Minőségben ezt is alulmúlja sajnos. :// Maga a film hossza sem éri el a másfél órát...

DarkPrince07 · http://www.darkprince.blog.hu 2011.11.19. 21:34:20

A 3 újításai meg kimerülnek egy új csúcsragadozó dinó-ban, amire szintén nem igazán adnak magyarázatot, hogy hogy került arra a szigetre...

gorre126 2011.11.19. 21:46:49

Annyira semmi a film, hogy alig emlékszem már rá, ellenben az első részre szinte végig... A harmadikról sem rémlik már túl sok minden, vigyázz vele :D

shanus 2011.11.20. 00:23:36

Kiskoromban sokszor megnéztem . Egymás után a részeket, de az elsőnek a feelingje egyik résznél se jött át nekem úgy, mint az elsőnél.
Korrekt kritika volt.:)

Kutyakupac 2011.11.20. 02:59:46

SPOILER:
harmadik rész vége: szép jelenet, megmenekültek, utaznak vissza helikopterrel, miközben csodálják hogy ott repül mellettük pár dínó... persze végülis hagyjuk elmenni őket, hadd szaporodjanak és támadjanak falkában egész városokra! na ez volt nekem a legnagyobb marhaság a filmben...

T.zoli 2011.11.20. 07:45:15

A zsoldosos részhez annyit szólnak hozzá,hogy azért zsoldosok,hogy ne illetődjenek meg semmitől.
A többi jelentetnél nekem is csak a poénok és néhány érdekesebb rész tetszett....

freddyD 2011.11.20. 08:27:49

@T.zoli: Azért egy istenverte dinoszaurusz mégis csak egy dinoszaurusz. Még egy zsoldosnak is

@KongFan: Ott az életét akarta megmenteni és próbált kellemes hangnemmel valahogy kijutni a szarból. Azt hitte, hogy ami kutyánál bejön, bejön egy dinónál is. Szerintem abszolút jó jelenet volt.

Lehet, hogy csak azért vagyok ilyen negatív ezzel a filmmel kapcsolatban, mert nemrég láttam az első részt és így teljesen nyilvánvaló a különbség.

@LaciG: A buszos részre én is úgy emlékeztem vissza, hogy "na ez jó lesz", de messze nem nyűgözött le annyira, mint az emlékeimben. Sok dolog nem stimmelt annál a jelenetnél, pedig tényleg nem mindennapi történés. LEhetett volna óriási is

Reizen 2011.11.20. 17:27:25

Rég láttam már mindegyiket de nekem mint látom többekkel ellentétben Jeff G. csak elvett a film élményből(vannak jó szerepei, de ez számomra nem az). Ezért se tetszik a 2. rész mivel abban meg pont ő a főszereplő. A 3. részben viszont vissza tért az én személyes kedvencem Sam Neil, emiatt szerintem teljesen jó a 3. rész is. Sőt... Úgyhogy szerintem aki a 3. részt lehúzza, annak annyira nem is jött be az 1. mint mondja :) Persze mindegyikben vannak hülyeségek, mindben (igenis mindegyikbe bele lehet kötni) de azért gondolkodjunk, ez nem egy ma született bárány. A 4/10 teljesen jogos erre a részre, egyetértek FreddyD-vel, kivéve a Jeff-es résszel. :D Nálam az nem pozitívum.

algi 2011.11.20. 17:40:18

@freddyD: A buszos részt én is nagyon élveztem, de ahogy erre a Nostalgia Critic is rámutatott, tulajdonképpen az első rész autós jelenetének a koppintása (amit szintén tök brutál volt).

bbbarniii 2011.11.20. 19:36:39

A 4/10-es értékelés még sok is. Katasztrofális alkotás. Minden lehetséges ponton elvérzik.

Troland 2011.11.20. 19:40:09

Szerintem azért ennyire nem rossz!A 3. rész tetszeni fog nagyon!Ezt most mondom!Úgyhogy enjoy!:D

Habbobitas 2011.11.20. 21:40:13

Na végre vannak rajtam kívül mások is, akik szeretik a 3. részt. :D

kenubita 2013.03.13. 22:32:25

"B" KATEGÓRIÁS CSELEKMÉNY "A" KATEGÓRIÁS KIVITELEZÉS. LÁSD MÉG STAR WARS. SE SZÉPSÉG SE INTELLIGENCIA. POPCORNT A FELVILÁGOSULT AMERIKA KÖPKÖDŐ EURÓPAI KÖZÖNSÉGNEK! NEM KÜLÖNBEK ŐK SENKINÉL. NEKIK IS UGYANAZT A SZART KELL BECSOMAGOLNI. AZ IGÉNYEK NEM MAGASAK: UFÓ; DINOSZAURUSZ; ROBBANÁS TÍZ PERCENKÉNT. KOHERENS JÓL MEGÍRT CSELEKMÉNY? MONDOM ROBBANÁS! NEM HALLOD?!

szkristof92 2013.03.15. 20:07:52

@kenubita: De halljuk. Most pedig vedd be a nyugtatót. Amúgy pedig popcornfilmet azért nézünk, hogy szórakoztasson, nem feltétlenül kell 120-as IQ-val rendelkezzen.
süti beállítások módosítása