HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Egy filmben a szereplőgárda bár nem a legfontosabb elem, azért nagy mértékben befolyásolja, hogy megnézem-e az alkotást, vagy nem.

 
Jöjjön 5(+1) színész, akit sohasem bírtam, vagy már eljátszotta nálam minden bizalmát.
 
1.      Ben Stiller: Tiniként még nézegettem a filmjeit, mert a csimpifeje valahogy azt sugallta nekem, hogy amiben ő szerepel, az biztos nagyon vicces. De nem. Istenítették a „Keresd a nőt”, megnéztem és szerintem pocsék. Az „ütős” filmek sem hoztak lázba (harmadiknak már esélyt sem adtam), az „Év vígjátéka” Trópusi Vihar is csak azért volt éppen hogy elviselhető, mert volt benne 1-2 más színész, aki miatt nem hagytam ott a mozitermet. Ez a pasas szerintem tehetségtelen, műsorok alapján az az érzésem, hogy magánemberként sem valami szimpatikus. Az utóbbi évtizedben ráadásul a filmválasztásai is a nevetséges szintre süllyedt.
Talán az egyetlen kivétel, amit még újra megnéznék vele (és meg is van dvd-n) az a „Tenenbaum, a háziátok” című film. Ott sem elsősorban miatta.
Ítélet: Soha többé

 
2.       Will Ferrell: Idegesít a fickó. Tény, hogy nem láttam még túl sok filmet vele és az is tény, hogy pont az állítólagos legjobbját sem láttam (Felforgatókönyv), de amit láttam tőle, az nem tetszett. Ráadásul nagy barátja a komikus Conan O’Briennek (akit viszont imádok) így sokszor kellett őt már showjában is látnom. És még így sem vicces. A pasas túlságosan oda van magáért és humorával túl aggresszívan nyomul. Nem kérek belőle.
Ítélet: Ahhoz már kell egy pár más jó színész vagy egy ütős történet, hogy vele nézzek filmet
 
3.       Steve Carell: Jó filmet még nem láttam vele. Hasonlóan, mint Ferrellnél, őt is sokat láttam tv-műsorokban és mosolyt még nem csalt az arcomra. Érthetetlen, hogy miért futott be. Jó példa arra, hogy nem minden Saturday Night Live-os arcnak kell filmszerepeket adni.
Ítélet: ’Evan, a Minden6ó’ óta „ignore” funkción van

 
4.       Nicolas Cage: Nagyon sikk mostanság utálni Nicolas Cage-et, pedig garantálom nektek, hogy én már a trend előtt sem tudtam mit kezdeni. Hogy fair legyek, van egy pár jó filmje, de nem sok. Ilyen mondjuk a 8mm, Adaptáció, Fegyverek szava Fegyvernepper. A sokat dícsért „Con-Air” pont miatta lett vígjáték, ahogyan az egyfajta kutyus nézését használja fel ha boldog,dühös,szomorú. Az utóbbi évtizedben aztán eddimürfisedett, azaz minden létező filmprojektre rábólintott (gyaníthatóan még mindig ugyanazzal az arckifejezéssel) és egy B színész lett belőle. Legutóbb a Kick-Asst láttam vele, mentségemre nem tudtam, hogy ő is benne lesz. Oscar díj (és még egy jelölés) ide vagy oda, szerintem egy rossz színész.
Ítélet: Ha főszereplő, akkor passz, ha jó a sztori és max mellékszerepe van, akkor talán...

 
5.       Adam Sandler: Magánemberként lehet, hogy a világ legjobb feje, de sajnos ami a filmjeit illeti, akkor nincs mese, ez az ember mára teljesen lejáratta magát. Tudtok mondani az utóbbi 10 évből egy jó Adam Sandler filmet? Na ugye... Neki is vannak jó, vagy még nézhető filmjei. De ezek régen voltak... Kedvenc filmem tőle, az „Apafej”, amely nekem még sokadszorra is szórakoztató. Olyan kellemesen unortodox. De ott van még mondjuk a „Happy Gilmore (Happy, a flúgus golfos”, amely szintén nézhető, csak úgy, mint a „Sátánka”, bár lehet, hogy mostanság nézném meg újra, már az sem tetszene. De azóta mi történt vele? Filmjeire egyértelműen rossz hatással volt Rob Schneideres (ő a plusz 1. Gyakorlatilag csak nézhetetlen mocskai vannak, kivéve a pár perces Apafej szereplését. Azóta tiltólistán) barátsága. Ugyanez igaz Dennis Dugan rendezőre, akivel szintén csak az Apafejnél hoztak össze valami jót. Azóta csak ordenáré moslékot. Pár éve a „Férj és Férj”-nél még adtam neki egy esélyt a moziban,de az volt az utolsó csepp a pohárban. Ez az ember elszúrta. Új filmje (Jack és Jill) meg az abszolút mélypontnak tűnik...
Ítélet: Maradok az Apafejnél

Címkék: film elmélkedés

39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr383451489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrRaizy 2011.12.09. 16:37:14

Én tudok mondani jó filmet Sandler-től
("Üres város" www.imdb.com/title/tt0490204/ )és 2007-es és ha még nem láttad mindenféleképpen nézd meg szerintem .

Én egyáltalán nem szeretem Sandlert de ebbe a filmbe kiemelkedőt nyújt szerintem.

vazzegabi 2011.12.09. 16:49:20

The Office-t ismered Freddy? Sztem ott nagyon jól alakít Steve Carell és még vicces is. És vannak jó filmjei is pl 40 éves szűz, vagy az idei filmje az Őrült,dilis szerelem is elég jó lett. Adhatnál neki még 1 esélyt ;)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.09. 16:53:08

A Trópusi vihar szerintem nagyon jó film volt, az év egyik legjobbja. Az elejétől a végéig vigyorogtam vagy röhögtem rajta.

Adam Sandlernek szerintem régebben voltak igazán jó filmjei, sajnos az utóbbi időben ráment arra, hogy mekkora csajmágus (Férj és férj, Zohan).

Cage meg úgy tűnik, hogy nem válogat, csak simán elvállalja, amibe hívják. Olykor beesik egy nézhető alkotás is, a Drive Angry pl. egész jó lett.

Engem Queen Latifah hoz ki a sodromból, egyszerűen olyan elképesztő nagyképűen fest, hogy borzalom.

Egyébként akitől biztos, hogy nem nézek már filmet az Seagal, Van Damme, Lundgren, Kevin Sorbo, Billy Zane...élvezhetetlen akciófilmeket gyártanak. Na jó, az Expendables 2-re azért beülök:D

adam-in 2011.12.09. 17:13:52

Nem vagyok valami filmguru, de egyik kedvenc filmem a "nemzet aranya". (national treasure)
Nicolas Cage a főszereplő, és szerintem baromi jól alakít.
Láttad már, ha igen, mi a véleményed?

freddyD 2011.12.09. 17:17:51

@adam-in: Második részét sajtóvetítésen meg kellett néznem. Szerintem pocsék volt

@koimbra: Nem tudom, a Trópusi Vihar nagy csalódás volt. Végig az volt bennem, hogy ezalatt végig a 3 Amigót nézhetném, ami nagyjából ugyanaz a sztori, csak jobb.

Azt is hozzá kell tennem mondjuk, hogy lehet, hogy a Trópusi Vihar moziélményem is rátett egy lapáttal, mert moziünnepkor néztem és a közönség kritikán aluli volt.

@vazzegabi: Láttam már Office-t és nem nekem való

Hamilla,Khear 2011.12.09. 17:40:41

nem tudom hogy te ismered e freddy de a nemzet aranya rohadt jó film

GeniallGull 2011.12.09. 17:59:50

Nicolas Cage rossz színész?
Ajánlom akkor a Fegyverneppert,Amikor egy bérgyilkos is több a soknál és még csomó jó filmje van bár mostanában tényleg gyengélkedik.
Steve Carell meg hát az Office[US] abszolút az utóbbi idők egyik legjobb sorozata...(igaz, hogy már kiszált de nálam azzal futott be)

freddyD 2011.12.09. 18:17:15

@GeniallGull: Igazad van, Fegyverneppert akartam írni, nem Fegyverek szavát.Összekevertem a kettőt.
Egyébként a Fegyverek szava is tré film, ha már ott tartunk

Cs@tLós 2011.12.09. 18:51:28

@freddyD: A második része a national treasure-nek tényleg rossz (konkrétan csak ennyire emlékszem, hogy rossz, egy jelenet nem ugrik be, ez nálam a legrosszabb visszajelzés), viszont az első részt jópárszor láttam, és még fogom is, köze nincs a két filmnek egymáshoz. Látszik, hogy a második csak azért készült, mert az első sikeres volt, összehánytak 2. résznek vmit, szó szerint.

De az elsőt én ajánlom, nekem végig tetszett a sztori, jól ki volt találva, ahogy végül megtalálják a kincset, és nekem Cage és faterja is tetszett, abban a filmben el voltak találva a karaktereik (ez is hova lett a 2. részben?pfff). Egy nézést mindenképp megér.

adam-in 2011.12.09. 20:04:18

@freddyD: Persze. A második rész szerintem is pocsék.
Szerintem az elsőnek akkor is add meg az esélyt ;)
köztudott hogy a folytatások általában rosszak, de ennél különösképpen.

@Cs@tLós: na... most elszpojlerezted a végét pff... :)

Cs@tLós 2011.12.09. 20:08:10

@adam-in: szorri, azt hittem mindenkinek világos, hogyha aranykutatós sztori és hállivúdi, akkor az alap, hogy meg is találják :D :D

csende2 2011.12.09. 20:14:09

Kedves FreddyD, az első három helyezettel mélyen a szívembe tiportál. :)

Mindhárom színésznek vannak remekebbnél remekebb filmjei:

Ben Stiller: a már említett Keresd a nőt! (véleményem szerint szenzációs komédia); aztán a nem is olyan régi Agyő, nagy Ő! is remek volt tőle. De remek film tőle még a Mystery Men is.

Will Ferrell: ajánlott tőle a Híres Ron Burgundy legendája, illetve jómagam a sokak által utált Diszkópatkányokat is bírom, őrült nagy baromság az egész, de valahogy a szívemhez nőtt, és jó nézni; akármikor szívesen előveszem. :)

Steve Carell: no, az ő filmjeit meg egyenesen csak miatta nézem meg; és gyűjtöm is őket (ezidáig minden filmje megvan - úgy nagyjából :)). Remek filmjei: 40 éves szűz (nálam top 20-as film - legalább 50x láttam már), A család kicsi kincse, a többi filmje már csak rajongóként ajánlott, mivel egyébként - ha nem bírod a pasast - tényleg elég gázosak lehetnek. Ilyen filmjei például: A minden6ó filmek, Zsenikém, Párterápia.

Nick Cage filmjeit nem miatta komálom, vagy éppen nem komálom, de neki is akadnak "klasszikusai" (Con Air, Ál/arc, Kick-Ass), illetve gyengébb darabjai (pl. imádnom kellene, ha az előbb említetteket is szeretem, de kevésbé kedvelem tőle A sziklát vagy a Nemzet aranya-filmeket).

Sandler-haver filmjei általában 3-as osztályzatnál az 5-ből nem nagyon kúsznak feljebb, de szerintem vannak bőven fogyasztható filmjei (habár a pasastól egy idő után frászt lehet kapni -> nem kell túlhalmozni filmjeiből magunkat :) ) is, pl. Csontdaráló, Billy Madison, Sátánka; meg vannak rosszak is... Azokat inkább most így nem kezdeném el sorolni. :)

csende2 2011.12.09. 20:20:16

Én egyébként Hugh Jackmant, illetve Russell Crowe-t kedvelem kevésbé (na jó, ez utóbbit az Amerikai gengszter óta már kezdem megkedvelni). :))

Kedvencekből meg túl sok van: Eastwood, Bogart, Cagney, McQueen, Wayne, Stewart, Steve Martin, John Candy, Eddie Murphy, Stallone és talán még Schwarzi is odaférhet... :)

csende2 2011.12.09. 20:23:00

Egyébként - hogy kiélhessem napi offolási vágyamat - nem ajánlom a Ház a park szélén c. fosművet az RNR Médiától (hogyha netán rátalálnál 99Ft-ért, és úgy gondolnád, hogy jó bemutató készülne belőle. Hihetetlenül unalmas egy film, pedig olasz horror akarna lenni :). Félreértés ne essék, imádom a régi filmeket, és a régebbi horrorokat is (Halloween, Rémálom..., Evil Dead), de ez szar egy valami).

hptr 2011.12.09. 20:44:36

Nicolas Cage-nek vannak még elég jó alakításai, a "Las Vegas, végállomás" című filmért anno Oszkár díjat is kapott. De például még az Ál/arc-ban is jó volt.

freddyD 2011.12.09. 21:19:01

Szeretném leszögezni, hogy a cikk a személyes véleményem és mindenki úgy gondolkodjon az említett színészekről, ahogy akar :)

Nem vagyok fideszes 2011.12.09. 21:44:53

Cage kapcsán én azt nem értem, hogy miért az a Józsa Imre a magyar hangja, akinek kifejezetten balfasz karaktereknek való orgánuma van (pl. Mr. Garrisonként király volt). Ezzel a hanggal Cage nem tud hiteles lenni, mint kemény gyerek.

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2011.12.09. 22:02:21

Teljes mértékben osztom a véleményed, azonban van egy pont, ahol én módosítanék. Szerintem nincs annál felháborítóbb cselekedet, amikor bárki színésznek merészeli nevezni ezt az Adam Sandler nevű idiótát. Szerintem tehetségtelen, van vagy 30 filmje és mindegyikben ugyanazt az idióta fejet vágja, és döglenek érte az emberek, nem értem, képtelen vagyok feldolgozni.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2011.12.09. 22:25:22

Ferrellel és Sandlerrel kapcsolatban osztom a véleményed. Sok embert ismerek, akik odavannak Will Ferrell-ért, én nem tudom megérteni őket.
Cage-et viszont én bírom.
Carell, Stiller elmegy, Cage-et meg bírom. Én belevettem volna még Jonah Hill-t, egyszerűen idegesít a vásznon.

@Lófasz Hadnagy: Én szeretem a hangját, de tényleg fura döntés. Még ha valami nagy vígjáték színészként robbant volna be, akkor oké de így elég érdekes páros.

Reizen 2011.12.09. 22:33:31

Jó. Ne haragudj, de most úgy csinálok mintha nem lenne bejegyzés okés? :) Szerintem mindketten jól járunk vele. 5-ből 3-al nem értek egyet úgy hogy maradjunk a "te véleményed, te dolgod". Nem lehetünk mindig ugyan azon a véleményen :) Sajnos ezt a bejegyzést a te szavaddal élve "ignorálom". Várom a kövi bejegyzésed :)

bbbarniii 2011.12.10. 16:55:29

Sandler szerintem már a kezdetektől fogva egy szánalmasan humortalan alak volt. Az Apafej meg talán az egyik legförtelmesebb film, amit láttam.

Cpt. Csaba 2011.12.10. 18:13:41

Nekem például tetszett a Távkapcs (Click angolul), aholAdama Sandler a főszereplő, na meg ugye az Amerikai piték, de azon kívül tényleg semmi nem jut eszembe róla.

nandesz00 2011.12.10. 18:45:33

@Cpt. Csaba: Melyik pitébe szerepelt Sandler?

Sauron 2011.12.10. 18:51:47

Szeva Freddy! mi itt Mordorban mélyen egyet értünk az utolsó helyezettel, Sandler-től két filmet tudok mondani ami tetszett, (Csontdaráló, és Nagyfiúk), de pl a Vizesnyolcas-t nem bírtam végignézni. Plusz! miatta vesztettem el egy fogadást, mert esküdni mertem volna, h ő játszott az amerikai pitébe... rohadt Witch king...
@Cpt. Csaba: az amcsi pitébe Jason Bigs játszik nem Sandler, jó sok pénzembe került, hogy megtanultam...

The Cube 2011.12.10. 22:49:53

Az én véleményem nagyjából megegyezik Freddyével, bár talán Cage-t jobban szerettem anno és utána nekem igazi arculcsapás voltak a filmjei, gyakorlatilag a Fegyvernepper után egy akkora vágás van a karrierjében mint a grand canyon.

Will Ferrellnek azért vannak jó filmjei, de meglepő módon tényleg általában pont azok, ahol nem ő a főszereplő, de általában nagyon beteg mellékszereplőket tud alakítani. Talán pont az a jó, hogy nem 0-24-ben tolja a filmben a poénjait, csak bekerül néha a képbe vmi vicces jelenettel.

@adam-in: A nemzet aranyával az a baj h szanaszét van magyarázva olyan módon hogy ember el nem hiszi. Teljesen hiteltelen h egy régész és haverja meghackeljenek mindent a világon és elrabolhassák az amerikai elnököt...stb Az Indiana Jones egyszerűbb világban, egyszerűbb megoldásokat használt és úgy működött is.

adam-in 2011.12.11. 11:03:44

@The Cube: Te a második részről beszélsz.
Mondtam hogy az szerintem is rossz.

The Cube 2011.12.11. 12:32:40

@adam-in: Az elnökös rész tényleg a 2. részben van, de a hackelés már az első résztől megvan a "sorozatban", már ott is meghackeltek mindent h betörjenek a függetlenségi nyilatkozatért, túljutottak minden őrön és biometrikus biztonsági kapun..stb Az Ocean's elevenben elfogadható, hiszen vérprofi bűnözők vannak benne és mindenhez van szakértő, de h egy régész segédje hogyan képes ilyesmire az számomra homály.

westhammer · http://whufc.blog.nepsport.hu/ 2011.12.11. 14:01:43

Nick Cage-dzsel nekem nem sok bajom van, de nagyon "B" akciósztár lett belőle, pedig egyáltalán nem olyan alkat. Én a hajkoronájától akadok ki, olyan hülyén kopaszodik

algi 2011.12.11. 17:19:44

@The Cube: Szerintem a Nemzet aranya amolyan Indiana Jones jellegű klasszikus kalandfilm akart lenni, ahol tök lehetetlen dolgok történhetnek. Az más kérdés, hogy ezt nem tálalták elég jól ahhoz, hogy az ember elhiggye neki.

Jaqen 2011.12.11. 19:11:05

Adam Sandlernek adj még egy esélyt!
www.imdb.com/title/tt1201167/
Komolyan nézd meg, kb. megbánja benne az egész karrierjét. Irónikus, hogy a film anyagilag bukás volt.
Steve Carell az Officeban nagyon jó (az más kérdés, hogy a sorozatnak vannak elég nagy mélypontjai is).
Will Ferrelt a Pancser Police (szupi magyar cím) óta RÜHELLEM. Komolyan, úgy ültem be rá, hogy most kurva jót fogok röhögni, kb fapofával néztem végig, a mozi háromnegyede pedig kiment a film vége előtt. Az első öt perc kurva jó, aztán semmi. Komolyan. SEMMI. Az a nagy főpoén, hogy a rendőrök a való életben nem hősködnek. Oké, ezt már az első fél óra után megértettük. És egyszerűen NINCSENEK VICCEK A FILMBEN. EGY VÍGJÁTÉKBAN. Tele van viccesnek szánt helyzetekkel, de egyszerűen nem nem röhögsz rajtuk, MERT NINCSEN CSATTANÓJA. EGY NULLA AZ EGÉSZ

Dynamo 2011.12.12. 10:35:04

Majdnem mindennel egyetértek csak a Cage-ről írottakkal nem. Szerintem a Con Air egy nagyon jó film. Nem "vígjáték"osította el semmi. Szerintem az ember jó színész. Ajánlom a "Holtak Útja"-t. :]

The Cube 2011.12.12. 10:36:22

@algi: Igen, egyértelmű h mi akart lenni ahogy számomra az is hogy egyáltalán nem sikerült.Pedig nem lett volna rossz, ha újragondolva visszatér az Indiana Jones érzés, de nem. És még csak nem is az a baj hogy a modern korban játszódik, hiszen attól még nem kötelező hackereket tenni a filmbe, nyudotan elmehetne dzsungelekbe vagy bárhová kutatni vmi régen elveszett dolgot és ott nem ütközne ki ez a baki. De nem, mert a készítők úgy gondolták h milyen menő lenne ha ellopná a függetlenségi nyilatkozatot, mert az cool dolog...aztán egy résszel később az elnököt rabolja el...hmm. Igazából nagyot akartak markolni sztem és inkább a szenzációhajhászást választották az épkézláb sztori helyett. Pedig az sem túl hiteles h Indiana Jones megtalálja a frigyládát, mégis százszor hihetőbb, mint hogy egy régész és haverja meghackelik a Pentagont és betörnek egy haszált zsebkendőért mert anno Roosevelt rajzolt rá egy titkos térképet...stb.:D

Robb20 2011.12.12. 12:04:21

A Távkapcs (2006) pl. sztem jó film, bár nem Adam Sandler miatt ez tény. A Sátánkát viszont én nem nevezném még nézhetőnek sem :/

Will Ferrell-től a Diszkópatkányok tényleg szórakoztató agymenés, meg az Ünneprontók ünnepében is benne van, szerencsére csak mellékszerepben, az is jó film :)

bounty123 2011.12.13. 13:42:09

Egyetértek veled, kb. hasonlóan gagyinak tartom én is az összes említettet. Sandlernek van egy filmje ami tetszik, nevetni tudtam rajta, a Little Nicky.

bounty123 2011.12.13. 13:46:26

Ja Ben Stiller is jó egy helyen, A Ricky Gervais féle Extras első részében :P

mutant · http://universal.blog.hu 2011.12.15. 23:37:46

Will Ferrell pedig nagyon-nagy! Például a Pancser Police-ban! Mondjuk nekem abban Whalberg nagyot nőtt a szememben. Zseniálisan hozta a figurát.Árdekes, hogy egy nő sincs a listán. Na azok között alig lehet jót találni...

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.12.17. 20:27:29

Amit csende2 is írt: Steve Carrell-től mindenképpen meg kell nézni a 40 éves szűzt (imádnivaló film) és A család kicsi kincsét (ez meg csak simán mestermű)

Nicolas Cage-től a Fegyvernepper nagyon alap, illetve újabb alakításai közül a Mocskos zsaru-t érdemes megnézni. A film nem nagy cucc, de Cage brutálisan jó.

Adam Sandler... a Jack és Jill óta nem tartom színésznek, viszont az Üres város-beli alakítását mindenképpen pótold, mert amit ott produkál, az egyszerűen félelmetes!

Will Ferrell engem is idegesít, egyedül a Diszkópatkányokban tudtam eddig elviselni (a Felforgatókönyv nem miatta jó film), de ott is csak azért, mert a film maga a szívemhez nőtt.

Ben Stiller meg... hát voltak gáz filmjei, de szerintem annyira nem vészes a pasas. A Trópusi vihart én nagyon bírom, láttam már párszor és mindig hülyére röhögöm magam. Amit érdemes megnézni, az a Kidobós, ahol Stiller abszolút sziporkázik. Ja, és egy kérdés: Az Apádra ütök-öt hogy lehet nem szeretni???

freddyD 2011.12.18. 07:52:51

@BlackSheep89: Így :P
Szerintem nagyon előreláthatóak a poénok, nem valami kreatív és egyedül de Niro miatt nézhető még
süti beállítások módosítása