HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Lejárt a határidő, meg kellett mondanom, milyen Cafeteria csomagot állítottam össze. A múltkor már megírtam (és ti is alátámasztottátok), hogy az új rendszer nem éppen vonzó. Sőt, minden tekintetben rosszabb az eddiginél és leginkább a bizonytalanság jellemzi.

Mivel én már túl vagyok az egészen, hadd osszam meg a tapasztalataimat azoknak, akik még nem döntöttek:

-Erzsébet Kártya: Talán ez a legnagyobb arcátlanság, amit orrunk alá dörgöltek. Az új országot megváltó étkezési utalványnak reklámozzák, közben nem éppen az. Eddig csak a CBA,Coop és Reál fogadja el őket, de ha minden igaz, a Teletál és a Pizza Forte (Budapest legjobb pizzáit ők készítik. Pont) is be fog lépni a programjukba. Ez legalább egy tendencia, hogy a konkurens vállalatok egymást belekényszerítik a rendszerbe, ami nekünk fogyasztóknak jó hír. Ugyanakkor ha minden igaz, a külföldi márkák (Burger King, Tesco és társai) nem lép(het)nek be ebbe. Sodexo ételutalványhoz képest azért ez egy nagy visszalépés. Arról nem is beszélve, hogy a havi max 5000 forint nagyon kevés. Böbe honlapja ráadásul fantasztikusan semmitmondó.

-Széchényi Pihenőkártya: Az üdülési csekk utódja, amely szintén csak azzal brillírozik, hogy még semmit sem tudni róla. Elég csak felmenni ennek a nyomorultnak a honlapjára. Tök üres. Elfogadóhely keresése és annak találatai siralmasak (konkrétan sokszor eredménytelen). Baloldalt reklámfelületek eladóak. Igazán biztató. A szállodákra elkölthető összeg talán még a legbiztosabb. Aki akar idehaza üdülni, ezzel biztosan talál majd szállodát, ami elfogadja a kártyáját. Az éttermi összeg már izgalmasabb. Ha minden igaz, itt is benne van már a Teletál (és akkor gondolom később jön a többi is) és a Pizza Forte itt is benne lesz február végéig. Itt azért még van bizonytalanság, hogy gyorskajáldák, szupermarketek esetleg elfogadják-e. Legalábbis a Cafeteriás ügynökök szerint.

A legegzotikusabb a szabadidős keret: Még semmi partner nincs, de állítólag ilyenekre kell gondolni, hogy fitnessz, uszoda stb... Mozi és társai? Nuku. Én tavaly az üdülési csekkjeim 80%-át elmoziztam, azt hiszem ettől elbúcsúzhatok. Írtam korábban a 3 moziláncnak, hogy partnerek lesznek-e majd a SZÉP kártyával. Az egyik (Bp Film) nem is válaszolt, a „Mi Mozink” még nem döntöttek és számolnak, a Cinema City-nek fel sem merült a gondolat. Király. 

Így én az összegem nagy részét (bérlet mellett) magánnyugdíjpénztárba fektettem. Talán a nyugdíjas freddyD még hálás lesz nekem ezért. Feltéve ha azt sem nyúlják le addigra.

Címkék: személyes elmélkedés

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr463540737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.01.12. 22:06:04

Hál' Istennek engem ezek személyesen még nem érintenek. Még legalább 3 év, hogy ilyeneket kelljen igényelnem és csak reménykedni tudok benne, hogy annyi idő alatt nem barmolják szét még jobban a rendszert.

Kolonel 2012.01.13. 07:55:37

Engem Relax Pisti honlapja 403-as hibával kidob. :D

Nem elsősorban azzal van a gond, hogy lecserélik a meglévőket egy újabbra (bár ez is teljesen fölösleges volt), hanem azzal, hogy a szétosztható, elosztható, könnyen kezelhető és egy darab toll segítségével hitelesíthető lapok helyett chipes kártya lesz.

A kártyaleolvasó plusz költség a cégeknek, ráadásul pl. egy pizzafutár esetében nem egykönnyen kivitelezhető. (Egyik kezében fogja a leolvasót, a másikkal csenget, a pizzát meg akkor fogja majd a szájában?)
Jó, nyilván megoldják majd valahogy, de ebből is látszik, hogy nem gondoltak mindenkire a törvényalkotók.

ZsKA26 2012.01.13. 23:26:18

Ó,akkor úgy látszik nem csak én részesítem előnyben a Pizza Fortét:)Amúgy nem tudja valaki hogy a Sodexo-kat meddig lehet elkölteni (melegétel-utalvány)

rAzOr 2012.01.13. 23:49:19

Most így elképzeltem egy nyugdíjas FreddyD-t xD

freddyD 2012.01.14. 06:44:08

@ZsKA26: Rá van nyomtatva az elfogadó dátum. Addig mindenképpen.

Pizza Forte tényleg elképesztően finom, de durván emeltek árakat ők is. Amikor rászoktunk, kb 1,5 éve, még vagy 3-400 forinttal olcsóbbak voltak. Idén még nem rendeltem, de gondolom az áfa miatt újra emelhettek. Plusz borravaló, azért már szép kis szumma...Így már kicsit ritkábban rendelgetek tőlük

Cpt. Csaba 2012.01.14. 18:39:55

Minden ami 5 évnél tovább szól az bizonytalan, a magánnyugdíjpénztárak főleg. Ráadásul ilyen szar gazdasági helyzetbe még inkább. Szerintem másra költsed Freddy, te se örülnél ha lenyúlnák :S
süti beállítások módosítása