Karácsonyra kaptam egy frankó kis popcorn készítő masinát, amely tök jó dizájnos meg halk, de egy probléma felmerült: Hogy lehet ízesíteni utólag a kukoricát? Mert ha már egyszer kipattogott, sózni értelmetlen, mert nem tapad hozzá.Míg a szádba jut, egyszerűen lehull. A gépbe nem hiszem, hogy szabadna olajat rakni, szóval az is kilőve. Van valakinek valami tapasztalata ebben? Esetleg ecsettel? Mert így a natúr popcorn már pár perc után is egy kicsit uncsi. Kell, hogy legyen valami megoldás :S
Címkék: random baromság
17 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr574082309
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
PeTyYY_Hun 2012.02.09. 07:55:18
Nekem is van ilyen masinám, nekem régebbi szóval lehet máshogy működik, de az enyémbe az elején kell rakni kókuszolajat aztán jön a kukorica, egy kevés só, és a végén ha kész lehet rászórni az ízesítő port, amivel össze kell keverni.
csudri82 2012.02.09. 08:43:06
Igen, típusfüggő, hogy lehet-e bele tenni vagy nem. Aminek van búra a tetején és nem fújja ki magából a végén a popcornt, azoknál sanszos, hogy lehet bele tenni, amelyik csak simán forró levegővel pattogtat abba nem.
Épp a múltkor untam rá én is arra, hogy natur egyem, úgyhogy kerestem youtube-on videót, hogyan kell, fazékban. :D
Épp a múltkor untam rá én is arra, hogy natur egyem, úgyhogy kerestem youtube-on videót, hogyan kell, fazékban. :D
Kolonel 2012.02.09. 09:20:31
Ha zacskóban rakod be a magot, úgy nem működik?
Mert akkor a zacskón belülre tudnál rakni sótól kezdve (olajat leszámítva) bármit, anélkül, hogy szanaszét szóródna a gépben pattogtatás közben.
Mert akkor a zacskón belülre tudnál rakni sótól kezdve (olajat leszámítva) bármit, anélkül, hogy szanaszét szóródna a gépben pattogtatás közben.
purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.02.09. 10:26:31
igen, lehet, h az lenne a megoldás, ha tennél be róla egy képet:) egyébként húgomék a micropopcornt magyaros fűszerkeverékkel (elég bizarr módon tubusos kiszerelésű, de por állagú) szokták utólag megszórni, az egész jól tapad.
freddyD 2012.02.09. 10:47:44
Ilyenem van
www.amazon.co.uk/Kenwood-0WDPP15001-Disney-Popcorn-DPP150/dp/B000G3HT32
Ez alulról melegít és közben keveri a magokat körbe körbe. Szóval nem hinném, hogy erre tanácsos volna valami olajszerűséget rárakni
www.amazon.co.uk/Kenwood-0WDPP15001-Disney-Popcorn-DPP150/dp/B000G3HT32
Ez alulról melegít és közben keveri a magokat körbe körbe. Szóval nem hinném, hogy erre tanácsos volna valami olajszerűséget rárakni
PeTyYY_Hun 2012.02.09. 10:56:13
Nekem is ilyenem van, csak egy régebbi változata és én rakok bele mindent, egyedül a port szórom rá külön amikor már készen van (aztán összerázom vele, egész jól tapad).
purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.02.09. 11:14:14
@freddyD: Ööö, nem lehet, hogy direkt nem lehet semmit se bele szórni, mivel Disney? Mármint a célcsoport nyilván a gyerekek, akik ne tömjék magukat feleslegesen sóval meg effélékkel, vágod, a "védelmükben".
freddyD 2012.02.09. 12:21:09
@PeTyYY_Hun: Hogy érted, hogy raksz bele mindent?
@purga: Gyártod itt az összeesküvés elméleteket :D
@purga: Gyártod itt az összeesküvés elméleteket :D
bioLarzen 2012.02.09. 12:56:02
Freddy,
amennyire én tudom, ha egy zacsiba rakod a kész kukoricát, majd rászórod az ízesítanyagot (feltételezve, hogy az valamiféle por, tehát szilárd, pl. só), lezárod a zacskót, majd jó alaposan összerázod, akkor azért elég sok rajtamarad - főleg, ha jó kicsi a szemcseméret (vákuumsó). A lényeg az alapos összerázás.
bio
amennyire én tudom, ha egy zacsiba rakod a kész kukoricát, majd rászórod az ízesítanyagot (feltételezve, hogy az valamiféle por, tehát szilárd, pl. só), lezárod a zacskót, majd jó alaposan összerázod, akkor azért elég sok rajtamarad - főleg, ha jó kicsi a szemcseméret (vákuumsó). A lényeg az alapos összerázás.
bio
bioLarzen 2012.02.09. 12:59:07
Freddy,
ezt találtam:
www.wonderhowto.com/how-to-season-popcorn-with-spices-242941/
Ha jól látom, pont olyan elven működő gépet használ, mint amilyen a tiéd. Tán segít valamit...
bio
ezt találtam:
www.wonderhowto.com/how-to-season-popcorn-with-spices-242941/
Ha jól látom, pont olyan elven működő gépet használ, mint amilyen a tiéd. Tán segít valamit...
bio
PeTyYY_Hun 2012.02.09. 13:27:21
Enyémhez nem kell semmilyen zacskó csak simán belerakom a dolgokat. Elején a kókuszolajat, aztán a kukoricát és a sót. Ez ott kipattog és ha kész akkor rálehet szórni a port, amit össze kell rázni a kész kukoricával.
Hoymatesi 2012.02.09. 20:48:37
én mindig után ízesítek és nekem nem esik le de megis kenheted olvasztasz tea vajat belerakod a fűszereid azt szépen megkened
-Hantaboy- 2012.02.10. 19:06:51
Nekünk kifújós változat volt (amíg a motor be nem krepált), de a tetején lévő kis tálka hasonlít a miénkre. Mi abba tettünk vajat és bele a fűszereket (a vaj megolvadt a pattogató hőjétől), majd a kipattogott kukoricával összekevertük. Simán ráönteni nem érdemes, mert az olvadt vaj összehúzza a kukoricát. Mi műanyag tasakba öntöttük a vajat, rá a kukoricát és összeráztuk.
RicsiXD 2012.02.14. 15:46:30
www.youtube.com/watch?v=LcVzcsRZPxg Nem tök ugyan az a fajta, de ahogy leírtad a tiéd is ilyen. Remélem jó lesz.