HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Látom az Otherworld.hu oldalán, hogy van egy Syndicate remake és ez egy jó alkalom arra, hogy eszembe jusson, milyen király volt az 1993-as verzió. Természetesen lényegesen másképp néz ki, mint az új csillivilli verzió, de ha választhatnék a kettő közül, biztosan megint a régit preferálnám. A lényege az volt, hogy ilyen álcázott droidokkal/robotokkal kell küldetéseket elvégezned, amelyek aztán egyre nehezebbek lesznek. Ott vannak még konkurens szövetségek is, akik ugyanilyen masinákkal is kivonulnak, úgyhogy garantált a tűzpárbaj. A robotokat szintenként fel lehet turbózni (főleg páncélzatra érdemes odafigyelni), szóval később nem lesz ritka, hogy 4-4 robo-ügynök minigunnal lövi szarrá egymást. Ami nagyon megmaradt bennem, az a játék zenéje, amely nagyon hangulatos. A küldetések változatosak, egyedül az irányítással voltak bajaim, mert a masinák sokszor önálló életre keltek és teljesen elkószáltak valamerre. Ha nem figyelsz minden emberedre, csak azt veszed észre, hogy egyre kevesebb manusod van, mert az éppen olyan helyen kóborolt, ahol nem kellett volna.

A játék megvan eredetiben (valahol) és mintha nemrég még a jó vastag füzetecskéjét is láttam volna. Az ilyeneket megtart az ember :P

Volt később egy második része is (Syndicate Wars), de az már nem volt szerintem olyan jó, mint az első rész.

Címkék: játék

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr34287503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandesz00 2012.03.04. 09:08:40

Ha valaki kiakarja próbálni, akkor szerencsére van már lehetősége hogy legálisan megtegye. 6$-rt megvehető a a Gog.com-on.

Egyébként nekem ez a Syndicate valahogy kimaradt régen, nem kizárt hogy teszek vele majd egy próbát.
Viszont ami jobban érint az az, hogy a régi X-com sorozatot is felélesztik. Később kiderült, hogy csinálnak belőle egy 20-ad rangú FPS-t, aminek a videók alapján nincs sok köze az X-com univerzumhoz.
Szerencsére a Firaxis (civilization sorozat) rájött, hogy lenne igény az eredeti, körökreosztott stratégia feldolgozására is, ami viszont igen várós lett a képek, előzetesek alapján.

algi 2012.03.04. 09:58:30

Az utolsó küldetés baromi nehéz volt. Amúgy azok nem robotok, hanem kiborgok, máig emlékszem az intrójára, amiben éppen "besoroznak" egy ügynököt (elütik, hogy aztán implantokkal élesszék újra).

És tök hihetetlen, hogy olyasmiket lehetett benne csinálni, meg olyasmik történtek benne, amik mai játékokban nem. Pl. be lehetett szállni autóba, és kocsikázni. Tehát gyakorlatilag mindenki a maga játékstílusának megfelelő megoldásokat találhatott. Letarolhattad a pályát golyószóróval vagy engedelmes hadsereget csinálhattál persuaderrel.

@nandesz00: Én nem annyira az eredeti X-Com remake-jére vágyom, hanem inkább egy olyan játékra, ami annyival előrelépés az Apocalypse-hez képest, amennyivel az Apocalypse volt az eredetihez képest. És nyugodtan folytatódhatna a sztori is.

Az Apocalypse-ban éppen azt bírtam, hogy nemcsak sokkal jobb volt a játékmenet, hanem az X-Com eseményei kihatással voltak a világra, pl. az emberek közt éltek a sectoid hibridek, mint egy elnyomott kisebbség.

freddyD 2012.03.04. 10:19:10

@algi: Óóóh, tényleg! A persuader!!! :D Mekkora ötlet. Mikor egy halom járókelőn agymosást végzel és követnek. Marha muris tudott az lenni

DarkPrince07 · http://www.darkprince.blog.hu 2012.03.04. 10:42:13

Én végigjátszottam a remake-et, és szerintem nem lett valami jó. Igazából ugyanazokkal az FPS klisékkel próbálja eladatni magát, mint egy CoD vagy egy BF, és nekem ez elég unszimpatikus. Az elején még élvezetes volt, de a közepére már marhára untam. Ez is azt mutatja, hogy az FPS ipar már durván 10 éve egy helyben toporog szinte, de ha nem is 10, 5 éve biztosan...

algi 2012.03.04. 14:13:31

@DarkPrince07: A Valve szerintem az utóbbi évtizedben is kiadott pezsgően újszerű FPS-eket: Portal sorozat, Left 4 Dead sorozat, a Half-Life legújabb részei…

Az más kérdés, hogy a legbénábbak FPS-sel próbálkoznak, mert az a "legegyszerűbb."

JeszKar 2012.03.05. 10:18:43

Nem vagyok benne, hogy remake-nek lehet nevezni, hiszen elég más a stílusú a két játék. (a wiki szerint reboot-nak tekinthető).

Amúgy tényleg nem egy nagy szám. Nem veszt az ember semmit vele,ha végigviszi, de ha kihagyja, akkor sem.
süti beállítások módosítása