HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Mintha egy régi fogadóórán egyszer már mondtam volna, de gyerekkoromban mindig is egy dolog akartam lenni... Rendőr. Azon belül pontsabban rohamrendőr. Ideológiát ne keressetek benne, egyszerűen csak az pajzsos, sisakos egyenruha volt az, ami már kölyökként megfogott.

Alapjában még mindig nagyon lenyűgöz ez a foglalkozás (és főként az azóta egyre terminátorosodott védőfelszerelés), de tény, hogy azért az utóbbi évtizedben nem kevés kritika érte őket helytelen magatartás/visszaélés miatt, de ebbe ne menjünk bele.
 
Hogy miért meséltem el ezeket? Nos, ha megnézitek a PS2-n kiadott „Urban Chaos” játék borítóját, tudjátok, hogy mivel győzött meg. City Interactive-os korszakokból tanultam, hogy nem dőlök be egyből marha jó borítóknak, de itt mégis ez volt a helyzet. Megvettem.
 
A történet szerint újonnan alapított elit-rohamrendőr csoport vezetőjét alakítom, akiknek van dolguk bőven, mert a városban teljesen eluralkodott a káosz. Anarchista, bűnöző csoportok gyújtogatnak, elfoglalnak, rabolnak, gyilkolnak, túszokat ejtenek satöbbi. Szóval nem egy olyan hely, ahol szívesen nyaralnál egyet...
A helyzet durvább lett, így a játékszabályok is megváltoztak. Gyakorlatilag azt csinálhatsz ellenük, amit akarsz (max letartóztatott embereket nem illik bántani). Hogy ez mit is jelent tulajdonképpen?
Nos, a maszkos rohadékok minden létező dologgal támadnak: Lőfegyverek mellett molotov koktél, hentes kés, körfűrész(!) is szerepel a repertoárjukban. Nos, ha te végzel velük, ugyanezeket te is használhatod ellenük!  Ha kívánod, akár a pajzsoddal is végezhetsz velük, amit a játék egy lassítással és  „BRUTAL” kiírással hálál meg. Nem semmi.

 
Nos, ezekből sejthető, hogy az „Urban Chaos” nem SWAT 4 szintű realizmusra hajt, de ez egyáltalán nem baj. A játék pörög, többé kevésbé változatos, a grafika szép, eléggé szókimondó, szokatlanul véres és minden küldetés egy híradós bevezetővel indul.
 
Ami a legfontosabb egy játéknál, hogy mennyire aktiválja benned az újrajátszási hajlamot. Nos, erre itt egyáltalán nem lehet panasz. Erről gondoskodik egy kitüntetés rendszer, aminek hála van, hogy egymás után akár 2-3 alkalommal is újra elindítod a pályát. Pl kitüntetést kapsz bizonyos számú (egyre növekvő) fejlövésért, letartóztatott emberekért, megtalált bizonyítékokért, vezetők élve elfogásáért vagy azért, ha újra betöltés nélkül viszed végig a szintet. Mindezeket ráadásul nehézségi szintenként újra be tudod gyűjteni.
 
A kitüntetések nem csak alibi marhaságok, tényleg érdemes gyűjtögetni őket, mert értük mindig kapsz új felszerelést, védelmet, több lőszert satöbbi. Ezek bizony igen jól jönnek.
 
Sajnos a játék sem mentes pár idegesítő tényezőtől, pl az elején még jó ötletnek tűnő infrás-gázmaszk a lángborította házakban inkább zavaró volt, mint mókás változatosság. Mert sokat nem lehetett benne látni, úgyhogy rendre inkább maszk nélkül közlekedtem, köhögve. A sokszor mellénk parancsolt tűzöltő, rendőr, ápolónők is inkább feltartottak, mert még rájuk is kellett vigyáznom. Illetve az ellenség is lehetett volna kicsit változtatosabb, mert a vezetőkön kívül mindegyik hokimaszkos fickó, max a ruhájuk különbözött, attól függően, hogy mivel van felfegyverkezve.
 
Ennek ellenére tényleg ajánlom a játékot, ha használtan látjátok, mindenképpen tegyetek vele egy próbát. Valahogy ilyennek kellett volna lenni az America’s 10 Most Wantednek is: Egy laza játék, amely nem veszi túl komolyan magát, de ennek ellenére nem válik önmaga paródiájává. Kellő változatosság a mostanság megszokott precíz rendőri játékok mellett, amelyek egyébként szintén izgalmasak lehetnek, ha épp arra van kedvünk.

Címkék: játék

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr514488234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2012.05.04. 12:21:36

Na ki lesz az első, aki elsüti, hogy a játék magyar változatának címe "Orban Chaos"? :P

Hoppá, én voltam

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.04. 13:03:16

Az ellenségek változatosságával én is egyetértek. :D Amikor még megvolt a PS2-m nagyon imádtam, csak ajánlani tudom!
Kihívás is bőven van benne, megcsinálni minden bónusz feladatot minden nehézségi szinten, főleg a későbbi pályákon... na, az nem egyszerű!

Sir David, The nuclear guy 2012.05.04. 19:03:32

@freddyD:

Van egy tippem, hogy gyerekkorodban te is csipáztad a T.J. Hooker c. sorozatot. :-)

Egyébként ha a Robotzsaru c. film tetszett, akkor majd a legk. blogtalin figyelmeztess, hogy a sörök mellett meséljek egy kicsit a hátteréről/Detroit városáról. Meg fogsz lepődni, hogy mi ihlette a filmet.

nemecsek ernő áruló 2012.05.04. 19:08:25

PC-re is volt egy Urban Chaos, az hátsó személyes akció-kaland volt, zseniális! Imádtam!

freddyD 2012.05.04. 19:08:25

@Sir David, The nuclear guy: Néztem a TJ Hookert, de azon kívül, hogy gyerekként odavoltam Heather Locklearért és minden kanyarban legalább 8 dísztárcsa repült le a kocsikról, sok nem maradt meg bennem

nemecsek ernő áruló 2012.05.04. 19:31:15

@Sir David, The nuclear guy: Ó vazze, ez a Robotzsarus sztori engem is érdekelne... :S
Ha blogtalin megbeszéltétek, nem csinálnátok róla egy bejegyzést? :)

Sir David, The nuclear guy 2012.05.04. 19:54:33

@freddyD:

Igen, majdnem beleírtam az előző kommentembe, hogy persze mindenki halál szerelmes volt Stacey-be (a Klinikás mittoménmilyen nővér mellett), én is. :-)

ThetrueStella 2012.05.06. 11:18:57

Ugyan ez csak minimalisan tartozik ide, de nem tudnatok ajanlani nekem ingyen es egyszeruen letoltheto jatekokat, vagy jo kis PC-ket lehetoleg olyat ami keveset foglal. Elore is koszi!

Freddy Orban Chaos XDD De hat valakinek el kellet sutnie...

bioLarzen 2012.05.06. 12:58:52

@freddyD: Heather Locklear volt a csoda! Aki nem volt szerelmes belé anno, az buzi ;) (vagy nő...)

bio

Dynamo 2012.05.06. 12:58:53

Ha jól emlékszem ugyanez névvel volt egy játék psx-re. Ugyanúgy eidos-tól. Abban is ilyen zavargások voltak. Csak az tps volt.

algi 2012.05.07. 06:33:47

Engem mondjuk érdekelne egy autentikus tömegoszlatós játék.
süti beállítások módosítása