HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Talán ez valamivel jobbnak néz ki, mint az a Devil Inside és Sam Raimi neve azért egy kis garancia lehet a minőségre . Nem is tudom, mikor voltam utoljára horrorfilmet nézni moziban... Talán a Tébolyultak 2010-ben. Érdekes az a Rammstein féle "Engel" feldolgozás is a trailer felétől.

Ugyanakkor a "Valós történeten alapszik" kiírás enyhén megmosolyogtató :D 

Címkék: film

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr924530970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.05.22. 13:34:37

Nem néz ki rossznak a trailer alapján, de az Engel téma mindent visz.

mzac 2012.05.22. 13:34:38

Itt a "valós esemény" valójában egy legendára utal, méghozzá a zsidó Dibbux dobozéra.

JeszKar 2012.05.22. 14:50:13

Az van odaírva, hogy "alapján", az pedig elég széles fogalom.

hptr 2012.05.22. 14:50:13

A fenébe, egy pillanatra azt hittem, hogy Sam Raimi a rendező, és egy ilyen Evil Dead szerű filmre számíthatunk majd. Kár...

algi 2012.05.22. 19:22:48

@ufig: Már csinált egy ilyen filmet Pokolba taszítva címmel, nagyon jó volt. (Volt benne magyar vonatkozás, sőt, a film alapszituációját simán el tudom képzelni Budapesten.)

thefloorfilla (törölt) 2012.05.23. 13:46:08

A Ghosthouse Pictures a legócskább ijesztgetős filmeket készíti és Sam Raimi tehetsége is kb. csak rendező-gyakornokként ismerhető el. Első ránézésre az Omen, Scream Of The Banshee és The Unborn keveréke (ne hagyjuk ki az ördögűzőt sem) és abszolut semmi újat nem mutat. Jeffrey Dean Morgan-t nem sokan tartják jó színésznek, csak sármosnak, egyetlen horrorjában a The Resident-ben is példa nélkülien szar volt. 3x megnéztem az official trailert és számomra felfoghatatlan miért akarják évről évre ugyanazt eladni. Sőt látom a speciális effektek is kellően gyatrák, a madarak abban a jelenetben éppen hogy nem a Birdemic technikai szintjét ütik meg. Egyszerű kameratrükkök és vágások a trailerben. Vagyis a film összes izgalmas jelenetében feltételezhetően. Nem azt mondom ezzel hogy rossz film, hanem azt hogy ez egy kurva rossz film. Miért kell pénzt pazarolni arra hogy más szereplőkkel eladjuk a régi őskövült sztorit majdnem minden évben? Ez egy nagy átverés, ettől függetlenül tetszhet bárkinek. De könyörgöm én 12 egyedi ütősebb horrorsztorit ki tudok találni klisék nélkül hogy még csak kopi gyanúja sem merül fel.
Egyébként a horrorfilmek már a 70-es években kezdtek tucatra termelődni, és a jó 50%-uk egy kalap szart sem ért számomra. Emlékszem a leggázabb Brad Pitt-es Kivégzős szarra, meg "Amikor éjfélt üt az óra" c. baromságra amit röhögőgörccsel tudtam csak végignézni. Ezek voltak az igazi szutykok :) Ma pedig Looney Tones hangulatú (Drag Me To Hell pl) Sam Raimi filmek akarják komolyan venni magukat? Na hagyjuk már. Az imdb csillagozásait meg leszarom most már.

Robb20 2012.05.23. 14:45:31

@thefloorfilla: A Sam Raimi-féle horrorok sosem akarták komolyan venni magukat, sem az Evil Dead trilógia, sem a Drag Me To Hell, szóval ezzel alaposan mellélőttél :)

algi 2012.05.23. 15:34:58

@thefloorfilla: Úgy látszik, nem igazán vagy képben. :)

thefloorfilla (törölt) 2012.05.23. 16:44:26

@Robb20: Mi az hogy sosem? Csak így általánosítasz? Feltételezem 2-3 filmet láttál tőle összvissz. Akkor felsorolom a komolyabb horrorfilmjeit: The Messengers, Átok 1-3, Végítélet, 30 nap éjszaka illetve a most készülő The Possession. A nem komolyak nyilván a Darkman, Evil Dead filmek, Boogeyman, A pap...
Szóval azért nem egy West Craven aki tényleg nagyon sok fekete humort csempész bele a filmekbe a szórakoztatáson kívül. Sam Raimi pedig igyekszik, de egyszerűen csak béna. Legtöbb filmjeit mások félelmetesnek tartják, ütősnek, szóval ezekre a filmekre emiatt nem lehet használni azt a jelzőt hogy komolytalan.
Az hogy egy rendező technikai effektek terén és kreativitás terén lemarad az átlagtól, nem azt jelenti hogy a filmjei komolytalanok. Nehéz azért megfogalmazni milyenek a filmjei, mert eléggé hatásvadász elemekkel él, ugyanakkor - mint láthattuk a Drag Me To Hell-ben - bizony sokszor gané effektekre futja brigádjának. És mégis lám ennek ellenére milyen híres rendező. A mások által írt scriptek és forgatókönyvek miatt, nem a rendezői "skilljei" miatt.

Robb20 2012.05.23. 21:22:03

@thefloorfilla: Akkor felsorolom, hogy ezek közül miket láttam: The Messengers, Átok 1-3, Végítélet, Darkman, Evil Dead filmek, Boogeyman, A pap, Drag Me To Hell. Rendezni viszont csak azokat rendezte, amiket korábban írtam (na jó meg még a Darkman-t, de ennyi). A többinél meg producer, azokat a filmeket azért kicsit erős Sam Raimi filmeknek nevezni :/
Kíváncsian várom a következő melléfogásod :)

thefloorfilla (törölt) 2012.05.24. 22:44:56

Nem érzem hogy melléfogtam mert a lényeget nem tudtad megcáfolni. Hogy nem minden filmje a "komolytalan" kategória. A másik dolog hogy egy producernek koordinációs és nagyon felelős feladata van egy film elkészítésében, másnéven a film ügyvezető-igazgatója. És már csak ezért is lehet Sam Raimi filmjeként jegyezni az olyanokat ahol ő producer. Ha láttad ezek szerint az Átok sorozatot vagy A hínökök-et, akkor mégis melyik jelenetnél érezted hogy nem veszi komolyan magát a film? Szerintem sehol. De ha szerinted viccesek voltak akkor tévedtem és valószínűleg "rosszul vagy bekötve" :)

algi 2012.05.25. 06:15:43

@thefloorfilla: Mi lenne, ha nem a szavakon lovagolnál? Most már ott tartunk, hogy a producer szót definiálgatod azért, hogy neked legyen igazad abban, hogy a Drag Me to Hell magát komolyan vevő film.

A Drag Me to Hell egy olyan film, ami a horror zsáner elemeit tekintve nem veszi magát komolyan. És ez még akkor is így lenne, ha Sam Raimi saját maga szarta volna egy távol-keleti útján a Ju-on filmek ötletét, vagy ha ő lenne a J-horror szellemi atyja.

Robb20 2012.05.25. 14:41:48

@thefloorfilla: Akkor legyen kristálytiszta, az én szememben csak azok számítanak Sam Raimi filmnek, amiket ő rendezett (Evil Dead trilógia, Darkman, Drag Me To Hell), és ezek egyáltalán nem veszik magukat komolyan. A többi igen, de azokról nem is állítottam, hogy nem. Viszont te pont egy olyan filmmel kezdtél példálózni az elején, amiben nem volt igazad, utána meg a rendező "skilljei"-t emlegetted egy csomó produceri filmje után, ezek után miről beszélünk?

thefloorfilla (törölt) 2012.05.26. 07:18:00

@algi Istenem. Nem azért definiálgatom a producer szót hogy igazam legyen a Drag Me To Hell magát komolyan vevő film. Marha nagy gondban vagy ha nem tudsz rendesen követni. Akkor legyen igazad, a Drag Me To Hell vígjáték, aztán viszlát.
@Robb20 Szerinted mit számít hogy a te szemedben mi Sam Raimi film és mi nem? Én nem szubjektív álláspontot képviselek hanem tényt. Ha az ő nevével fémjelzik, akkor azt nem én állítom elsősorban hanem a filmográfiája. Wiki-n meg nézz utána: Sam Raimi filmrendező, színész, producer, forgatókönyvíró. Ha kiforgatod a szavaimat, nem érdemes veled tovább beszélgetnem, de én kérek elnézést, én vagyok a hülye biztos. Heló.
És szép napot mindenkinek

Robb20 2012.05.26. 13:50:52

@thefloorfilla: Azért kíváncsi lennék, hogy szerinted mégis hol forgattam ki a szavaidat. Tényleg érdekel.

Robb20 2012.05.29. 16:30:18

@thefloorfilla: Gyanítom most megfogtalak, de nyugodtan cáfolj meg :)

thefloorfilla (törölt) 2012.05.29. 18:36:14

Hol fogtál te meg? Hülye kérdésre nincs kedvem válaszolni.
"a rendező "skilljei"-t emlegetted egy csomó produceri filmje után, ezek után miről beszélünk?"
Pont azért ironizáltam az elején mert nem sok rendezői munkája van horrorok közt, nem véletlenül hisz ha rendez, akkor is elég bénán. Leginkább a Darkman és Evil Dead filmeknél. Hát igen ha másért nem, emiatt mulatságosak ezek a filmek.
Én meg azt gyanítom, a vitából vesztesen távoztál. Bevállalod??

algi 2012.05.29. 20:16:57

@thefloorfilla: Csak szeretném a többiek figyelmét felhívni, akik nem látták volna a Drag Me to Hellt, hogy van benne egy jelenet, amikor a gonosznak a fejére esik egy üllő.

Raiminek biztos nem volt semmiféle humoros szándéka ezzel. :)

Egyébként továbbra sem derült ki, miért fontos neked, hogy mit csinál a producer, és hogy az Átokot mindenképpen Raimi-filmnek tudd be!

Robb20 2012.05.30. 11:13:28

@thefloorfilla: Talán ott, hogy sehol sem forgattam ki a szavaidat, nem volt itt hülye kérdés.

Azok a horrorok, amiket rendezett és amik miatt te rendezőként szidod, szándékoltan nem veszik komolyan magukat. Szóval abban sem volt igazad, hogy szar rendező (horrorokat tekintve), abban meg pláne nem, hogy az Evil Dead filmek, vagy a Drag Me To Hell komolyan veszik magukat. Bevállalod??

thefloorfilla (törölt) 2012.05.30. 19:21:34

No, Robb20. Fentebb írtam hogy a nem komolyak nyilván az Evil Dead filmek. Nem tudsz olvasni vagy nem akarsz, ezt legalább vállald be.
Algi, no. Már leírtam miért Sam Raimi film az Átok. Japánul kéne leírnom? Egy újraolvasást ha kérhetem és au revoir.

algi 2012.05.31. 06:42:58

@thefloorfilla: Kár, hogy leszarom, hogy Raimi-film-e az átok. Sose kérdeztem tőled semmi hasonlót se.

Robb20 2012.05.31. 11:19:23

@thefloorfilla: :D Bevállalom, hogy egy trollal nem kellett volna vitába szállni, mert sosem fogja elismerni, hogy igazam van és csak mellébeszél. Amúgy valóban írtad, hogy az Evil Dead filmek nyilván nem komolyak, de akkor ne is ugasd le miattuk Raimi-t, hogy nem tud rendezni, se a többi direkt nem komoly rendezői horrorja miatt.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.09.30. 15:32:52

Ha még nem láttad, most lehet elvesszük tőle a kedved. :D
www.youtube.com/watch?v=X3G95nZ8hks
süti beállítások módosítása