HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ha vásárolok, általában mindig igyekszem magyar termékeket venni. Ez a legtöbb esetben ráfizetést jelent (pl tésztáknál általában a külföldi mindig olcsóbb), de ezen azt a pár forintot nem sajnálom. Ezzel indirekt hosszútávon (elméletben) magamnak is jót teszek, ha magyar munkaerők megmaradnak, hiszen akkor több lóvéja lesz az államnak (amit az aztán elszór szarságokra).

Már többször akartam írni egy bejegyzést arról, hogy rühellem ami a joghurt piacból lett. Ha elmegyek boltba, a kínálat 90%-a a kis szaros Danone porciókból áll, amit én nem vagyok hajlandó megvenni. Oké, hogy finom, de ha már vásárolok valamit, akkor az ne baba-adag legyen (3 kanál és kész!). Emiatt a nagy porciós kiszerelések híve vagyok, amiből általában csak a Danone van (annak is a két variánsa, a tűrhető kék és a silány sárga dobozú). Ha hipermarketben vagyok, akkor szoktam venni az egy kiló vödrös (bizarrnak hangzik, tudom) Zott joghurtokat, azok még nagyon jók.

A lényeg, múltkor láttam frissen a kínálatban a "Magyar ..." termékcsoport joghurtját, amit tegnap meg is kóstoltam. Ilyen joghurtnak álcázott minősíthetetlen gyümölcsös vackot szerintem még nem ettem... Gyümölcshöz csak annyi köze volt, hogy bedarálták a meggynek a héját, aztán kész. Átütött a natúr joghurt íze (ezek szerint legalább az volt benne), a maradék az aroma és adalékanyag. Ezt nem tudom, hogy gondolták komolyan...

A termék oldalán ilyen éltető kommentárt olvasni, hogy:

Ideje volt! A danonet nem vagyok hajlando meg(v)enni.

Hát akkor jó étvágyat

Addig is inkább kóstoljátok meg a Cserpes joghurtokat, mert azokból érezni, hogy minőségi termék, még ha nem is valami olcsó (és furcsa mód hígabb is, mint amiket megszokott az ember)

Címkék: random baromság

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr254967928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toto_652 2012.12.18. 16:54:09

Ez volt a Spóónzór cikk :D
Egyébként kóstold meg a Cserpes túró rudit. Simán felveszi a versenyt a pöttyössel.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.12.18. 16:54:20

Kisebb boltokban (pl.: Coop, CBA) néha lehet találni termelői tejtermékeket. Néhol van tejtartály is.
A piacokon pedig nagy eséllyel lehet ilyet venni. De a legtöbb boltban tényleg ez a helyzet :(

bioLarzen 2012.12.18. 16:54:30

Hasonlót tudok mondani a "Magyar" tejfölről: rossz. Pocsék az állaga, hígabb, mint kéne - és tetejében még drágább - de legalábbis nem olcsóbb - mint több külföldi konkurens termék.

Én ammondó vagyok, hogy amíg a minőség megvan, simán veszem a magyart, de ha rossz a minősége, semmiképp: ne szoktassuk rá a magyar gyártókat, hogy a nemzetieskedés köpönyege mögé bújva szart is el lehet adni - ráadásul nem is olcsón.

bio

MargieM 2012.12.18. 18:14:20

Érdemben nem tudnék hozzászólni a cikkhez - itt Svédországban nem adnak ilyesmire csak húsügyileg - de meg szeretnélek nyugtatni: nem bizarr, sokkal inkább elmés :D

Hoymatesi1 2012.12.18. 19:39:34

Mi otthon magunknak csinálunk joghurtot rendes tejből nem boltiból és lekörözi az összes joghurtot (szerintem) Win :D

U-Lenny 2012.12.18. 19:40:04

"Ez a legtöbb esetben ráfizetést jelent (pl tésztáknál általában a külföldi mindig olcsóbb), de ezen azt a pár forintot nem sajnálom. Ezzel indirekt hosszútávon (elméletben) magamnak is jót teszek, ha magyar munkaerők megmaradnak, hiszen akkor több lóvéja lesz az államnak (amit az aztán elszór szarságokra)."

A protekcionizmus nem kifizetődő (azt leszámítva akit véd). Hosszú távon nem teszel jót magadnak: többet fizetsz (hosszú távon is!)+ az a magyar ember aki pályaválasztás előtt áll és nem tud dönteni, hogy joghurtkészítő vagy borász (vagy informatikus vagy akármi) legyen, az adott esetben elmegy joghurtkészítőnek pedig a posztod alapján látszik, hogy nem abban van Magyarország előnye (magyarul fenntartasz olyan iparágakat amelyek nem versenyképesek).

Természetesen nem arról van szó, hogy a magyar termék egyszerűen jobb ár/érték arányban, akkor természetesen mindenkinek jobb, ha azt veszed meg. De csak azért, mert magyar a termelő... Feltűnt, hogy csak a dinnye szorul védelemre a gonosz külföldiekkel szemben? A paradicsom meg a bor miért nem? Azért, mert azok annyira jók, hogy nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Továbbá nem kell, hogy mi legyünk a világ legjobb bortermelői ahhoz, hogy sikeres boriparunk legyen (ld. komparatív előnyök).

Ha nagyon akarod támogatni a magyar termelőket, akkor is hatékonyabb, ha megveszed a külföldit és a árkülönbözetet odaadod egy magyarnak :)

algi 2012.12.18. 21:06:39

@U-Lenny: Sőt, a protekcionizmussal az is a gond, hogy ha egy rossz terméket eltartanak a vásárlók csak azért, mert magyar, akkor nem tud a helyére betörni egy újonnan induló, jó, magyar versenytárs.

A kapitalizmusnak éppen ez a része a jó. Ha már elszenvedjük a negatívumait (pl. szegénység), akkor már próbáljuk kiélvezni cserébe az előnyeit is. A világ globalizálódott. Ha a világ túlfeléről olcsón, jó minőségben tudunk valamit beszerezni, akkor azt nem érdemes itthon drágán, silány minőségben gyártani.

Newcomer 2012.12.19. 07:18:01

Joghurt - ból tényleg a Cserpes a legjobb , azért híg mert nincs benne sűrítőanyag (általában minden ízesített joghurtban van valami sűrítőanyag , sokszor a bio - kban is). Amúgy elég megnézni az összetevőket a boltban és kiderül milyen a joghurt. Ha túl sok benne a vegyszer már nem is vagyok kíváncsi a (mű)ízére. Én már mindent megnézek összetevőkre , láttam már olyan natúr (!) tejfölt is amibe többféle sűrítőanyagot is tettek. ( pedig nem frissföl volt ! )

Igyek Sam 2012.12.20. 20:11:07

Tudnám ajánlani a Nap mint napot. Nagyon finom az íze, és árulnak nagyobb kiszerelésben is. Bár most látom, hogy ez is Danon! Mindenesetre nekem bejött, egy próbát megér.

freddyD 2012.12.20. 20:12:52

@Igyek Sam: Pont arra írtam, hogy az elég gyatra. Ízileg valóban tűrhető, de ha alaposabban megvizsgálod, a kék (drágább) Danone joghurtjuknak a lebutított változata, még kevesebb gyümölccsel :(

Freedy23 2012.12.21. 06:30:52

@Igyek Sam:
Az nem joghurt... Csak vlaami joghurtkészítmény.
NEm hiszem, hogy túl sok minőségi alapanyag lenne benne...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.12.23. 07:08:02

én is amiből tudok magyart veszek, szándékosan vernek alá a magyar termékeknek, ha tönkrementek, lehet emelni a külföldi árát is, mert a célt elérték

a Cserpes tényleg űberfasza, emlékszem amikor a túró rudiba belekóstoltam, mondom végre, végre az az íz amit vagy 10-15 éve keresek, és ami még gyerekkoromból megmaradt

gyárthatnának négercsókot is, mert tiszta átbaszás, hogy mire felnőttem minden kisebb lett, más ízűbb telebaszva e akármikkel

algi 2012.12.23. 09:18:05

@scal: Mert gondolom, a magyar termelők kifejezetten örülnek a versenytársaknak, és lovagiasságból nem vesznek részt az árversenyben. :)

GoorkyHU 2012.12.23. 21:30:54

Hmmm... Az egy kilós Zott nekem is a kedvencem. Abból is az Almást preferálom. Mondjuk azt nem tudom hogy az állandó íz, csak ősszel kezdtem el venni őket és azt hiszem télen még nem is vettem. Remélem az Almás is állandó íz, és nem valami őszi limitált dolog volt. Amint lesz keretem szerintem veszek megint pár dobozzal.

Nyami, nyami! :)

Sanosuke 2013.01.06. 17:43:16

nem gondoltam volna hogy ilyen dolgokkal is foglalkozol.
Freddy a minőségellenőr megmondja a frankót :D :D
süti beállítások módosítása