HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Itthon vagy külföldi utazások során vásárolt kiadványaimat mutatom be, melyek közül nem egy elég érdekes darab van. Ha valaki ért ezekhez, esetleg megírhatná, hogy értékes-e ezek közül valami is.

Címkék: személyes

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr285251685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vreid 2013.04.29. 06:19:42

OFF:

FreddyD, ez nem ide tartozik, de érdekességképpen találtam egy zombis MMORPG játékot, meglepően jól és izgalmasan néz ki a trailer és gameplay-ek alapján:

www.youtube.com/watch?v=5vz80ozM57Y

Hogy miért ajánlom ezt neked?

Ha jól tudom, öreg barátaink, a Big Rigs Over the Road Racing fejlesztői üzemeltetik a játékot. Kukkants bele :) (van hangja :O )

Dynamo 2013.04.29. 18:48:30

Nekem is volt Góliát. Pókembernél kicsit jobban szerettem a Batman képregényeket. Volt sok TMNT is. Szerintem manapság minden ilyen kiadványnak hatalmas eszmei értéke van ami abból fakad, hogy kézzel fogható, fizikai. Azt a bélyeget meg felbecsültetném a helyedben mert lehet tényleg bír ekkora értékkel. :]

pokol János 2013.04.29. 18:49:19

Élmény volt látni egy ilyen videót,sok szép emléket jutatott most eszembe. Ezek a képregények adták meg nekem a kezdő lökést, hogy más irányba is elkezdjek olvasni, amit a képregények előtt nem igazán szerettem
(könyvek).
Én is, és apám is nagy rajongói voltunk ezeknek. Apám a régi füles rejtvényújságokból szedte ki a történeteket, és ragasztotta könyv formájába. Akkor ez nagyon menő volt. :). Teljes sorozata megvolt, míg el nem ment katonának. Rejtő regények, stb..
Legelső képregényem egy Batman és Superman szám volt, amit ált. 2 os koromban kaptam. Sérvvel korházban voltam, ráadásul karácsonykor. Nem iagzán voltak ilyen szórakosztató cuccok, telefon vagy mp4 :), gameboy is elvétve volt még a tehetősebb család gyerekeinél. Nagyon örűltem mikor megkaptam, szerintem azon a pár nap alatt míg bennt voltam vagy 15 x minimum elolvastam.
Mivel én annyira nem tudtam külföldön ilyeneket beszerezni, így az itthoni kiadásokkal kellett beérnem. Pókember, Batman, Batman és Superman, Transformers, Marvel extra, Marvel Titkos háború, egy pár Fantom és egy elég régi, de nagy kedvenc a Hahota. Sajnos ezekből semmi sincs már meg, mert nagyanyám ezeket kidobta egyszer, de mai napig hálás vagyok nekik, hogy milyen jól elszórakoztattak.

Végűl egy kérdés. Neked hogy tetszenek ezek az "Újfajta rajzolatú" ,nem is tudom máshogy kifejezni magam, vagy netán manga stílusú kérgények??? Én pl amikor elkezdték kiadni a Pókembert újra, hát majdnem elhánytam magam a rajzstílusa miatt.

Üdv

freddyD 2013.04.29. 18:52:25

@pokol János: Új stílusú képregény ami tetszik, az a Walking Dead, de a mangától konkrétan hányingert kapok. Sosem tudtam ezzel mit kezdeni, így nem is olvastam soha.

Hahota nekem is kell hogy legyen pár darab, igaz rémes állapotban. Emlékszem általános iskolás korszakban voltak iskolai papírgyűjtések és ott csomószor találtam Hahotát, Ludas Matyit és lenyúltam azokat :P

hunGABE 2013.04.29. 19:27:58

Freddy az a bélyeg épp azért ér ennyit, mert hibásan van nyomtatva. A sima példányok nem érnek annyit.

Levi`s22 2013.04.29. 22:33:45

Nekem az új Pókember képregények (és a Marvel+-ok) amit a Kingpin csinál nagyon tetszenek. A történetek érdekesek, valamint izgalmasak (főleg a Polgárháború). Az újság minősége pedig elsőrangú, egyetlen baja van, hogy nincs az a tipikus illat ami a régi képregényeknél érezni lehetett :)

pokol János 2013.04.29. 22:34:05

@freddyD: Jaj, iskolai papírgyűjtések.:) Ennél már csak nálunk a vasgyűjtés volt a jobb, de ez már más történet.Jópofák voltak. Én onnan szereztem azt a pár Fantom képregényt ami volt. Nem igazán szerettem, mert fekete fehér volt. Utólag, már hülyeségnek tartom.

Régebben belekezdtem az 1939 es batman széria fordításába, de sok munka nem hozta meg eredményét. Sajnálom, hogy sok embernek ez nem jelent már szorakozást, a sok "szar" világában. Ezek a dolgok ami érték és idő állóak.

Sanosuke 2013.04.30. 19:08:34

én is nagy képregény faló vagyok.

amikor először vettem a kezembe amerikai kiadású pókembert, supermant, batmant, néztem hogy mi ez a sok reklám benne.
minden 4. oldal reklám
ez nagyon gusztustalan dolog szerintem.

Clois 2013.04.30. 19:08:38

2 Pókember, meg persze pár tucat Garfield és Tom és Jerry nekem is volt, Garfieldot imdátam.
2 éve pedig sikerült beszereznem a 6 "kötetes" Scott Pilgrim sorozatot spanyolul, az is nagyon jó.
Amit mindig is akartam szerezni az a V mint Vérbosszú meg a Holló képregény.

bioLarzen 2013.04.30. 22:19:45

Freddy, egy ötlet: miért nem csinálsz a "pornóvideó-kérő" kommentre egy videót, amin elemzed a 0 darabos gyűjteményed? ;)

bio

DrNO 2013.04.30. 22:19:46

Létezik olyan, amit nem gyűjtöttél?

prédikátor 2013.04.30. 22:20:08

Én mindig az amerikai képregényeket részesítettem előnyben az európaiakkal vagy mangákkal szemben. Gyerekként nagy kedvencem a Spawn volt, kár, hogy magyarul csak 18 számot ért meg. Eredeti nyelven néhány Swamp Thing számmal rendelkeztem (elég fura sztori volt egy növény-ember hibridről), annyira sosem csíptem de a képek tetszettek. Az Ultimate Pókember nekem nagyon bejött, illetve a Vertigo sorozat négy részét meg a Batman legújabb történeteit is nagy becsben tartom. Mindenkinek érdemes tenni egy próbát a Kingpin kiadó gondozásában jelenleg is futó Marvel képregényekkel (mint a Marvel+), nem fogjátok megbánni! És ez nem reklám, csak vélemény!
Ami hiányzik az életemből: a komplett Hellblazer és Y az utolsó férfi sorozat.

freddyD 2013.04.30. 22:22:07

@DrNO: Pedig még 1-2 dolgot tudnék mutatni :P Pl hokikártya gyűjteményemről is tudnék pofázni, de az már túl elvetemült dolog volna.

Emellett vagy 10 évig maketteztem is. A legjobb kreálmányaim (repülők,tankok,hajók) túlélték a költözést

bioLarzen 2013.05.03. 19:49:18

Bacchus, ez a "Villám Vili" új megoldás volt számomra.: eddig csak a "Villám Will" változatot ismertem, illetve, a szerintem magasan citromdíjas "Talpraesett Tom" próbálkozásra emlékszem még - de ez a Vilis megközelítés új volt...

bio

Igyek Sam 2013.05.05. 19:55:45

@freddyD: Freddy, voltak régen kalandkönyveid?
Mert ha igen, és még meg vannak, én arról is szívesen látnék videót!
süti beállítások módosítása