HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #51 (2014. Május) 176 perc

Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, Zoly, freddyD

Téma:

-Jackass bemutatja: Rossz nagyapó
-Beszélnünk kell Kevinről
-Final Cut
-A berni követ
-Isteni műszak
-X-Men: Az eljövendő múlt napjai
-Godzilla (2014)
-Grace
-Project: Alf




A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (160 MB) 176 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

Csatolmányok:

IMDB profilok:
Gergő
freddy

Címkék: filmbarátok podcast

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr776223857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucuminator 2014.05.29. 07:20:14

Mennyire spoileres az X-men rész?

freddyD 2014.05.29. 07:20:28

@Cucuminator: Nem tudom,nem figyeltem :D

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.05.29. 16:14:24

Az Emerichnek semmi köze a Godzillához. Jó persze a szörny többet szerepel benne, de az lehetne Giant T-REx destroy NY is, mert semmi köze nem volt a karakterhez.

A Godzillának sok hibája, van, de az mind a forgatókönyv írók (és nem a rendező) illetve az amerikai közönség kiszolgálásának (muszáj, bele az emberi dráma, hiába a Godzilla filmek sosem erről szóltak, az emberek jelentéktelennek).

Azzal viszont nem értek egyet, hogy nem Godzilla film. Mert igaz nem szerepel benne annyit a Godzilla mint mi várnánk (mondjuk a 98-as film miatt) viszont épp ezzel remekül építi a feszültséget. Illetve már az eredeti TOHO filmekben is volt, hogy 45 percig fel sem bukkant Godzilla a 90 perces filmből. A Fő gonosz szörny sokszor előbb bukkant fel.

A hibáit (érdektelen karakterek) én is elismerem. Mondjuk egy szörnyfilmben nem látom értelmét a tudományos kritikáknak. Már a M.U.T.O is a képzeletszüleménye (azaz "hülyeség"), így azt kritizálni, hogy E.M.P-t bocsát ki olyan, mint kritizálni a fénykardot vagy a fluxus kondenzátort. Fogjuk fel úgy, hogy az EMP az atomevés mellékhatása, kvázi büfögése. Godzilla meg már nagyon régóta pozitív karakter, ő nem csak egy névtelen szörny, neki karakterre van amit a film is jól visszaadott.

Szóval igen a Godzilla egy nagyszerű filmnek tűnt és szerintem a szörnyes jelenetei egytől egyig azok. A Monsters nem láttam, de Edwards ez alapján egy remek rendező aki még ért a feszültségkeltéshez (igaz az elvágásai nyilván engem is zavartak és mondjuk ilyennek a japán filmekben nem voltak). Azonban lesz itt folytatás, ahol valószínűleg már rögtön megkapjuk Godzillát hiszen ez csak az "eredet története volt'.

Azonban nekem is felemás a film, mert hiába tetszett, hogy méltón nyúltak az alapanyaghoz és csináltak egy 100%ban kánon hű Godzillát, kiváló szörnyes jelenetekkel. Nem értem miért nem lehetett ezt a filmet egy kicsivel tehetségesebb írókra bízni, a nem egy dramaturgiai hiba illetve a teljesen unalmas/értelmetlen és érdektelen karakterek családi drámája bizony engem is zavart. Reméljük a folytatást jobb írók csinálják (és nem próbálnak mindenképpen egy-két emberi főszereplő drámáját belerakni). (Itt írtam bővebben a filmről: kulton.hu/film/godzilla-2014/ Nálam a Godzilla egy gyenge 6,5/10. A 3D abszolút nem érte meg, a szinkron sem volt túl jó. Összességében élveztem a filmet, de abban egyetértek veletek, hogy ez nagyon nem az a film, mint amit az előzetes ígért. Mondjuk megnéznék egy rendezői változatot amiben nincs benne Elizabeth Olsen.

Persze megértem, hogy miért nem tetszik nektek (és még sokaknak). De látható, hogy azok akik nem ismerik (vagy csak hallomásból) az eredetit azoknak inkább negatívum. Ez egy Godzilla rajongó filmje, Godzilla rajongóknak. Itthon meg ugye sosem jelentek meg vagy volt kultuszuk ezeknek a filmeknek.

Az új X-Men viszont halál fasza film lett. A Final Cutot minden mozirajongónak kötelező lenne megnézni, teljesen követhető is. A Berni Követ meg pont az a típusú film amiből sokkal több kéne a magyar filmgyártáson belül, még ha csak a TVben is. A Bad Grandpa is egész jópofa, de nem olyan meglepő és nem üt akkorát mint anno a Borat.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.05.29. 16:14:45

Úgy gondolom, hogy a Beszélnünk kell Kevinről-nél nem sok megrendítőbb film létezik, de ugyanakkor nem is öncélű, mindenképpen a legjobb filmek között tartom számon.

A Final Cut egy valóságos csoda egy mániákus filmrajongó ajándéka a filmrajongóknak, minden pillanata aranyat ér.

Az Isteni műszak tényleg leereszt kicsit a második felére, de így is egy üde színfolt a béka segge alatti színvonalat reprezentáló magyar filmgyártásban. Jók a színészek, üdítő dialógok. Nem hibátlan, de inkább az ilyen alkotások jellemezzék a hazai filmipart, mint a Sas Tamás vagy más "nagy név" által jegyzett romkomok.

peti40 2014.05.30. 06:32:05

Az a szomorú, hogy a kritikusoknál a Godzilla 73%, a Pókember 2 meg 53%. Nem is értem mit néznek ezek a hülyék. Az a gyanúm, hogy a lineáris,unalmas filmeket felértékelik mert csak azokat értik meg. A Pókember nagyságrendekkel jobb film mint a Godzilla. A Godzillán konkrétan unatkoztam. Ma láttam a holnap határát és nagyon jó film.

Cs@tLós 2014.05.30. 15:44:22

@The Man Who Laughs: Pontosan, örülök, hogy ezt nem mind nekem kellett lepötyögnöm. Pontosan erre gondoltam, hogy azért elég gáz volt ez most az egész filmbarátok stábtól, hogy mindenki ragozta, hogy ez mennyire nem godzilla film, mikor láthatólag egy büdös darabot nem láttak az eredeti TOHO filmekből.MINDIG van benne embari vonal, godzilla sokszor csak a film második felében teszi tiszteletét, addig emberi vonal van, vagy másik szörny zúz.
Nagyon hűen nyúltak az eredeti karakterhez, gyakorlatilag amit a podcastben negatívumként hallottunk, az mind jellemző az eredeti filmekre. Godzilla általában jófiú bennük, megmenti az emberiséget, aztán győzedelmes ordítással elvonul a naplementében az óceánba, pontosan úgy, ahogy ebben a filmben is volt.

Sértő az eredeti godzilla sorozatra nézve, hogy az Emmerich-féle szart egyáltalán megemlítitek, mert az nem godzilla film volt. Egyetlen képkockájának sem volt köze hozzá. 1) godzilla nem t-rex, ezért felegyenesedve jár (ok, hogy az ember gumiiruhában dolog miatt van, de ez már akkor is trademark-ja a karakternek, 2) nukleáris tüzet hány ami közben világítanak a hátán a tüskék, 3) a katonaság tehetetlen ellene. Semmivel nem lehet elpusztítani, nemhogy néhány rakétával. Ezek a karakter ALAP tulajdonságai, és abban a filmben egyik sem volt meg, innentől annak semmi köze godzillához.

Nekem igazából az volt a bajom a filmmel, és ez TÖKÉLETESEN lejött a trailerből is (biztos nem ugyanazt a trailert láttuk) hogy ez a film egy cloverfield 2 volt. A menekülő emberek perspektívájából láttuk a film 90%-át, amivel járt a rángatott kamera (hogy én ezt hogy gyűlölöm), ami miatt pláne nem láttunk semmit a dögökből legtöbbször, és még erre jött a füst meg a sötétség. A cloverfieldben is ez volt, amikor már majdnem láttad a szörnyet, akkor hopp valaova be kellett menekülni a karaktereknek. Csak épp abban a filmben nem tudtuk, hogy mi ez a dög és egyáltalán hogy néz ki, és emiatt tudtunk azonosulni az emberek által érzett pánikhoz, de a godzilla esetén nem működik ez, mert mindenki azért ül be egy ilyen filmre, mert látni akarják a szörnyek királyát zúzni, és ez nem működik, hogy elvágnak egy fight-ot, amikor az épp kezdődne. Lehettek vna rövidek, mivel mindig az egyik mutoval állt szemben, lehetett vna h azok mindig 1-1 rövid fight után inkább lelépnek, amíg össze nem tudnak állni a végén, hogy legyen egy végső, 3 szörnyes nagy zúzás.

Sztem az öreg sztorivonala teljesen jó volt, sztem ő hitelesen is játszott végig, a srác "drámája" nem kellett vna a csajjal, az nyírta ki a film közepét (és az igazi baromságokról persze nem beszéltetek, hogy nem tudom, hogy a férjem él-e hal-e, juj de aggódok de a mobilt másik szobában hagyom lenémítva, és utána sem nézem meg, hátha kerestek, logika rulz, és az emberi rész televan ilyen baromságokkal). A dögök tudományos cáfolatával megint nem értek egyet, sztem ebből eleve semmi nem kellett vna a filmbe, hogy indoklod meg normálisan 3 ekkora dög létezését? Sehogy. Ennyike. Az elektromos támadás meg teljesen jó volt, látványos volt, és ez egy szörnyfilm, popkormozi, ezekbe ez kell. Haggyuk már, godzilla hogy tud nukleáris tüzet hányni? És akkor miért világít a háta? Kit érdekel? Mocsokjól néz ki és ennyi a lényeg (az ilyen kategóriájú filmeknél).

Illett vna eg ilen kánonnal bíró karakter esetén legalább james rolfe cinemassacre monster madness godzillathon-ját végignézni, ami 1 órában bemutatja az összes filmet, és akkor lett vna vmi fogalmatok a karakterről.

Nem állítom, hogy jó film volt, mert nem, mert tudtommal godzilláta ültem be, és nem a cloverfield 2-re (bár mint említettem, már a trailer alapján pontosan lehetett tudni, hogy ez lesz), baromi kevés godzilla volt benne, egyértelműen több zúzás kellett vna bele, és a csajt a kiskölökkel úgy ahogy van ki kellett vna hagyni. A többi rendben volt, és nekem a 3D is kivételesen sokat adott a filmjez, nagyon jól átélhetővé tette, hogy mennyire hatalmasak a dögök.

freddyD 2014.05.30. 15:48:30

@Cs@tLós: @The Man Who Laughs: Többiek nevében nem beszélhetek de én láttam még a 90-es években épp elég Godzilla filmet a jó öreg hétvégégi Sat.1 matinékon, hogy elmondhassam, hogy ez a film akkor is egy vacak.

Eleve szerintem nehéz összehasonlítani a kettőt, mert ennek itt teljesen más lehetőségei voltak (anyagilag,színészileg) a régi már-már helyenként trashes eredetiekhez képest. Ott tudatában voltak a korlátaikkal és motívumukkal, míg ez egy karaktermozit akart felépíteni nevetséges karakterekkel és annál banálisabb rendezői/történeti megoldásokkal

Cs@tLós 2014.05.30. 19:24:05

@freddyD: Ezzel sztem mindenki egyetért, hogy ez húzta le teljesen a filmet. Én speciel arra céloztam, hogy az a kevés godzilla, ami volt benne, az legalább hű volt az eredetiekhez, illetve, hogy a mutók is jól össze voltak rakva.
Sztem tökéletesen működött vna a film, ha csak az öreg van benne, watanabe karaktere (csak vki olyannal aki ezt el is tudta vna játszani, nem annyi hogy kimerevedett szemekkel néz maga elé), és a srác mint katona szerepel (család nélkül). Emellé simán befért vna minimum 30 perc zúzás, (és nem így, hogy az uccsó 20 perc eksönjéből is jó ha 10 perc godzilla de inkább 5...

El volt barmolva a film, és csalódás természetesen, ezt sztem senki nem vitatja, csak kivételesen én személy szerint úgy éreztem, hogy nem arról beszéltetek, ami miatt igazán szar volt a film, hanem hogy a mutók miért tudnak emp-t kibocsájtani, stb. (persze volt szó a ratyi karakterekről, meg arról, hogy godzilla kb csak kameózik az egészben,stb, csak a többit nem éreztem igaznak, azért írtam le).

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.08. 05:54:47

Godzilla - annyira örülök, hogy mindig akad valaki, egy szakértő aki jön és elmagyarázza hogy a Föld gömbölyű, totál egyetértek a teljes Filmbarátok csapattal = (ilyen is ritkán adatik meg) még Zolival is, kivéve Gergőt, mert asszem ő védte ezt a turhát

tényleg minden egyes szó, ugyanezt éreztem, ott voltam a sajtón, és nem egy ember első reakciója épp az volt, hogy ez a film felmentette az Emmeriches filmet, ami egy kibaszott jó film ennek az unalmas mocsoknak a tükrében (pedig az egy rakás szar)

igazából nem értem mit erőltetik ezeket a szörnyes filmeket, ezek 50-ben még elmentek, de totál nevetségesek, akár a szimbolikát, akár a zúzást nézzük, az ID4 azért működött mert az akár még elő is fordulhat, a Godzilla soha nem fordulhat elő

és akár készült előtte 20 film akár nem, egy filmnek mindig önmagában kell megállnia a moziban, mert arra veszek jegyet, nem pedig esettanulmányt folytatok előtte, ha a képregényfilmek ezt áttudják hidalni egy Godzilla is tudjon már súlyozni, de nem mondom, hogy csalódás, mert nem vártam tőle semmit

Beszélnünk kell Kevinről - basszus fel tudtátok kelteni a figyelmem egy filmre :D Azt hittem hogy totál baromságról szól, mondjuk kiderül, hogy homokos, vagy antiszociális de ez így már nagyon érdekesnek hangzik.

Final Cut szintúgy, nagyon kíváncsi vagyok mindez hogy működik.

X-men - Gergő: hiszed vagy sem, totál egyetértek veled hogy a szinkron valami förtelem volt, de akárkinek mondtam eddig senki nem értette miről hadoválok. Hujber Feri szinkronizált, megérte bevallni hogy lopta a diplomáját.

De ezt leszámítva SEMMIBEN. Ez a film egy akkora csalódás, és ezt akarták X-mennek eladni??? Tényleg jobb akciók vannak talán még az első Farkas moziban is.

Blacksheep: Quicksilver jelenet az egyetlen ami tetszett, és igaz már több helyen láthattuk, egész pontosan én legelőször a Kacsamesék (Időhúzók c. epizódjában találkoztam vele) utána meg az Időstoppolók című filmben.

Freddy: megnézni ugyan nincs kedvem megnézni az Alfot, de tökre érdekelne erről egy kis minipodcast 45 percben, nagyon érdekes dolgokat mondtál a forgatásról, totál viccesen tudnád előadni :D
süti beállítások módosítása