HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #71 (2015. Április) 176 perc

Beszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyD

Téma:

-Halálos iramban 7 (00:43:50)
-Így neveld a sárkányodat 1 & 2 (01:20:26)
-Éjféli etetés
-Végképp eltörölni
-Starred Up
-Bram Stoker's Dracula
-A nyughatatlan


A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (160 MB) 176 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

Címkék: filmbarátok podcast

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr167351326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico69 2015.04.08. 23:49:05

Vanessa Williams a 90 es években ismert név volt (remélem nem tévedek nagyot, nem nézek utána) ő volt azt hiszem az első szinesbőrű Miss Amerika és egy botrány keretében elvették tőle a koronát, illetve a Pocahontas rrajzfilmben ő énekelte a Colors of the windet (biztos ő volt a hangja is P. nak)
De ja, szexi csaj.

Nekem a film csúcspontja az volt mikor Arnie a 2. ernyővel beb.ik a kocsitetőbe,ott álldogál valami bamba arcú amcsi kölyök és valami olyat szól, hogy: Üdvözöllek a Földön :)

Rico69 2015.04.08. 23:57:18

Schwarzenegger egyébbként szerintem egy nagy ikon, tényleg érdemes elolvasni az önéletrajzát (de akár még a testépitő könyveit is, annak is, akit nem érdekel a sport)mert ebben a paliban akkora akarat meg karriervágy egyesült egy jó szimattal, elképesztő.

Minden idők egyik no.1 vigjátéka/akcióvigjátéka a True lies, abban tobzódik, minden egyes jelenetben.
Azt rá irták és a mai napig könnyezve röhögök rajta,kezdve a lóval beállós liftes jelenettől, a "Carlos a sakálon" át addig,amikor elköt egy Harriert. Vagy pld. mikor igazságszérumot kap, az nagyon epic :)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.04.11. 11:55:40

Kurosava a legjobb! Kevés filmet láttam tőle, de azok mind tetszettek, amúgy pl.: a Testőrt nagyon érdemes megnézni (kedvencem tőle), hiszen az egy marha szórakoztató műfaji film, csak úgy, mint a 7 szamuráj, ami hosszú, de nem unalmas. Ezek inkább a westernhez állnak közelebb, mint az ilyen lassú, sokat beszélős szamuráj eposzokhoz.

Paul Walker kultusz pedig van, én sem értem. De Walker halála nagyobb visszhangot keltett a közösségi médiában, mint Robin Williamsé. Bevallom én túlzásnak is éreztem már, hiszen azért nem volt olyan erős filmográfiája, de úgy néz ki tényleg sok rajongója volt.

A FF filmek: 1-3 kimaradt, nem is érdekelnek. A 4-ik megnéztem egy moziünnepen, nem volt rossz, egészen elvoltam rajta főleg mert itt már kezdtek átmenni a rendes akció-filmes irányba (és nem a versenyeken volt a hangsúly). Az 5-ik marha jó volt, agyatlan-tökös akció film, amit nem szabad (!) komolyan venni. A 6-ik rész egy új fokozatba kapcsolt, és itt kellett volna abbahagyni. Szép lezárása lett volna a szériának, ám a pénz nagy úr ezért jött a 7. Ami az egyik legnagyobb baromság, amit valaha moziban láttam. Nagyon jól szórakoztam rajta, de ebben a filmben nincsen egy olyan jelenet/párbeszéd amire azt mondanád: "Hm ez tényleg megtörténhet". Így néz ki a film: Szexi montázs - Vin Diesel mesél a családról/valami Coelho bölcsességet - Hihetetlen akció jelenet - Jason Statham a semmiből felbukkan - és ez ismétlődik". Ez a film annyira akarat fokozni az előzmények őrületet, hogy már fullba nyomja a kretént. Viszont kb végigröhögtem az egészet, de megértem, ha ez a tömény blődség valaki gyomrát már megfekszi. Viszont aki az 5-6. rész után nem tudja, hogy mire számítson . Ez bizony egy A kategóriás költségvetéssel készült B kategóriás/Explotaion film. Guilty Pleasure film, kb olyan rossz, hogy már jó csak több pénzből.

Kurt Russel még 64 évesen is a legbadasseb ember a földön!

Amúgy valóban indokolatlanul hosszú. A Death Proof azért néz ki jobban, mert az teljesen CGI mentes (A FF7-ben is sok kocsit törtek, de azért ebben volt számítógépes rásegítés). Viszont megint az bajom, hogy úgy ért véget, mint ha lezárás lenne, viszont már biztos jön a 8.-ik rész. Nem tudom elképzelni, hogy ennek a blödségét überelni lehetne (most már a sztratoszférából dobják ki őket). Lehet, tényleg most a változatosság kedvéért tényleg csinálni kéne egy jó filmet. (Amúgy lehet, hogy a TFben lezúznak egy várost, de itt meg több mint 100 - valódi-kocsit ami azért drágább mint a CGI)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.04.24. 17:43:00

@Rico69: az hatalmas, imádom ezt a filmet, egy haverom állandóan meg akar győzni róla mekkora egy rakás fos, de szerencsére nem tud, egyetértek FreddyD minden egyes szavával, kár volt elspoilerezni hogy a rendőr a geci mert lehet elég hamar kiderül, de engem nagyon meglepett amikor először néztem

nagyon tetszett a film fegyverarzenálja, a kikacsintások, a vánlájnerek, a krokodilos harcot nem is értem hogy nem említette meg :D

és nekem is az a kedvencem amikor Schwarzi leesik a Földre egyetlen karcolás nélkül

shame on you Gergő hogy ilyen keveset láttál ettől az embertől, aki amúgy tök szar színész, de amikor ő élt még a Star Power működőképes dolog volt

a podcasthez -

Halálos Iramban 7 - hát komolyan mondom amit ez a két ember itt csinált 40 percig, mér nem lehet rájuk szólni, hogy próbáljanak már meg ÉRVELNI is, azon kívül, hogy nekem tetszett, nekem meg nem

igazi szellemi párbajt hallgathattam a vaktól, akit a világtalan igyekszik meggyőzni, hogy a piros milyen színű :D

borzasztó volt :D

Zoly - azért fontos Torettonak a család, mert NINCS neki, mert SENKIJE nincs neki, te marhabaromállat, Te tényleg nem találkoztál még ilyen emberrel? ennyire nincs egy csepp empátiád se? azok az emberek akiknek szar volt a családi háttere, vagy talán nem is volt, egyetlen dologra vágynak csak, hogy legyen egy Családjuk, és az ember arról beszél amire vágyik

sok mindenben lehet ütni a Halálos Iram sorozatot, de szerintem ebbe nagyon beletrafáltak

Szirmai sznob értetlenkedése alatt már kifejtettem, hogy ezek a filmek fejlődtek az elmúlt 15 év alatt, ezt észre kéne venni, az ELSŐ rész jó, a 2-3 szar, a negyedik meg elhozta a feltámadást, és azóta lett JÓ

Gergőkém te meg remélem nem védőügyvédnek készülsz, mert marha szarul csinálod, lényegében azért jó a Halálos 7, mert éppen neked ez most teccett? WTF?

Az ivós játékon jót röhögtem, lenne pár kiegészítésem nekem is. Például Gergőnél ha felhozza Tarantino filmjeit, vagy Tarantinot, teljesen random módon... ahogy pl. most a Halálos Iram kapcsán.

Gergő: NINCS ember akinek a Halálbiztos tetszene, még Tarantino fanok is értetlenkedve néznek körbe hogy ezzel vajon mit akart. Jobb autósüldözős jelenet? Hányat mondjak? Bullit, Francia Kapcsolat, Ronin, de még a Need for Speedben is ha működött valami az az autóversenyzés volt.

Ilyen kijelentéseket légy oly kedves és ne tegyél már, pláne úgy hogy a világ CSAK jelentősebb filmjeiből nem láttál még vagy 99%-ot. NEM TARANTINOBÓL ÁLL A VILÁG!

Nem szeretek egyetérteni Zolyval, de tényleg igaza van abban, hogy nem az akciói miatt szeretik, épp hogy azt nem is tud, - a női karakterek totális félreértelmezése mellett - a Django is akkor lesz szar, amikor elkezdenek benne lőni. De különben is Tarantino a 90-es években volt egy csodagyerek, kicsit úgy csinálsz mintha zsinórban megnézték volna tőle mindent és ennyi. És Zolyhoz hasonlóképpen rájöttél valamire... :D

szóval inni minden alkalommal, ha Gergő random előrángatja Tarantinot :D

Ha Zoly mond egy poént, amin csak ő röhög...

Ha Zoly megjegyzi: "az mondjuk jó volt"

Ha Gergő csetteg a nyelvével duma közben

Ha Gergő beismeri... hogy nem látta ezt a Klasszikust SEM

Ha FreddyD sokatmondóan megjegyzi a film után: Jjjó

így hirtelen ennyi de majd még írok

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.04.25. 21:17:13

Na végre tudtam folytatni a podcastet:

Az Eraser-t nagyon régen láthattam, de nem is biztos, hogy végig, pár éve azonban rábukantam az Alexandrában VHS-esn (!) 200 Ft- (!!) meg is vettem, de a mai napig nem néztem meg.

Azonban Freddy most meghoztad a kedvem hozzá, a napokban szerintem újranézem. Nyilván nem véletlen, hogy nagy bukás volt, hiszen a Die Hard akkoribban jött ki és az véget vetette a félisten, izomkolosszus hősők aranykorának. De én nagy Arnie rajongó vagyok, szóval most már tényleg megnézem.

A Starred Up marha jó film és Jack O'Connel-ben nagy potenciál van, hogy szép lassan korunk egyik legjobb szinésze legyen. Nem rég láttam a '71-ben is, abban is hatalmas volt. (Pofátlan önreklá, itt írtam a filmről: kulton.hu/harom-idei-film-amelyeket-surgosen-potolj-be/)

Amúgy ha baromi jó börtönös cuccot akartok nézni, ajánlom figyelmetekbe, az Oz című HBO sorozatot, annál reálisabban, keményebben és jobban kevés dolog mesél erről a világról. Az utolsó évadra talán már nem olyan erős és van benne egy kisebb "cápaugrás" is, de ettől eltekintve hozza az HBO minőséget, sajnos sokan elfeledkeznek róla, pedig még a Maffiozók elött indult, szóval az egyik legelső high-concept sorozat. Ja és J.K Simons benne a skinhead vezér, mondanám, hogy ellopja a showt, de az az igazság, hogy hemzseg a remek karakterekben és szinészekben a sorozat. Sajnos itthon nem adták ki tudtommal, de van hozzá szinkron is biztosan , ugyanis én még a Tv6-on láttam anno az első évadokat. www.imdb.com/title/tt0118421/?ref_=nm_flmg_act_117

A Bronsont is nagyon bírtam, de azt nyilván Hardy játéka és Refn stilusa miatt.

A Dracula-t is régen láttam, ellégé megosztja a népeket. Sokak szerint hatalmas klasszikus, legjobb vámpír film, de vannak, akik szerint nézhetetlen. Nekem emlékleim szerint tetszett, de már régen volt az, ideje lenne ezt is újrázni.

A Lugosisat nagyon szerettem, de való igaz, hogy mai szemmel sokkal inkább egy érdekesség, mint jó film. A Frankenstein valóban jobb (szerintem annél még a Frankenstein Mennyaszonnya is jobb) De Lugosi elvisszi a hátán a filmet. Amúgy meg a Christopher Lee-s Hammer filmek is királyak.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.04.26. 23:20:26

@The Man Who Laughs: tényleg érthetetlen hogy adhatták ki ilyen tré borítóval, nem volt meg nagy felbontásban? :D

Szerintem is jobb a Franki, de alapvetően jobb színésznek tartom Karloffot is Lugosinál (bár nem ezekből a szerepeikből derül ez ki, de tény)
süti beállítások módosítása