HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

 Filmbarátok Podcast #120 (2017 május) 251 perc

 

Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-Ghost in the Shell (00:25:30)
-1945 (00:44:10)
-Power Rangers (00:59:00)
-Testről és lélekről (01:12:48)
-Halálos Iramban 8 (01:25:45)
-Bye Bye Man (01:47:35)
-Kereszttűz [Free Fire] (02:02:20)
-Nyers (02:10:50)
-A homok alatt (02:28:20)
-Az ügyfél (02:41:35)
-The devil's candy (02:53:00)
-Exit through the gift shop (03:03:56)
-Tűnj el! (03:35:13) [SPOILERES: 03:48:25]

 

 

 

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (115 MB) 251 perc

 

DIREKT link (jobb klikk, letöltés)

 

 

Mediafire link

 

 

Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu

 

Facebook oldal

 

iTunes

SoundCloud

 

Csatolmány:

 

Baby Forest Whitaker

 

 

Címkék: filmbarátok podcast

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr9512471253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2017.05.02. 11:26:21

A Shia LaBeouf filmmel kapcsolatban jó helyen kapizsgáltatok: egyetlen egy angol moziban adták. birthmoviesdeath.com/2017/04/05/jai-courtneys-latest-film-sells-only-three-tickets-in-the-uk

Hát, akkor eljött annak az ideje is, hogy ne értsek egyet Blacksheep kollégával. Szerettem volna szeretni a Páncélba zár szellemet, de ez csak egy lelketlen fanservice lett. (Amúgy nem vagyok egy ős GitS fan, ugyanis csak idén láttam az animét, de lehet, hogy jobban jártam volna, ha a film után nézem meg, akkor a film is lehet, hogy jobban tetszett volna.) A látvány tényleg fantasztikus, az LSD-s Blade Runner világ nekem is tetszett, a színészekkel sem voltak gondjaim (bár az öreg Kitano sokszor olyan volt, mint ha baromira unná az egészet, de a nagy jelenete az tényleg badass volt) és az sem baj, hogy más a sztori. Viszont az egész tartalmát teljes kilúgozták, hogy a lehető legsablonosabb - "találd meg magad" - origin storyt rakják a helyére. És, az a baj, hogy próbálnék elvonatkoztatni az eredetitől, és önmagában értékelni a filmet, de sajnos nem tudok. Nem tudok, mert ebbe a filmbe egy gramm eredetiség sem szorult. Az akciók tényleg jók, de a legemlékezetesebb pillantok, valóban azok, amik egy az egybe lettek átvéve az animéből, a sztori meg egy rosszul összerakott kliséhalmaz. (Egymás után bedobálnak magvasnak szánt mondatokat az ember-gép-öntudat témakörből, de ezek között semmi kapcsolat nincs, és bevallom, amennyire sekélyes a film gondolatisága, annyira zavaros a vége, hogy mire gondol hősünk akkor, mikor azt mondja, hogy "most már tudom mi a feladatom"). Ellen példának nézzük a Robotzsaru remaket: az is elmarad az eredetitől, de ott érzödött, hogy az alkotók akarnak valami pluszt hozzáadni, annak szellemiségét napjainkra adaptálni. És abban van annyi újdonság, hogy akár azt is el tudjam képzelni, hogy önálló filmként is készülhetett volna. De a GitS film csupán összefűzi az anime vizuálisan legjobb részeit egy közepesen koherens és abszolút semmitmondó/tartalmatlan/sekélyes sztorival. Persze látványosabb, mint az anime, de azért attól nem dobom el az agyam, hogy egy 2017-es megablockbuster jobban néz ki, mint egy 20 éves rajzfilm (ami amúgy szerintem ma sem néz ki rosszul). Az, hogy benne van a póktank meg a láthatatlan verekedés, szerintem nem a "tisztelettel adozúnk" az eredeti elött eredménye, hanem egyszerű fanservice. Ezeknél a franchise filmeknél ugyanis sokakat nem érdekel a sztori, leszarják a karaktereket, az kell nekik, hogy legyen benne valami, amit ismernek. Ha egy SW filmben van tie fighter meg Darth Vader, akkor automatikusan jobb, mint egy olyan, amiben nincs. HA ez a film öt-tíz évvel készül el Andridok lázadása címen, akkor mára már lehet én is, egy kisebb (B kat.) kultfilmként tekintenék rá, ám így nem tudok (sajnos) elvonatkoztatni a hipnotikus és tartalmas eredetitől. Szerintem ez a film nem ambiciozus, hiszen annyit csinál, hogy az anime külsőségeit próbálja a lehető legszélesebb nézőcsoportnak befogadhatóvá tenni, hogy jó legyen a vizezett kóla és az avas popcorn mellé. Ambiciózus szerintem akkor lenne, ha megpróbálta volna átemelni az eredeti gondolatiságát, ne adj isten valami pluszat, újat adni hozzá.

Power Rangers: Meh. Corvin moziéjszakán néztem, és őszintén rosszabbra, unalmasabbra számítottam. Persze így sem igazán jó, de van egy bája. Kár, hogy ez a báj abból ered, hogy mennyire nem tudta eldönteni a film, hogy mi akar lenni. Próbáltak eltávolodni a Power Rangers camp/gagyi hangulatától, de ahhoz, hogy a drámát komolyan lehessen venni, sekélyesek a karakterek, bénák a dialógusok. Az elején amúgy roppant szórakoztató, hogy mennyire próbál a filmet komolyan venni magát, mélységet adni a karaktereknek, aztán mégis mennyire röhejes és camp marad. Tanulság vannak sztorik, amiket nem kell komolyan venni, amik akkor működnének a legjobban, ha fullba nyomják a camp esztétikát. A Power Rangers ilyen lenne. Sajna a közepén kissé leül, mert az olyan rossz, hogy már jó nem viszi el, de a vége megint szórakoztató. Azért a csapat tényleg nem rossz, sőt elmondhatom, hogy ez jobb Fantasztikus négyes film, mint a fantasztikus négyes. (Gergőhöz hasonlóan még azt is ki tudom jelenteni, hogy ha lenne folytatás, az érdekelne valamennyire). Lehet, inkább nézném újra ezt, mint a GitS filmet. PR adaptációként valszeg jobb ez, mint a GitS GitS adaptácíóként. A Krispy Kream (fánkos gyorsétterem lánc) termékelhelyezése tényleg röhejes.

Sakktanár 2017.05.04. 01:27:02

Sajnálom hogy Zoly végleg elment, nem tudom mik történhettek a háttérben, de én is már vagy fél éve éreztem, hogy Zoly még ha nagy ritkán adásba is kerül, egyszerűen lélekben máshol jár. Nem értem, miért mondott le egy ilyen közösségről, ami bár nem olyan nagy létszámú, de nagyon hűséges, és aktív. Nagy kár ezért, nekem hiányozni fog Zoly, mármint az egy évvel ezelőtti Zoly, aki még lélekben is a csapat része volt. Örülök hogy ott lehettem a 100. adásnál, és láthattam még a "fénykort". De persze előre kell nézni, jöhet még másodvirágzása is a kvartettnek, egy esetleges Sorter személyében. Én a magam részéről örülnék neki.

Mr. Schreck 2017.05.04. 15:26:14

@Sakktanár: Zolit azért nem először temetjük már, szerintem ha később lazul a programja lesz még.

Ha már felmerült Banksy, kíváncsi lennék hogy állsz freddy a Massive Attackkal.

Snipers 2017.05.04. 17:47:56

Év sorozatát, ki ne hagyjátok! (13 Reasons Why 8,8/10
74 240 IMDB)

gorre126 2017.05.08. 00:20:34

The Devil's Candy vége (spoileres): Szerintem a lényege, hogy mint korábbi jelenetekben is láthattuk, a piros melegítős ember feldarabolta és bőröndökbe zárva elásta az áldozatait, a főszereplő pedig állítólag folyamatosan "szabadíts ki minket" hangokat hallott valamiféle kislányoktól. Szerintem az elásott áldozatok hangját hallhatta, akik ki akartak szabadulni a bőröndökből, hogy szabadon távozhassanak erről a világról. Az utolsó jelenetben valószínűleg megint hallotta a hangokat, és valahogy megérezte hogy hol voltak elásva az áldozatok, bár ez kicsit tényleg ködös hogy pontosan hogyan.

Get Out (spoileres megint): A fekete szolgák nyilván a rajtuk elvégzett műtétek miatt viselkedtek úgy ahogy, hiszen elvileg mindannyian átestek egy "agymosáson". Bár az érdekes, hogy mivel a vak ember a főszereplő látását szeretné, azért miért kell agyműtétet elvégezni, én arra számított hogy a vak ember szemét fogják kioperálni elsősorban, bár nem értek ehhez, de mégis csak "szemátültetésről" van szó, nem? Az meg külön vicces volt, hogy a nő apja az agyműtét közben a kioperált agyat és levágott koponyacsontot csak kihajítja egy kukába, az nem kellett még volna? Ettől függetlenül én is nagyon élveztem a filmet, sok ilyet kérünk még a jövőben.
süti beállítások módosítása